Ga naar inhoud

Prepaired

Lid
  • Items

    57
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Prepaired

  1. 9 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    https://www.simpto.nl/behandeling/hydroxychloroquine/#Welke_bijwerkingen_kunnen_optreden

     

    Welke bijwerkingen kunnen optreden?

     

    Net als andere medicijnen kan hydroxychloroquine bijwerkingen geven. De meest voorkomende zijn:

     

    misselijkheid & braken

    huiduitslag

    jeuk

    diarree

    zwakte / minder kracht

     

    Bij langdurig gebruikt kunnen vervelende bijwerkingen ontstaan, zoals:

     

    afwijkingen aan de ogen:

    aantasting van het netvlies (retinopathie)

    aantasting van het hoornvlies (keratopathie)

    verbleking van het haar

    haaruitval

    oorsuizen

    depressieve gevoelens

    duizelingen

    slechthorendheid of zelfs doofheid

     

    De landurige bijwerkingen zijn inderdaad ernstig, maar kan een kuur van enkele dagen of een week of zo ook als 'langdurig' worden bestempelt?

    Ik dacht dat malaria bestrijding over echt lange periodes gaat, mogelijk meerdere maanden?

     

     

    Het gebruik in Amerika door Zelenko is ondanks de successen ook niet door alle instanties omarmd en wordt ook gewezen op bijwerkingen.

    Lees volgend uitgebreide  artikel maar eens rustig door:

    https://www.chicagotribune.com/coronavirus/ct-nw-nyt-coronavirus-vladimir-zelenko-hydroxychloroquine-cure-20200402-s4rwdsfi5ncx7oyxoiwgmoml7y-story.html

  2. Limburgse huisarts krijgt verbod mensen te genezen
    HOEZO werking niet is aangetoond???????

    Quote

    De door Elens gebruikte combinatie wordt in New York toegepast door de arts Vladimir Zelenko, die inmiddels een 100 procent-successcore rapporteert op basis van zevenhonderd patiënten.

    bron: https://www.ad.nl/limburg/inspectie-limburgse-huisarts-moet-stoppen-met-experimentele-behandeling-coronapatienten-br~ad06aac3/

     

    f*king regeltjes, je kan er ook te ver in doordraven......

  3. "Meten is weten" dat blijkt des te meer uit het volgende interessante  artikel. ( AANRADER )

    Hele volksstammen horen : 1,5 meter  en passen dit braaf toe, in veel gevallen met positieve resultaten.

    Maar veel mensen weten  niet  ( kunnen niet weten ) want men wordt ook graag voorgekauwd ) dat dit lang niet in alle situaties toeriekend is:

    Quote

    De afstandsregel van 1,5 meter is ‘heel effectief’ voor mensen die binnen of buiten stilstaan. Maar wie gaat wandelen, fietsen of joggen, kan beter iets voorzichtiger zijn. ,,Als iemand tijdens het joggen uitademt of hoest, dan blijven die druppeltjes achter in de lucht. De persoon die net achter jou rent – in de zogenoemde slipstream – loopt dan door die wolk van druppels heen”, zegt Blocken.

    bron:  https://www.ad.nl/dossier-nlblijftthuis/houd-flinke-afstand-bij-het-joggen-want-hoestdruppels-blijven-achter-in-lucht~a60aece6/

     

  4. 18 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Ik ben wel bekend met de symptomen van hoogteziekte en die komen niet overeen met COVID-19.

     

    Natuurlijk zijn er wel gelijkaardigheden omdat beide met de longen en de capaciteit tot zuurstoftransport te doen hebben, maar het optreden van hoogteziekte is echt anders dan COVID-19.

     

    En nee, ik ben geen arts, maar ben wel vaak in het hooggebergte geweest.

