Ga naar inhoud
GENEGEERD

Messen verbond in de APV van gemeenten.


Rolf Limburg

Aanbevolen berichten

Steeds meer gemeenten nemen een messenverbod op in hun APV of beter het dragen van een mes in de openbare ruimte tot nog toe heb ik kunnen vinden Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Capelle aan den IJssel, Zaanstad, Groningen, Amsterdam Rotterdam, Den Haag, Purmerend, Winterswijk, Middelburg, Vlissingen, Almere, Leeuwarden, Nieuwegein, Assen centrum (Het messenverbod geldt van 17 juni 2023 tot en met 17 juni 2024.)

"Het dragen van een mes" kan dan een bestuurlijk boete opleveren tot €2,500

Het dragen van wil zeggen het gebruiksklaar voorhanden hebben zoals in een houder aan je riem of los in de kofferbak van een auto.

Is het dusdanig verpakt dat het niet gebruiksklaar is dan is het vervoeren dus een mes in een foedraal of etui in een (rug-)tas is niet gebruiksklaar voorhanden maar dan transporteer je het je hebt het wel voorhanden maar dat heb je wettelijk ook als het thuis ligt.

Je kunt in diverse gemeenten dus geen mes meer "op de man" dragen zoals men dat bij defensie noemde maar stop je het ergens in en dan in een tas dan is het dusdanig verpakt dat het niet direct gebruiksklaar is en vervoer je het.

Wie naar Duitsland gaat moet opletten daar mag je geen "één hand messen* die vergrendelen voeren" wil je deze "vervoeren" moet dat in een afgesloten houder gebeuren zodat het niet gebruiksklaar voorhanden is. (*een mes dat met één hand te openen is en het lemmet vergrendeld) de maximale boete is €10.000

Naast dat het totaal niet gaat werken om de steek incidenten terug te dringen levert het voor de welwillende mes bezittende burger alleen maar een hoop ellende op.

Zijn er nog meer gemeenten waar een "messenverbod" van kracht is en wellicht is het goed om daar een actuele lijst van bij te houden zodat je, je multitool vlak voor de gemeente grens kunt verhuizen van je riem naar een etui in je tas.

 

Aan bovenstaande tekst kunnen generlei rechten ontleend worden. 

 

Gr. Rolf

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...