Ga naar inhoud

Ruben

Lid
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ruben

  1. Ik heb zelf 2 waterfilters (Katadyn). kookgelegenheid zonder elektra en veel jerrycans in mijn garage die momenteel wel leeg zijn maar snel te vullen zijn (paar honderd liter). Op onze "safe house" locatie hebben we beschikking over een eigen privé waterbron.

     

    Aangezien we ook dichtbij zee wonen zit ik ook aan te denken om een zout water filter te kopen (maar die zijn nog best prijzig) misschien maar eens voor mijn verjaardag vragen:)

     

    Een zoutwater filter kan je beter zelf maken (prijsgewijs)

     

    het is in principe een fluitketel met een slang waarin de zoutvrije damp weer water wordt en in een container druppelt.

     

    Het gaat niet heel erg snel, vooral op kleine schaal. maar het is wel effectief. (zo krijg je gemakkelijk genoeg water voor de hele dag, per dag)

  2. Die twist is idd niet geknoopt en met een extra twist per crossing bekom je een tsuka maki patroon... maar dat is niet wat ik bedoelde met die cobra twist.

     

    Het ging om de knooptechniek zoals bij de bracelets (patroon van m'n lanyard).

     

    Met omwenteling bekom je veel sneller het touw als je het nodig acht, tegenover knopen te hoeven losprutsen.

     

    Niet als je er nog een fietsband en van alles overheen doet :)

  3. ok het moet dus cobra weave zijn maar blijkbaar zijn details over de benaming van een knoop(weef)techniek belangrijker dan de reactie zelf :confused:

    Nee, volgens mij denk jij aan een andere wrap.

  4. Ik vertrok vanuit het idee om met wat je allemaal kan doen enkel met een mes en wat er aan bevestigd is...

     

    Indien er niet genoeg materiaal voor handen is en/of je geen verbrande houtsmaak in je eten wil, kan je het te grillen eten via je mes boven het vuur houden.

    Die coating zorgt er dan voor dat het touw niet zo snel smelt aan het handvat en kan je gebruiken indien je geen handschoenen bij zou hebben.

     

     

    Maar indien handschoenen beschikbaar lijkt het me dan toch het beste om het mes te strippen of iets anders te gebruiken. ;)

    (heb 6 inox tent stakes in BOB en auto liggen)

     

    Je mes nooit boven een vuurtje houden, haal je de harding eruit.

  5. Ieder z'n eigen ervaring dan, Ik heb ooit 2 dagen aan een stuk hout zitten splijten samen met iemand met een cobratwist aan z'n machete en z'n handen zagen er niet uit op het einde van dag 2. Ik vind een cobratwist als handvat op een mes eerder decoratief dan nuttig.

     

    Ik heb graag een beetje een mushy/sponzige greep, daarom dat ik ook werk met verschillende lagen die elk nog voor een andere functie kunnen dienen. Daardoor komt het touw ook niet los en moet het niet vastgelijmd worden. Als het touw echt vast moet zitten kan je tegen de roest eerst een coating aanbrengen en je touwen nat maken voor je deze knoopt of omwikkelt --> dan rekt deze en wanneer deze droogt zet het touw zichzelf strak - tevens de truc om een vlot te sjorren met minimale kans dat je vlot uiteen valt in het water.

     

    Door de onderlopende dubbele lijn heb je nog eens 4 keer de lengte van het handvat. Bij de handguard komt er nog eens 2 keer lengte van het handvat bij en indien een lanyard, nog eens 4 lengtes van het handvat erbij... en als je wil kan je nog een langer stuk mooi wegknopen.

    Indien ik het touw zeer snel nodig heb snij ik bovenaan de omwikkeling door (verlies van 5 cm) en heb binnen de 20 seconden minstens 2,5 meter touw. Mijn ratio van touw is groter dan die meter per 15 cm die je aangaf... bij een cobratwist heb je kleine stukjes die het metaal niet helemaal bedekken...dus die stelling durf ik in twijfel trekken.

     

    En met de dubbele lus-techniek komt dit handvat niet los hoor. :cool:

     

     

    Foto zonder de rubbers en de overgrip.

     

    handle-w-guard.JPG.7bb4fe5d14e29923a2a94d1fb0faead4.jpg

     

    Het is niet een twist maar een weave he :) heel anders.

  6. Ik gebruik gewoon 1 lang stuk paracord en doe daar simpele omwentelingen mee, met langs beide zijden een onderlopende dubbele lijn voor een beetje dikte aan het handvat te bekomen en zodat je deze aan de uiteinden kan instoppen en vast trekken.

