Ga naar inhoud

Esmeemeer

Lid niveau 2
  • Items

    47
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door Esmeemeer

  1.  

    Op 3-1-2022 om 07:50, Rien zei:

    2,400 employees and sells life insurance, including group life insurance to employers in the state

    Dus nog mensen die werk hebben en daardoor minder stress nog dan iemand die werkloos is geworden. Zo'n verzekering betreft misschien maar een klein gebied, maar heeft geen belang om met cijfers te knoeien, wat de overheid misschien wel doet.

    Lockdown, mondkapjes, experimentele vaccins/medicijnen, ... Onmenselijk :( En dit zijn dan de doden, hoeveel levensjaren van de nog levenden zijn er ook wel niet afgenomen door deze ongezonde toestanden.

    • Leuk 1
  2. Iedereen die preppt wordt automatisch minder snel onderdrukt. :) Je bent onafhankelijker van het systeem.


    Ik denk dat er dus heel veel manieren zijn om onderdrukking te voorkomen en te verminderen. Ik denk dat het wel staat of valt met de massa en daarmee de macht die je hebt als partij. (dus of de wapens, het geld, de meeste personen, zelfstandigheid, kennis, netwerk, de 'verhalen' die men gelooft/propaganda, productiemiddelen, andere partijen/landen/etc, goede gezondheid psychische als lichamelijk, flexibiliteit)

    Als minderheid heeft vechten misschien niet echt zin. Maar misschien in sommige gevallen wel, dan maar beter voorbereid zijn dat je keuzemogelijkheden hebt.
    Gaat the great reset werken en voor hoelang? De superrijken hebben niet per se de juiste menselijke normen en waarden, anders waren ze ook niet zo super rijk.

     

    En er zijn denk ik veel scenario's te bedenken. De meeste mensen zullen bijvoorbeeld het Co2 budget accepteren, omdat ze denken dat het nodig is. Niet wetende dat ze er ongezonder door worden, al hun macht/privacy kwijt zijn, de manieren waarop dit systeem misbruik kan maken, de basale grondrechten ondermijnd worden. Wanneer gaat de massa dat inzien? Als er geen eten meer op de plank ligt? Als de elite blijft vliegen? Als een gezinslid word opgepakt?
    De elite en bureaucratie is wel zijn eigen geloofwaardigheid en acceptatie aan het verkwanselen als het zo door gaat, maar de massa is misschien alsnog banger voor alternatieven (burgeroorlog, recessie, eigen verantwoordelijkheid nemen.) Aan de andere kant is meer dan 15% niet gevaccineerd, zo'n kleine minderheid zijn we dus al niet.

    Ik ben wel blij om te zien dat tegengeluiden zijn die constructief iets doen. Zoals dit bericht, maar ook parallelle economieën oprichten, etc.
     

    • Leuk 1
  3. Op 8-1-2022 om 14:11, JJ&A zei:

    Kruidvat Instelbare bril unisex

    Interessant! Ze hadden ook hele goedkope brillen ook met - sterkte (bijziend), nu niet meer, misschien nog online. Geen degelijke kwaliteit, helft ging stuk ofzo, maar voor bedrag nog oke.

    Misschien zijn dit interessante links over de vraag waarom men zoveel brillen nodig heeft. Dr. Bates is een zeer mooie bron. Net als Weston Price al van begin vorige eeuw, maakt ook duidelijk hoe onze gezondheid wordt uitgebuit...

     

    https://volzicht.nl/blog/ (deze heeft de beste visie w.b. voeding en het belang van persoonlijke ontwikkeling; lees ontspannen en hoe gedachten daarbij uitmaken. Ontspannen is de sleutel naar scherp zien.)

    http://www.natuurlijkzien.nl/waarom-zien-zonder-bril (gratis online curus)

     

    Ik heb zelf zeker een verbetering behaald van ik denk wel 1 punt, maar heb niet echt doorgezet. Maar alleen beter kunnen ontspannen bij ogen is een grote gezondheidswinst.

    • Leuk 1
  4. Ik snap dat we niet massaal met bushcraft kunnen overleven (en ik al helemaal niet 😅). Maar het geeft wel aan wat men behoort te eten evolutionair. Ik denk dat er nog genoeg ruimte is om allemaal zo te kunnen leven. Maar ergens zijn we met te veel mensen nu of in de toekomst. Moeten we allemaal onze gezondheid opofferen om iedereen te laten leven? Voor mij betekent dat zelfmoord of nog even ongelukkig tijdrekken, kinderen zien ziek worden, etc.
    Als wij dat überhaupt zouden willen doen, denk je dat het enig effect heeft? Geen enkele hulp of wat dan ook komt helemaal goed terecht.

     

    Dus of geboortebeperking vrijwillig/onvrijwillig of linksom of rechtsom mensen dood laten gaan of het natuurlijk op zijn beloop laten gaan. Als we allemaal meer zouden leven met omgeving/natuur in omgeving/natuur, dan zou vanzelf blijken of we met te veel zijn of niet en zouden we er allemaal dan ook wat aan doen. In zo'n situatie wil je ook geen kinderen en die keuze kunnen we zelfs makkelijk maken met geboortebeperking. Toch zie ik de meest bewuste mensen tegenwoordig meer kinderen nemen.  Eigenlijk wil ik hiermee aangeven dat het misschien een verhaal is wat ons ingegeven of aangepraat wordt. Los van of het waar is of niet. Waarom ons dat aan praten?

