Ga naar inhoud

De_echte_frank

Lid
 • Items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

De_echte_frank's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Reputatie

 1. Mooi draadje dit. Ben zelf ook een budget prepper. Daarbuiten is het in zijn algemeenheid ook een sport om voor de beste (lage) prijs de meest gunstige koopjes te doen.
 2. Dat mag uiteraard. Als economie student met interesse van alles daarom heen laat het zich denk ik makkelijk raden dat ik het zeer onaannemelijk vind dat het huidige financiele systeem nog lang kan bestaan. Zodra mensen beseffen dat fiatgeld geen waarde heeft, de FED een private bank is, de EU een fiasco is en de euro (eveneens fiat) wordt bijgedrukt en in bodemloze putten wordt gegoten kan in mijn optiek elk moment de vlam in de pan slaan. En probeer met waardeloos papier geld nog maar eens er van uit te gaan dat de supermarkten worden bevoorraad bijvoorbeeld. Concreet; een ineenstorting van het financiele systeem. Dat water dan uit de kraan blijft stromen is aannemelijk maar als basisbehoefte durf ik daar niet vanuit te gaan.
 3. Dank, lees al een tijd de berichten hier en probeer nu om het wat meer concretere vormen te laten aannemen. Het is nu vooral proberen door de bomen het bos nog te zien. Hoe pakken jullie het financieel aan? een x percentage van je besteedbaar budget? Of meer ongeacht wat dan ook eerst basis spullen aanschaffen?
 4. Dank voor de snelle reacties! Fijn ook om te lezen dat meerderen zich realiseren dat er meerderen zijn die beseffen dat de huidige samenleving (om wat voor persoonlijk scenario) zo fragiel als wat is.
 5. Beste allemaal, Als economie student en verder geinteresseerde in (fiat) geld, macro economisch politieke besluitvorming, edelmetalen en valuta kom ik telkens maar tot een bijna onweerlegbare constatering: hoe kan het in godsnaam dat alles nog steeds goed gaat? Het lijkt mij dan ook een normale stap om enige voorbereiding te treffen en in ieder geval je uiteindelijke kwetsbaarheid te verminderen. Echter, hoe doe je dit als student, op een studentenkamer (30m2) op een 'sociaal' acceptabele manier? Er komen bijvoorbeeld geregeld mensen over de vloer en de blikken voedsel hoeven plat gezegd bij voorkeur niet in het zicht te staan. Er dient bij onderstaande vragen ook vanuit worden gegaan dat niemand bereid is te helpen en niemand te vertrouwen (even een worst case scenario). Ik zit dan ook met een aantal vragen over bij voorbeeld uitrusting en realiteit van de te nemen prep maatregelen: - Kun je in een SHTF situatie wel uberhaupt jezelf vestigen in je kamer? Dit even ervan uitgaande dat er absoluut geen andere lokatie is. - Water de rest komt later: Is het verstandiger om chloorpillen aan te schaffen of een filter (er is een sloot nabij) - Voedsel: hoeveel blikken voedsel aan te schaffen? (let op, nog steeds vanuit de situatie dat je huis niet kan en wacht tot te storm overblaast). - FFP3 masker: in het hypothetische geval dat er een supersars uitbreekt val je al snel op met je maskertje als je je kamer verlaat. Toch aanschaffen? - Sanitaire voorzieningen & hygiene: gedeeld gebruik en er is geen stromend water meer. Hoe dit aan te pakken? - Edelmetalen: er is een klein budget, wat is verstandig? Weet de waarde ervan maar je kamer verlaten om goederen te kopen terwijl de rest van de flat crepeert? Daar kan geen goed slot of kwaadwillendheid tegen op. - Bescherming: lees veel over messen/bijlen etc. Is dit noodzakelijk? - Hoeveel dagen moet je uittrekken (subjectieve vraag ik weet het)? een week voldoende, twee weken? Let wel, dit weer vanuit 30m2 gedeelde sanitaire voorzieningen geredeneerd. Zo maar wat vragen waar ik mee zit. Misschien dat jullie er een visie over hebben? groeten, De 'echte' Frank
×
×
 • Nieuwe aanmaken...