Ga naar inhoud
GENEGEERD

Voedsel bewaren in N2 (Stikstof)


Gast gebruikersnaam

Aanbevolen berichten

Gast gebruikersnaam

We hebben het hier over allerhande manieren om voedsel langdurig te bewaren. De ideale situatie zou zijn dat er 0% zuurstof aanwezig is, dus zou het theoretisch oneindig te bewaren zijn.

 

Dat zou volgens mij kunnen door de zuurstof te vervangen door stikstof. Een veel toegepaste methode in de machinebouw om roest in apparaten te weren.

 

Nadeel is dat de soortelijke massa van de liucht en van N2 nagenoeg gelijk is, N2 is zelfs lichter Dus zal in de gewone huis/tuin/keuken toepassing niet alle zuurstof verdreven kunnen worden.

 

Zijn er onder jullie die al eens met dit idee hebben gespeeld?

 

Let wel op voor hen die nu willen gaan experimenteren: stikstof is een reuk- en kleurloos gas dat zuurstof verdrijft. Een slecht geventileerde ruimte die zich (ongemerkt) vult met stikstof kan je doodskist worden. Je krijgt geen enkele waarschuwing dat er ergens iets mis gaat (lees je krijgt N2 binnen in plaats van O2), ineens val je om en korte tijd daarna sterf je door zuurstofgebrek. Vergelijk het maar met hen die overleiden tgv CO vergiftiging omdat de kachel niet goed werkt/afvoert

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...