Ga naar inhoud

DQA

Lid
 • Items

  70
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DQA

 1. Het onderwerp kwam vandaag ook langs op TV. Daar werd als verklaring gegeven, dat mensen in deze tijd te veel sparen. Alleen in Nederland zou al € 375 miljard aan spaargeld zijn, zoals werd gezegd "genoeg om bijvoorbeeld de hele Griekse staatsschuld in één keer af te lossen". Een overschot aan spaargeld ten opzichte van de vraag levert volgens sommige geïntervieuwden een lage rente op.

   

  Ik las ook iets dergelijks; volgens het CBS heeft 'De Nederlander de economie kapot gespaard.' Vrij logisch dat men de hand op de knip houdt met zoveel onzekerheid. Het interessante is dat de maatregelen in de zin van geldverruiming dus helemaal niet helpen. Het geld is er wel, maar wordt niet uitgegeven. Al dat geld dat nu in de economie wordt gepompt vloeit nu in aandelen en staatsobligaties. Dus als je ziet dat de Dow nog gewoon op 14,000 punten staat, dan begrijp je dat gewoon een bubbel is.

   

  Het is wachten voor de volgende zeepbel om te worden doorprikt.

 2. Onlangs heb ik Fernando Ferfal's 'surving the economic collapse' binnen gekregen. Duurde een tijdje, aangezien deze op bestelling gedrukt worden in de VS. Het boek is zeker de moeite waard en met name het feit dat Ferfal als primaire ooggetuige een economische ineenstorting heeft meegemaakt, maakt het een goede bron van informatie. Een groot gedeelte van de inhoud van het boek is 'common sense' en bij de meesten wel bekend, maar er blijft genoeg interessante informatie over om het boek zelf aan te schaffen (verkrijgbaar via Amazon.)

   

  Desalniettemin heb ik een aantal pagina's voor jullie ingescand, deze hebben betrekking op de samenstelling van de verschillende ''noodtassen' die Ferfal klaar heeft liggen voor bijvoorbeeld dagelijks gebruik en zijn BOB.

   

  Fijne dagen!

   

  Edit: ik kan de PDF file niet uploaden. Als ik 'beheer bijlagen' aanklik, krijg ik een popup zonder enige tekst. Iemand?

 3. Ik heb ook een tijdje de fluoridevrije tandpasta van Paradontax gebruikt, toevallig of niet, maar na jaren had ik weer het eerste gaatje. Ik heb ook gevraagd bij de tandarts waarom er fluoride in tandpasta zit. Dat kwam er ongeveer op neer dat fluoride ionen je glazuur beschermen. Tandpasta zonder fluoride bieden deze bescherming niet. Ook gaf hij aan dat de hoeveelheid zo minimaal is dat het geen invloed kan hebben.

  Natuurlijk spreekt een tandarts vanuit zijn eigen vakgebied, maar op zich is mijn ervaring zonder fluoride niet zo positief en vind ik de uitleg van nut en noodzaak plausibel.

   

  Ik kan dit bevestigen. Ik ben halverwege de 20 en nooit een gaatje gehad, totdat ik een tijd ben gaan poetsen met een tandpasta zonder fluoride. Dat fluoride giftig is kan best zijn, maar dat een beschermend effect heeft op de tanden is mij wel duidelijk.

 4. Dat heb ik ook wel eens gelezen, maar dit ook:

   

  Fifteen years ago, the U. S. military decided to find out. Sitting on a $1 billion stockpile of drugs and facing the daunting process of destroying and replacing its supply every two to three years, the military began a testing program to see if it could extend the life of its inventory.

   

  The testing, conducted by the U. S. Food and Drug Administration, ultimately covered more than 100 drugs, prescription and over-the-counter. The results, never before reported, show that about 90% of them were safe and effective far past their original expiration date, at least one for 15 years past it.

   

  ______

  Stable Molecule

   

  One medicine the FDA has endorsed for extensions is ciprofloxacin hydrochloride tablets, an antibiotic marketed by Bayer as Cipro. One batch had an expiration date of March 1989. More than 9 1/2 years later, the FDA found the tablets still good; it then extended some of them for 18 more months and others for 24 more months.

   

  Albert Poirier, quality-assurance director for Bayer's pharmaceutical division, says he isn't surprised because Cipro "is a stable drug molecule" in tablet form. "We go for a shelf life that will be safest for patients," he says. "We want the drug to be used up within three years. We wouldn't want a patient to have it for 10 years because they'd have an old package insert" that might omit new information or contra-indications and because "we'd have no control over how they'd store the drug during this time."

