Ga naar inhoud

Willem Alexander

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Willem Alexander

  1. 2 uur geleden, Paraatpaal zei:

    Nee, geen ervaring mee. Ik zie ook vrij weinig informatie over de filterkaarsen. Filteren ze zware metalen, pesticiden? Welke chemicalien? Testrapporten, certificaten etc. Ze zien er een beetje uit als Berkey Black filters, maar dat kan voor die prijs niet. Had jij daar al meer over gevonden?

    Nee. Zware metalen, pesticiden, chemicalien, testrapporten, of certificaten, heb ik niets over kunnen vinden.

  2. Heeft er iemand hier ervaring met de Dakta Waterfilter | 2.38 L | Waterzuiveraar | Filtratie Emmer | Zilver | RVS (bol).

    NIET bedoeld, als reclame !  Maar ik probeer zoveel mogelijk info te geven.

     

    Bol.com vermeldt ‘merkloos’. Mogelijk is het ‘made in China’?

    Maar het is een stuk betaalbaarder dan Berkefeld, of het nog duurdere Berkey. Of verdienen de laatste twee toch de voorkeur?

     

    Plus- en minpunten
    + Grote capaciteit
    + Duurzaam
    + Eenvoudig te gebruiken
    - Groot van formaat

     

    Productspecificaties
    Materiaal: Roestvrij staal
    Volume: 2.38 liter
    Filter Capaciteit: 6,000 liter (geconfigureerd met 2 filters)
    Filter Nauwkeurigheid: 0.01 micron
    Debiet: 4 liter per uur (geconfigureerd met 2 filters)
    Item Afmetingen: 22x50cm
    Pakket Maat: 22x22x60cm
    Pakket Gewicht: 3.5 kg

     

    EDIT: Ik heb nog even doorgescrold, en nu lees ik ook de 3 reviews die het product met 1 ster beoordelen...

     

    550x660.jpg

  3. De overeenkomst -die ik zie- met de tijd, dat de nazi's aan het bewind waren:

     

    De nazi’s creëerden een hoax rond de joden, en marxisten, die een bedreiging voor (nazi-)Duitsland zouden vormen.

     

    De globalisten die nu -wereldwijd- aan de macht zijn, hebben een hoax gecreëerd die draait rond een virus pandemie.

     

    En dan heb ik nog niet genoemd, vanaf de 2e WO; Dat we bang moesten zijn voor de Russen; Maar de Sovjet Unie stortte in. En toen werd er voor een nieuwe vijand gekozen: War on Terror. Daarna kwam meen ik de War on drugs; Klimaatopwarming; Stikstof-crisis; En nu dan de covid-19 pandemie. (Best kans dat ik nog een hoax / crisis hier vergeet te noemen.)

     

    Je kunt inderdaad aan corona dood gaan. Maar ik lees ook van critici die over deze ‘pandemie’ zeggen: ‘Het is niet meer dan zwaar griep seizoen.’

    • Leuk 2
  4. Op 29-8-2020 om 20:22, Albis zei:

    Bijzondere vergelijking, maar soit.

     

    Als je het dagboek van Goebbels hebt gelezen, staat daarin meermaals dat er gepeild werd hoe bepaalde beslissingen vielen onder het volk en wat de algemene stemming was (o.a. over het regime). Die peilingen werden in elke deelstaat en grote steden gehouden, waardoor men een goed inzicht kreeg wat goed viel en wat niet. Al voordat Hitler aan de macht was zelfs. De bevolking was niet zo eenstemmig pro Hitler als dat je misschien denkt (en wat ook onderwezen wordt). Voor massabijeenkomsten MOEST men opdraven, zodat er altijd een grote schare publiek was en het leek alsof iedereen het gebeuren daar allemaal fantastisch vond. Kwam je niet opdraven, dan werd je daarvoor ook bestraft, ook als je niet te enthousiast meedeed met de rest van het publiek. In Berlijn was men bijvoorbeeld helemaal niet zo pro NSDAP als in vele andere delen van Duitsland, Berlijn is relatief links. In Saarland (was na WW1 door Frankrijk min of meer geannexeerd), was het nazi-regime dan weer wel positief verbaasd, dat tijdens een illegaal referendum over het terugkeren van Saarland naar Duitsland rond de 90% van de bevolking in Saarland daarvoor heeft gestemd. Het Duitse volk was in ieder geval niet zo pro Hitler, anders had hij wel veel meer stemmen gekregen. En ook in het buitenland was fascisme normaal. Amerikaanse industrielen hebben bijvoorbeeld de campagne van Hitler flink gesteund met geld. Henry Ford was een groot bewonderaar van Hitler en hij was niet de enige. In Italie was er ook een fascistisch regime, het is niet iets typisch Duits. Je leest misschien weinig over de stemming onder de Duitsers destijds, maar de meeste Duitsers wilden ook geen problemen en leefden gewoon verder en hielden zich op de vlakte. Net zoals men dat overal doet als kritiek geven onwenselijk is. Gewoon om je eigen hachje te redden, daar is niets vreemds aan.

