Ga naar inhoud

Denniss

Lid
 • Items

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Denniss's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Reputatie

 1. Denniss

  Ecocapsule

  @Petroman: Klopt het ligt in de buurt van die caravan maar dan wel meer bescherming. Die caravan blijft niet drijven, is geen bescherming bij een stom of bij geweld van buiten af. Dit is een soort mobiele safe-room die blijft drijven. De link met een containerschip is zo slecht nog niet als het gaat om de werking. Het nadeel van sloepen is dat veel mensen in een klein bootje moeten, je geen persoonlijke eigendommen mee kunt nemen en de overlevingskansen voor een paar dagen al snel erg laag worden. Het comfort is ook vrijwel 0 in een reddingsboot. @Wafels: In theorie kan een storm 4 dagen aanhouden maar hoe langer de storm duurt hoe zeldzamer hij is. Een gemiddelde storm duurt een paar uur of hooguit een dag. Doordat er veel gewicht aan de onderkant zit heeft de capsule in ieder geval de neiging om rechtop te blijven. Dat is vergelijkbaar met de 'oranje sigaren'. Deze oranje boten zijn echter erg onpraktisch om meer dan een paar uur in te verblijven. Ik ben heel benieuwd waarin je dergelijk heftige stormen wel goed door zou komen. Ik zit in ieder geval dan liever in mijn capsule dan in zo'n opblaasbaar reddingsvlot. Er zitten inderdaad bakens in. Naast de ramen zit een lichtpod waarin een overzichtslicht aangezet kan worden, een richtspot of een strobelicht. In de capsule is een grote hoeveelheid spullen verwerkt om zo lang mogelijk te kunnen overleven. Het gaat dan voornamelijk om tools en 'echte voorraad' is vrij beperkt.
 2. Denniss

  Ecocapsule

  @ Stuudje: Het is slechts een concept, geen project Preppers heb je in alle soorten en maten. Ik wil mijn dagelijks leven er zo min mogelijk door laten beïnvloeden. Ik ben er ook zeker niet dagelijks mee bezig. Andere preppers die ik ken steken er vrij veel geld in naast ook een vrij gewone levenstijl. Ik geloof meteen dat er ook preppers zijn die er weinig aan kwijt zijn. @elloco999: Je hebt een sterk punt. Misschien is het eerder een concept dat minder voor echte preppers bedoeld is. Toch zou zo'n 'kamer' voor preppers ook interessant kunnen zijn.. Individueel, thuis in de tuin of op een trailer.
 3. Denniss

