Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

autarkië

Lid
 • Aantal items

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

10 Goed

Over autarkië

 • Titel
  Jr. prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Wallonië
 • Nieuwsbrief
  Ja

Introductie

Autarkië Het doel van autarkië is een plaats te creëeren in België die volledig zelfvoorzienend kan zijn voor een commune van 80 personen. Dit om voor te bereiden voor bijna elk mogelijke situatie die de wereld hoe wij het kennen voorgoed kan doen veranderen. Autarkië is een project dat al jaren bezig is,en waar lang de perfecte locatie voor gezocht werd. De site van meer dan 6 ha is volledig ommuurd,en strategisch op de top van een vallei gelegen. Ooit zorgde het gebouw voor een commune van meer dan 80 personen.En dit wordt nu hersteld. Er is water,uit een eigen bron.Volledig zonder elektriciteit bereikbaar. We zorgen voor levenslang eten. Niet alleen door een massale stockage van gevriesdroogt voedsel.Dat meer dan 25 jaar houdbaar is.Maar ook door verschillende dieren en planten te kweken,om een volledig voedzaam dieet te verkrijgen. 5 soorten vlees : Kip,hert,schaap,varken en vis. 34 soorten groenten en fruit:verspreid over alle seizoenen. Met zelfs een instalatie om binnen te kweken en enkele serres. Melk en kaas dankzij geiten,en eieren dankzij de kip. Tientalle soorten kruiden en thee worden gekweekt in de immense tuin; Door een volledige installatie op "biomass" creëren we dankzij de ontlasting van onze varkens,genoeg gas om voor tientallen personen te koken . onze gigantische hoeveelheid hout zorgt dan weer voor verwarming,en de zon-en windenergie voor alle overige energie. Het gebouw is volledig geïsoleerd,met 87 procent warmte recuperatie.Er is een hi-tech waterzuiveringinstallatie,die permanent 330m3 drinkbaar water gestokkeert heeft. En een zaadbank,met meer dan 250 soorten zaden,om bij elke mislukte oogst gewoon opnieuw te kunnen beginnen,en genoeg ommuurde grond om bijna ongelimiteerd bij te kweken. 48 appartementen,de helft ervan met een eigen keuken,en allemaal geconnecteerd met dezelfde voorzieningen. Er is contact met de buitenwereld,met een Hf tranceiver,waar heel de wereld mee bereikt kan worden,want wat is het nu van overleven als we niet weten wanneer de buitenwereld terug leefbaar is? Aan alles wordt er gedacht.Als u intresse heeft en een deel wilt uitmaken van dit project,stuur dan een mail naar Info@autarkië.be . Uit veiligheids redenen kunnen we pas na een kennismaking met u eventueel de site bezoeken. Autarkië

×
×
 • Nieuwe aanmaken...