    Quote

    Hoogte ziekte komt door gebrek aan zuurstof. Milde hoogteziekte geeft klachten van hoofdpijn, misselijkheid, braken duizeligheid en kortademigheid. De klachten verdwijnen meestal als men niet verder stijgt. Milde hoogteziekte kan echter overgaan in ernstige hoogteziekte. Hoofdpijn en kortademigheid verergeren en treden ook in rust op, vooral ‘s nachts. U voelt zich steeds slomer en kunt uiteindelijk buiten bewustzijn raken. Onmiddellijke afdaling en medische hulp is dan noodzakelijk. Een onbehandelde ernstige hoogteziekte kan leiden tot coma en uiteindelijk zelfs tot overlijden.

    bron: https://www.ggdreisvaccinaties.nl/vaccinaties/hoogteziekte

  5. 2 uur geleden, OBL-Rien zei:

     

    Absoluut.

    Die 1,5m is volgens een onderzoek toepasbaar op besmettingsgevaar tijdens het spreken. I.e. de het druppel besmettings gevaar op basis van de horizontale en verticale snelheidsontwikkeling van de druppels.

    Als we even stellen dat de druppels er 2 seconden over doen om op de grond te vallen, en er een (rij) wind van 10 m/s (36Km/h) staat, dan rijken de druppels 20 meter ver in een laminaire stroming. Maar omdat er ook nog eens wervelingen zijn moeten we aannemen dat een deel van de druppels er 50% langer over doet om de grond te bereiken, dus de druppels kunnen dan 30 meter bereiken. Zijn er secundaire (en meer) objecten die ook voor wervelingen zorgen dan zullen er druppels zijn die 50 tot 100m bereiken.

     

    Natuurlijk is de hoeveelheid virus wel sterk afhankelijk van de afstand, zoveel te verder ze reiken zoveel te meer ze raken uitgespreid, en zoveel te lager de load die je potentieel inademt. Dus het gevaar neemt wel af met de afstand. Maar tot 0 gaat deze niet. En al helemaal niet na 1,5m.

     

    Ik heb het al eens gezegd, die 1,5m is voor praktische/psychologische/politieke redenen gekozen. Niet vanwege de fysica.

     

    Oh, btw: Heb je van een ander land gehoord dat ook 1,5m gebruikt? (ik niet)

     

    Dat komt omdat men in het buitenland geen meter maar Feet gebruikt ( 1 feet is 30 cm )

    Vaak wordt 6 feet aangehouden maar dat is geen 1,5 maar 1,8 meter maar uit praktisch oogpunt ( zoals in een supermarkt ) is bijna 2 meter niet hanteerbaar en 

    het is idd zo dat onverwachte luchtstroming de druppels een versnelling kunnen geven als bijvoorbeeld een deur ( van een koelvitrine ) wordt geopend 

     bronnen inzake 6 feet:
    https://edition.cnn.com/2020/03/24/health/six-feet-social-distance-explainer-coronavirus-wellness/index.html

    Quote

    "The 3-6 foot rule is based on a few studies from the 1930s and 1940s, which have since been shown to be wrong — droplets can travel further than 6 feet. Yet hospital infection control experts continue to believe this rule. It's like the flat-Earth theory — anyone who tries to discuss the actual evidence is shouted down by a chorus of believers."

    https://www.livescience.com/coronavirus-six-feet-enough-social-distancing.html    ( duidelijk en goed artikel )

     

  6. 1 uur geleden, DutchPublisher zei:

     

    Sorry hoor, maar ik moest even onbedaarlijk lachen. Ook wel eens goed in deze jammerlijke tijden.

    Ik begon het wat vreemde bericht te lezen en dacht in 1e instantie dat die man al 22 jaar in die kruipruimte onder de grond zat......

    Dan had ie zeker een corona kapsel gehad!?

