Ga naar inhoud

Peter

Lid
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Peter

 1. He Sandokan, Ervaring met fietsen heb ik zeker als er belangstelling voor is kan ik binnenkort wel het 1 en ander op dit forum zetten over een goede Bug Out fiets en waar men allemaal rekening mee moet houden. Ik hou mezelf momenteel bezig met diverse soorten scenario's maar ik bereid mij het meeste voor op een volledige evacuatie waarbij ik de komende jaren niet meer terug zal trekken naar mijn eigen huis. Heb thuis wel voorraden liggen voor kleinschalige aangelegenheden maar reken niet op iets kleins wat komen zal.
 2. Ik ben het zeker eens met wat Freddy zegt je kan een mooie fiets hebben met volledige bepakking maar als je er niet op getraind ben dan kan je fiets nog zo duur zijn maar veel zal je er niet mee kunnen. Ik zelf leg met mijn bepakking en kar achter de fiets zo'n 80 a 90 km af per dag. Ik zou zoals ik al eerder heb gezegd niet teveel bepakking in de kar doen want dit voel je meer dan dat je de bepakking op de fiets heb hangen. Denk ook dat als je jou kar te zwaar gaat maken dat de koppeling ervan dit niet leuk gaat vinden op een lange fietstocht van Nederland naar Barcelona heb ik al 2 koppelingen verspild en dan was mijn kar niet eens zo zwaar bepakt omdat alles aan mijn fiets hing. @Prepper053 raad je zeker gewoon handremmen aan die zijn makkelijk in onderhoud en je hebt dan immers de grootste rem die een fiets bezit je velg. Trommelremmen en andere soorten zijn sterk af te raden met bepakking. En waarom geen versnellingen? versnellingen raad ik juist aan omdat je nooit weet waar je naartoe moet fietsen en als je heuvels op en af moet rijden of wind tegen heb kan ik versnellingen zeker aanraden je moet alleen voor kwaliteit gaan. Ikzelf heb op mijn fiets een rohloff naaf dit zijn de beste die er zijn vragen weinig onderhoud en zijn ontworpen voor het zware werk. Mijn tip aan iedereen die een Bug Out Fiets wil gaan maken is om je vooral niet te blind te staren op een kar achter je fiets er kan namelijk een moment komen dat je die kar moet achterlaten en op de fiets alleen verder zal moeten gaan. Heb je alles aan je fiets is dit geen probleem.
 3. Ik zelf gebruik voor mijn vakanties en nu ook om te preppen mijn MSR Whisperlite Universal dit is een goed en degelijk kook stelletje waarmee je bijna op alle soorten brandstof kan koken. Ik zelf gebruik wasbenzine die hij zelf d.m.v. opwarming omzet in gasvorm. http://cascadedesigns.com/en/msr/stoves/simple-cooking/whisperlite-universal/product
 4. Laat je anders informeren in een 1 op 1 gesprek met 1 van de medewerkers van http://www.vakantiefietser.nl/ die helpen je graag verder en dit zijn de experts betreft fietsen.
 5. Beste Sandokan, Allereerst zou ik jou willen vragen om een andere fietsenwinkel te bezoeken want als de verkoper jou een degelijke lange afstand fiets wil aansmeren dan moet hij minstens 1 leveren zonder vering. Vering op een fiets ontneemt trap kracht wat dus inhoud dat je sneller moe wordt en weinig afstand verzet. Ook zou ik kijken naar een hogere prijsklasse want een fiets van € 850,-- zal niet met de beste onderdelen afgemonteerd zijn en zal dus op de lange afstand snel mankementen vertonen. Degelijke fietsmerken zijn Koga, Santos en Trek. Tevens zou ik geen fietstas nemen die 3 vakken heeft dus linker tas, rechter tas en een boven tas deze tassen staan erom bekend dat ze na verloop van tijd scheuren omdat het gewicht van de linker en rechter tas hangt aan de boven tas. Als ik jou was zou ik voor de achterkant 3 lossen ORTLIEB tassen nemen waarvan de linker en rechter tas de 40 ltr versie. Dan zou ik nog 2 ORTLIEB fietstassen aan de voorkant nemen van 25 ltr. En kan je eventueel nog een tas aan je fietsstuur hangen van hetzelfde merk. Dit zijn zeer degelijke tassen die waterdicht zijn en robuust zijn. Voor je hond zou ik kijken voor een goede degelijke fietskar en ik zou geen bagage aan je fietskar hangen omdat je dat mee zal gaan voelen dan dat het gewicht aan je fiets zelf hangt. Voor fietskarren raad ik je aan om te kijken op http://hollandbikeshop.com/fietskarren/honden-fietskarren/. Groetjes Peter
×
×
 • Nieuwe aanmaken...