Ga naar inhoud

Decentralized

Lid
  • Items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Decentralized

  1. 1 uur geleden, Carbunculuz zei:

    Zijn er überhaupt nog reporters in China die wat objectief nieuws kunnen of durven te brengen? Ik lees zoveel insinuaties dat t daar vele male heftiger was/is dan dat 't nieuws tot ons is gekomen. En zie nu equador

     

    " Ecuador harder naar de corona-ratten dan Wuhan https://www.geenstijl.nl/5152748/ecuador-harder-naar-de-corona-ratten-dan-wuhan/"

     

    Hoe ver gaan wij?

     

     

     


     

    die beelden uit equador zijn echt heftig ... en ik vrees echt voor wat nog komen gaat

    • Leuk 2
  2. 32 minuten geleden, Hermanusb zei:

    op naar de 500 doden per dag dan maar?


     

    nog wel meer, kijkend naar landen waar het eerder is uitgebroken, zullen officieel echt wel over de 1000 doden per dag gaan aantikken, het duurt echt nog wel een week of twee, drie tot de halve maatregelen echt effect gaan hebben. 
     

    kijk bv naar Italie

     

    En dan heb ik het nog niet over de onofficiële corona doden, want er overlijden wel erg veel ouderen in Brabant op dit moment, deze komen niet op de officiële lijstjes terecht omdat ze niet getest zijn. 

  3. 30 minuten geleden, Loreen zei:

     

    Wat een verschil er toch in 1 stad kan zitten hè, dit is namelijk helemaal niet wat ik zelf zie/ervaar. Hier eigenlijk alles heel rustig, terwijl ik toch door flink wat wijken kom voor m'n werk.

     

    Niet om je nu nog somberder te stemmen, maar de cijfers in Ehv zijn ook niet erg gunstig. Weer 20 besmettingen er bij, nu van 93 naar 113.


     

    nog een Eindhovenaar, en nog wel een Pearl Jam fan zo te zien. 

  4. 2 uur geleden, Info_junky zei:

    ? Kan. Geen idee hoe het oogt op andere platforms. Ik post ze 1x per dag. En probeer dàt te posten wat hier niet veel aandacht krijgt. Er zijn wel meer mensen met lange berichten.

    Het zit vooral ook in herhaling en copyright.

    Misschien kan je door in of uit zoomen het leesbaarder houden? Geen idee of het werkt...het was een idee ?


     

    ga aub door met die posts, ik vind ze zeer informatief

    • Leuk 4
  5. 2 uur geleden, DutchPublisher zei:

    een somber scenario met twee pieken, waarbij er op 1 april 1600 bedden moeten zijn en eind mei zo’n 2200. I


    Waar halen ze dit scenario in godsnaam vandaan ... Men denkt wel heel erg positief (en het is niet dat we de afgelopen tijd geen schoonheid foutjes of slechte voorspellingen hebben gezien) want, Ookal zegt men iets anders in de media, de groei lijkt mij niet echt af te vlakken, en dus denk ik, na ongeveer ‘n maand op 1 April, heeft men Al 1600 bedden nodig, en dan twee maanden later nog eens 800 bedden er bij, ofwel 400 per maand. Men ligt gemiddeld drie weken op de IC, 1 vijfde komt daar niet meer levend vanaf. Tel daarbij op de exponentiële groei, die nog niet echt af vlakt door te laat genomen maatregelen. En dat de grotere steden nog niet in de warzone zitten. 
     

    aaarrgghhn... ik hoef jullie dat hier allemaal niet te vertellen. Dat weet ik ook wel, ik moest gewoon even ‘venten’

  6. 1 minuut geleden, Cocostar zei:

    Ik heb de verpakking bekeken, ze waren nog niet op dus die had ik nog. Helaas geen info over land van herkomst. Ik ga morgen even bellen naar de Plus. 


     

    ik kan het helaas niet meer terug vinden, maar ik heb deze ochtend een artikel gelezen over het verlies van smaak en reuk, en het blijkt (na onderzoek van de journalist in kwestie) dat toch dat heel veel patiënten hier last van hebben gehad, en volgens dit artikel kan je dit als een early warning symptoom van covid beschouwen. 
     

