Ga naar inhoud

Ondergrondse

Lid
 • Items

  24
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Ergens & nergens
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Ondergrondse's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Reputatie

 1. Hennep heeft ontsmettende functies en het bevat de meeste bouwstoffen van alle planten. Vandaar dat 'hennepbiscuits' ook in derdewereldlanden worden uitgedeeld.
 2. Ik heb nog nooit een bunker met glas gezien... Je bedoeld oude 2e wereldoorlog bunkers die open en vochtig zijn, om die om te bouwen? Dat is geen doen en onbetaalbaar. Kun je beter een wat nieuwere kopen (na 1960 gebouwd). Greets!
 3. In de meeste mag je gewoon wonen (en werken). Hebben ook allemaal gewoon stroom, gewoon een adres en internet is ook zo aangelegd als dat er nog niet is. Dit zijn bunkers uit de koude oorlog voornamelijk. Zijn goed water dicht, goed te verwarmen en voorzien van de meest essentiƫle zaken. Het is een kwestie van vooraf even bij de gemeente informeren (dat doe ik altijd vooraf).
 4. Over het algemeen krijg ik bunkers tussen de 1.000 en 2.000 aangeboden voor prijzen tussen de 100.000,- en 600.000. De bunkers die groter zijn kosten vaak meteen meer dan een miljoen.
 5. De gene waar ik nu mee bezig ben kan ik kopen voor 130.000,- euro. Ben er met 1 bezig maar dat is een heel complex (voor meer dan 2 miljoen euro) en eentje voor bijna 5 ton. Die laatste is al weer verkocht ook (aan een prepper!) als het gaat lukken hem over te nemen. Laatste twee zijn ook niet in Nederland. Cheers
 6. Kunt de wagen natuurlijk ook als jachtwerktuig gebruiken. BAF! En je hebt een heerlijk vers stuk vleesch.
 7. Hoe bepaal je of een Road Kill nog eetbaar is? Puur op reuk? Ik heb zin in een Bbq, kom op met dat goeie weer!
 8. Kijk uit met bunkers van voor '45. Betonrot, geen voorzieningen, vochtig en niet echt de condities waar je in wilt zitten na/tijdens een ramp. Zeker de bunkers welke gedurende WOII zijn gebouwd zijn van bedenkelijke kwaliteit (meestal omdat ze door slavenarbeiders werden gebouwd en die namen het niet zo nauw met de mengverhoudingen van het beton). Mocht je echt geld willen steken in een bunker waar je ook daadwerkelijk iets aan hebt, zoek het dan in bunkers uit de koude oorlog. Fallout-shelters of atoombunkers (al zul je die niet snel kunnen verkrijgen). @joost5 : wij hebben hem niet zelf gebouwd hoor, dit is een betonnen bunker uit de jaren '70 met hele dikke muren. Het zijn NBC-Filters, van die tonnen. De generator is voldoende om de hele voorziening op te draaien. Cheers!
 9. Bezittingen zijn wat waard, ook ten tijde van rampspoed. Anders zou je niet preppen, je bezit je voorraad en je bezit je veilige onderkomen Sheers!
 10. In Nederland. Hij is ongeveer 2.000 m2 groot en heeft 80 grote en kleine ruimtes verdeeld over twee verdiepingen. Een grote centrale hal, een aantal volledig afgezonderde woongedeeltes, keukens, luchtfilters en noodstroomgenerators. Wat voor bunker heb jij Bunkerprepper?
 11. Hey een bunkerprepper! Wat leuk. Wij trachten het met wat bekenden te doen. Maar het opkopen, verbouwen en vullen van de locatie kost wel redelijk wat centjes uiteindelijk. Ik zal het eens in de groep gooien om te zien of we dat niet met wat meer mensen kunnen doen, geeft meer ruimte. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Sheers!
 12. Zijn relatief zwakke bunkers. Niet gasdicht, geen infrastructuur en geen voorzieningen. Wel leuk om ze om te bouwen natuurlijk! Pest is alleen dat ze in het geval van een overstroming gewoon vol lopen, bijeen aardbeving gewoon breken en bij giftige gassen, een aswolk of een nucleaire meltdown (in bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk) heb je er eigenlijk ook niets aan. Als je dan toch voor een echte bunker gaat, neem er dan eentje die ook daadwerkelijk als zodanig kan functioneren. Wij zijn ook bezig om een grote te kopen, verzamelen geld met een paar man, enkele gezinnen. Dan heb je het wel over een bunker met meerdere verdiepingen en van alle aansluitingen voorzien. Die zijn niet te vergelijken met vliegtuig shelters. Sheers!
 13. Ondergrondse

  BBC Bunker

  'Na tien jaar bouwen'. Dat mag nogal een bunker wezen dan. Ook de 1,2 miljard is wel extreem hoog (zal het hele gebouw zijn dan...).
×
×
 • Nieuwe aanmaken...