Ga naar inhoud

darkstar

Lid
  • Items

    247
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door darkstar

  1. Brave New Word van Huxley vond ik veel indrukwekkender en relevanter dan 1984 van Orwell.

    1984 ging er vanuit dat je mensen informatie moet onthouden om controle te krijgen, terwijl Huxley zei, je moet ze juist alles geven , en wel in overstelpende mate, dan wordt het volk vanzelf wel murw en verward, en vervolgens ongeïnteresseerd, het zal allemaal wel.

    In elke leugen moet wel wat waarheid gestopt worden, anders houdt deze geen stand.

    Zo hebben we allemaal gelijk en ongelijk.

    • Leuk 2
  2. En dat heeft uiteindelijk tot de kaping bij de Punt geleid. Een eigen land beloven aan de Molukkers.

     

     

     

    Helemaal mee eens, proactief ipv reactief. Je kunt eindeloos blijven herhalen dat ze hier niet zouden moeten zijn, maar dat schip is gepasseerd. Ook voor die Marokkanen @darkstar, daarom vind ik het zo frappant dat in zaken die nog niet reeds verleden tijd zijn, zoals de gaande zijnde onderhandelingen met Afrikaanse leiders over die 15 miljoen toekomstige vluchtelingen geen gehoor krijgt. Hiervoor zou je op de barricades moeten en de politiek beïnvloeden het ageren tegen de gastarbeiders/vluchtelingen/Marokkanen zelf is contra productief en creëert een self fullfilling prophecy. Want zeg nou zelf, alle zoveelste generatie Marokkanen terug sturen naar Marokko is niet bepaald een reële optie.

    Helaas passeert het schip niet maar vaart het binnen.

    Alles loopt zoals het lopen moet, en op jou eigen manier heb je volkomen gelijk.

    Heeft geen enkele zin je nog druk te maken of onze islam immigranten hier wel of niet horen te zijn, want ze komen gewoon. Niets wat jij of ik er nog aan kan veranderen.

    Gek is het wel.

  3. In het begin, met de gastarbeiders in de eind jaren 60 t/m de jaren 80 hebben we het aardig verkeerd aangepakt. De regering ging er van uit dat ze allemaal zouden terugkeren na zoveel jaar, dus de taal leren spreken, de Nederlandse cultuur leren kennen e.d. was helemaal niet aan de orde. Ga lekker je gang, als je maar het werk doet wat wij niet willen. Hierdoor hebben we hele ghetto's zien ontstaan in de grote steden, met eigen winkeltjes, verenigingen, etc.

     

    De enorme vluchtelingenstroom in de jaren negentig is al weer anders aangepakt. Mensen werden gescreend, wel of niet een tijdelijke of permanente verblijfsvergunning en moesten een inburgeringscursus volgen. Daar ging ook weer genoeg fout. Procedures die veel langer dan vijf jaar duurden (met kinderpardon als gevolg) en terugsturen bleek zo simpel niet als de zo'n land simpelweg weigerde zijn onderdanen terug te nemen.

     

    Toch heeft die vluchtelingenstroom uit de jaren negentig geen dramatische toename van misdaad, geweld en verkrachtingen laten zien, zoals waar nu om gevreesd wordt. De laatste 25 jaar is zowel misdaad als geweld zelfs behoorlijk afgenomen in Nederland. Vergeleken met de eerdere stroom gastarbeiders is een hoger percentage redelijk geintegreerd (Nl spreken, NL normen en waarden tolerenen en werk hebben)

     

    De vraag is nu wat er beter kan worden gedaan met de huidige stroom vluchtelingen, in ieder geval met de mensen die er nu al zijn. Daarover lijkt nu iedere discussie snel in de kiem gesmoord en blijft het bij frustraties uiten en propaganda, wat dus niet opschiet. Dat probeerde ik met mijn eerdere post al uit te leggen.

     

    Dat je niet eindeloos heel het Midden-Oosten en Afrika kan opvangen is iedereen wel duidelijk. De conferentie op Malta kun je niet bepaald een succes noemen en daar moet de politiek een keihard spel spelen. Ik schreef eerder over de huidige situatie in Afrika, 15 miljoen mensen aan de hobbel en momenteel probeert de EU afspraken te maken met Afrikaanse leiders die geld willen zien. Ook daar is het akelig stil over in dit topic.

     

    Mijn reactie ging vooral over de laatste alinea, waaruit op te maken is dat alle problemen met onze immigranten(Marokkanen) volgens jou, te maken heeft met het fout wegzetten van deze groep, wat ik probeer aan te tonen is dat dit absoluut bullshit is.

    Het probleem zit in deze groep zelf.

    Laten we in ieder geval met mekaar eens zijn dat wat er nu op ons afkomt, meer is dan we aankunnen.