    Verder heb ik een ander nieuwtje (Althans, voor mij is het nieuws)

     

    Aangezien ik liever de deur niet onnodig uit ga, en vaker bij AH online heb besteld, dacht ik dus even slim te zijn, en wou een bestelling bij ze plaatsen voor later in de maand, helaas was alles vol, Maar mijn oog viel op het volgende ... 

     

    250F0ED7-6CB8-4BE0-8186-610EC636F81F.thumb.jpeg.18138a7085e1a0b79b6af9beb7dacc4a.jpeg

     

    En dan vraag ik mij toch af ... hoezo een maximum van 250€ als er, zoals men iedere keer aangeeft, voldoende voorraad van alles is? 

     

  7. 21 uur geleden, loftprep zei:

    Omroep Brabant zoomt specifiek in op het aantal besmettingen in Brabant: de rode lijn is het aantal nieuwe besmettingen in Brabant, de blauwe lijn het totaal aantal nieuwe besmettingei n Nederland (inclusief Brabant). 

     

    Het valt op dat in Brabant de stijgende lijn eigenlijk gewoon doorzet, terwijl in de rest van Nederland er een daling te zien is. Let wel dat de daling voor Nederland pas de eerste daling is na een aantal dagen flinke stijging, dus wellicht zijn er omstandigheden (bv weekend) waardoor het resultaat beinvloed is. Eerder zag je ook al kleinere dalingen, zowel in Brabant als in heel Nederland.

     

     

    image.thumb.png.5dbfc0205ae217eebcadcd297f467ab3.png

     

    Bron: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3176225/Weer-toename-aantal-coronabesmettingen-Brabant-telt-1404-besmette-patienten

     


    Momenteel is het in Eindhoven gemiddeld nog net zo druk als op een koopzondag, veel pensionados ook nog op straat. En redelijk druk in de supers, waar men gewoon nog lekker met elkaar in het gangpad staan te lullen. 
     

    overigens was eergisteren bij mijn super nog geen plexiglas te bekennen

     

    14 uur geleden, Japanology zei:

     

    Dat artikel is absoluut vernietigend. Het RIVM kan worden opgedoekt. 


    Het RIVM is er schuldige aan dat men de maatregelen niet zo nauw neemt, ze veranderen per dag van strategie, en geven steeds verkeerde informatie

     

    covid is geen virus, maar een IQ test zullen we maar zeggen

     

     

    11 minuten geleden, joostven zei:

    Hi!

     

    Mijn first post hier op dit forum. Zelf had ik een gevoel sinds deze crisis start dat ik en mijn familie al corona afgelopen December hebben gehad.

     

    Mijn kinderen hadden longontsteking en ik zat er tegen aan. Precies alle kenmerken symptomen bijbehorend bij Corona, inclusief pijnlijke borst steken wat ik nog nooit

    eerder heb gevoeld (geen grapje) Tot deze crisis ging ik eigenlijk uit van een zware griep. Vandaag het artikel hieronder in de South China Morning  post en ander site tegen wat mijn gevoel een beetje bevestigd: 


    Coronavirus: ‘strange pneumonia’ seen in Lombardy in November, leading Italian doctor says 
    https://www.scmp.com/news/china/society/article/3076334/coronavirus-strange-pneumonia-seen-lombardy-november-leading

    https://sg.news.yahoo.com/coronavirus-strange-pneumonia-seen-lombardy-112931229.html

     

    Gisteren riep Trump ook in zijn persco dat China dit beter drie maanden eerder (dan januari) had kunnen melden. Dat zou bovenstaande artikelen kunnnen bevestigen?

     

    Wat denken jullie hiervan? Zou het kunnen dat dit al veel langer en breder speelt? Of is dat teveel conspiracy gedachte?


     

    niet echt conspiracy theorie hoor, eind vorig jaar was er toch ineens in the USA die onverklaarbare longziekte die men aan het vapen toeschreef ... 