    Wij mens zijn slecht voor het milieu. (kan dat uberhaupt?)

    Wij mens zorgen voor overbevolking. (we zijn slecht en andere mensen zijn slecht)
    Iedereen staat vrij alles te doen en kan ook alles bereiken, dus je mag niets zeggen.
    etc etc

    Dit zijn geen gedachten die onze vorige generaties hadden, tenminste de gemiddelde normale mens denk ik. Die deden dingen voor samenleving. Voor het geloof (bepaalde waarden). Hielpen elkaar. Waren nog enigszins samen zelfvoorzienend.

    Ik denk dat de gemiddelde mens zich eerder druk zou (moeten) maken om vervuiling van voeding en leefomgeving. En vervuiling tegengaan schijnt al de meeste problemen op te lossen wat betreft milieu. En dan is stront een natuurproduct in mijn ogen 😅 Geen vervuiling en gif is weer insecten hebben (=vastegelegde CO2, hihi) en kunnen bij benzinepomp vliegen van voorruit wassen 😅🙈 En gezonde kindjes.

  5. Ik baseer mijn visie vooral op natuurvolkeren die 100 jaar geleden leefden (en toen leefden zij al in zeer grote aantallen, naar schatting 300mljn indianen 100 jaar geleden waren en landen met 20 mljn mensen in Afrika die nadat de westerse mens er kwam werden uitgedunt tot 2 mljn, dat is niet in een generatie hersteld). Zij zijn eigenlijk de brug tussen de prehistorische mens en Paleo en de huidige. Op basis daarvan kan ik het niet met alles eens zijn. De eerste zullen de opportunisten zijn en daardoor hersenen hebben ontwikkeld Daarna jaagden ze echt met pijlen en netten en waren zeer behendig. De neanderthaler had fijnere motoriek dan de homo sapiens, ze hadden landbouw niet nodig omdat ze konden jagen en het op waarde wisten te schatten. Landbouw is het begin van verwoestijning en te grote mensenmasssa's.

    Ik vind water in NL eigenlijk niet echt tot de discussie bijdragen. Helemaal gezien de industrie letterlijk alles heeft leeggetrokken. Ik ken mensen die een gasbelletje hadden voor eigen gebruik, die ook mee is weggezogen, volgens mij kun je het nog zien op bepaalde kaarten. En nu zouden wij burgers een aderlating moeten doen vanwege dat. Die ik persoonlijk niet ga nemen vanwege gezondheidsredenen. Ik doe meer aan milieu dan al mijn vega vrienden bij elkaar en heb geen zorg kosten. Ik heb ook geen paard of te grote auto of vliegvakanties. Ik ga me hier niet schuldig om voelen, ook omdat het niet nodig is, zie bijv Allan Savory van greening the dessert en dat moet toch echt met grazers, of het olifanten zijn of runderen maakt niet uit.
    Een maag verzuurd niet, het hoort gigantisch zuur te zijn om eten te verteren, je te verdedigen tegen parasieten ed, de darmen aan te sluiten. Maagzuurklachten krijg je door te weinig maagzuur, waardoor er geen signaal naar de maagklep wordt gegeven om te sluiten. Hoe zuur de maag is maakt eigenlijk niet uit, want nadat het voedsel uit de maag komt, verminderd je lijf meteen de zuurgraad zodat het mee kan in het volgende deel. Zuurgraad wordt uiteindelijk bepaald door de verschillende mineralen die je in je lijf hebt. Heb je meer ijzer of zwavel dan nodig, dan plas je het uit. Maakt ook niet uit of je plas iets zuurder is, beter gezegd zelfs handig om kans op blaasontsteking te verminderen.
    Ik ben wel mee eens dat landbouw en veeteelt beter moet. Ik zit ook bij lokale initiatieven. Helaas moet in bijna alle bedrijfstakken dingen beter en lukt dat nog niet zo erg hard. Ik weet ook niet hoe het straks gaat als er een economische crisis komt. Dan maakt milieu bar weinig uit ben ik bang.
    En eerlijk gezegd, the great reset wil de aarde redden o.a. met co2 budget. Dit lijkt leuk, maar het is gewoon een verhaal om mensen de onderdrukking te laten accepteren. En daarna veranderd er net als altijd niets, want wie gaat dat systeem managen, de grootste vervuilers. Net zoals nu zie ik geen reden om aan te nemen dat de regels ook voor de elite gaan gelden en die rijksten vervuilen (alsnog) het meeste. Het hele systeem is uiteindelijk gedoemd te mislukken, in de tussentijd zal het ellende worden. Je denkt minder vliegen en minder vlees en dan gaan we de aarde redden. Maar eigenlijk geef je ze een knop om aan te draaien. Behalve dat alle burgerrechten zo van tafel (kunnen) worden geveegd. Mensen gaan alsnog ongelukkig worden en het systeem gaat haperen. Om nog veel meer redenen dan dit. En dan heeft iedereen schijt aan alles. Los van dat oorlogen ook zware milieuvervuiling zijn 😅.
    Wie betaald nu trouwens al die onderzoeken dat veganisme gezond is? 😅

  6. In mijn ogen verdraai je de geschiedenis. We zijn geen roofdieren, we zijn jagers. Doordat we konden samenwerken en hulpmiddelen konden maken en gebruiken zijn we zo geëvolueerd met grote hersenen met hoge energiebehoeften. Het is simpelweg onmogelijk om in het wild op langere te overleven met alleen planten. Vraag iemand met bushcraft ervaring, vraag een neuroloog, vraag iedereen die niet door Bill Gates is gesponsord waarschijnlijk.
    Dit blijft toch een nietes/wellus discussie, dus ik ga hier nu niet verder op in. Over 10 of 20 jaar blijkt wel wie er gelijk heeft. Genoeg testpersonen nu.