  4. Normaal gesproken zouden mensen eerst naar de feiten kijken (wat al een klus op zich is door de propaganda van beide kanten) en dan een mening vormen. Nu zie je dat het meestal is omgedraaid. Mensen hebben een mening en zoeken daar de links bij die hun visie ondersteunen. Zie bv http://preppers.nl/forum/threads/12755-Vluchtelingen-Asielzoekers-reden-voor-versneld-preppen?p=396661&viewfull=1#post396661 over dat zogenaamde hogere geboortecijfer.

     

    Helaas lijkt het op alle reaguurders secties van nieuwssites en fora alleen mogelijk om 100% voor of 100% tegen te zijn. Ik zie heel wat zaken die zo ontzettend mislopen maar zodra je iets schrijft over bv. het eindeloos heen en weer transporteren tussen diverse opvanglocaties, dan duurt het maar even of het argument komt op tafel dat ze hier ook niet heen hadden moeten komen. Tja, dan houdt het snel op en is het onmogelijk om over de problemen te discussiëren. :o Het blijft dan bij elkaar met diverse propaganda te bestoken middels linkdumps waar geeneens een mening bij geschreven wordt maar impliciet de boodschap is: "Zie je wel!"

     

    Dit alles lijkt enorm op de Palestijnen/Israel 'discussies' door de jaren heen, waar je ook alleen 100% voor de ene of andere partij mag zijn en elke genuanceerde mening strand.

     

    Mocht het zo zijn dat iedereen die vlucht voor IS en diens Sharia stiekem fanatieke aanhangers zijn, dan lachen die zich helemaal krom. Helaas kan ik niet tekenen want dan zou ik als cartoon een verbaasd koppie van een vluchteling tekenen met op de achtergrond twee vechtende Nederlanders. ;)

     

    Ik ben bang dat de kans op een self fullfilling prophecy hier enorm groot is. In een maatschappij waarbij de een bevolkingsgroep wordt weg gezet als terroristen, boefjes en algemeen minderwaardig is de kans op integratie minimaal, waardoor deze bevolkingsgroep zich gaat afzetten van de Nederlandse maatschappij. Dat effect is al bekend van de Marokkanen discussies de afgelopen 20, 25 jaar. Binnen luttele maanden/jaren heb je dan een probleem recht te breien wat generaties gaat duren.

     

    Niet eerder is in de geschiedenis voorgekomen, dat een groep zo in de watten is gelegd als de moslim.

    Vele miljarden gaan er nog jaarlijks naartoe om deze groep te laten integreren.

    Vele honderden moskeeën mochten gebouwd worden in dit land om deze groep zich hier te laten thuis voelen.

    Iedere kritiek op deze groep werd gesmoord door de media en politiek door deze mensen weg te zetten als fout.

    En tja, wanneer het je dan nog niet lukt te integreren, zou het heeeeeeel misschien dan toch iets te maken hebben met deze mensen zelf?

    • Leuk 1
  5. Wil toch even opmerken, dat door het opzij werpen van Europese verdragen door mevrouw Merkel, er inmiddels geen sprake meer is van een vluchtelingenstroom, maar er wel sprake is van een complete volksverhuizing..

    Mensen die nu binnenkomen krijg je ook niet meer weg, niet in de laatste plaatst doordat door Samson is bedongen dat illegaliteit niet meer strafbaar is.

    Denk dat we hier toch het begin van het einde zien voor wat betreft Europa, ik zie nog geen enkel signaal dat Europa zijn grenzen zal kunnen of willen sluiten.

    Ondertussen kan iedereen binnen komen, screening is er niet meer, zien we later wel, tja maar dan zijn ze al binnen.

    • Leuk 1
  6. Gevoel voor humor preppen...ohh zo belangrijk, ook vluchtelingen brengen het mee.. humor brengt ook mee het relativeren, het omgekeerde zien.

    In kommer en kwel,nood..hoe erg ook humor brengt vreugde anders kijken...daarna komt door samen lachen, vebondenheid,liefde en zorgen voor elkaar...groot en nimmer benoemd prep middel !

    Zie hier bijna iets constructiefs in, voor vandaag is het weer mooi geweest, ga maffen, zoete dromen allemaal!

  7. Nee. Is hetzelfde. Moslims Joden Christenen.

    Zou mooi zijn, blijkt in ieder geval niet uit jouw reacties.

    Idd zijn de meeste godsdiensten het zelfde, maar voor islam kun je toch echt wel een uitzondering maken.

    Daarvoor hoef je niet op internet te gaan, ook hier in de polder hoef je alleen maar bepaalde buurten in te lopen en je weet meteen genoeg.

    Overkwam mijn vrouw laatst toen ze de honden uitliet en dacht van laat ik daar eens heenlopen.