     

    er zijn artsen die dat als de start van dit alles beschouwen

    • Leuk 1
  8. 5 uur geleden, Mono zei:

    windt hij zich op over het stellige punt dat de basis vormt van het Nederlandse RIVM-beleid, namelijk dat je pas vanaf het moment dat je symptomen hebt besmettelijk bent en thuis moet blijven


    Iemand gisteravond OP1 gezien? 
     

    nou, wij zapten er langs, juist op het moment dat een van de huisartsen aan tafel vermeldde dat zij en haar partner corona gehad hebben. Ze voelde zich tot voor kort wat beter, en zat daar nu al aan tafel. (De reacties van de tafelgasten, en dan vooral die van Osterhaus spreek ten boekdelen) 

     

    volstrekt onverantwoord als je het mij vraagt, maar volgens het RIVM mocht ze vanaf morgen weer haar patiënten zien, uit veiligheidsoverwegingen deed ze nog enkel telefonisch spreekuur. 

     

    Ze zat overigens vlak naast Rob Jetten die zich flink hield (lachen als boer met kiespijn 2.0)

    • Leuk 3
  9. 7 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Dat is waar. Maar ik zeg altijd de bron is irrelevant, het gaat om de data cq het argument. Persoonlijk wijs ik nooit iets af "omdat het uit xxx komt".

     

    Dat gezegd te hebben, ik geloof dat deze data ook op andere manieren te verklaren is. Bijvoorbeeld een "lockdown" van china op informatie?


     

    de echte bron van dat telecom gebeuren is niet 4chan, maar een chinese journaliste die ook op twitter zit ??

  10. 11 minuten geleden, BlueThunder zei:

    https://threadreaderapp.com/thread/1241354967652458496.html

     

    Draadje dat ik gister tegenkwam. Er worden wat aannames gedaan, maar klinkt al met al redelijk plausibel. Wat is jullie kijk hierop?

     

     

    ik heb zelf wat zitten rekenen, en ook wat aannames gedaan, en ik voorspel 0.5% van de totale bevolking van een land wat zal overlijden aan covid. 
     

    maw ...

    * wereldwijd + 38 miljoen doden

    Quote

     

    * China 8.5 miljoen doden (dit nummer kan kloppen gezien het aantal verloren telecom aansluitingen, en het crematoria verhaal)

    * Nederland 85 duizend doden
     


     

    edit, er ging iets fout met de quotes, want daarin staat mijn eigen tekst ... 

  11. 16 minuten geleden, BlueThunder zei:

    Wat ik bedoel: de top 5 in de wapenindustrie is goed voor een omzet van ~$150 miljard. Dat zijn bedrijven die baat hebben bij een klassieke oorlog, en dat speelt (momenteel) niet echt.


    Een klassieke oorlog speelt momenteel gelukkig nog niet, maar er zullen zeker al bedrijven zijn die flink zullen profiteren van de huidige situatie. 
     

    Ik kan de link momenteel helaas niet meer vinden, maar eind vorig jaar heb ik gelezen dat er een futures bet van enkele miljarden tegen/in  de markt was uitgezet voor maart 2020. Maw, dat er een flinke crash zou zijn in 2020. Bepaalde partijen zijn dus al flink rijk geworden, want met de hoogconjunctuur onder Trump had bijna niemand dit zien aankomen. 

    • Leuk 2
  12. 7 uur geleden, BlueThunder zei:

    Niet per se vergezocht, maar in deze situatie niet van toepassing, denk ik. Oorlog betekent omzet voor de wapenindustrie, en dat is nu eenmaal een belangrijke motor van de (o.a. Amerikaanse) economie. 


    Hoezo niet van toepassing? De twee landen waar het in eerste instantie het heftigst is uitgebroken zijn landen waar de USA al jaren in staat van (economische) oorlog is. Dus dat is niet zo heel erg ver gezocht volgens mij. 
     

    Ook het feit dat er tot nu toe betrekkelijk weinig in Rusland te doen is, is een teken aan de wand dat Putin eerdaags waarschijnlijk weer de zwarte piet krijgt toegespeeld. 
     