    • Leuk 1
  7. 5 uur geleden, vheeswijk zei:

    De exacte verhouding is 2,1 kinderen.

    Ik had 2,2 lang geleden een keer gehoord. Misschien leven we veiliger en is het nu minder geworden. Op zich positief, behalve voor de overbevolking 😆 :)
    Ik weet ook niet of ze hierin de levensverwachting meenemen, dan zou hij weer omhoog gaan, want we gaan vroeger dood 😅

    • Leuk 1
  8. Ik kom tot andere conclusies. We stammen af van jagers die de vetste mammoeten aten. We zijn kwetsbaar, maar doordat we door de jacht konden samenwerken konden we wel dieren vangen die groter en gevaarlijker waren. Net als honden. Ons verteringsgestel lijkt veel meer op een beer dan op een herbivoor. Onze magen zijn even zuur en belangrijkste verteringsorgaan. Deze stuurt ook de darmen aan.

     

    Kijk naar praktisch alle natuurvolkeren en wat ze aten, toch allemaal zeer ruim in dierlijk, ongeacht wat voor dierlijk.

     

    Daarnaast waren er naar schatting evenveel bizons als runderen in Amerika voordat de westerlingen er kwamen. Toen raakte het drinkwater ook niet vervuild. De lobby van de veeteelt is maar heel klein. Er zit maar erg weinig marge op een koe. Daarentegen zit er tot over 90% marge op plantaardige oliën. Dus de lobby van Unilever en de farmacie is velen malen groter. Hoeveel reclame zie je nu voor vlees? En hoeveel ontiegelijk veel voor vega en vegan? En hoe gezond zijn we nu?

     

    Dieren om grasland vervuilen niet. Geploegde akkers daarin tegen wel. Die putten de bodem uit, hebben extra bemesting nodig. En extra gif, omdat door kunstmest te hard groeit en ongezond is. En omdat er monocultuur akkers zijn.
    Weet je hoeveel extra akkers je nodig hebt om genoeg meststof voor een groenteakker te hebben. Dan is een koe evolutionair en biologisch het meest efficiënt.
    Maar bij de totale voedingsindustrie is er een zwaar management probleem en die oplossen lukt nog niet zo makkelijk in deze wereld. Te veel belangen, te weinig kennis. Een koe hoort in de wei en anders een potstal. Een akker kan beter in stroken zodat je meer verschillende soorten naast elkaar kunt zetten. etc. etc.
    Vruchtbaarheidsproblemen hebben meerdere oorzaken. Een is ontregeld hormoonhuishouden, en daarvoor heb je echt verzadigde vetten en vetoplosbare vitaminen nodig. Nog los van de invloed van suiker en overmatig koolhydraten in algemeen (die je meer eet met vega dieet). Ik zie duidelijk in mijn omgeving dat de vruchtbaarheidsproblemen bij vega's zijn en bij mensen die al ziek zijn icm met te veel koolhydraten. Ziek kan ook al een chronische schimmelontsteking zijn met oorzaak ontregelde darmen. Onvruchtbaar zowel het niet kunnen krijgen van kinderen als ernstige afwijkingen hebben. (Dna foutjes ontstaan ook sneller als het lichaam niet alle mineralen en vit a genoeg heeft om het dna materiaal te beschermen bij deelfoutjes te herstellen) Als je 'Guts and psychology syndrome' of nog mooier vanwege de foto's van natuurvolkeren 'Voeding en fysieke degeneratie' van Weston Price hebt gelezen zie je dat de meeste ziekten niet zomaar pech zijn. Natuurvolkeren hadden zeer grote zorg voor de juiste voedingswaarde voor hun kinderen en jongvolwassen. Zij hadden praktisch geen geboorteafwijkingen. Laat staan maar zoiets als een beugel nodig (=ondervoeding).
     

  9. In mijn ogen is veganisme een depopulatiemethode. Onderzoek een dieten die helpen bij vruchtbaarheidsproblemen, geen enkele is vega laat staan vegan. Uitzonderingen daargelaten, maar die eten vaak dan tegelijktijd opeens geen suiker meer.

    Voor het milieu hoef je geen vegetarier te worden (wel voor de farmacie):

     

     

    of deze:

     

    De nederlandse bevolking krimpt al, maar nu door immigratie niet meer, met alle problemen van dien die we hier al niet kunnen oplossen. Zoals armoede, huisvestiging, homo haat.  Dit probleem erkennen heeft niet met dicriminatie te maken. Sommige extreme milieu activisten zijn ook tegen immigratie en bevolingsgroei.
     

    Als mensen het goed hebben krijgen ze over het algemeen minder kinderen. Opleiding, cultuur, welvaart zal hier allemaal mee te maken hebben. Maar hier worden we al echt onvruchtbaarder. Als er geen ivf en andere behandelingen waren, waren er nog veel minder kinderen hier. Je hebt 2,2 kind nodig om bevolking op hetzelfde peil te houden. De meesten krijgen er al maar twee.
    Kijk naar China, die hebben nu andere problemen. Of India (en China) wat betreft verhouding jongens/meisjes. Opzich leidt dit ook tot minder groei😅, wel tot meer ongelukkige mensen.
    Teruggrijpen op zwaar geloof zal ook bevolking doen groeien. Meer armoede, polarisatie en falende overheden zal hier ook toe leiden denk ik.

