-
Items
15 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
Recente bezoekers van dit profiel
De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.
moestuin's prestaties
Jr. prepper (1/11)
8
Reputatie
-
Dag Baske, misschien heb je wat aan deze discussie van 10 jaar terug. Lees vooral Lewieke.
-
Wij hebben een zwaartekrachtfilter van een bekend merk met keramische filterkaarsen en rvs behuizing. Na een paar weken kwam er verkleuring op delen van de bodem. De leverancier raadde aan het schoon te maken met azijn. Dat hielp niet. Het bedrijf leverde daarna zonder morren een nieuwe, maar deze was nog erger: na een paar weken dreef er zelfs iets bruins in het water. We hebben inmiddels weer een nieuwe ontvangen die nog even uitgetest moet worden. Tip voor de genen die hun filter onuitgepakt willen bewaren tot teotwawki: test hem toch maar even vooraf. Zijn er lezers met dezelfde ervaring? Heeft iemand een oplossing?
-
Ik heb een KK met 1,2 en 1,8 liter. Het brengt water aan de kook, dus hij doet wat hij voor bedoeld is. Het gaat wel wat minder vlot dan wat geclaimd wordt en je moet rekenen op een heleboel rook als je met brandbaar materiaal uit de omgeving werkt. Over de bijhorende hobostove ben ik minder enthousiast. Het is even effectief als een kuiltje in de grond. Je kunt ook boven de KK een pannetje plaatsen, maar ook dat stelt weinig voor. Goed genoeg om de melk voor de koffie op te warmen.
- 5 antwoorden
-
- waterverhitten
- kelly kettle
-
(en 1 meer)
Getagd met:
-
Heeft iemand ervaring met het bakken met een gietijzeren pan in een houtkachel? Met andere woorden: Hoe bakt een dutchoven in de kachel? Werkt het ook met een geƫmailleerde gietijzeren pan, of springt het email er dan af? Het gaat mij niet om recepten, maar of, en hoe het werkt. Groetjes van Moestuin
-
Begrijp ik je goed en doe je aan een soort voorfiltering met zand? Hoe bouw je waterdruk op zonder elektriciteit? Kortom: erg interessant, vertel meer.
- 88 antwoorden
-
Je was mij net voor. Erg interessant wat hij zegt. Ik ga er even de tijd voor nemen.
- 88 antwoorden
-
Ik heb geen praktijkervaring, maar met mijn gezonde verstand zou ik zeggen dat chlorine in een noodsituatie goed genoeg is. Ik zie de toegevoegde waarde van een keramisch filter zoals die van Berkefeld niet zo, behalve dat het de troebelheid misschien wat wegneemt. Wat na de chlorine nog resteert zijn opgeloste stoffen, zoals bestrijdingsmiddelen en zware metalen. Een keramisch filter haalt die er niet uit. Dan heb je meer aan een koolfilter denk ik. Voor mij geldt trouwens dat de nood wel heel hoog moet zijn voor ik chlorine zal gaan gebruiken. Ik vind gekookt water smakelijker. Water uit een filterrietje is ook een idee voor incidenteel gebruik.
- 88 antwoorden
-
Dit is wat ik tot nu toe heb verzameld aan informatie over waterfilters: water filters.docx
- 88 antwoorden
-
- 1
-
- 88 antwoorden
-
moestuin startte met het volgen van Regenwater drinkbaar maken en Welke waterfilter zouden jullie adviseren voor (Nederlandse) slootwater(en)?
-
Dag Sjuul, Bedoel je opgeslagen leidingwater? Ik weet niet waarin het is opgeslagen, maar voor het conserveren van schoon water worden bijv. pilletjes met zilver gebruikt en chloor. Te koop in de buitensportwinkel Het maakt wel uit of er zuurstof bij zit en of er licht bij kan ivm groei bacteriƫn en algen
- 88 antwoorden
-
Dat systeem heb ik nog niet in nederland ontdekt, maar ik heb op youtube wel een paar zelfbouw first flush diverters gezien die met een petfles werkt ipv een balletje: op de horizontale hwa buis was een t-stuk gezet met daaronder een mof met een breder verloop. onder dat verloop zat een lange verticale buis met een schroefdop onderin. In de buis paste een petfles. als de buis volliep ging de fles mee tot de versmalling van het verloopstuk. zie: https://www.youtube.com/watch?v=lV_jwlvrgsE
- 61 antwoorden
-
@Yin en yang Oke, maar wat hebben glasparels als voordeel boven zand? Ik merk dat de details veel van mijn voorstellingsvermogen vragen. Het vat met houtskool en zand krijgt een buis naar het volgende vat. Om te voorkomen dat deze verstopt dacht ik onderin het vat een beklede drainage buis te verbinden met die buis. Maar drainage buis heb je natuurlijk niet in drinkwater kwaliteit. Ik wil natuurlijk geen plasticsmaak, daarom gebruik ik ook rvs vaten. Hoe doen anderen dat?
- 61 antwoorden
-
@yin en yang, Dank voor de tips Die gepofte glaskorrels ken ik als toevoeging in potaarde van kruidenpotjes. Ik had geen vermoeden dat het hier ook voor wordt gebruikt. Vijverfilters zullen wel op stroom werken, ik probeer het op zwaartekracht te laten werken.
- 61 antwoorden
-
- 1
-
Waar groninger prepper naar vraagt is een first flush diverter. In het Nederlands heet het een bladscheider of regendief. Vaak in de combinatie met een overloop beveiliging. Ik heb er nog geen ervaring mee, maar als ik er binnenkort een koop ga ik op twee dingen letten 1 Hoeveel water verlies je en loopt gewoon het riool in ipv in je wateropslag? 2 In hoeverre ontstaat er een luchtverbinding tussen riool en wateropslag? Als je een splitsing maakt in de regenpijp naar de opslag loopt de rest van de regenpijp nog steeds door naar het riool. Wat ik nu voor ogen heb is: -een simpel boldraadrooster bovenin de regenpijp -onder de bladscheider een onderbreking met een vergaarbak maken in de pijp naar beneden, zodat er geen verbinding is met het riool -in de horizontale pijp naar een watervat een t-stuk met dop plaatsen voor bezinksels. -waar de horizontale pijp uitkomt in in een watervat een nylonkous als filter gebruiken -onder in het vat een drainage buis en verbinding naar een 2e vat -een forse laag actieve houtskool onder in het eerste vat, en daarboven een laag schoon duinzand -de verbinding van vat 1 naar 2 gaat van onderin vat 1 naar bovenin van 2. -het water uit vat 2 filter ik door een keramisch filter (katadyn drip) Als ik klaar ben doe ik verslag
- 61 antwoorden
-
- 2