    Er worden op geopolitiek niveau hele gevaarlijke spelletjes gespeeld (vooral door de USA) En er zijn de laatste tijd rapporten uitgekomen oa uit Japan, dat Covid eigenlijk zijn oorsprong heeft in Fort Dietrich USA. 
     

    hier een timeline van Veterans Today, en lees dan ook de gelinkte artikelen, vooral die onderaan, die je (ookal kan er enige bias in zitten, want komt van een reporter) je toch wel wat extra gaan laten nadenken ? https://www.veteranstoday.com/2020/03/16/coronavirus-the-plot-thickens-with-timeline-review/
     

    Als je alles uit de link hierboven hebt gelezen, dan weet je nu dat er verschillende variaties van het virus over de wereld heen razen, en dat deze allen een verschillend zijn. 

     

    En heb je er wel eens bij stil gestaan, dat mocht al het bovenstaande maar een kleine kern van waarheid hebben, dat dat ook meteen een verklaring kan zijn waarom men in Europa (bondgenoot) en vooral in Nederland (want lid van the nine eyes) zo laat & laks reageerde.
     

    Omdat men via diplomatieke kanalen te horen hebben gekregen dat het virus de overstap niet zou maken, of dat Europeanen het niet kunnen krijgen.  

     

    waarschijnlijk heeft men ook gedacht dat ze dit virus konden controleren en is nu door een verkeerde risk assessment nu letterlijk de pleuris uitgebroken. 
     

    Truth is, dat we de waarheid waarschijnlijk nooit zullen weten. Maar het zal mij niet verbazen als er op the grand chessboard momenteel een heel stuk meer gaande is achter de schermen dan dit virus. 
     

    en daarom is het van belang om zeer oplettend te blijven

     

    • Leuk 3
    • Niet leuk 1
  13. 9 uur geleden, Sonny zei:

    Zo ging het in België ook. Taktisch? Dan is het niet hun schuld?  Nu is de politie alsnog ingeschakeld daar en voeren controles uit. Mensen mogen daar ook NIET naar hun tweede verblijfplaats. Mensen moeten in de eigen omgeving wandelen sporten.  Verder identieke maatregelen buiten dat wij meer vrijheden hebben (sommige winkels,...). Heb ook vernomen dat een man hier in NL  niet naar Be kon voor de begrafenis van zijn eigen broer. (En is toch eerstegraadsverwantschap). Ik volg het nieuws daar ook omdat ik daar nog werkzaam ben, maar hier woon.  


     

    ok, off topic, maar toch maar ff 

     


    Vraagje, waarom woon je in NL? Wij spelen al een tijdje met het idee om naar de Grensregio in Belgie te verhuizen, en in NL te blijven werken. De huizen zijn er groter, goedkoper en vaak de kans om een echte prep kelder aan te leggen ... maar nu hebben we deze ellende, en staat het op een lager pitje. 
     

    maar aangezien jij daar werkt en hier woont kan je misschien jou licht daarover laten schijnen .. 

  14. 1 uur geleden, Vladimir zei:

    Waarop baseer je dat een half procent van de mensen op de IC komt te liggen door corona?


     

    Ik heb dat gebaseerd op de huidige cijfers van ic opnames in NL, maar wel het aantal corona gevallen in NL vermenigvuldigd met een factor 10 ... dan kom je uit op ongeveer een half procent, en dat is een hele lage schatting

     

    het ging er mij om met deze conservatieve berekening aan te tonen, dat het zelfs met lage cijfers bijna niet te doen is

    • Leuk 1
  15. 4 uur geleden, Raycoupe zei:

     

    Je zou NL misschien wel anderhalf tot twee jaar in volledige lockdown moeten houden, iedereen thuis opsluiten, totdat er een vaccin is en heel NL is ingeënt. 

     


    we moeten zelfs met groeps immuniteit in lockdown, als we het gezondheidszorg systeem niet willen laten knappen.
     

    Het is een reken sommetje, het aantal ic bedden wat we beschikbaar hebben, wat was het 400 in het hele land? Laten we dat verdrie dubbelen, dan zit men wel aan de max, dus +/- 1200 bedden.