  7. 30 minuten geleden, JohninNL zei:

     

    Ach, ik vind het ook wel geinig om ook het effect eens ermee te kunnen testen van mijn workout op de spinning fiets. Maar uiteraard moet het geen paniek reactie teweeg brengen. Zodra je onder de 90% zakt is het sowieso echter wel nodig dat je met grote spoed richting het ziekenhuis word gebracht volgens mij. (Ok, ik lees net het artikel van Prepaired, en onder normale omstandigheden is het dus inderdaad meestal wel een noodgeval wanneer je onder de 90 dropt)

     

    Het is dus zaak jezelf regelmatig , liefst dagelijks even te controleren op de volgende signalen bijvoorbeeld als je opstaat 's morgens even wat aandachtiger in de spiegel kijken en s'avond 's bij het tandenpoetsen.:( of als je tussendoor afwijkingen merkt die je niet gewend bent ) ( heb je huisgenoten, houd dan elkaar wat nauwkeuriger in de gaten, geen paniek, gewoon observeren )

    Quote

    Symptomen van zuurstoftekort

    Tekenen van een (ernstig) zuurstoftekort zijn:

    Onrust en opwinding (agitatie)

    Versnelde ademhaling (niet te verwarren met hyperventilatie)

    Versnelde hartslag

    Bleekheid of grauw gelaat

    Blauwe verkleuring van de slijmvliezen (cyanose): gelaat, lippen, tong, vingers, nagels

    Onduidelijke spraak, coördinatiestoornissen

    Verlaagd bewustzijn, slaperigheid

    Daarnaast is een saturatiemeter gewoon een extra indicatie, beter iets dan niets...

     

    ( Versnelde ) hartslag is met de meeste saturatiemeters ook te meten.

    bron artikel: https://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index.php?title=Zuurstoftekort

     

    • Leuk 2
  8. 18 minuten geleden, rescue zei:

    Leuk hoor Saturatiemeters kopen,   Eerst moet je al weten wat iemand normaal waarde is.  Anders word voor iedereen die onder 95% scoort al een ambu gebeld. ???

    En er zijn dan al  zoveel heel veel signalen dat iemand naar ziekenhuis moet, en wat helpt de diagnose maar wat helpt het als je geen 100% zuurstof beschikbaar hebt, met een hoge toedieningsmethode.    Als je iemand moet bewaken met saturatiemeter, hoop ik dat ambulance binnen 10 minuten is.  en in die 10 minuten is saturatiemeten verspilde tijd. Dan zijn er nog heel veel handelingen te doen, om het de patient zo comfortabel mogelijk te maken.   EN dan moet je nog wat aan de ontstekingsreactie wat gaan doen. en die medicatie heeft niemand zo maar in huis.  
    Dus koop geen schijnveiligheid.

     

    Geeft iig een indicatie al kan je er niet op blindvaren, letten op de signalen van je lichaam ( o.m.  kleur van slijkvliezen en huid ) is minstens zo belangrijk.
    lees bijgaand artikel van wiki maar eens rustig door:

    https://www.eerstehulpwiki.nl/wiki/index.php/Zuurstofsaturatie

    • Leuk 1
  9. 56 minuten geleden, Solas zei:

    Helaas niet een heel vrolijk bericht; Sars-CoV-2 kan mogelijk al worden verspreid door ademen en praten.

     

    https://edition.cnn.com/2020/04/02/health/aerosol-coronavirus-spread-white-house-letter/index.html

    Dat wisten we toch al?
    Alleen blijkt steeds duidelijker dat de afstand die  virusdruppeltjes kunnen overbruggen groter kan  zijn dan 6 feet ( 1m80 ) ( 1 feet is 30 cm )dus 1,5 meter is eigenlijk al onjuist!

    Dit is erg afhankelijk van variabelen zoals stilstaande of juist stromende lucht , richting van luchtstroming en hoe hard iemand praat, ademd niest.

    Het wijste zou dus eigenlijk zijn dat  iedereen een ( fp2 ) mondmasker draagt ( al dan niet zelf gemaakt  waarvan al meerdere goede suggesties/youtubefilmpjes ) in de gevallen dat iemand zich in de nabijheid van andere mensen begeeft ,waar dab ook.