    Na een minuut werd ze al bespuugd en uitgescholden, en toen was ze alleen nog maar een paar kinderen van een jaar of 8, 9 tegengekomen.

    Nog nooit was ze zo blij dat ze honden bij zich had.

    Wanneer je denkt dat dit bullshit is, dan nodig ik je graag uit deze wandeling nog eens te doen en dan samen achter haar aan te lopen.

    Wat betreft msm en alternatieve media, volgens mij zijn deze in de zelfde handen.

    Zeer succesvol wordt tweespalt gezaaid. Kennelijk ben jij er ook ingetrapt gezien jouw sympathieën voor AFA en alles wat pro zielig Palestijns is.

    Bottom line is, we vechten tegen de staat, onze leiders.

    Wanneer deze zich tegen je keren dan is het over en uit..

    Hierom hecht ik zeker waarde aan wat msm ons verteld, en wat ik geacht wordt te denken, want zo zullen de schapen ook gaan lopen.

    Cognitieve dissonantie is een fucker, volgens mij heb je er nog een te gaan.

  8. Je vergeet even dat de Preppers als groep worden gezien, ook al is er geen leider of grote gemeenschappelijke gedachte over politiek of andere zaken. Laten we geloof nog

     

    Wat je niet, absoluut NIET wil, is de associatie van een gezapige meerderheid van burgers, die menen dat Preppers extreme ideeën aanhangen. En de mens is nou eenmaal erg goed in de negatieve aspecten belichten. Er zijn talloze uitspraken die, uit hun context gerukt, het forum in een discutabel daglicht kunnen stellen. Dat gaat wat verder dan mijn plagerijtjes over Oranje.

     

    De gemiddelde prepper in Amerika is ook geen christelijke red neck met vijftien shotguns en vijftien jaar aan weecee papier en vreten in een bunker. Toch leeft dat beeld bij de niet-preppers. Waarom?

     

    Dus.... Laat de forum beheerders hun visie uit stippelen, dat doen ze erg goed. Sommige dingen mogen wel, andere dingen niet. Kom je met goede argumenten, dan kan men besluiten andere regels te hanteren. Dat is niet aan jou of aan mij.

     

    Meest beroerde manier om extreme ideeen te bestrijden is censuur.

    Discussie over vluchtelingen niet mogelijk hier, ook hele fatsoenlijke posts van gerespecteerde forumleden worden verwijdert.

    Angst voor verkeerde beeldvorming zou niet hoeven te bestaan wanneer de argumenten goed zijn, maar kennelijk kan preppers deze ook niet meer vinden.

  9. Licht a.u.b. even toe waar je een bedreiging ziet. Dat is uiteraard niet de bedoeling haha! En dank voor het compliment ^^

    Uit het blote hoofd ging het over het topic bommen op gaza, alwaar richting Vladimir eea geuit werd.

    Of het nu humor was of niet, weet ik niet, dacht toen wel, dit kan dus allemaal op preppers, zonder dat er ingegrepen wordt.

    Dat is ook het punt dat ik wil maken, er wordt niet eerlijk gemodereerd.

    Wanneer je politiek correct bent kun je hier bijna alles maken, en zo niet dan wordt keer op keer alles wat niet welgevallig is gewoon verwijderd.

    Zoals ik de lijntjes doortrek ziet onze toekomst er echt afschuwelijk uit, had gehoopt er met preppers niet alleen voor te staan, maar wie weet komt het nog goed.

    • Leuk 1
  10. Zo'n beetje elke actieve naam op dit forum heeft nu wel één of meerdere post op zijn naam staan in dit topic.

     

    Het komt inderdaad er op neer wat @Dreutel zegt. Waarom gaan we niet discussiëren voor oplossingen om die vuurhaarden kleiner te laten worden en er niet zoveel mensen hoeven te vluchten.

     

    Waar wij behoefte aan hebben is leiderschap, stevig leiderschap. Leiderschap dat nu eens niet zo politiek correct noch extremistisch anarchistisch is. Waarbij er geen discussies over asielbeleid gevoerd hoeven worden (en evenmin topics die het 'discussiëren ' in het algemeen tegen het licht houden).

     

    Er is hier geen pasklaar antwoord en of we nou linksom of rechtsom gaan, er zal een partij zijn die de actie niet gaat waarderen. Iedereen hier heeft een mening/zegje en dat is allemaal eilandjes gedoe. Wat bereiken we er mee? We worden zelf slachtoffer van 'divide en conquer' en het ergst van alles, we zijn er zelf nagenoeg 100% debet aan!

     

    On topic maar weer want de titel van @Dr.Prepper is knetterhelder.

