Ga naar inhoud

Egregius

Lid
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Egregius's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

5

Community reputatie

  1. Nog even over boeren enzo: zover de Polen zijn gebleven werken ze nog gewoon in de essentiele sectoren, zoals agri en logistiek. Bij ons in de kas werken ze nog gewoon. Sommige groepen zijn idd terug naar Polen gegaan, en vooral de sectoren die tijdelijke piek-instromen van arbeiders nodig hebben (zoals asperge-steken) zullen het lastig vinden de mensen bij elkaar te sprokkelen. Straks ook de bloemkolenplukkers en dat soort ongein. Maar een heel groot deel van de boeren werkt met (NL) loonwerkers met machines, die werken gewoon vrolijk door. Wat betreft nu tijdelijk werkloze mensen aan het werk zetten in de land- en tuinbouw: -Er zijn wat mensen over in de sierteelt die tijdelijk wat anders zoeken. Zijn waarsch al aan de slag. -Jaren terug probeerden ze langdurig werklozen uit Rotterdam in het Westland aan het werk te krijgen. Dat beviel van beide kanten niet. Als je het niet gewend bent trekken de meeste mensen het niet om 45 uur per week fysiek werk te doen, vanaf 's ochtends vroeg (6 of 7 uur standaard). In N-Brabant probeerden ze het recent weer, met minder langdurige werklozen, vooral met part-time functies. Ik geloof dat dat wel werkte. -Er is echt een wereld van verschil in productiviteit tussen iemand die (dat type fysieke) werk al langer gedaan heeft, versus een stadsmens die opeens het verschil tussen Klasse I en Klasse II moet gaan leren. Dat gezegd hebbende, als de lockdown veel langer gaat duren, en vaker terug zal komen, dan zullen dingen meer lokaal gericht moeten worden, en dan zullen mensen uit de horeca (die hard voor weinig op gekke tijden al gewend zijn misschien) toch moeten schakelen. Gat in de markt om die mensen alvast te gaan ronselen?
  2. Ik merk ondertussen dat kina bast en kina bast tinctuur overal lastig te verkrijgen wordt, dus mensen hebben door dat het een alternatief voor chloroquine is. Afijn, dit Nature artikel raad Vitamine B3 sterk aan omdat het de longen beschermt. Dat is voor mij goed nieuws, aangezien ik het al slikte voor de energie-boostende en hopelijk levensduur-verlengende werking (zie onderzoek naar nicotinamide mononucleotide daar voor, vit B3 is een precursor voor NMN). Uit eigen onderzoek (links kunnen geleverd worden als men echt wil, moet ik even zoeken) weet ik dat een dosis van 250 a 500 mg per dag zo ver men kan meten compleet veilig is, met de caveat dat bij langdurig gebruik een van de enzymen die de vitamine verwerkt tijdelijk 'op' raakt. Pas bij 5 a 6 gram per dag krijgt men leverschade. https://www.nature.com/articles/s41418-020-0530-3
  3. Over vitamine C hoor ik gemengde berichten in deze context. Ja het boost immuunsysteem, maar dat maakt mogelijk niet uit tegen SARS-achtige virussen die je interferonsysteem manipuleren. Net te weinig medische kennis om het in het artikel gelinkte medische artikel volledig te doorgronden, maar vit C niet per se zonder meer: https://www.fitbewust.nl/corona-virus-neem-geen-extra-vitamine-c/ Ik zou eerder gaan voor vitamine D. Ik hoop trouwens niet dat men chloroquine aan het hoarden is terwijl de ziekenhuizen het straks hard nodig gaan hebben. Je voedsel- en medicijnenvoorraad op orde hebben voordat de rest van Nederland opeens gaat hamsteren is 1 ding. Maar medicijnen, die men straks hard nodig heeft voor de ernstige gevallen, snel weggrissen nu het nog kan is iets heel anders.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...