   

  http://www.terrierman.com/antibiotics-WSJ.htm

   

  en:

   

  In Cohen’s article on the Shelf Life Extension Program, Many Medicines Are Potent Years Past Expiration Dates, it goes on to state, “Only one report known to the medical community linked an old drug to human toxicity. A 1963 Journal of the American Medical Association article said degraded tetracycline caused kidney damage. Even this study, though, has been challenged by other scientists. Mr. Flaherty says the Shelf Life program encountered no toxicity with tetracycline”.

   

  Dr. Bones and Nurse Amy, from The Doom and Bloom Show, when interviewed on TSP, clearly state that tetracycline past it’s expiration date is safe (episode 736, beginning at 43:45). Nurse Amy concludes the topic with “. . . if they can just get that in their heads that tetracycline isn’t going to kill you when it’s past expiration”.

   

  Medical evidence supports that tetracycline, past it’s expiration date–especially in the form of doxycycline–is as safe as any other expired antibiotic.

   

  http://tracemypreps.com/2011/11/02/expired-or-not-expired-that-is-the-question/

  • Leuk 2
 5. Honing als energie oppepper. ook redelijk lang houdbaar.

   

  Honing en maple syrup zijn vrijwel onbeperkt houdbaar. Heeft iemand een goed adresje voor biologische honing uit NL? Die meuk die ze in de supermarkt verkopen komt veelal uit andere landen (o.a. China) en is alles behalve echte honing.

 6. Met regelmaat kom ik in Rusland voor mijn werk en neem vaak medicijnen mee, want de kwaliteit van medicijnen is uitstekend en veel goedkoper dan vergelijkbare alternatieven in Nederland. Generieke doxycycline kan bijvoorbeeld zonder recept gekocht worden en ik heb dan ook een flink aantal pakjes meegenomen. Aangezien ik vrijwel nooit medicijnen gebruik en het aantal keren dat ik antibiotica heb gebruikt in mijn leven op één hand kan tellen, is deze voorraad bedoeld voor een SHTF-situatie.

   

  Mijn vraag is echter hoe lang antibiotica te bewaren zijn en hoe je ze bewaart voor een optimale houdbaarheidsdatum.

 7. De Haarlemse rechtbank heeft maandag in een kort geding het beslag op rekeningen van Goudstandaard en zijn oprichter opgeheven.

   

  De Haarlemse rechtbank heeft maandag in een kort geding het beslag op rekeningen van Goudstandaard en zijn oprichter opgeheven.

   

  De beslagen waren gelegd door rivaal AmsterdamGold. Deze onderneming verwijt Goudstandaard op onrechtmatige wijze klanten te hebben weggepikt. In het vonnis stelt de rechtbank echter dat 'van een onrechtmatige daad (...) voorhands niet is gebleken.' In reactie hierop zegt een woordvoerder van Goudstandaard: 'Wij zijn een fatsoenlijk bedrijf en dat is nu bevestigd door de rechtbank in Haarlem.'

   

  Ruzie vanwege e-mail

   

  Zowel AmsterdamGold als Goudstandaard stelt beleggers in staat om te handelen in fysiek goud. Goudstandaard is eerder dit jaar opgericht door Jaap Raijmans, een twintiger die tot eind vorig jaar werkte voor AmsterdamGold.

   

  AmsterdamGold laat weten dat slechts een deel van de beslagen is opgeheven. Welke beslagen nog in stand zijn, wil het bedrijf niet zeggen. Goudstandaard vermoedt dat het gaat om beslagen die gelegd zijn op rekeningen van ene Danny Tiggeler. Tiggeler, die tot voor kort bij AmsterdamGold werkte, blijkt vorige maand aan alle klanten van AmsterdamGold een e-mail te hebben gestuurd waarin hij zijn voormalige werkgever zwartmaakt. Tegelijkertijd prijst hij Goudstandaard aan.

   

  Geen bewijs

   

  AmsterdamGold stelt dat Tiggeler de mail met medeweten en in opdracht van Goudstandaard te hebben geschreven. De rechtbank ziet hiervoor geen bewijs. AmsterdamGold zet zijn plannen door om een rechtszaak te beginnen tegen Goudstandaard, aldus Peter-Paul de Vries, ceo van Value8, het beursfonds dat grootaandeelhouder is van AmsterdamGold. Het kort geding in Haarlem was aangespannen door Goudstandaard om de beslagen op te heffen.

   

  Ik zie dat het sticky inmiddels verdwenen is, maar het lijkt mij geen zaak om mee in zee te gaan.