    Ik gebruik wel gaten in het handvat. zodoende kan je tussen die gaten nog ander materiaal inweven. Aan het begin en het einde maak ik in het mes zelf wel groeven zodat het touw niet naar achter schuift het is ook belangrijk dat de achterkant van het handvat van het mes iets breder is want anders haalt dit niet veel uit. (Merk je vanzelf bij het batonnen)

     

     

    Het voordeel van deze grip is dat het een serieus stuk paracord biedt indien je het voor iets anders nodig hebt. Indien er een handguard en lanyard bij komt, nog eens een meter bij.. Over de paracord komt een laag fietsband en eventueel nog enkele fietsbandringen om een bepaald profiel te bekomen, daarover nog eens een overgrip van een tennisracket. Dit geeft voor mij het meeste comfort en minste kans op blaren itt tot een cobratwist of een tsuka -maki (samoerai-wrap)

     

    Het ziet er niet zo afgewerkt uit maar voelt veel comfortabeler.

     

    Met een cobra weave heb ik nog nooit blaren gehad, ook niet met hakken.

    Nadeel van 1 stuk omwentelen is dat het erg makkelijk los raakt zonder het vast te lijmen-smelten etc, en het is een stuk gladder.

     

    En een cobra weave gebruikt meer paracord dan alleen omwentelingen (maar iets van 15 cm per meter),

  7. Mooie wrap, mooi mes.

    Door de vorm van je handvat, blijft de knoop op z'n plaats.

     

    Behandel je het handvat nog? Want nu is het natuurlijk vocht-gevoelig, daaronder.

    Thanks :)

    Ik heb het niet behandeld, maar als het handvat vochtig is, haal ik de wrap eraf, even schoonmaken en gaat er een nieuwe op.

  8. En dat is zowat de kern van het verhaal bij paracord wraps.

    Ik heb één van m'n tomahawks een paracord wrap gegeven (even een methode opgezocht via inet en direct geprobeerd).

    Ik wou geen gaten boren dus heb iets gezocht dat zichzelf wat 'vast zette' met gebruik van een lus', maar wat op het zicht mooi lijkt, blijkt in de praktijk, zoals meestal, niet echt gebruiksvriendelijk. Door de beweging die je hand maakt wanneer je kapt, zet je wat druk naar achter op de steel, dit geeft als gevolg dat mijn 'strakke wrap' begint uit elkaar te schuiven, wat een zeer 'mooshie' gevoel geeft en voor mij niet echt ok is.

    Nu ken ik gasten die een beetje epoxy of iets gelijkaardigs over hun wrap smeren, maar ik wil de wrap er wel nog kunnen afhalen zonder de afwerking van het hout te schaden...

    Dus voor mij is een goede wrap eentje die blijft vast zitten en niet lijkt alsof datgene wat je vast hebt aan het smelten is :)

     

    Probeer het een keer op mijn manier :)

     

    Precies hetzelfde zoals het hier is gedaan, alleen de 2 groene stukken paracord is het mes, en dan zorg je ervoor dat de "knopen" aan de zijkant zitten (dit zal niet comfortabel zijn met ronde handvatten )

    http://www.instructables.com/id/Survival-Bracelet/step3/The-Cobra-Weave/

  9. 2 stukken van een oude riem afknippen (iets langer dan het lemet)

    Beetje lijm ertussen in de onderkant.

    Stukje karton in het midden aan de buitenkant van beide kanten lijmen.

    Paracord (of ander nylon touw) er omheen binden (strak) tot 1 of 2 centimeter voor de bovenkant, afknopen en je hebt een prima schede.

  10. Volgens mij is er nog geen thread over paracord wraps voor mes hanvaten, dus bij deze.

     

    Wat vind jij een goed handvat gemaakt van paracord, en waarom?

     

    mes.jpg.f75c17a938fd416849ca39188504eb08.jpg

    (dit is een zelf gesmeed carbon staal mes)

     

    Het handvat is gemaakt met een cobra weave een kwartslag gedraaid (daar maken ze bijna altijd die "survival bracelets" van

     

    Het zorgt voor een goede verdikking van het handvat en komt echt niet los bij normaal gebruik (in tegenstelling tot de meeste andere wraps)

  11. Hoi @Ruben Op die manier had ik er nog niet aan gedacht hahaha. Dan kan ik natuurlijk zelf bepalen hoe of wat ik wil met de hoogte lengte en vorm! Thanks ;)

     

    Even een simpel design ervoor gemaakt, ik heb photoshop minstens een jaar niet gebruikt dus het ziet er niet echt netjes uit. En er staan geen maten bij, maar dat is niet zo moeilijk.

    tarptent.jpg.1fae34a2f16ba9fa18b8cf6122d357c0.jpg

     

    Blauwe vlak is de bodem, vlak daarnaast hang je omhoog, en daarnaast weer omlaag zodat je een driehoek tent krijgt en dan kan je de rode streepjes verbinden dmv, touw/paracord door ringen in de tarp te halen

    de groene driehoeken zijn de deuren, als deze goed uitgemeten zijn komt het precies uit met de driehoek, die kan je dus verbinden met ringen op de paarse streepjes.

