Ga naar inhoud

Mark2

Lid
  • Items

    475
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Mark2

  1. Sorry, maar nee.

    Buiten badderen is veel leuker, en ze krijgen geloof ik nog een douche ?

    En je hebt extra veel werk en het probleem van rookafvoering.

     

    Maar verder heb je goeie ideeën hoor ! (not)

     

    En daar raak je volgens mij je realiteitszin kwijt. Het moet functioneel zijn en badderen straks met storm en regen is niet leuk. Verder kun je je dan de hele moeite en kosten van een douche uitsparen (ze krijgen geen douche, die moeten ze zelf kopen en maken). Ik neem ook aan dat de douche zichzelf niet plaatst en besparen van werk zit er dus ook niet in.

  2. Ik zat gisteravond laat te kijken en bedacht een leuke aanvulling.

     

    Plaats een extra persoon op dat terrein, een echte survivalist.

    Geef die de opdracht zich verborgen te houden en kijk hoe de groep onderling gaat exploderen als er onverwachte dingen gebeuren.

     

    Bijvoorbeeld, het stelen van hun voedselvoorraad.

    Het saboteren van hun buitenvuurtje

    De ketting van de schommel weghalen.

     

    Misschien komt dat nog....als er iets een gegeven is over utopia's en paradijsjes is dat je er nooit lang alleen zit.

     

    Wat me al eerder verbaasde is dat er geen duidelijke controle is op de uitgaven.

    In plaats van het hele plaatje te bespreken werd er punt voor punt besloten of er geld aan uitgegeven ging worden.

    Meteen de helft van het bedrag nemen voor zulke luxe nieuwe dingen vond ik belachelijk.

     

    Met de kringloop zaten ze al op het betere pad, maar dat had ook makkelijk gekund met de wc en de muurtjes.

    Ze zitten er maar een jaar, tik dan ergens wat oud hout op de kop, tweedehands muurtjes en een gebruikte pot.

    Complete kapitaalvernietiging om dat nieuw en perfect te gaan doen.

     

    Maar vooral, zorg dat de hele groep overzicht heeft op de uitgaven en bij budgetoverschrijding pas beslissen nadat het besproken en geaccordeerd is door de hele groep. Ik vond het echt raar dat ze kozen voor snel, snel beslissen ipv langer en uitgebreider nadenken.

     

    Eerste levensbehoeften nodig, prima, spendeer daar dan een duizendje aan. Bouw een buitenwc en snelle oplossingen en bedenk wat je met de overige 4000 kan doen op de langere termijn.

    Hey Amber, je mist 5000.

    Nee, nee, die zou ik als noodpotje vastzetten. Niet aankomen tenzij levens bedreigd worden.

    En is het op het eind van het jaar nog niet op, dan bouw je er een laatste leuk feestje mee (met drank, voor de kijkcijfers).

     

    Ja leuk (not) Utopia meets wie is de mol)

     

    Overigens had ik dat bad allang binnen geplaatst. een plateau tegelen met opstaande rand, zand er in. vuurtje stoken, desnoods dat buiten en dan de hete kolen onder het bad duwen.

  3. Je staat in de jij-stand. :)

    Als ik zoiets kijk, kijk ik ernaar met het idee wat ik in die situatie kan leren.

    Ik kijk niet zozeer naar de dingen die anderen fout doen, maar hoe ik als anderen wat anders doen dan ik zou doen, hoe ik dan het beste kan reageren.

    Ik zoek niet naar de foutjes in anderen, ik zoek verbeterpunten voor mijzelf.

    Dat kost mij minder energie en minder stress. Andere mensen verander je niet, mezelf veranderen of mijn vaardigheden verbeteren is een stuk overzichtelijker.

     

    Ik sta in de zij stand. Deze discussie is eens gevoerd in de topic wie zou je meenemen. Nou deze club zou ik subiet achterlaten.

  4. Skills op het gebied van psychologie zijn ook skills. Skills die je nodig hebt om zelf en als groep mentaal te sterk zijn en blijven,

    Zomaar wat voorbeelden van psychologische skills die niet iedereen goed genoeg onder de knie heeft. Sociale vaardigheden, emotiemanagement, feedback op de goede manier kunnen geven, feedback kunnen ontvangen(vooral kritiek is een lastige voor veel mensen) gespreksvaardigheden, ontspanningstechnieken...

