Ga naar inhoud

H_soft_digger

Lid
 • Aantal items

  13
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

H_soft_digger's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Is gewoon een toegevoegde waarde, u hoeft daarvoor niet zo scherp uit de hoek te komen.
 2. Ik zou bij misselijkheid eerder opteren voor Litican dan een zetpil paracetamol.......
 3. beste, ik heb al meerdere schotwonden beroepshalve mogen behandelen....dus ik weet waarover ik praat. er zijn vele facetten ivm schotwonde, ik ging ervan uit dat het een schotwonde was, thoracaal, als u begrijpt.
 4. Met name bij een wond in de borstholte kan een opening naar de longen er voor zorgen dat een of meerdere longen gaan inklappen wanneer er lucht tussen de borstkas en de longen komt. Deze lucht kan of van buiten aangezogen worden (via de wond) of vanuit de longen komen wanneer ook die door de kogel of botdelen beschadigd zijn. Je wilt dus voorkomen dat er via de wond lucht van buiten aangezogen wordt, maar lucht die er al tussen zit of die van binnen aangezogen wordt (vanuit de longen) moet wel via de de wond naar buiten kunnen, anders verergert het de zaak alleen maar. verder wil je de wond natuurlijk zo goed mogelijk afdekken tegen verdere besmetting.
 5. Bij schotwonden -> verbandje erover en 1 hoek NIET afkleven!
 6. Heb laatst nog ruime stage gelopen binnen dit werkveld, en nogmaals, serotonineremmers slagen meer aan dan de klassieke geneesmiddelen, zijnde AD en pillen op basis van de gekende Benzo's. Grootste troef is dat PAT hier niet afhankelijk van worden door hun niet verslavende werking, wat van de andere groep allerminst kan gestaafd worden.
 7. intubatiemateriaal saturatiemeter O² fles + full debietmasker Fentanyl Ketamine Dipidolor Distixtofmonoxide perfusieset thermometer amputatieset Xylocain zalf(heel handig en breed inzetbaar, vrij verkrijgbaar) ampul Xylocain
 8. Creatine is absoluut geen pepmiddel, dus steek uw centen daar niet in. Rebull en andere aanverwante drankjes, power bar, etc, eveneens proefondervindelijk geconstateerd dat deze niet werken, wederom, geef uw centjes aan iets anders uit. Wat werkt er wel, als boost, is idd een kop, of enkele, sterke koffie, maar kan idd een diuretica effect hebben :-)
 9. Mijn ervaring binnen deze: * in vele gevallen helpen bvb anti-depresiva, angstremmers, etc niet echt, toch niet op lange termijn. * zo ook niet al die hulpmiddeltjes op natuurbasis waaronder Zibrine..... * vaak zien we dat binnen deze groep mensen eerder een gebrek vertonen aan Serotonine en de stap zetten om SSRI medicatie in te nemen. Velen zijn na enige tijd grotendeels verholpen van hun angststoornissen en anderen.
 10. Atropin wordt in het leger idd ingezet bij NBC oorlog. Tevens niet zonder gevaar. Wordt oa toegedient bij Bradycardie (te trage HF), hartritmestoornissen, en ik dacht nog bij bepaalde oogziektes, dus uitermate opletten bij dezen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...