    Ook voor mensen in thuisquarantaine waarvan 1 gezinslid is besmet zodat men elkaar niet besmet, juist in huis waar vaak niet veel luchtverplaatsing is en de druppels dus langer in de lucht aanwezig zijn ( niet verwaaien )

    • Leuk 1
  10. Dit positieve nieuwsfeit vond ik zeker het vermelden waard:

    Quote

    Eerste coronapatiënten krijgen plasma met antistoffen in hoop dat dit gezochte medicijn is

    De eerste coronapatiënten in het Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis krijgen deze week plasma met antistoffen toegediend, in de hoop dat deze behandeling helpt om sneller te herstellen van het coronavirus. Het plasma komt van mannen die net genezen zijn. Op een oproep reageerden honderden ex-coronazieken.

    bron: https://www.ad.nl/rotterdam/eerste-coronapatienten-krijgen-plasma-met-antistoffen-in-hoop-dat-dit-gezochte-medicijn-is~a66ea7d5/

    • Leuk 2
  11. 3 uur geleden, Hermanusb zei:

    In china gebruiken ze mondkapjes in de openbare ruimte.

    thuis gebruiken ze die niet.

     

    en nog wat leuks.

     

    ze kosten daar werkelijk geen drol.

    de prijs die wij hier betalen is vele malen meer dan wat een chinees betaald.

    de meeste chinezen bestellen ze dan ook in hele grote getalen.

     

    Deze is erg makkelijk:

    Voor als je door je voorraad heen bent of niet langer kan hergebruiken:
     
    https://www.youtube.com/watch?v=hBVtkX0yJ4Y
     
     
    Dit masker maak je zonder naaiwerk van een katoenen lap van ca 45-50 cm en twee
    haarelastieken. Naderhand elastiek verwijderen en dan de doek in de
    wasmaschine. als je het masker afdoet moet je bij de elastieken
    vastpakken, niet aan de voorkant

  12. 4 uur geleden, Zwijgrecht zei:

     

    Ik ben er nog en lees dagelijks mee. Ik "lurk" veelal totdat ik iets zinnings heb toe te voegen. Ik werk gelukkig vanuit huis nu (sinds twee weken) en ben zeer voorzichtig. Doorgaans ben ik graag op mezelf en thuis dus daar heb ik weinig problemen mee. Het enige waar ik wel van geschrokken ben zijn de berichten over mensen met overgewicht op de IC aangezien ik zelf ook ernstig overgewicht heb. Ik woon gelukkig in een van de Noordelijke provincies waar alles nog vrij goed gaat. Als ik boodschappen moet doen, doe ik dat 's ochtend om 08:00 en doe daarbij wel nitril handschoenen aan zodra ik de supermarkt in ga en verwijder deze weer bij verlaten. Af en toe neem ik wat boodschappen mee voor mijn grootouders van 80+ en leg deze buiten op de tafel in de tuin.

     

    Het enige waar ik last van heb is elke ochtend en avond een droge hoest maar overdag is het weg. Vraag me af wat dat is.

    Temperatuur in orde? ( wel in de gaten houden )  Wij controleren 2x per dag onze temperatuur en zuurstofgraad meestal 36-36,5 en 95-97%

  13. Hierom is China na een poosje overgestapt op aparte quarrantaine  en niet meer thuis:

     

    Quote

    GENEVE - Het gevaar op een coronabesmetting is nu groter binnen de familie dan op straat, waarschuwt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Dit komt door alle maatregelen van veel landen, van lockdown en uitgaansverbod tot contactverbod of de oproep minstens 1,5 meter afstand te houden om verspreiding van het virus te voorkomen.

    bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1230182007/who-thuis-nu-eerder-besmet-dan-buiten

  14. 2 uur geleden, Vladimir zei:

     

     

    Ja bijna, totdat de kolonel een paar mannetjes stuurt om je flatgebouw dicht te lassen omdat men vermoed dat een deel van de bewoners) besmet is met corona.