    We groeien zolang het goed gaat. Kan lang goed gaan. Hoe langer, hoe groter de ramp misschien ook als er niet voldoende voeding is of er ontstaat wel een keer een echt gevaarlijke ziekte. Door de armoede/voedseltekort/uitgeputte bodem zal iedereen zwakker zijn en zullen er nog meer mensen doodgaan. Maar ik denk dat deze scenario's niet op grote schaal zullen voordoen. Voordat het zover is, zal men denk ik genoeg ontevreden zijn dat er misschien eerder oorlog of uitroeien zal plaatsvinden.

    Ik denk niet direct dat ze de vaccins gebruiken voor depopulatie, daarvoor zijn wel andere opties en waarom degene die het meest gehoorzamen dood laten gaan? Ik denk wel dat het puur gewin is voor bepaalde partijen in de farmacie. Dat het echt nog maar experimenteel is en niet goed getest. En dat net als elk medicijn bijwerkingen heeft, en dat die nu misschien wel groter blijken te zijn dan de winst. Hier zijn steeds meer geluiden van. Los van dat zo'n 'lek' vaccin op grote schaal inzetten super dom is, omdat het in tegenstellingen tot andere vaccin wel resistentie tot gevolg heeft. Als er veel virusdeeltjes in de buurt zijn van het medicijn, gebeurt dit (zie mrsa), mensen die ingeënt zijn maken nog steeds deeltjes aan en geven die door. Lekker met g2 wel de kroeg in en je hebt je resistentie binnen no time, helemaal nu het vaccin nog slechter blijkt te werken. En nog wel boosteren met dezelfde 🤣 Maar wees niet ongerust, dit weet de farmacie ook wel, dus vaccin 2.0 zal er ook binnenkort wel zijn, je moet de markt wel optimaal benutten natuurlijk. Hopelijk wordt die dus alleen maar bij de kwetsbaren ingezet om het nog enigzins effectief te houden en geen burgeroorlog uit te roepen.
    Qua depopulatie is het rijke westen niet per se interessant denk ik, behalve als melkkoe.

     

  10. In de podcast van Sven Hulleman is  'Een korte geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog' van Roel Tanja genoemd. en ik geloof een boekje 'neem het niet'.
    "Het eerste slachtoffer van een oorlog is de waarheid." is een gevatte quote van hem.

    Ik denk niet dat het altijd mens tegen mens is. We zijn echt sociale dieren en hadden (vroeger en nu soms nog) een heel hoog moraal. Maar je beschermde je wel tegen anderen. Het zal eerder zijn een mensengroep tegen mensengroep. Als dit op gebied van afkomst is is het misschien nog soort van verklaarbaar. Als het gaat om gedachtengoed, wordt het eng. Dan kan iedereen bestempeld worden als 'fout' en als je in angst leeft ga je sneller gekke dingen doen.

    Ik heb dit niet goed uitgezocht, zomaar een hypothese: Dat SS-ers 'gestoord' waren. Niet letterlijk. Maar zij konden blijkbaar emoties uitschakelen voor een voor hen hoger doel of zelfs geen doel.
    (Ik heb eens vergelijk willen maken met autisten, maar er zijn zoveel misvattingen over autisme dat het niet opgaat. Autisten kunnen zich namelijk wel inleven en principieel zijn. Zullen net zo goed in het kamp verzet hebben gezeten, het gaat er meer om wat er psychisch kan gebeuren. Persoonlijke stoornissen komen vaak voort uit de darmen. Zijn comorbide, dus vaak heb je last van meer dingen. Je lijf en dus psyche heeft meer stress, waardoor je ook anders doet. In de crisis aten mensen soms alleen maar een paar aardappels per dag, wat dacht je wat dat doet met je darmen>lijf>psyche...)
    Toen: armoede, stress oorlog, stress crisis, stress zelfbeeld, ondervoeding (>wat tot stoornissen leidt), stress uitzichtloosheid, begin automatisering en verstedelijking.
    Nu: Angst/stress voor virus of de maatregelen, economische onzekerheid, ondervoeding door schijf van vijf/vegetarisme/uitgeputte akkers/kunstmest/gif (wat tot stoornissen leidt), stress door individualisme/presatiedruk/Sociale media, te weinig en verkeerde beweging (ook invloed op hersenen), aangepraat doemscenario van klimaat (>aangepraat dat wij zelf het probleem zijn, dus waarom nog leven of anderen laten leven?)
    40% van de mensen in top bedrijfsleven schijnt narcistisch te zijn..

    Ik denk dat het heel moeilijk wordt om een oorlog tegen je eigen mensen te voeren. Ik denk dat de middenmoot nog wel genoeg kennis heeft om er niet helemaal in mee te gaan. en ook de politie en het leger. (zeker weten doe je nooit, ik prepp toch voor zekerheid)
    Aan de andere kant, gewone oorlog is niet echt meer mogelijk. Je maakt jezelf te zwak, kost te veel, een derde gaat er mee heen.  Dacht dat ik dit uit het boek '21 lessen voor de 21e eeuw' had. Wat blijft er dan over? 😅 weet ik ook niet. Moet het echt een oorlog worden? Of toch meer puur en alleen economische macht. Dus kleine bedrijven de kop in drukken?
    Zijn China en Rusland ed ook 'in' bij the great reset. Gaat er toch landenverovering plaatsvinden?