   

   

  http://fd.nl/economie-politiek/409046-1207/goudstandaard-claimt-juridische-winst?visited=true

 8. 100 van de 290 parlementsleden hebben inmiddels een wetsontwerp ondertekent die het mogelijk maakt om de Straat van Hormuz te sluiten. Met de vijfde vloot van de VS in de buurt en extra (tevens Nederlandse) mijnenvegers, zullen ze dit niet lang kunnen volhouden. Ondertussen raken de sancties de Iraanse bevolking enorm. Hyperinflatie nekt het volk. De middenklasse hebben vrijwel geen koopkracht meer voor rood vlees, kip en fruit. Het zal niet lang duren voordat de kat in het nauw ingrijpt, anders krijgen ze een nieuwe revolutie. Daarnaast gaat de Iraanse economie kapot aan de sancties en zijn internationale betalingen niet meer mogelijk vanwege de ban op IBAN voor Iraniërs. Iran heeft veel goud aangekocht, vooral van Turkije, maar deze situatie is natuurlijk zeer zorgelijk. Het lijkt op een kwestie van tijd voor het kruitvat ontploft.

 9. Wat een grappige redenatie. Als persoon A zijn huis voor meer verkoopt, betekent dat toch dat persoon B meer betaalt voor het huis?

   

  Ja, maar als persoon A zijn huis in 1970 of 1980 heeft gebouwd, toen de monetaire basis lager was en deze vervolgens verkoopt, verdient hij daar ontzettend veel op. Nu zou dit ook het geval kunnen zijn (tov de toekomst), maar de bel lijkt te klappen.

 10. Iedereen is zich er van bewust dat het afstappen van de goudstandaard ons ook veel welvaart heeft gebracht. We zouden namelijk nooit voor zulke prijzen onze huizen kunnen verkopen als we nog vastgeketend waren aan de goudstandaard. Aan de andere kant is dit natuurlijk maar van tijdelijke aard. Elke zeepbel klapt een keer. Voor Goldman Sachs en co zou de wereld ook een stuk saaier zijn. Helaas hebben zij zoveel macht en die zullen ze niet zomaar opgeven.

 11. Zuiver goud en zilver is in veel gevallen niet praktisch voor ruilhandel. Persoonlijk zie ik het meer als een bescherming tegen inflatie dan als ruilmiddel in tijden van crisis. Voor dat doel kun je beter sloopzilver gebruiken (Oud Nederlands zilvergeld) en sloopgoud gebruiken. Je zou bijvoorbeeld, zoals in Tegenlicht geopperd, schakels van gouden kettingen kunnen gebruiken.

 12. @ Dick Berts

   

   

  Een Europees leger is iets wat ik voorheen ook voor pleitte, vooral vanwege de synergetische voordelen. Helaas zal dit nooit werken omdat een Brit ''Brits'' blijft denken en een Fransoos ''Frans''. Dat zou tot hele gevaarlijke situaties leiden. Daarnaast ben in inmiddels tot de conclusie gekomen dan een EU-leger een groot gevaar zou vormen voor vrede. Dat leger zou namelijk het tweede machtigste ter wereld worden en zonder enige twijfel gebruikt worden om invloed uit te oefen in strategisch belangrijke gebieden. Deze oorlogen hebben niet alleen het Romeinse rijk ten val gebracht, maar vele anderen en het Rijk der Verenigde Staten van Amerika lijkt de volgende te worden.

   

  Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben fel tegen de bezuinigingen op defensie. Volgens mij zijn veel van mijn leeftijdsgenoten zich niet bewust van het feit dat vrede niet een vanzelfsprekend begrip is en we zijn de fout eens begaan om ons te ontwapenen, die fout mogen we niet opnieuw maken. We mogen niet afhankelijk zijn van anderen om onze vrijheid en veiligheid te waarborgen, al is samenwerking daarvoor heel belangrijk, vooral voor een klein land als het onze. Ik juich de discussie die momenteel gaande is over een BeneLux leger dan ook toe.

   

  Wat betreft de aanschaf van de JSF. Daar ben ik zeer op tegen. Enkel en alleen omdat wij een Amerikaans schoothondje zijn, moet en zal dat verdomde toestel er komen. De Saab Gripen NG is een prima alternatief. De JSF is niet te verantwoorden in tijden van crisis en de Gripen NG is niet beduidend minder capabel, zeker voor het takenpakket van onze luchtmacht.