     

    Verder vind ik het appels met peren vergelijken. Een land wat grotendeels bezet is (na WW1 was Duitsland bezet door de Fransen tot de Rijn, grofweg), ontzettend verarmd was door de herstelbetalingen, hongersnoden achter de rug had en daarnaast ook nog niet vriendelijk (understatement) behandeld werd door de Franse bezetter, is natuurlijk veel sneller geneigd om te stemmen op een partij die wat aan die situatie wil doen! Dit in tegenstelling tot de huidige situatie. Europa is niet bezet, er is geen armoede of hongersnood, al geloof ik wel dat de boven ons gestelden toewerken naar 1 verenigde staten van Europa (of hoe je dat wil noemen). Corona komt dan misschien wel van pas, al is het maar omdat het de aandacht afleidt van andere, grote problemen. Maar dat zal de tijd leren.

     

    14 uur geleden, Albis zei:

    Klopt ook helemaal.

    Nu moet ik zeggen dat men vandaag de dag in Europa ook wel heel erg makkelijk kritische mensen wegzet als extreem rechts en gestoord. Mensen die demonstreren tegen de Coronamaatregelen bijvoorbeeld, of burgers die demonstreerden tegen de asielzoekersstroom in 2016. Of wat dacht je van de zwarte piet discussie, voorstanders worden daar ook als extreem rechts en racistisch weggezet. Alle nuance is verdwenen en er wordt alleen maar gepolariseerd, zeker in de media. Daarmee zorg je ook voor een soort van angstcultuur, want niemand heeft zin om last te krijgen omdat ze een andere mening hebben. Denk alleen maar aan mensen die op Wilders stemmen; er heeft vaak genoeg in de kranten gestaan dat Wildersstemmers niet aangenomen worden voor een baan en mensen met een PVV-verkiezingsposter hun huis beklad zagen worden. Of mensen met een vlag van Israel, dat kan tegenwoordig ook niet meer, want daar nemen weer andere mensen aanstoot aan. De tolerantie is weg en de mensen die het hardste schreeuwen (binnen de gezette lijnen) krijgen hun zin.

     

    Thanx. Interessante info!

     

    En ja, de verschillen toen en nu, zijn dus inderdaad appels en peren.

    De Duitsers hadden vertrouwen in de overheid (het nazi-bewind) die hen - aanvankelijk - uit de ellende 'leek' te helpen. Het NL hier en nu: Ik - en veel mensen om me heen, die ik spreek - hebben een bergafwaarts slinkend vertrouwen in deze overheid. Zoals ik Willie Wartaal (Jeugd van Tegenwoordig) hoorde zeggen: 'Mensen die altijd liegen moet je ineens gaan geloven'. Dat is wel de spijker op z'n kop.

     

     

    • Leuk 3
  5. Voor veel mensen is de mondkapjes-plicht, anderhalve meter maatregel onzin. En ook ik zie het als een maatregel, waarachter zich een verborgen agenda schuil houdt. Deutsche Bank, Société Générale, en nog een rijtje Franse, en Italiaanse banken staan er zeer slecht voor. Dus als die met belastinggeld overeind moeten worden gehouden - en het volk gaat morren - is het installeren van een politiestaat wel handig.

     

    In Nazi-Duitsland bereikte het nieuws de burgers via kranten en radio (als men daar al het geld voor had...), welk natuurlijk geheel door de nazis werden gecontroleerd. Toch lijkt het mij, dat ook toen een aantal mensen door de Nazi-propaganda tegen joden, communisten, enz heen moeten hebben geprikt. 

     

    Ik ben benieuwd wie er boekentitels, of links naar online-artikelen, hoe de stemming onder de Duitsers toen was?

     

    Toen en nu; Er zijn natuurlijk wel een paar grote verschillen; Zoals bijvoorbeeld de torenhoge herstelbetalingen aan GB en FR waar de Duitsers na 1e WO mee werden opgezadeld, en de hyperinflatie waarmee de Weimar-republiek de schulden trachtte weg te inflateren.

    • Leuk 3
    • Niet leuk 1
  6. Thans heb ik crypto's. Maar als de bullmarket - zeepbel eenmaal weer op barsten staat, ga ik er toch gouden en zilveren munten van kopen.

     

    I.v.m. confiscatie:

     

    Ik weet dat ik bij GoldRepublic de optie heb om m'n goud in hun kluis -in Zwitserland-, op te laten slaan. Ze kunnen het altijd voor je van aldaar naar hier sturen. Maar toch, het is wel een afstand...

     

    Maar er is ook nog AmsterdamGold, met een opslag op Schiphol. Ik neem aan dat hun kluis in de internationale zone staat... Het lijkt mij vanzelfsprekend. Toch fijn, als iemand dit nog even kan bevestigen.

    Zo'n internationale zone klinkt wel als een veilige bescherming tegen confiscatie. Of zijn er toch nog haken en ogen?

     

    Of toch maar goud skippen. En puur en alleen voor zilver kiezen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...