    Dat zegt vrees ik meer over de volgzaamheid/discipline en mate van onderlinge zorgzaamheid van groepen mensen die zonder opgelegde disciplinaire maatregelen hun medemensen in groot gevaar brengen zoals helaas ook in veel europese steden/landen gebeurd ( lekker feesten, in groepen wandelen etc .Dan heb je soms geen keus .....

  15. 31 minuten geleden, Hermanusb zei:

    @Japanology

     

    we hebben vaker een dag minder sterfgevallen gehad waarop de volgende dag weer een beste stijging gaf.

     

    Desondanks klinkt het enigzins positiever, tenzij. Er morgen ineens 150 gemeld worden.

    grootste punt is voor mij dat er gewoon niet voldoende getest word en meerdere sterfgevallen niet onder de noemer corona geteld worden.

    Om risico's op  ( asymptomatische ) besmetting verder te verkleinen ( bloedprikken en bloed doneren gebeurd tot nu toe zonder masker e.d door gebrek aan middelen )

    Volgend berichtje naar de bloedbank gestuurd:
    Door de huidige situatie met corona kom je soms op ideeen.
    Voor betere bescherming van behandelaar en donor ( mede door gebrek aan mondkapjes en beschermiddelen ) had ik het idee om een kuch/nies scherm zoals in bijgaande link op een serveer/instrumentenwagentje te zetten waar de donor zijn/haar arm door de opening op het wagentje kan laten rusten en de behandelaar geen direct ademcontact heeft met de donor.

    Steeds duidelijker wordt dat 20% van de besmette personen asymptomatisch is , dus daarom ook meer veiligheid.
    https://www.displaysenzo.nl/kuchshot-staand-1049
    Hierop zijn variaties in vorm en grootte te maken en er zijn meer firma's die dit soort plexyglas schotten maken.
    Het kan toch niet zo zijn dat kassieres beter beschermd zijn als mensen in ziekenhuizen en bloedbanken?
    Met vriendelijke groet,

     

    De huidige maatregelen  bij de  bloedbank zijn nu:

    Quote

    Wij vragen je om bij het aanprikken weg te kijken, en weinig te spreken om te voorkomen dat een eventuele aanwezigheid van virus in de lucht komt. Ook onze medewerkers houden hier rekening mee.

    Onze vrijwilligers van 65 jaar en ouder blijven, conform de richtlijn van het UVV hierin, voorlopig thuis. Hierdoor kan het zijn dat de service rondom koffiehoek en het welkom wat minder is dan je gewend bent.

     

    bron: https://www.sanquin.nl/artikelen/nieuwsberichten/2020/01/coronavirus-en-bloed-geven

    • Leuk 2
  16. Zojuist, Sterredag zei:


    Sterretje heeft geen koorts meer, maar van het weekend toch ook weer een kleine terugval. Ook het hoesten is nog steeds niet voorbij. Dat ik lang blijf hoesten kan ik makkelijker verklaren door het roken, maar dat geldt voor haar natuurlijk weer niet.

    Eigenlijk kwakkelen we hier al sinds eind februari. Dus wat nou wat is en wanneer wat is geëindigd of begonnen, geen idee. Gelukkig niemand ernstig ziek, dus we gaan vrolijk door met zoveel mogelijk binnen blijven en afstand houden etc.

     

    Toch weer groene sprietjes:

    Quote

    Chinese ambassadeur: ‘Eerste vaccins getest op vrijwilligers, dat is het beste nieuws’

    EXCLUSIEF INTERVIEWChina gaat voor in de strijd tegen het coronavirus. Ambassadeur Xu Hong geeft in een exclusief mailinterview de stand van zaken.

    Bob van Huet 29-03-20, 20:00 Laatste update: 20:11

    Het positieve nieuws lijkt uit China te komen. In het land waar het coronavirus uitbrak zijn ongekende maatregelen genomen om het virus in te dammen. De Chinese ambassadeur in Nederland, Xu Hong, benadrukt de samenwerking die we hard nodig hebben in tijden van een pandemie.