     

    En denk je dat wat alternatieve trutten betere skills hebben daaromtrentdan goed voorbereide preppers. Een beetje prepper weet allang welke sociale vaardiheden hij bezit of mist. Evenals het besef dat bepaalde situaties nogal effect op mensen hebben. Welk effect weet je niet maar dat er effect is wel.

  5. Terrein is toch een voormalig asielzoekerscentrum en een kazerne ?

     

    Dan is het niet zo vreemd dat er een wateraansluiting of andere oplossing voor was en nu weer is.

     

    :)

     

    Gisteren de aflevering gemist, haha, ik ben zo slecht in de tv op tijd aanzetten.

     

    Dat gebouw is ongeschikt voor beide doeleinden. Hooguit een barak uit een concentratie kamp. Dit is een typisch bouwloods die je op grote bouw projecten ziet. Voor opslag. En dus geen water.

     

    dat type gebouw krijgt vaak stroom van aggregaten via een zwerfkast. Gezien de verlichting en alle camera's staat er ook wel een transformatorhuisje. Stroom is dus al geen probleem.

  6. Die aankleding en beschikbare faciliteiten moet je doorheen kijken, het gaat enkel om het psychologische aspect en de mate waarin mensen het mentaal uithouden.

    Net zoals dat je nog net zo goed geprept kan zijn thuis met massa's eten, drinken, gears, etc etc, maar als je een vervelend persoon bent, dan ga je het niet redden in een groep.

     

    Enkel het psychologisch aspect. Dat is het denk ik. Skills worden niet verwacht. Heb je daar ook niet nodig. Je moet alleen maar drama, roddel en achterklap creeren. En af en toe een beetje bijna sex. Het blijft een familie.....show is het goede woord.

  7. nu ben ik heel benieuwd waar jij die informatie vandaan heb... ben zelf bouwkundige... ik ga er zelf op letten dan...

     

    Die vloer is onbeschadigd dus nieuw. En veel te vlak voor een loods. Het lijken tegels maar zijn het niet. Verder zitten ze te ver van woonwijken om op het waternet aangesloten te zijn. Drinkbaar water onstaat niet zomaar uit lucht. Dat komt uit een tank. Waar staat die tank? Verder moet je even goed naar de deuren kijken. Voor een verouderde loods zonder verf zit er verrot weinig rot aan de onderzijde. Je kunt zien dat de boel oud gemaakt is. Het is net als in de efteling of disney.

  8. Op TV loop je minimaal een dag achter, alleen de live streams (er wordt getwijfeld of deze wel echt live zijn) zijn live.

     

    Gisteren weer gekeken en ik vond het slappe hap. Als dit een samenvatting van een dag is, dan gebeurt er heel weinig. Wel merk ik dat anderen hun mening\visie aan anderen proberen op te dragen. Die zwerver gaat hier met name de fout in. Als vrij mens mag je nl. zelf weten wat je wilt doen, zeggen, eten en drinken. Gezamenlijk werken\bouwen en een paar afspraken maken, JA maar niet opdringen anderen te doen wat jij wilt. Die aannemer probeert dat vanuit zijn kennis\beroep ook.

     

    Ik kijk het nog een weekje aan en dan denk ik dat ik wel zal afhaken als het op deze manier doorgaat.:(

     

     

    Ja snapt het niet he. Ik zou de eerste dagen zoveel mogelijk energie steken in comfort. Maar dat mag niet want zelfs het zomaar rondzwervende stromoet blijven liggen om de natuur te faken. Iemand de vloer al gezien in die loods. Dat is een nieuwe vloer met vloerverwarming. Er staat gewoon een heel systeem achter een dubbele wand. Daar komt het water ook vandaan.

  9. Overschatting is een gevaar. Mee eens.

    Neemt mijn punt niet weg, dat preppers meer kansen hebben, IMO. Hoef je het niet eens mee te zijn, maar ik blijf erbij. :)

     

    Wat mij opvalt is dat er mensen lopen die totaal geen benul hebben. Let maar op dat gaat duidelijker worden. Ik ga zo 7 minuten kijken want two broke girls vind ik toch beter.

  10. Ik denk dat jij iets niet snapt. ;)

     

    Ow?