    Ik denk dat we het in NL nog wel te goed hebben om een oorlog erdoor te krijgen. Misschien elders wel. Of als straks de markten klappen... Schijnt dat het cycli zijn van mensenlevens lang. Als jij of je ouder een oorlog hebt meegemaakt, ga je er niet nog eens voor, wat dat betreft is het toch tijd :S
    'Geschiedenis herhaalt zich niet, geschiedenis rijmt', hoorde ik laatst.

    • Leuk 5
  11. 3 uur geleden, JJ&A zei:

    Ik vraag me af of er een veilige hooibox gemaakt kan worden met een verwarming element en thermostaat er in.

    Ik denk dat het niet heel veel voordeel opleverd. Je kunt het uitproberen en gewoon met thermometer zien wat er gebeurd. Ik denk dat je beter dan de pan weer opnieuw op het vuur kunt zetten en dan weer in de kist. Hoe meer massa, hoe meer warmte je vasthoud, hoe beter/langer het werkt. Dus flinke volle pan.

    Ik heb eens in een wasmand vol met vulmateriaal in verpakkingen een zelfgemaakte hooikist gemaakt. De pan deed ik wel in schone katoenen handdoeken, ook tegen eventueel lekken. De temperatuur was na 8 uur nog net boven 80 graden (is voedselveilig). Dekens, slaapzakken, alles wat isoleert (veel volume, weinig gewicht) werkt bijna wel.
    Ik heb ook veel warm eten voor lunch tegelijk met ontbijt warmgemaakt en in themomok bewaart. Blijft heel heet. Maar dat was meer omdat ik geen magnetron wilde gebruiken.

    Ik denk dat voorweken van granen, peulvruchten en zelfs groente de kooktijd ook wel iets kan verkorten.
    Over het algemeen zul je met garen op lagere temperaturen meer voedingswaarde uit het eten halen. Bij hoge temperaturen  krijg je ook wat meer schadelijke stofjes. Als je bakt (en anders eigenlijk ook ;) )kun je beter verzadigd vet gebruiken. Onverzadigde kunnen niet tegen hoge temperaturen en worden ranzig. Gebruik dierlijk verzadigd vet of plantaardige tropische oliën (deze zijn ook stabiel).

    • Leuk 1
  12. 8 uur geleden, Rien zei:

    Zilver en gouden munten vallen onder de marge regeling. Dwz je betaalt enkel BTW over de opprijs van de verkoper.

    Ik dacht alleen voor zilver. Goud wordt gezien als betaalmiddel (of zo iets) en daardoor vrij. Tenminste zo was het laatst toen ik wat haalde. Over zilver had ik wel marge (BTW).
    Maakt het nog uit of je beneden de 3000 euro koopt? Of is dat alleen met contant betalen? Voor zekerheid/veiligheid doe ik het in een paar keer.
    Ik wil (voor nu ) alleen wat als ruilmiddel voor nood hebben.
    Kreeg thuis wel commentaar op de zilveren vanwege de btw, haha. Maar ze zijn wel makkelijker te ruilen. Ik ook een kleinere gouden munt (NL tientje) gehaald, maar die is niet echt zuiver en alsnog minder goed te ruilen omdat die minder bekend is.

    • Leuk 1
  13. Ik vind het erg oneerlijk om mensen een prik te verplichten. Dit gaat in tegen alle grondwetten of moraal. Corona is echt niet te vergelijken met Ebola of Polio en zelfs daarvoor gelden geen verplichtingen.
    Sowieso komt 95% van de mensen door eigen toe doen in het ziekenhuis. Want wie heeft er niet gerookt, gedronken, suiker gegeten, genachtbraakt, gevaarlijke sporten beoefend? (Of misschien een baas die je met giftige stoffen laat werken..)
    En het is i.m.o. ook dom om het te verplichten en drang/dwang toe te passen. Dan verklaar je een oorlog tegen je eigen mensen. Ik denk niet dat iemand op nog meer ongeregeldheden zit te wachten, dan wordt het leuk in het ziekenhuis of bij je eigen voordeur...

    En ook weer is er een groep die vergeten wordt door iedereen: de mensen met vaccinatieschade die er nu ook zijn. Maar die hebben gewoon aan het korte strootje getrokken. Hoeven geen lintje, zijn toch dood.

    Daarnaast werkt het vaccin niet goed genoeg. Je moet het nemen om anderen niet te besmetten, maar daarvoor werkt het niet goed genoeg. Daar hoef je geen onderzoek voor hebben gedaan om dat te zien. En nu weer: 'Mensen met vaccin worden minder ziek, maar gaan toch dood aan corona.' Oftewel mensen gaan dood, niet door, maar met corona.
    Ik heb in andere groepen nog geen antwoord gezien over hoe een vaccin überhaupt de deeltjes in de neus kan stoppen en dus de besmettelijkheid.

    En als Hugo ipv de narcistische manager uit te hangen, een beetje visie had. Dan had hij net als andere griepen, de zwakkeren en ouderen vlak voor het griepseizoen ingeënt. (maar je zou maar iets kunnen leren van de geschiedenis...)

