Ga naar inhoud

deheugden

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door deheugden

  1. ondertussen zijn we nog niet klaar met de Zibro. Was vandaag van plan om inde  , koude, garage te gaan werken. Ikz et de Zibro daar neer, hoor bij het draaien van de knop naar rechts een hoge lange piep en daarna is het afgelopen. Wanneer ik de  noodknop druk springt de draaiknop maar half terug en de kachel springt niet aan. batterijen getest, lijken goed. Oplaadbare gebruikt, ook niks(zelfs geen piep).

     

  2. Ik wil overgaan tot de aanschaf van een mobiele gaskachel. De info die ik hier vind, gaat over kleine kachelrjes van 2 kw max met Actionbussen gasen is al wat ouder. Iemand met een actuelere informatie over mobiele gaskachels met bijv. van die campinggasbussen?

     

    Dank.

  3. Ik wil hem ook als backup. We hadden ook een houtkachel, maar die is niet meer te gebruiken. Een nieuwe is dan weer te duur.

    Ik heb wel een smaller schroefje moeten plaatsen dan het originele anders werkte de terugklap nml niet. De klem kwam nml met een sxhroefje van hetzelfde formaat als het origineel niet diep genoeg in het witte plastic houdertje.

  4. Op 7-2-2021 om 12:57, Pantoffel zei:

     

    Zibro is tegenwoordig Qlima....misschien een oud mailadres gebruikt? https://www.qlima.nl/contact/

     

    De Welkoop verkoopt ook Qlima producten en ook de onderdelen (veel op bestelling). Mijn ervaring is dat ze bij de Welkoop behulpzaam zijn.

    Je kunt altijd even langsgaan met het losse onderdeel, misschien lossen ze het voor je op.

     

    Nog even voor mijn nieuwsgierigheid, moest de lont/wick/wiek echt vervangen worden? lijkt mij vrij vlot na 1 winter. Of heb je héél veel branduren gemaakt?

    Ik heb hem gekregen van iemand die het niet zo handig vindt. Schroef uiteindelijk met de dremel weggekregen. Of de wiek vervangen moet worden, volgens mij wel. Heb de foto bijgesloten

    20210213_121223.jpg

  5. 1 uur terug, Roel zei:

    Ik weet niet wat er onder zit, maar het lijkt een gevalletje uitboren en nieuw draad tappen te worden...

    Als je de boor klein genoeg neemt kun je misschien het draad tappen overslaan en pulk je de restjes schroef uit het gat.

    Uitboren lijkt mij ook een optie, maar ik heb nog niet kunnen achterhalen welke schroef erin zit. Zibro zelf reageert niet en de winkel waar ik hem gekocht heb, doet moeilijk.

  6. Op 24-3-2020 om 21:09, John Durden zei:

    Ik geloof dat er iets aan de hand is in deze markt...

    Ikzelf ben mij nu ook meer bewust van de kwetsbaarheid van onze samenleving. Heb nu beide boeken van Fortschen over de EMP gelezen en weet dat ik niet klaar ben voor zoiets.

     

    Munten kopen is bijv. al lastig genoeg doordat je ze vaak per 50 moet kopen. Plus momenteel zijn ze niet te krijgen.

    En dan wil ik het nog niet eens over de rest hebben.

  7. 15 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Dat weet je niet.

     

    Zo ongeveer alles wat je kunt doen is vergelijken met een exemplaar waarvan je weet dat hij echt is. Controleer gewicht en afmetingen.

     

    Daarvan afgezien, ik heb nog niet gehoord van vervalsingen van de bekende 1oz zilveren munten. Maar neem dit niet als "garantie"!!

     

    Ik heb wel gehoord van vervalsingen bij 1 oz goud munten, maar dan is de opbrengst voor de vervalser ook veel hoger.

     

    Er zijn wel testapparaten, maar die lonen pas wanneer je grotere hoeveelheden wilt kopen.

    Dank voor de reactie. Ik weet wel dat er recent een keer een documentaire op tv was over nagemaakte zilveren Nederlandse munten in Indonesie(meen ik) die men daar verkocht(en produceerde). Plus op Ebay maar ook op Chineese sites zie je bjjv. ook 1 ounce 999 silver voor een tientje(bar en coin) maar dat zijn dan niet de bekende munten(Kruger, Maple,...)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...