Ga naar inhoud

blondisthenewsmart

Lid
 • Items

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

blondisthenewsmart's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Reputatie

 1. Het gaat mij inderdaad om een post-storm reddingsboot, want in golven en storm kom ik inderdaad niet ver. Die hamer/bijl hou ik ook in gedachten, dank!
 2. Dank! Die droge kleding usb-stick vind ik ook wel een goed idee. Papieren kopie is al geregeld, maar met usb erbij heb je de keuze tussen een high tech oplossing die snel gaat als dat kan (en er nog stroom is) en een low tech optie voor als er geen computers beschikbaar zijn.
 3. Dank voor het meedenken! Als ik meer bergruimte in mijn huis zou hebben, zou dat een fantastische optie zijn, laat dat water maar komen, haha! (Overigens is het stiekem voor mij ook de sport om een crea-bea oplossing te verzinnen omdat die "el cheapo" zijn, want voor een hoop geld zijn so wie so de meest perfecte oplossingen verkrijgbaar ). Ik heb mijn berichtje ook even aangepast om duidelijk te maken waarom ik een crea-bea oplossing probeer te verzinnen.
 4. Dank! Iets voorbereiden dat klaarligt of ten minste al bedacht is, lijkt mij ook het meest wijs. Helaas heb ik onvoldoende bergruimte in mijn huis (die zolder behoort niet tot mijn woonruimte) om zulke kant en klare boten op te bergen; ik heb mijn berichtje ook even aangepast om duidelijk te maken waarom ik een crea-bea oplossing probeer te verzinnen.
 5. Hey guys! Ik ben nieuw hier, dus ik weet niet of het volgens de mores oké is om hier ook een vraag of een soort 'challenge' te posten. Een van de meest ingewikkelde dingen van het preppen is voor mij…dat er zo effing oneindig veel potentiële bronnen van ellende zijn! De 18 maatrampen van de overheid bieden al meer dan genoeg variabelen. En verschillende situaties vragen nu eenmaal om verschillende oplossingen (vluchten of juist binnen blijven, koud of warm weer, et cetera). Maar ik ben gewoon begonnen met een van de meest kansrijke noodsituaties voor iemand die in een polder woont: de dijk breekt door of een andere vorm van overstroming. Stel: het duurt me te lang voordat ze me van mijn zolder komen halen, zwemmen is geen optie en ik moet mezelf over het water transporteren om mezelf in veiligheid te brengen, maar ik heb geen opblaasboot of iets dergelijks in huis. Dat betekent dat ik van materialen die je in en om het huis hebt een simpel DIY vlot zou moeten bouwen. Ik dacht zelf aan iets knutselen van mijn self-inflatable matrasje (al weet ik eerlijk gezegd niet zeker of die inderdaad voldoende drijfvermogen heeft en voldoende waterdicht is…). Maar ervan uitgaande dat die bruikbaar is, dan heb je nog steeds een constructie nodig om het geheel stevigheid te geven en daarnaast heb je iets nodig dat als peddel kan fungeren. Ducttape is (uiteraard!) in voldoende mate voorhanden. Hebben jullie ideeën hoe ik dat zou kunnen cheffen? Of hebben jullie suggesties voor andere oplossingen? Alvast bedankt! Aanvulling: om precies te zijn is die "zolder" het appartement boven mij (ik zit al op de 1e verdieping, dat helpt een beetje). Dat appartement en het dak erbovenop zijn vrij makkelijk te bereiken met een beetje klauteren, gelukkig. Maar ik heb helaas weinig bergruimte in mijn huis voor een liferaft of opblaasboot o.i.d., vandaar mijn wens om een creatieve oplossing te verzinnen met de middelen die ik al in huis heb en die ik (bijv. door wat voorbereiding) met weinig extra inspanning kan omtoveren tot een (post-storm-)reddingsvlot. (En het is stiekem ook een beetje de sport voor mij om het ZO creatief te verzinnen dat de oplossing als bonus ook nog eens een keer "el cheapo" is! )
×
×
 • Nieuwe aanmaken...