     

    We hebben toch groepen op dit forum? Laten we daar mee gebruik van maken. Die kunnen binnen eigen kringen posten wat ze willen en alleen dat groepje zal het lezen. Loopt het uit de hand? Tja.. blijft het A) wel binnen dat groepje en B) er hoeft niet gemoddereerd te worden daar.

     

    Ook denk ik dat we ons moeten schamen, en wel om twee redenen:

    1. We verspillen de tijd van onze gewaardeerde mede preppers die alles in goede banen proberen te leiden (ook als er geen conflicten zijn). Hoe minder zij hoeven te modereren, hoe meer tijd ze overhouden om leuke acties te verzinnen en te implementeren die ONS ten goede komen!

    2. Ik was bij de SC Veluwezoom aanwezig. Dik over de 100 man en nagenoeg 85% die hier nu al heeft gereageerd was daar ook (vluchtige analyse). Hoe komt het, en dit is even knetter serieus... dat het op zo'n SC wel goed gaat maar wij elkaar achter het schermpje compleet in de haren vliegen en als beesten te keer gaan tegen elkaar. En dat we dan hard aan de lijn worden teruggetrokken door onze baasjes is dan een zeer logisch gevolg.

     

    We zijn hier om een unaniem front te creeëren. Ook al is dat een utopie. We kunnen ons wel gedragen waaruit dat blijkt. In dat kader kijk ik ook maar eens even naar mijzelf.

    - Ik krijg elke dag om 0:00 de posts binnen van topics waar ik mij op heb geabboneerd

    - Ik lees en reageer éénmaal per dag.

    - Ik doe dit laat op de avond zodat ik door vermoeidheid al een filter toepas dat ik niet op onderwerpen reageer als ik er niets nuttigs aan toe te voegen heb.

     

    En verder ben ik op dit forum niet aanwezig en doe ik dingen waar mensen wel belang bij hebben. Niet alleen ikzelf, maar ook diegenen om mij heen en indirect, ook de preppers hier!

     

    ~ Dorpsoudste

    Maar dat is dan inclusief bedreigingen, geeft niet hoor want

    Je bedoelt het goed.

  11. Nou beste Vladimir, dan zal ik het jou nog eens extra uitleggen. Die "nietszeggende ambtelijke taal" maakt duidelijk dat er wel een probleem geconstateerd en onderkend wordt maar dat er tevens de intentie is om een oplossing voor het probleem te vinden zonder een complete bevolkingsgroep te schofferen en dus te polariseren (wij tegen hen). De tweede zin is opruiend, discriminerend, generaliserend en ook nog eens feitelijk onjuist. (je ziet het verschil echt niet...?)

    Ik ben ook voor het geven van ongezouten meningen maar dan wel met inachtneming van fatsoensregels, inhoudelijke argumenten en met respect voor de medemens.

    Ha ha, als iemand heeft laten zien hoe dun het masker van fatsoen en tolerantie is bij de politiek correcten dan ben jij het wel.

    Gelukkig voor jou is ook deze discussie weer geheel verwijderd, want je liet je goed in de kaart kijken, ondanks jouw vermeende hogere intelligentie.

    De sfeer op dit forum wordt niet verpest door de mensen die zich achter de oren krabben over de toevloed van Islam die ons overstroomd, maar wel door de politiek correcten die je hier dan ongecencureerd kunnen uitmaken voor hersenloos, nazi of fascist.

    • Leuk 1
    • Niet leuk 1
  12. Het zijn mensen die bepalen wat er uit naam van een geloof gebeurd.

    En hoe het uitgeoefend wordt. Niet het geloof zelf.

    Kijk naar onze eigen christelijke geschiedenis.

    Zoveel links als jij kunt plaatsen, zoveel islamieten ken ik die niets van geweld of fanatisme moeten hebben.

    Sterker nog, er was een tijd dat de drie grote religies samen leefden.

    Totdat macht en meningsverschil de boel vern..kte.

     

     

     

     

     

    Heb ik gedaan:

    Islam is niet zomaar een geloof zoals het christendom, staat er n.l. haaks op, vandaar ook de paralelle samenlevingen die zich ontwikkelen, het mengt niet.

    Blijft oppassen om diegene die wel van goede wille zijn niet in een hoek weg te zetten, daarom ben ik ook geen Wilders stemmer.

    Mijn stelling blijft wel dat er iets mis is met islam en dat alle problemen ermee niets iets is van de mensen die er iets mee doen, maar zit echt in deze godsdienst zelf.

  13. Voor ik slapies ga doen, wil ik toch even opmerken dat je geheel voorbij gaat aan mijn constatering dat er wel de meest walgelijke grappen gemaakt kunnen worden over christenenen, maar niet over moslims, tenzij je je hele leven onder permanente bewaking wil leven.

    Is precies wat ik bedoelde met negeren, of zeg maar wegkijken.

    Waarom reageer je hier niet inhoudelijk op?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...