Ga naar inhoud
GENEGEERD

Oma's 15k weer gaan gebruiken maar loopt zwaar...


YVONNE35

Aanbevolen berichten

Hallo preppers

 

Ik ben willem en wil eens proberen wat naaiwerk te doen, ik was van plan een tweedehandsje op de kop te tikken toen ik me ineens bedacht dat de Singer van mijn oma nog in de kast stond!

Na een beetje speurwerk kwam ik erachter dat een 15k is uit 1923, Y7941464 met een bullit spoel, er zit er 1 bij, maar wel meerdere klosjes. Ongetwijfeld zullen jullie meer informatie weten over deze machine, ik ben erg benieuwd.

Hij heeft ongeveer 20 jaar niet gedraaid, dus huj gaat een beetje zwaar, iig zwaarder dan vroeger, dagenlang heb ik samen met mijn oma vliegers genaaid, jullie begrijpen dat deze Singer sentimentele waarde voor mij heeft, altijd was mijn oma er wel mee bezig, en als kleine jongen mocht ik alle gaatjes voorzien van een druppeltje olie, als je opgroeit zonder vader zijn dat de jongens dingen die je leuk vond om te doen!

Het lijkt me super om deze singer te kunnen gebruiken voor simpele reparaties aan onze kleding, ik zag al dat nieuwe naalden en garen belangerijk zijn, misschien kunnen jullie me een beetje op weg helpen hoe ik deze machine weer een beetje soepel draaiend krijg.

Gelukkig ben ik behoorlijk handig sleutelen aan auto's en brommers is mij niet vreemd, dus deze Singer moet ook wel lukken, alleen waar moet ik beginnen? Ik las al iets over wasbenzine en wattenstaafjes, moet ik gewoon elke draaiend onderdeel er af halen en reinigen? Kortom waar te beginnen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Hallo,

Ik ben nog maar een nieuweling in deze groep maar ik zit in een ongeveer vergelijkbare situatie (Singer 28, 1906).

Ik heb veel informatie gezocht (en gevonden) op internet.

Ik heb niet echt gekeken naar wat voor machine jij hebt, maar hier heb je een link naar een YouTube filmpje wat ik erg goed vond:

https://www.youtube.com/watch/?v=bidpJsAzc2A

Als het afgelopen is volgt nog een deel. Het zijn 2 filmpjes van ongeveer 15 minuten.

Verder heb ik een Pinterest pagina aangemaakt waarop ik allerlei linkjes naar sites die ik interessant vond heb bewaard.

Ik weet (nog) niet zo goed of het is toegestaan om linkjes op het forum te zetten, dus als het niet mag haal ik hem wel weg.

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...