  Ecocapsule

  Preppers betalen vaak heel veel geld voor zaken die ze gelukkig misschien nooit hoeven te gebruiken. Dat is een investering in overlevingskansen maar daarbuiten vaak niet erg functioneel of bruikbaar. Op vakantieparken kun je een caravan of een huisje kopen als vaste vakantieplek. Je zou mogelijk dus ook en hotelkamer op een cruiseschip kunnen kopen. Het nadeel van een cruiseschip is dat je een verhoogd risico hebt dat er iets fout gaat. Aan de andere kant zou je in theorie bij een vloedgolf mogelijk beter af zijn op een boot dan op het land. Ook als je wilt ontkomen aan agressie zit je waarschijnlijk op een boot veiliger dan op het land. Stel dat de Costa concordia allemaal afsluitbare cabines had gehad en eventueel los zouden kunnen komen bij een ramp. Dan denk ik dat er waarschijnlijk niet 1 dode was geweest. Door een soort cruiseschip als bug out boat te hebben waarbij iedereen ook een eigen individuele overlevingscapsule heeft denk ik dat je mogelijk bij een deel van de problemen het beste van 2 kanten hebt. Zolang er niets fout gaat kan het 'moederschip' gebruikt worden voor vakanties. Eigenaren kunnen kiezen om eigen ruimtes privé te houden of te verhuren. Het hangt natuurlijk heel erg van de situatie of ramp af maar ik kan me voorstellen dat dit ook een optie zou kunnen zijn. Hoe je op een bug out boat in leven blijft is altijd dezelfde vraag. Ik denk dat in het geval van de cruise je niet zo zeer een statische voedselvoorraad hebt maar een boot die actief in gebruik is en daarmee weet je ook altijd zeker dat alles wekt en voorraden zo vers mogelijk zijn zonder daar zelf veel tijd, moeite of geld in te steken. Als het fout gaat zou je in theorie iedere kamer kunnen pakken als 'reddingsboot'. Als er snel iets gebeurt en ik zit in mijn kamer en een ander haalt het niet om bij zijn kamer te komen dan zou ik hem ook binnen laten. Als het schip vergaat dan komen alle onderdelen dus los. Er zullen altijd onderdelen verloren gaan maar het idee is dat zoveel mogelijk compartimenten blijven drijven en zoveel mogelijk in tact. Als de vloedgolf voorbij is kun je kijken wat er aan restanten beschikbaar zijn zoals je dat in ieder scenario zou doen. Volgens mij zijn er maar weinig boten die een vloedgolf zouden overleven. Een dergelijke boot zou kostbaar zijn in zowel aanschaf als onderhoud. Mijn concept zal ook kostbaar zijn in aanschaf maar kan op meer zich geld opleveren door het in te zetten voor vakanties. In theorie zou de capsule ook op een trailer thuis kunnen staan of zelfs in je tuin als extra kantoor/slaapkamer. Het is maar en concept ..
 4. Denniss

  Ecocapsule

  Ik zal het ontwerp toelichten... Alle boten kunnen breken en zinken. De grootste overlevingskans heb je dan in zo'n oranje overdekte reddingssloep. Het comfort-level daarin is echter nihil en je wilt er zeker geen weken in ronddobberen. Tevens kunnen er vrij veel mensen in waardoor het 'laden' tijd kost. De witte capsules zijn een soort 'hotelkamers' op een groter schip. Wanneer door een doemscenario het grote schip zinkt, komen de hotelkamers los van het grote schip en zullen als een soort onafhankelijke reddingsboten blijven drijven. Bij een panieksituatie gaat iedereen naar de eigen cabine, sluit je hem waterdicht af en zorg je dat er niets los ligt. Je gespt jezelf vast aan de stoel of aan het bed en wacht tot de rust terug komt. De oranje boot heeft een dieselmotor waarvan de brandstof op zal raken. De witte 'hotel cabines' moeten de gebruikers weken of liever maanden in leven kunnen houden. Zolang er geen doemscenario is, kun je op de grote boat genieten van een cruise waarbij je een eigen kamer/reddingscapsule hebt.
 5. Denniss

  Ecocapsule

  Mijn variant. Minder voor recreatie maar meer voor survival. Deze lijkt klein maar de ronde ramen zijn een meter in diameter. Zowel buitencapsule als het glas zijn kogelvrij. Dubbele hatch-lock achter en boven zijn onafhankelijk van elkaar te openen en in gesloten toestand beide waterdicht. Bovenop zitten zonnepanelen, onder het ene paneel zit een ventilatie-systeem dat ook waterdicht afgesloten kan worden onder het andere paneel zit een afwateringssysteem voor het geval er water in de capsule komt. De "stop" bovenop is een as met een mast er in. Hieraan kan een zeil of een windmolen bevestigd worden. Aan de onderkant zitten 2 schroeven om de capsule voort te stuwen. De schroeven kunnen aangedreven worden met de accu's welke onderin de capsule zitten ingebouwd of met een trapsysteem. Het trapsysteem kan ook gebruikt worden om de accu's op te laden. Ik zal niet in gaan op de verdere indeling aan de binnenkant. De gehele capsule heeft de omvang van een caravan en kan met een trailer verplaatst worden. Omdat de capsule vrij zwaar is moet er dan wel een stevige auto voor.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...