     

    We moeten niet vergeten, dat zeker meer dan de helft van de mensen covid nu natuurlijk heeft gehad. Betere weerstand kan niet. En ookal geloof je dat niet, de prik heeft toch 85% van de mensen wel gehad. Dus dat kleine deeltje wat over blijft gaat niet het verschil maken. Blijft over ONDERLIGGEND LIJDEN. Mensen in reserve tijd en die gaan nu toch dood, zie oversterfte.
    Corona is met een jaar weg (=gereduceerd tot normale griep). Maar dan hebben we nog steeds de onderliggende problemen (schijf van vijf, te weinig zorg, corrupte c.q. niet functionerende overheid, oververhitte markten, psychische problemen, mobieltjes, zittende leefstijl, energiecrisis)

    Dus van deze 'zooi' zijn we helaas nog lang niet af en de overheid heeft nog steeds zondebokken nodig om op zijn positie te blijven. Ook al zou iedereen straks ingeënt zijn, hoeven we dan geen QR code meer? Gaat er dan wel iets verbeteren?
    Dus we kunnen ons beter richten op saamhorigheid. Hoe redden we onszelf samen wanneer het er wel echt toe doet? Kunnen we dan de verbinding vinden ipv de tegenstrijdigheden? Ik ben nu sas boek aan het lezen, belangrijk is om iedereen in je team mee te krijgen xD

    • Leuk 1
  14. 30 minuten geleden, JJ&A zei:

    Dit document bedoel ik

    Ik ga het nog eens lezen, vind oude bronnen interessant, bedankt! Als ik zo doorscrol staat duidelijk belang van vitamine a> alleen in dierlijk vet (ook in zuivel).
    De Hunza is een bijzondere volk, want enige die bijna vegetarisch eet en toch gezond is. Maar zo erg vegetarisch eten ze waarschijnlijk niet ;) (net als de blue zone's, daar eten ze wel veel varken, kip en vis. Laat nou net alleen rundvlees als enige dierlijke voeding op de vragenlijsten staan...) Het meest vergelijkbare andere volk zijn denk ik de Zwitsers in de bergen vroeger. Zij aten ook niet veel vlees, toch wel dagelijks andere dierlijke producten, als in bouillon, orgaanvlees, ed. En zeker net zo'n dikke plak boter of kaas op hun roggebrood las het brood zelf. Hun brood en melk bevatten veeeel meer voedingsstoffen dan voeding elders, dus dan kun je ook met minder dierlijk af.
    Ik snap ook niet goed hoe ze zoveel fruit hebben, aangezien ze hoog in de bergen wonen, hoog en minder zon en warmte. Er staat in dat fruit gezond is, maar deze conclusie is i.m.o. niet goed. De gezondste diëten hebben nauwelijks fruit, want dat blijft toch suiker en geen vetoplosbare vitamine. (ijsland, zwitserland, masai). Ik denk dat de Hunza toch ook veel insecten(eieren) binnenkregen aangezien ze groeten ed niet wasten, zo kunnen ze wel aan meer eiwitten en vetoplosbare vitaminen komen.

    • Leuk 1
  15. Nog niets op voorraad. Dit lijkt me nog best een goede oplossing, ook prijstechnisch. Een accu is al best duur. Ik wilde eigenlijk zonder stroom kunnen wanneer nodig, maar vriezer tijdje aan kunnen houden is wel een groot voordeel. En anders is het een mooi ruilitem. Alleen brandstof veilig opslaan vind ik dan nog wel een dingetje. Dat het misschien toch wat lekt. En brandgevaar/risico beperken wordt opeens veel belangrijker bij preppen. (extra branddeken, blusser en rookmelder gaan nu op de boodschappenlijst 😅)

    • Leuk 1
  16. Handig een europees digitaal systeem, kunnen ze zo de geschikte organen vinden met juiste bloedgroep en genen. Want met de frisdrank die dhr Bill Gates verorberd hebben ze nog een betere gezondheid dat de rest. :S

    Privacywet is er ook alleen maar om burgers te pesten. Patientendossier zoals nu is zeker niet veilig. Ik had me al uitgeschreven daar aangezien de informatie die ze wel moesten hebben er niet instond, dan heeft het überhaupt geen nut. Deze informatie zou je alleen zelf op een gegevensdrager bij je moeten kunnen hebben.

  17. Ik denk dat we best alle scenario's mogen bespreken, ook al zijn sommigen onwaarschijnlijk.

     

    Ik denk ook niet dat er chips of andere zaken inzitten. (maar zeker weten kunnen we ook niet).

    Ik heb geen idee of er grafeenoxide in vaccins zit. Maar als dat daadwerkelijk een dun en keiharde substantie is, dan denk ik dat het wel echt schade aan het lichaam kan geven. Kijk bijvoorbeeld naar oxaalzuur (vanaf 10minuut24 sec)

     

    Maar als het gebruikt wordt om het vaccin vrij te houden van bacteriën en bederf zal het alsnog niet heel goed voor je cellen zijn. Ookal is dat soms nodig, antibiotica bijv.
    Om wel weer gerust te stellen, je lijf kan best veel afvoeren of inkapselen. (ookals weet ik dat niet zeker van bijzondere stoffen)

    Als men met het vaccin mensen echt kunnen uitschakelen, dan hebben ze nu ook genoeg potentiële 'moordslaven' rondlopen, dan hoef je denk ik niet per se die laatsten nog over te halen. Ik geloof dat je zelfs genoeg hebt aan 5% vd mensen, als die maar de wapens hebben. Ik denk dat het meer stoken/afleiden/pesten/kortzichtigheid is dat men zich nu zo op het verplicht vaccineren richt.

