Ga naar inhoud

b.l.i.s.s.

Lid
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door b.l.i.s.s.

 1. mijn vermoeden ging daar ook al naar uit inderdaad... Maar ik dacht toch maar eens checken!
 2. Hallo allemaal, Gisteren was ik de commentaren aan het nalezen bij nu.nl. Daar plaatste iemand een bericht dat er een bedrijf zou zijn (de naam van het bedrijf heb ik helaas niet onthouden) dat olie op grote schaal bij clienten aanbood tegen dumpprijzen en dat het bedrijf dit niet zonder reden zou doen!! voor dat ik de kans kreeg hierop te reageren bij de gene die dit gepost had was het bericht zowel als de poster al verwijderd door de redactie. iemand enig idee waar dit over gaat en of er enige vorm van waarheid in zit?
 3. @Ronin Kogaratsu, mij is zojuist duidelijk geworden waarom men hier niet over de beveiliging spreekt die dergelijke situaties eisen. het leek gewoon erg naief maargoed regels zijn regels en ik begrijp het helemaal!
 4. @Ronin Kogaratsu, Nou heel duidelijk, je staat dus niet open voor suggestie! je lost het allemaal wel op met de vuisten en je ziet en je hoort het allemaal wel aankomen natuurlijk. hoop voor mensen als jou dat de dag nooit aanbreekt! ohja en btw je leeft in 2013 niet de middeleeuwen, tegenwoordig hebben ze dingen die met gemak een grote groep uitschakelen met gebalde vuisten en wel en dan was je prep voor niets! maar goed zonder een hele oorlog te ontketenen hier, even goed bedankt voor je info! het enigste waar ik op uit ben is informatie inwinnen over eventuele voorbereidingen hier tegen kreeg net een tip dat het onderwerp vuurwapens en dergelijke niet conform de forum regelgeving is dus begrijp het aub niet verkeerd! gr
 5. @Ronin Kogaratsu, PS: ik werk aan de deur zowel als grote evenementen, mountainbike team op straat,winkels!
 6. @Ronin Kogaratsu, begrijp me aub niet verkeerd, ik wil niet zeggen dat het compleet nutteloos is, absoluut niet! maar stel stel in een post globaal shtf moment, jij en je familie/maten worden aangevallen door een grote groep die uitzijn op jullie voorraden of voorzieningen en jullie zijn met minder dan zij zijn. dan kun je wat mij betreft Bruce Lee heten maar je gaat het onderspit delven. En we weten allemaal dat mocht de dag ooit komen waar iedereen zich hier op voorbereid dat het serieuze en reële dreigingen worden en je hier me te maken zult krijgen! waar ik slechts op uit ben is om eens te lezen wat mensen voor dit soort situaties in gedachten hebben. Gr B.L.I.S.S.
 7. @prepass bedankt voor je hulp tot dusver, ik heb mezelf kunnen voorstellen. gr.
 8. @prepass ik was net aan het proberen mij voor te stellen moet echter een label toe voegen en dat lukt niet helemaal. zoals ik tegen Popeye al zei ben echt slecht in dit forum gebeuren en alles er omheen. ik probeer echt niet onbeleefd te zijn. nogmaals mijn excuses. om hier (Trainen in een "gecontroleerde" omgeving geeft je wel enig voordeel maar zegt nog niets over de uitkomst..) verder op terug te komen is echt idd zo ik zelf heb aan kickboksen gedaan en shaolin kenpo, harstikke leuk en leerzaam je incasseringsvermogen gaat iets omhoog en je blijft wat rustiger op het moment zelf... maar 1 goede tik aan je hoofd en alles is niets meer waard! volledig met u eens! ik zal trouwens m'n best ff gaan doen om me op de juiste wijze voor te stellen. vriendelijke groet b.l.i.s.s.
 9. Hallo Popeye, Inderdaad een leuke site die rijk is aan info en een levend forum heeft! mijn excuses voor het niet voorstellen, ik ben zelf niet zo heel erg thuis in het forum gebeuren en de daar bij komende etiquette! ik was ook niet van van plan echt veel berichten achter te gaan laten op dit forum maar dit topic trok gewoon mijn aandacht! Ik zie dat in de andere topics extreem veel voorbereiding getroffen worden tegen een tal van dingen en gebeurtenissen maar het naar mijn weten belangrijkste (beveiliging) word een best nuchter en losjes over gedaan! Vandaar dat ik wel eens wilde zien of er nog mensen waren/zijn die echt serieus aan hun beveiliging en de beveiliging van hun getroffen maatregelen werken. Ik weet dat een ieder zijn eigen idee van een S.H.T.F. moment heeft maar ik ga zelf altijd uit van het ergste (rampen op globaal niveau, massa hysterie, anarchie, bezetting van ons land etc) en zoals je ziet probeer ik me niet op slechts 1 gebeurtenis te focussen. Ik krijg sterk het idee dat de meeste een vertekend beeld hebben van de gevolgen van bijv. de boven genoemde voorbeelden, dat zij in het geval van zo'n gebeurtenis nog rustig de moestuin bewateren en hun hengeltje pakken en ff rustig gaan vissen! Ben helaas bang dat het een strijd om leven of dood gaat worden van dag tot dag, de enigste maatregel daar tegen die ik hier aantref daarvoor in het algemeen is karate en dergelijke vecht sporten. ik probeer hiermee niemand tegen het 'zere been' aan te schoppen of denigrerend te zijn op welke wijze dan ook maar ik ben wel eens benieuwd naar de maatregelen en oplossing die mede preppers hiervoor in gedachten hebben. vriendelijke groet b.l.i.s.s.
 10. na dit topic te hebben doorgelezen met een lach op m'n gezicht, blijkt toch wel dat velen naar mijn vermoeden weinig tot geen realistische ervaringen hebben gehad met geweld dan wel agressie! Ik zelf daar in tegen heb mede door mijn beroeps keuze (beveiliging) al wel de nodige aanvaringen gehad. en dan is het grappig om de subjectieve filmpjes van acteurs en hun geregisseerde (jij doet nu dit en dan doe ik zus en zo) van zogenaamde zelfverdedigings-technieken te zien! Enig idee hoe het is om in het midden van een groep mensen te staan die onder de invloed zijn van verschillende middelen, waarvan je niet weet wat zij in hun zakken dragen qua wapens in een krappe ruimte die ook nog is genoeg improviseer bare wapens bied (glazen, flessen, stoelen en etc)? dit is slechts een voorbeeld uit mijn ervaringen...... Kan me voorstellen dat er worst-case-scenarios en shtf momenten zijn die nog benarder zijn! geweld is lelijk,smerig en komt vaak wanneer jij het 't minst verwacht! en alle vechtsporten op de wereld kunnen je daar niet tegen helpen! die grepen en klemmen die zij leren zijn leuk tegen iemand van je eigen gewicht-klasse, probeer ze eens uit bij een doorgesnoven beer van 120KG, denk dat het weinig effect heeft en het zelfde geld voor de stoten en trappen! plus ben ik ook van mening dat in echt teotwawki scenario, een hoop wapenwinkels, schietverenigingen en misschien zelfs politibureau's wel ten prooi vallen aan plunderingen etc..... alles wat ik daar mee aan wil geven is dan hebben de genoemde sporten in dit topic helemaal weinig nut dienen dan! ben dan ook wel eens benieuwd, al is het slecht hypothetisch gezien, wat jullie voor een voorbereidingen voor dergelijke scenario's in gedachten hebben, ik bedoel het is toch altijd 'hope for the best, plan for the worst'?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...