     

    Als Europa lessen zou moeten trekken uit China’s ervaringen, welke drie zou u dan prioriteit geven?
    ,,Ten eerste: uitgebreide tests voor vroegtijdige opsporing en vroege diagnose. Neem strikte en proactieve maatregelen in het eerste stadium van de uitbraak, test elk verdacht geval en traceer elke bevestigde besmetting tot de oorsprong. Ten tweede: geconcentreerde quarantaine. Weinig huishoudens kunnen voldoen aan de hoge eisen voor thuisisolatie, wat kan leiden tot verdere besmetting binnen het gezin of zelfs van andere mensen. China bouwde daarom in een paar dagen twee tijdelijke ziekenhuizen met extra bedden voor 2600 patiënten. Daarnaast hebben we stadions, hotels en scholen omgebouwd tot 16 geïmproviseerde ziekenhuizen met een capaciteit voor 13.000 patiënten. Deze faciliteiten waren bestemd voor de mildere gevallen en de mogelijke besmettingen. Door de behandeling van de ernstiger gevallen op bepaalde plekken te concentreren, heb je niet alleen een betere behandeling, maar blokkeer je tegelijkertijd de besmettingscyclus. Ten derde: volledige mobilisatie van de bevolking. Zonder vaccin en effectieve geneesmiddelen is isolement en sociale afstand de beste manier om de ziekte te beheersen. We hebben de burgers voorgelicht over het zeer besmettelijke gehalte van dit virus. En uitgelegd dat degenen die het verspreiden zelf geen symptomen hoeven te hebben.”

    bron: https://www.ad.nl/buitenland/chinese-ambassadeur-eerste-vaccins-getest-op-vrijwilligers-dat-is-het-beste-nieuws~aad35934/

  17. 28 minuten geleden, Invictus zei:

    Verhaal klinkt logisch en doordacht.

    Dus wat ik doe is doortellen vanaf afgelopen weekend met de prachtige bos en stranddag en doortellen vanaf de marktdag in Den Haag (vandaag).

    In week 16 zijn de doodskisten dan waarschijnlijk niet aan te slepen.

     

    niet iedereen zal eraan doodgaan, maar toch.... onnodig onnodig!!! enigste hoop is een goed werkend medicijn op korte termijn.

  18. 39 minuten geleden, joostven zei:

     

    Ik dacht precies hetzelfde, dit is toch wel aardig een ding niet?

    Door dat ene woordje toe te voegen dekken ze zichzelf in en zullen achteraf zeggen we hebben het vermeld.
    Maar zolang van Dissel het niet expliciet toeligt en voor een hoop mensen die het zeker ontgaat  niet uitlegt wat pre symptomatisch eigenlijk betekend en dat in het verlengde daarvan ook kinderen in beeld komen wat heel tactisch in een "onderzoek "word gemoffeld  zorgen ze niet voor de zo noodzakelijke allertheid onder de bevolking en social distancing die juist nu zo essentieel belangrijk is alleen maar omdat men  denkt/aanneemt dat dit tot paniek zal leiden ( die er uiteindelijk toch komt als de situatie verergerd.
    Dan stellen ze de piek van de paniek misschien uit maar niet de piek van besmettingen!!

    • Leuk 2
  19. 6 minuten geleden, Bunkerprepper zei:

     

    Niet als semantische muggezifterij bedoeld, maar ik neem aan dat je bedoelt: geen vooraankondiging.

    Als je een maatregel helemaal niet aankondigt/communiceert (de officiële term is 'afkondigen') kun je hem uiteraard ook niet invoeren. ?

     

    Maar in de kern van wat je zegt heb je gelijk. Telkens als in landen een bepaalde vorm van afgrendeling werd aangekondigd, waren er allerlei bewegingen te zien van mensen die nog gauw voordat de lockdown een feit was het lockdown gebied verlieten.

    idd geen vooraankondiging en de aankondiging zelf zo kort mogelijk voor het ingaan ervan.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...