Ga naar inhoud

pluto 2018

Lid
 • Aantal items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

pluto 2018's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. De petromax HK 500 kan ook op spiritus branden dmv en kleine ingreep andere sproeierkop en je kunt genoemde brandstof er in verstoken Let op! nooit benzine verstoken in petroleum kerosine lampen das levensgevaarlijk.anders om kan wel .Ik heb uit eigen ervaring ondervonden dat de pertomax en optimus de beste kwaliteit hebben betreffende druklampen. Mijn voorkeur gaat uit naar de petromax 500CP gebruiks vriendelijke lamp met een hoog vermogen en alle onderdelen tot in de kleinste zijn gemakkelijk te verkrijgen, deze lamp kun je op koken en je hebt gelijktijdig licht en warmte zo heb je 3 vliegen in een klap het zijn de beste prepper lampen bij uitstek,en ze worden momenteel met hoopjes aangeboden op MP . zie bijgaand genoemde Petromax HK van de Bundeswehr uit 1961 deze was nog nooit gebruikt dit is echt een werkpaard en tevens een licht + warmte kanon.
 2. Met een druklamp bv kun je ook koken en zo hebt je 3 vliegen in een klap ''koken - warmte + licht'' en wat wil je nog meer met 1L petroleum doe je ca 8 uur mee.
 3. Het nadeel van de HK 500 is dat deze gloeikousje vreten of je moet de drosselklep in de mengbuis knijpen maar dan krijg je ook wat minder licht en minder ruis geluidt.het is idd alles of niks bij deze lamp maar de lichtopbrengst is super.
 4. Ik ben tevens messen verzamelaar en verzamel al meer dan 40 jaar militaire vechtmessen. Een mes langdurig opbergen in de scheden is droog de beste manier, dmv invetten wordt de binnenzijde van de schede ook vuil vet , en kan op de lange termijn toch gaan corroderen en het trekt immers vuil aan.Het Lemet gewoon schoon en droog maken en dan in de schede opbergen is het beste. Ik heb hier messen liggen die al meer dan 40 jaar op deze wijze zijn opgeborgen de lemet's daarvan zijn nog als waren ze gisteren gemaakt , de meeste messen die ik heb komen uit de 1940. NB: tip je kunt het mes met schede en al inpakken met vetpapier en dan droog opbergen dan heb je nimmer last van roest en is altijd gelijk gebruiksklaar,vetpapier kun je zelf maken door het een nacht in olijf-slaolie te laten liggen, daarna uit laten lekken en het papier met een doek droog wrijven en je hebt selfmade vetpapier voor langdurig conserveren,in het normale industrie vetpapier zitten weer bestanddelen zure in die ongezond zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...