Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Jean-Jacques R.

Lid
 • Aantal items

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

9 Neutraal

Over Jean-Jacques R.

 • Titel
  Jr. prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Het Zuyderland ziekenhuis in Sittard-Geleen heeft nog maar voor 72 uur mondkapjes (FFP2/FFP1). Daarom wordt bij 'laagrisico' handelingen overgeschakeld op een chirurgisch masker. De resterende FFP2/FFP1 voorraad wordt voor hoogrisico handelingen aangehouden; maar goed, ze verwachten dus met drie dagen hier doorheen te zijn. Ook aan beschermingspakken is een tekort. Men schakelt daarom over op schorten zonder lange mouwen. Er wordt met man en macht gewerkt aan het inkopen van extra voorraad... Bron: iemand die ik zeer goed ken die er werkt. Zorgelijke ontwikkelingen waarvan we wisten dat ze er waren / gingen komen. Groet, J-J R.
 2. INTERIM CLINICAL GUIDANCE FOR PATIENTS SUSPECTED OF/CONFIRMED WITH COVID-19 IN BELGIUM https://epidemio.wiv-isp.be/ID/Documents/Covid19/COVID-19_InterimGuidelines_Treatment_ENG.pdf
 3. Voor degene die wat meer over medicatie willen lezen: er is een apart draadje hiervoor, te weten 'Medicatie bij besmetting Corona virus'. Daar zijn ook linkjes (van o.a. mijzelf) te vinden naar diverse onderzoeken inzake Chloroquine. Verder zag ik dat de informatie op de website van SWAB - Stichting Werkgroep Antibioticabeleid - vandaag is bijgewerkt: https://swab.nl/nl/covid-19 (deze link is al eerder hier gepost). Medicatieschema en meer te vinden op de desbetreffende website. Groet, J-J R.
 4. Op de site van de CDC kan ik het zo 123 ook niet vinden. Via voetnoot 11 in het stuk dat ik gisteren aanhaalde kom ik uit bij dit onderzoek inzake SARS https://virologyj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1743-422X-2-69 Enkele auteurs zijn verbonden aan het CDC.
 5. In aanvulling op mijn eerdere post/vraag over behandeling met Chloroquine en eventueel 'preventieve' werking (https://forum.preppers.nl/topic/14376-medicatie-bij-besmetting-corona-virus/?do=findComment&comment=411986) wil ik graag het volgende delen: https://www.connexionfrance.com/French-news/French-researcher-in-Marseille-posts-successful-Covid-19-coronavirus-drug-trial-results In dit artikel wordt verwezen naar een US onderzoek waaruit eveneens positieve geluiden naar voren komen. Zie https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vTi-g18ftNZUMRAj2SwRPodtscFio7bJ7GdNgbJAGbdfF67WuRJB3ZsidgpidB2eocFHAVjIL-7deJ7/pub Het lijkt er dus op dat met dit medicijn goede resultaten kunnen worden behaald, ook indien er vroegtijdig mee wordt begonnen.
 6. Ik had het inderdaad gekocht met het oog op bestrijding van symptomen mocht ik ernstig ziek raken (en het ziekenhuis vol ligt) en ben me er van bewust dat het medicijn niet kan voorkomen dat je besmet raakt. De vraag was meer of - als je het preventief zou nemen - je voorkomt dat je ernstige klachten ontwikkeld mocht je besmet raken.
 7. Hallo, Dit is mijn eerste post. Met veel interesse heb ik de afgelopen weken de diverse COVID-19 'draadjes' gelezen. Dit helpt ontzettend om beter inzicht te krijgen en voorbereid te zijn (voor zover dat gaat). Bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage! Met ons gezin van 5 proberen we vanaf nu de sociale contacten op een laag pitje te zetten. Bijvoorbeeld het verjaardagsfeestje van één van de kids dat voor vandaag stond gepland, hebben we afgezegd. Omdat ik denk dat vroeg of laat het onvermijdelijke zal gebeuren en één of meerdere mensen van ons gezin het virus krijgen, heb ik op mijn laatste reis naar het buitenland Chloroquine meegenomen (zonder recept). Nu ben ik geen arts of doe ik überhaubt iets dat met gezondheidszorg heeft te maken, maar afgaande op diverse berichten die ik heb kunnen vinden, begrijp ik dat Chloroquine één van de medicijnen is die bij de bestrijding van COVID-19 symptomen kan worden ingezet op het moment dat de geïnfecteerde ernstige klachten heeft ontwikkeld. In dat kader vroeg ik mij af of dit medicijn ook preventief (voordat dat er sprake is van infectie) kan worden ingenomen ? Tegen malaria (waarvoor dit medicijn eigenlijk bedoeld is) kan het namelijk preventief worden ingezet. Om een antwoord te vinden op mijn vraag heb ik o.a. de volgende artikelen over de inzet/werking van Chloroquine (en andere medicatie) bij COVID-19 geraadpleegd (sommige artikelen zijn vast al ergens voorbij gekomen): https://lci.rivm.nl/covid-19/bijlage/medicamenteuze-behandelopties https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7054408/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=32075365 https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0006291X0401839X?via%3Dihub https://www.elsevier.com/__data/assets/pdf_file/0007/988648/COVID-19-Drug-Therapy_Mar-2020.pdf https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166354220301145?via%3Dihub#bbib11 In het laatste artikel hierboven lees ik: Ik heb het onderzoek 'Paton et al., 2011' waarnaar wordt verwezen erbij gepakt: Zie https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1473309911700652 De conclusie op basis van dit onderzoek is dat er geen preventieve werking van Chloroquine tegen influenza uitgaat. Ondanks dat alle mysteries rond COVID-19 nog niet bekend zijn, leid ik hieruit af dat het (zeer waarschijnlijk) niet zinvol is om Chloroquine preventief in te nemen tegen COVID-19 (neemt niet weg dat ik het nog steeds prettig vind dat ik een klein voorraadje heb voor het geval dat...). Mocht iemand er een andere kijk op nahouden, dan zou ik het fijn vinden om dat te horen. Met vriendelijke groet, J-J R.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...