  18. Ik denk/hoop dat het corona probleem nu met een jaar wel minder gaat worden en dat we in NL hopelijk net niet een grondwetverandering gaan meemaken :S
    Vaak duurt een uitbraak geloof ik 2 jaar. Misschien nu langer door lockdowns (en ook vaccins!), maar tijd terug had al 50% het meegemaakt volgens bloedbank. Nu zijn er ook mildere/besmettelijker varianten. Dus gevaccineerd of ongevaccineerd, de meesten hebben het nu echt wel gehad, de groepsimmuniteit is nu wel echt hoog. Dan blijven toch weer de oude en zwakke mensen over. Die gaan daarna de gewone griep krijgen of alsnog een corona. De zorg is nog steeds niet opgeschaald. Dus hoelang dit probleem doorgaat verder weet ik niet.

    Normaal hoort er sowieso veel meer aandacht/geld aan medicijnen worden besteed, dan aan vaccins. Je kon bij voorbaat al zeggen dat vaccins voor griepen (zie andere griepen) niet goed werken. Dus eigenlijk is dit ook een stuk wanbeleid, net als de zorg niet ophogen. Ik heb geen idee of ze de gewone griep straks ook gewoon 'als corona gaan verkopen'. Ik denk wel dat steeds meer mensen zien dat het vaccin ook niet werkt, en ook geen 3e shot willen.
    En de gewone griep gaat waarschijnlijk ook zeer veel heftiger worden... dus hoop niet dat corona een excuus wordt om ook anders om te gaan met de gewone griep.

    Ik vind wel degelijk verschil zitten tussen experimenteel vaccin of expirimenteel medicijn. Je mag best op je lichaam vertrouwen. En trekt die het niet, dan neem je een medicijn. I.m.o. leef je dan al in je reservetijd als je het nodig hebt en dan maken bijwerkingen niet meer uit. En ik denk dat dit uiteindelijk denk ik zelfs goedkoper is voor de maatschappij.

  19. Virussen muteren en meestal niet helemaal op alle vlakken. Dus of besmettelijker of dodelijker. In de natuur zou de besmettelijke en dus minder dodelijker vanzelf de overhand krijgen.
    Lockdowns en vaccins geven juist meer kans aan dodelijkere varianten.

     

    Ik wil niet zeggen dat er helemaal geen maatregelen nodig zijn, maar nu bijna twee jaar later kan iedereen zelf in quarantaine gaan en alles thuis laten bezorgen. Dus iemand die anderen iets wil opdringen vind ik toch wel een beetje egoïstisch.

    Er zijn trouwens meer manieren om de bevolking onvruchtbaar te maken, vegan dieet bijvoorbeeld... (of gewoon wat ander gif her en der, met je eigen qr code ook makkelijker gericht in te zetten)
    Of vaccin gemaakt is met de intentie is om te uit te dunnen, weet ik niet. Maar een gezond mens heeft geen vaccin nodig. Elk medicijn heeft bijwerkingen! Dit is wel een erg experimenteel medicijn, dom om zo massaal ook gezonde mensen in te enten. (en drie jaar vind ik te kort om lange termijn te beoordelen, nog los daarvan is de controlegroep ook ingeënt, dus wat stelt het onderzoek nog voor...) Het werkt niet zoals het zou moeten. En we hebben schikbarend veel mensen met onderliggend lijden. (Ook schijnbaar gezonde mensen hebben dat, prenataal of leefstijl. Er zijn zoveel gezondheidsleugens :()
    Met vaccin ontneem je ook weer een infectie die je lichaam laat functioneren. Gebrek aan infecties verhoogt kans op kanker en auto-immuunziekten. Natuurlijk zit daar een balans in, te erge infectie is ook niet best 😅

    • Leuk 3
  20. Ik zou spreiden op alle fronten denk ik, als dat mogelijk is. Als particulier belegger krijg je nooit de volledige, juiste en tijdige informatie. Ik zou er alleen voorzichtig ingaan en voor langere termijn. Bitcoins begin ik niet aan, ik vind het te veel op een piramidespel lijken en je bent afhankelijk van stroom.
    In een crisis word loon vaak goedkoop, supermarkten maken dan meer winst. Maar geen idee of dat nu al in de markt verwerkt is.

    Waar zou jij op kunnen besparen, zelf doen, of geld verdienen? Daar komt in een crisis denk ik meer vraag naar. Naaimachines, broedkippen, kippenhokken/hout/gaas/voer, gereedschap. Verzadigd vet was in oorlogen schaars, maar ik weet niet of mensen daar nu nog op zitten te wachten, ookal zou het i.m.o. slim zijn 😅 Ik leg nu ook wat goedkoop ossewit op voorraad om in te bakken (gebruik ik zelf daarvoor), blijft ook lang goed.

    Chocola en drank misschien.

    En als de crisis er is, dalen sommige dingen in waarde, die kun je bepaalde dingen goedkoop inslaan. Maar waarmee betaal je dat dan? Goud? drank? (elektrische) fietsen?