     

    Nee zonder gekheid. Dit programma werdt ooit geduid als zijnde een survivalprogramma. Ik was misschien nog wel de meest verwachtingsvolle. Nu blijkt het weer een nepprogramma te zijn waar iedereen verbaasd is dat die wat over die heeft gezegd, of naar dr tieten heeft gekeken en dan wordt ik boos. Blijven we programmas maken voor vette patatvreters in campingsmoking met een schultenbrau in hun hand.

     

    erger nog. Is de meerderheid van het volk zo?

  11. Bijzonder hoe we als mens in hokjes denken en functioneren( is hoe we kunnen functioneren en iedereen het, maar heeft zo tekortkomingen), ook hier buitelen we weer over elkaar heen met oordelen over anderen.

     

     

    Als je een groep mensen samenbrengt kun je van alles verwachten: http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Stanford-gevangenisexperiment

     

    Het zwarte punt lijkt te liggen op het zwakke vlees en groepsdynamiek die gewoon realistisch is waar we veel kunnen leren, want al heb je het zelfde doel en veel overeenkomsten zal altijd verschil blijven. En qua vlees: de mens is niet monogaam, dit is aangeleerd in de westerse wereld, maar geen waarheid als koe. En wie weet welke afspraak hij met zijn lekkere lief heeft.

     

    Dat je dit veroordeeld kan en die vrijheid heb je, maar juist de oordelen voorkomen Utopia de echte wereld.

     

    Het bezwaar is niet dat het gebeurt maar dat het nep is. In scene gezet. Geregisseerd.

  12. Ik ben niet zo krachtig in mijn toon als @Mark2, maar ik moet hem gelijk geven in de kern van zijn betoog. Wat mij persoonlijk het meest stoort, is het volgende.

     

    Je neemt een groep mensen die de opdracht hebben om een nieuwe samenleving op te bouwen op een eigen stuk grond. Buitenkansje voor alle deelnemers om te laten zien hoe het ook kan. De ene deelnemer heeft nog meer heimwee dan de andere. Twee afleveringen (twee dagen!) later staat de grootste heimwee-huiler die zijn gannef niet kan houden over hoe hij zijn 'lekkere meissie' mist, te bekken in de douche met een andere deelnemer. Dus dát wordt er bedoelt met "ander leven met meer aandacht voor elkaar".

     

    Dat is zo onvoorstelbaar triest, daar zakt mijn broek van af. En dan vinden mensen het nog gek dat het vertrouwen in de medemens lager is dan ooit. Er zijn massa's mensen in Nederland, in ieder geval op dit forum, die een dergelijke kans hadden aangegrepen om de gedegenereerde televisiekijker anno 2014 een alternatief voor te schotelen. Een leven zonder agitprop van campingzenders er staatsjournaals, zonder GMO's en rubberen tegels, zonder achterlijke betutteling en doorgeschoten controle. Het programma had een uithangbord kunnen zijn voor een alternatief leven gebaseerd op vrijheid en verantwoordelijkheid. Het is doodjammer dat na nog geen week al duidelijk is dat het een ordinaire soapserie in de bagger is.

     

    dit is precies waar ik op doel. Met minder mooie woorden maar dezelfde strekking.

  13. Begrijp me goed, je hebt volledig recht op die mening, net als Xinix. Verschil zit hem dat jij iedereen die het waagt er naar te kijken als sbs-er betiteld. Daar stoorde ik mij aan, vandaar mijn wat vinnige reactie.

    Ben het nog met je eens dat er waarschijnlijk wel degelijk een vorm van regie achter zit. 'k Probeer de krenten uit de pap te pikken. :)

     

    Prepgebeuren belachelijk maken? Tja, daar stoor ik me inderdaad niet aan. Dan was de wereld te klein. NGC Doomsday Gekkies, Anonieme Leon, zelfs op 't forum bestaan er hele verschillende ideeën over preppen.

     

    Het is toch ook op SBS? Waar ik op doel en me al langer stoor is dat er geen programma meer op tv komt voor een iq hoger van 75 (nee niet iedereen die kijkt heeft dat iq) tv wordt steeds dommer. Je ziet de hele wereld koken, lekker belangrijk of iemand in Australie kan koken of niet. Iedereen schijnt talent met sterren op het ijs te hebben.

     

    Dan heb je een idee waarmee je heel leerzame zaken kunt laten zien die ook best interessant kunnen zijn en dan maken ze weer zo'n bagger huil zeik vreemdga programma.

     

    Doodziek word ik ervan.

    • Niet leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...