Ga naar inhoud

Paddy

Lid
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Paddy

  1. Paul McCartney is dood. Al jaren. Iedereen heeft daar denk ik wel eens over gehoord. Een onderzoekende student heeft ooit alle feiten en aanwijzingen op een rijtje gezet. En er kwamen steeds meer feiten en aanwijzingen boven water. Maar had hij wel gelijk?

     

    Hans Schiffers had in de jaren '80 een radiouitzending hierover, was schitterend in elkaar gezet. Kan iemand dit zich nog herinneren?

  2. Eigenlijk zijn die haardblokken precies hetzelfde spul: kaarsvet met zaagsel.

    Ik heb geprobeerd ze klein te snijden en in blikjes te doen. Gaat wel, maar is nogal brokkelig spul.

     

    Vergat erbij te vermelden dat ik ze met de repicozaag splijt, het zaagsel dat overblijft is ook goed voor een paar opstartbeurten ;)

  3. Ik gebruik op dit moment voor mijn kachel van die haardblokken om aan te steken (je weet wel, van dit soort dingen). Die zaag ik dan in 8 plakken, en vierendeel die plakken. Twee stukjes per brandbeurt met een klein beetje vlambare troep (brand-gel ofzo) is genoeg voor de eerste vlammen van 20 minuten. Een pak van 4 hele blokken opgezaagd laat het vuur zo bijna 130 keer opstarten zonder problemen, en dat voor 4 euro aan blokken en 1 euro aan brand-gel.

  4. Als Google mail naar aanleiding van trefwoorden in een email jou reclames kan aanprijzen, kun je er vergif op innemen dat de technologie inderdaad capabel is om ons verder in de gaten te houden. Wat mij echter bevreemd, is dat dit soort Stasi-praktijken toch wel een enorme vracht aan personeel vergt binnen de BVD, en kennelijk is de geheimhouding van die werknemers uiterst effectief.

  5. Minister van financien wijst terugdraaien van de maatregel van de hand, want het is volgens hem van levensbelang de staatsuitgaven in bedwang te houden.

     

    Volgens mij is het eerder van levensbelang de staatsINKOMSTEN op peil te houden. Maargoed, eerdere gebroken beloftes werden al beloond met nieuwe leningen, dus waarom niet ook aanstaande keer...

  6. Hoi preppers, wat ik mijzelf vaak afvraag is: wat zal het moment zijn dat de keus gemaakt moet worden om thuis te blijven of huis en haard te verlaten om naar een (hopelijk) veiliger lokatie te vluchten?

    [...]

    Zoals je leest bij mijn nog een hoop blanco's, maar hoe kijken jullie hier tegenaan? Zijn er mensen die koste wat het kost in eigen huis zullen blijven, of ook juist bij de eerste echte hapering van het systeem (bv. als de pin het al 8 uur landelijk niet doet) direct het land verlaten?

     

    Naar mijn idee ligt het er aan wàt er gebeurt, en wààr op deze aardkloot. Thuis blijven lijkt in de meeste gevallen een ideale situatie, zoals @Joris Driepinter al aangeeft. Echter denk ik dat iedere langdurige SHTF-situatie uiteindelijk toch problemen gaat geven als je thuis blijft, een paar duizend hongerig buren zal je niet tegen kunnen houden. Alle SHTF-situaties zien we wel aankomen (oorlog, caldera, meteoriet), waarbij een zonnestorm toch wel de kortste waarschuwingstijd zal hebben (48 uur) - in dat geval lijken alleen de echte preppers het naar (hun) veiliger oord te kunnen halen, de rest is tegen de tijd van inslag nog aan het inpakken en bezig te verzinnen waar naar toe.

     

    Wegwezen lijkt mij vooralsnog de beste optie - alleen hoe snel en waar naar toe, daar ligt de sleutel...

  7. Fox News? Alsjeblieft hé, da's nog erger dan Das Bild en The Sun bij elkaar opgeteld. Kijk even naar dit filmpje, en let dan even op bij 0:35 - is bigamie toegestaan in Nederland?!

    Doet me denken aan de Ver Van Mijn Bed Show, alsof Fox News er vanuit gaat dat er nooit mensen zullen kijken die beter zouden kunnen weten...

     

  8. Om eerlijk te zijn snap ik het nut van die boot helemaal - mocht er een stormvloed van tientallen meters hoog over Nederland komen, dan wordt het polyester bootje ongetwijfeld geraakt door allerlei rotzooi dat met die golf gepaard gaat. En wat doe je dan, als een flinke dukdalf een gat in je romp slaat, even met wat duct tape weer dichtplakken?

  9. Ja goed woord.

     

    Ik denk dat de meeste preppers ook preppen voor een onvoorziene noodsituatie. Crisis, brand in huis, oorlog whatever. Dus preppen zal altijd goed zijn om te doen ook na 2012.

     

    Juistum. En als het geprepte niet nodig blijkt, gaat het gewoon mee op vakantie in de caravan, zodat het ieder jaar weer ververst wordt ;)

  10. Is dat niet het gevaar? Dat 'te' kritische mensen de mond gesnoerd wordt, en dat ook mensen die slachtofferloze 'misdrijven' plegen om bijvoorbeeld hun leven wat interessanter te maken dit onmogelijk gemaakt wordt? En dat er uiteindelijk alleen nog maar makkelijk controleerbare, volgzame lemmings overblijven? Zelfs als je het prima vindt dat mensen die jou toevallig niet aanstaan aangepakt worden, en jij zelf inderdaad niets te vrezen hebt, vind je het dan niet zorgelijk dat die hele infrastructuur in plaats is, en dat jij dan alsnog makkelijk van je bed gelicht kunt worden als die definitie van 'te radicaal' verschuift, of er een bepaalde wet komt waardoor ook jij 'crimineel' bezig bent?

     

    Je ziet spoken...

  11. Kan iemand mij uitleggen waarom de regering vandaag de dag alsmaar geld tekort komt? Neem nou 20 jaar geleden: toen hadden we het GEB, de GKB, het ziekenfonds, de PTT, de NS en nog veel meer overheid-gerunde instanties. Het ging 20 jaar geleden behoorlijk goed met Nederland. Tot er een of andere mafkees kwam, en plots moest alles anders...

    Tegenwoordig is alles zoveel mogelijk geprivatiseerd, en komen we aan alle kanten flink geld tekort. Natuurlijk hebben we inflatie, meer inwoners, de EU en nog meer excuses, maar waar blijft al dat geld?!

     

    Zo moeilijk moet het toch niet zijn allemaal??

  12. is het niet een idee om je ECU e.d. in aluminiumfolie te wrappen?

     

    Ik heb een oude Escort. Het lijkt mij wijzer om een tweede ECU op de sloop te halen en deze binnenshuis in een metalen doos te bewaren, voor het ooit zover mocht komen...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...