    Ik wil wel in een brainstorm groepje, haha, misschien mag het best concreet zodat ik de boot niet mis.🙃 Ben hier nu niet echt mee bezig. Alhoewel ik voor nu ook ruilmiddelen wil preppen, ben ik nog bezig met de minimale basis voorraad.

    Als er echt een great reset komt, is het dan niet handig om toch een hypotheek(je) te hebben en wat meer in een oude sok?

    • Leuk 1
  21. Ondertussen misschien alweer oud: https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2021/04/unlocking-the-mysteries-of-long-covid/618076/?fbclid=IwAR2Dyis9P1wd1xjQLHUg28bVvd32156glb0HSuwmq9dNyrFEjmFZMOoE8EM

     

    Neusademhaling! Door mondademen is een vorm van hyperventilatie. Dit staat er als therapie benoemd, maar ik denk zeker dat dit preventief ook veel goeds doet en ook als je benauwd bent. Dit is een mooie bron: normalbreathing.com

    Medicijnen kunnen ondersteunen, maar een gezond lichaam is zeer verkrachtig en sterk. Helaas zijn er een hele lading aan misverstanden, leugens en corruptie. Wat de gemiddelde persoon denk dat gezond is, is dat vaak niet.

    Zo is intensief cardio beoefenen niet gezond. Het is een aanslag op je metabolisme.
    Vaak kleine beetjes eten is slecht voor je verteringsgestel en metabolisme.

    Veel koolhydraten eveneens.

    Er kwam hier ook wat voorbij over zuur-base balans. Ik heb hier een andere mening/inzicht over. Je lichaam regelt namelijk helemaal zelf op elke plek hoe hoog de Ph is/moet zijn. Je dient echter wel alle mineralen binnen te krijgen, het te veel plas je uit (en dat mag best zuur zijn). (en er zijn vast nog andere dingen die het kunnen ontregelen, ik ben geen arts of therapeut).

    Voor een gezonde vertering, heb je een heel erg zure maag nodig. Dit is gezond, belangrijk voor goede afbraak voedsel, het aansturen van je darmen, het sluiten van je maagklep (maagzuurklachten=te weinig maagzuur=te hoge Ph), afweer tegen ziektemakers, aansturen gal etc. Na je maag, is je lijf goed in staat om de zuurtegraad een stuk basischer te maken, zodat het door je darmen kan. Als je bloed 24 uur lang te zuur of te basisch is ben je dood, dus daar hoef je niet bang voor te zijn, je lijf regelt dit wel. (en wie weet is dat je lijf zuur wordt bij kanker, niet de oorzaak van kanker, maar juist lichaamseigen remedie...)

     

    Natrium bicarbonaat is in principe basisch, maar het doet iets in je maag waardoor je toch je maag goed ondersteunt. ookal lijkt dit dus tegenstrijdig. Of het helpt bij covid weet ik niet, maar het is wel goed voor de rest van je lijf. Je kunt dit 20 minuten in lauw water voor de maaltijd nemen. Tijdens de maaltijd kun je beter niet drinken, want dan verdun je je maagzuur...
    Je kunt ook 20 minuten of meer voor de maaltijd, appelazijn of zeezout in lauw water nemen of bottenbouillon.

    Het is in het algemeen gezond om juist niet te vaak te eten en dan dus wel grote maaltijden. (mits je maag het aankan, maar dit kun je opbouwen) In noodsituatie als je misschien niet vaak kunt koken of eten, is dit een fijn weetje ;)

    De tekorten waar mensen met erngstige covid klachten zitten niet ruim in plantaardige voeding. Juist wel in dierlijk en met name in dierlijk vet (vitamine D en A) Dit vet is ook nodig om mineralen op te nemen. Beter metabolisme te hebben. Vetverbranding is veel beter, als koolhydraten verbranding. Eet lekker een stukje grasgevoerd rundvlees en je zink wordt ook mooi aangevuld.

    Hier werd ook gezegd dat je soms wel voldoende micronutricienten kunt eten, maar dat er andere problemen kunnen zijn waardoor het niet lukt, dat klopt.
    Makkelijkste wat je in mijn ogen kunt doen, is stoppen met suiker eten. Dan scheelt een lading ontstekingen in je lijf, maar ook je menstruatie wordt minder heftig, etc.
    Ontregelde darmen snoepen ook allemaal mineralen weg. De flora gedijt op koolhydraten, dus het is handig om ze in toom te houden door niet te veel koolhydraten te eten.

     

     

    • Leuk 2
  22. Hier een electrotechnicus die zegt blackouts zijn er overal ter wereld wel vaker en daar komt het ook goed.
    Desalnietteminofzoiets, het systeem wordt wel echt onbetrouwebaarder (en ook niet duurzamer, die bijvoorbeeld Lowtechmagazine, je heb teen 7 keer groter netwerk nodig om de groene stroom aan te kunnen... laat staan al die accu's. enige voordeel is onafhankelijker zijn van oliebaronnen)

    Ik denk zelf, een blackout zijn we hier niet gewend, gaat dus sowieso voor wat problemen zorgen. En wanneer er één probleem is oke... maar komt er nog wat bij en je krijgt toch chaos.

    Eigenlijk wilde ik geen voorziening met electra back up maken, dacht wat heb je aan een lamp als niemand er een heeft in je straat, buurt, stad.. Maar de vriezer laten draaien kost niet veel energie en is wel heel handig. Nu zou ik bij blackout even zoet zijn met wecken op vuur 😅 Tenzij het buiten vries, haha.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...