Omdat de echte weckpotten een afsluitring hebben? Volgensmij moeten groenten en vlees sowieso in een hogedrukpan en ik lees overal dat gewone potten niet in een hogedrukpan kunnen.
Ik heb even flink gegoogled en ik neem toch het zekere voor het onzekere en ga de groenten en vlees in "echte" weckpotten wecken. Fruit en zuur kan prima in hak potten.
@Joyke, ik ben zeker geinteresseerd in een demonstratie van jou!
Er gaat hier behoorlijk wat boodschappen door iedere week dus potten genoeg! Ik wilde alleen zeker weten dat inmaken in zulke potten veilig voor mijn kinderen is. Ik heb geen weckketel en was in principe ook niet van plan om die gelijk aan te schaffen aangezien ik hele grote pannen heb en ik had begrepen dat je daar ook in kan wecken, dan wel een thermometer gebruiken om de temperatuur in de gaten te houden. Dacht dat ik dat wel bij Blokker kon scoren een thermometer. Roostertje op de bodem van de pan en wecken maar! Of denk ik te simpel en heb ik dan met de "hak" potten een hogedrukketel nodig?
Thanx voor de informatie! Dus als ik het goed begrijp gebruik jij gewone potten uit de supermarkt, hoeft niet speciaal van Hak te zijn? En dat weck jij in je weckketel? Voor ik er aan ga beginnen probeer ik zoveel mogelijk te weten te komen dus sorry voor alle vragen hoor, ik wil niet een heleboel eten weg moeten gooien omdat ik het verkeerd heb ingemaakt. En als je dus op het deksel tikt hoe klinkt het dan als het niet luchtdicht meer is? Dan staat het deksel toch weer bol? Gebruik je dezelfde deksels of zet je er nieuwe deksels op?
Maar op de link die eerder doo riemand hier werd gegeven lees ik dit: http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Wecken_in_een_snelkookpan/wecken_in_een_snelkookpan.html
Dat is toch ook prima dan lijkt me?
Wecken is toch het beste in bokalen met klemmen? Ik zie namelijk op tv veel potjes met schroefdeksels maar ik vraag me af hoe veilig dat is en ik las hier ergens dat (mrsjones?) inmaakt in gewone hak potten? Dat durf ik niet hoor, is dat wel veilig?? Ik vind namelijk de weckpotten behoorlijk prijzig. Ik wilde in eerste instantie gaan wecken om te besparen (wij hebben een groot gezin met 8 kinderen) en ten tweede om een voorraad aan te maken maar als de potten zo duur zijn is het besparend aspect al gauw verdwenen.
Als ik google op hogedrukpan, krijg ik snelkookpan als resultaat, is dat hetzelfde?
Ik had begrepen dat je sowieso alle gewekte producten minimaal 15 minuten moet koken voor je het op eet, is dat dat niet voldoende? Ik ken namelijk iemand die dat al jaren zo doet, ze leeft nog