     

    heel simpel design, kan je tussen 2 bomen hangen en enkel 4 (of meer als je daar behoefte aan hebt) haringen vastzetten (in de hoeken)

     

    Voordeel?

    geen tentstokken,

    100% (regen) water dicht (als je er dus wat flappen over de plekken waar de ringen zitten vast maakt)

    licht.

    snel op te zetten.

  12. Heey @Heksenboot

     

    Dat is wat ik mijzelf nog afvraag. Ik had vannochtend even mn zithoogte gemeten. En dan kon net, maar was een matje en slaapzak vergeten. Dus ik pas er niet eens recht op zittend in. Dus wat word het niet.

     

    Ik heb al een aantal jaren kampeer ervaring, tent gaat prima zolang deze lang genoeg is. Kroatië, Frankrijk, UK. In schotland 3 weken survival gedaan. Damn, dat was niet leuk. 10 Dagen ben ik wakker geworden met een slaapzak die zeiknat was van m'n voeten tot mn buik aangezien ik door mijn 196cm het tent doek raakte. Beetje jammer....

     

    Ik moet iets hebben wat het liefst onder de 3kilo is, donker groen of zwart, en 100cm+ hoogte, 220cm of meer in lengte, en dan ook nog betaalbaar :p.

     

    The search continues...

     

    Groetjes,

     

    Appelflapje

     

    Een tarp kopen en metalen ringen in de randen en regen flappen erover +2 deuren op dezelfde manier en dan met een koord opzetten?

  13. Oke; vanmorgen naar de ACTION geweest om opvouwbare 10 ltr jerrycans te gaan kopen.

    Kwam toch nog wat andere dingen tegen.

    Nml:

    -10x jerrycans 10ltr -1,19 pst

    -2x duct-power klustape 25mtr -1,39 pst

    -2x survival magnesium vuurmaker 1.95 pst (magnesiumstaafje werkt perfect,alleen niet met bijgeleverd geplastificeerd staafje)

    -6x pasta kant en klaar-0,88 pst(droog,1563KJ/373KCAL)THT13-02-2014

    -1x tandfloss 50 mtr-0,42 pst

    -3x inklapbaar mes-0,75 pst(handvat is plastic, wel scherp)ach ,voor die prijs

    -1x led zaklamp incl batt.-1,39

    -1x livecare outdoor messenslijper-0,99 pst(plastic behuizing, maar werkt wel)

     

    Totaal 29,00 euro

     

    IMG0223A.jpg.82345a24b3644c59e99a79f4df4dcba7.jpg

     

    Die magnesium stick werkt inderdaad perfect (met achterkant van een mes IPV, dat goedkope rot strijkertje)

    Ductape ook, scheurt wel makkelijk in de breedte, maar is perfect voor goedkope waterdichte reparaties.

    Die mesjes zijn best wel troep, die zijn echt gemaakt om dozen open te maken en dat soort dingen (ik heb er zelf 1 vlak geslepen, dus zaagblad is nu een snijvlak, en dat ding klapte dubbel toen ik het aan het testen was)

  14. Okee, maar nu in praktijk. Scheur van beide een stuk af. Even sterk?

    Ik had die 3M van de Lidl. Dat is heel wat dunner/slapper dan het echte spul van 20 euro per rol.

     

    Van de action bestaat uit 2 lagen plastic (wel met de draden erin), 1 in de breedte geperforeerd en dan een laag erover heen, het scheurt dus relatief makkelijk als je er een gewicht aan hangt, maar voor waterdichte reparaties is het prima.

  15. extra note die ik tegen kwam op diverse fora:

    ---

    Early birds should be careful here, as the U.S. Department of defense might well put a ban on this device for strategic reasons, e.g.. to prevent resistance organizations operating in the wilderness from powerful networking -- or to curb its use for ultra-light aircraft navigation.

    ---

    Eerlijk gezegd is dat alleen maar nog een extra reden om er een in backorder te zetten..

     

    Leuk apparaatje , is inderdaad een extra reden, die dingen worden goud waard als ze in de US geband zijn.

  16. Wel een slecht ontwerp, want enorm beperkt. Er zijn veel messen die dat doel beogen maar die, met beperkingen, nog wel te gebruiken zijn voor andere doelen.

    Is dit mes ergens in gebruik bij special forces, of is het echt een fantasy-ontwerp?

    Het is een moordwapen, gedraaide snijvlakken kunnen slecht of zelfs niet gehecht worden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...