   

  Ook ben ik tegen de belachelijke militaire operaties die Nederland onderneemt. Omdat we graag bij de grote jongens willen horen nemen we veel te grote operaties op ons, die ons niet alleen enorm veel geld kosten, maar ook de sterkte van defensie aantast. Ik durf te stellen dat Uruzgan de directe oorzaak is van de ontslagen die nu binnen defensie vallen. Die operatie kostte namelijk twee miljard euro.

 13. Frank Knopers, ik hoop dat je boek beter is dan de nieuwswaarde van marketupdate.nl. Dat is namelijk een verzameling van artikelen afkomstig van Zerohedge, Market Oracle, Kitco, etc. Dit platform mag dan voortgevloeid zijn van Willem Middelkoop's nieuws flash, de kwaliteit van marketupdate haalt het bij lange na niet t.o.v. de mailing die Willem Middelkoop met zijn collega verzorgde.

 14. Het zou verklaren waarom Nederland haar goud in de VS behouden wilt. We worden als het ware gegijzeld gehouden door de VS. Het zou mij namelijk niets verbazen als DNB beseft dat ze hun goud nooit meer terug zien, maar dit niet publiekelijk maken om de enorme economische crisis waar je het over hebt te vermijden. Ik geloof dat Duitsland en Zwitserland hun in de VS opgeslagen goudreserves wilden inspecteren en mogelijk repatriëren, maar daar is niets van gekomen. Alleen Venezuela, de ''schurkenstaat'' heeft haar in het VK opgeslagen goud opgeëist en ontvangen, dat duurde overigens wel lang.

 15. Prepper, dat is precies het geval. Voorheen hadden we roosters over de dakgoten om de hoeveelheid bladeren die de tank bereiken te minimaliseren, maar nu deze gekapt zijn, hebben we deze roosters niet meer in gebruik. Onlangs zag ik een vogel badderen in de goot, dus dat water is inderdaad verre van zuiver. Ik neig er naar om zo'n Tulip filtertje aan te schaffen. Aangezien ik niet ongerust ben zonder leidingwater te komen, heeft dit voor mij sowieso een lage prioriteit. Voedsel is vele malen belangrijker. Tijdens de tweede wereldoorlog bleef het leidingwater ook gewoon stromen terwijl aan voedsel een grote schaarste was. Minimale voorbereidingen nemen in de vorm van zo'n goedkoop filtertje en een aantal desinfectietabletten lijkt mij afdoende.

 16. Het is inderdaad verstandig om te wachten. Volgende week wordt er nog meer ellende verwacht. Vanaf najaar verwacht ik dat de prijzen flink zullen stijgen, deze zomer zouden we best de begin $20s kunnen zien, tenzij er QE3 of een oorlog met Iran/Syrië komt.

 17. Bedankt voor de tips Prepper en Tom. De prijs van die Tulip staat mij wel aan. Ik ben persoonlijk niet zo bang dat we zonder water of gas komen te zitten, maar voor het geval dat, is het niet verkeerd om een filtertje te hebben.

 18. Ik stook geen diesel in de Zibro, diesel is voor de auto. Maar lampolie is gewoon gezuiverde petroleum/paraffine en dus prima bruikbaar in een Zibro kachel. Ik stook er al jaren op omdat het voordeliger is dan de Zibro brandstof. Overigens alleen stoken in goed geventileerde ruimten want al die extra verbrandingsproducten in de lucht is niet bevorderlijk voor je luchtwegen.

   

  Waar koop je petroleum en hoe lang is het houdbaar? Wij hebben tot op heden altijd Zibro-olie gekocht, maar gebruiken de kachel na 20 jaar niet meer. We hebben hem echter nog wel voor geval van nood.

 19. In onze tuin hebben wij een grijswatertank laten installeren met een capaciteit van 3000 liter. Deze gebruiken we hoofdzakelijk om de toiletten te spoelen en de tuin te bewateren. In geval van nood, zouden we met 3000 liter aan regenwater een aardige tijd vooruit kunnen. Ik ben daarom op zoek naar een waterfilter die zulke hoeveelheden aan kan en wat voor soort filter heb je überhaupt nodig voor regenwater?

 20. De site http://www.preppers.nl wordt genoemd in het Nieuwe Revu artikel en dat is voor één van de regelmatige bezoekers reden geweest om aan te kondigen niet meer te komen. Ik vind dat jammer. Overigens heb ik inmiddels een scan gemaakt. Beetje scheef hier en daar, maar wel goed leesbaar. De PDF staat online. Stuur even een PB als je de link wilt.

   

  Ik kan ook niet zeggen dat dit me bepaald positief stemt. We zullen zien wat voor volk een dergelijk publicatie aantrekt.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...