     

    Minimaal 60% van het aantal NL inwoners (dus iets meer dan tien miljoen mensen) moeten de ziekte hebben doorstaan voor groeps immuniteit, daarvan komt minimaal 0.5 op de IC terecht, dat zijn dus 50.000 opnames,

     

    Dus, 50000 opnames, die gemiddeld een week of drie/vier op de IC liggen, verdeeld over 1200 bedden equals 42 x 1200 bedden bezet, x 3 weken = 126 weken = meer dan twee jaar spreiding

     

    en dat is de zeer conservatieve minimale berekening

    • Leuk 2
  16. 31 minuten geleden, Zwijgrecht zei:

    Ik begin toch wel behoorlijk bang te worden om het virus te krijgen. Enkele weken geleden maakte ik mij zorgen over de economische gevolgen maar nu ook over het virus zelf. Ik ben halverwege 30 maar heb helaas ernstig overgewicht wat volgens mij een groot risico is. Ik zou er niet aan moet denken om op de intensive care te belanden aan de beademing.


     

    Ik snap jou volkomen, ik ben door omstandigheden ook te dik, maar ...  ik kan je uit eigen ervaring een ding vertellen ... als je op de IC ligt, maakt het je allemaal niet zoveel meer uit, en ben je blij dat je die beademing heb. Zelfs al is het af en toe beangstigend. 
     

    ik kan dit met zekerheid vertellen omdat ik een x aantal jaar terug, tijdens het griep seizoen onverwacht met ‘een griepje’ op de ic ben beland, en daar heb ik dus ook anderhalve maand in coma en nog langer aan de beademing gelegen.
     

    De klachten kwamen door een onbekend virus, zo is mij toen verteld. Deze klachten, en ook de gevolgen ervan, zijn, naar wat ik uit berichten uit China had begrepen, en gisteravond nogmaals bevestigd zag worden in de uitzending van Jinek, vergelijkbaar met die van covid. 
     

    Het punt wat ik hiermee wil maken is dat, ook al is het niet leuk om aan beademing te liggen, je er echt wel doorheen komt. Angst is nooit een goeie raadgever. 
     

    hou je goed, wees sterk voor je naasten. 

    • Leuk 5
  17. 3 uur geleden, netuyas zei:

    Op zich is je rekensom juist,( die 7% is volgens mij 3-5% maar dat is gerommel in de marge) echter waar nu op gemikt wordt is het realiseren van die 60% door middel van de jongeren en sterkeren. Wanneer we erin slagen om de ouderen en zwakkeren te beschermen, en daar moet de jeugd dus actief aan meewerken, dan kun je het 10 of 20 voudige aan besmettingen hebben, waardoor je dus ineens wel 150000 besmettingen op de top per week kunt hebben, wat na ca 4 maanden al een rem zou zetten op het aantal personen wat per besmette persoon besmet wordt, en dus een versoepeling van beleid mogelijk maken na ca 4 maanden (horeca weer beperkt open, scholen weer open omdat onder jongeren er al een hoog % immuniteit zal zijn.) Kortom er zijn wel degelijk goede gronden voor herd immunity

     

    Toevoeging: los van het feit dat in die maanden het aantal geschikte bedden minstens kan verdubbelen.


    Men heeft het dan wel over immuniteit, maar ik weet zeker dat ik diverse berichten heb gelezen, waarbij ook een onderzoek uit ‘the lancet’ waar gesproken werd over mensen in China die genezen zijn verklaard, maar dan het virus weer opliepen. 
     

    Als dat klopt, om wat voor reden dan ook, gaan dit plan natuurlijk nooit werken. 
     

    verder is het zelfs voor de experts koffiedik kijken, Een ding is zeker, we zullen dit samen moeten doen, daar heeft Rutte gelijk in, en het gaat heel belangrijk zijn om de moraal in het land enigzins hoog te houden. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de vele in populaire maatregelen die de afgelopen tien jaar onder zijn leiding genomen zijn & het verscheurde politieke landschap

     

    Het is een beetje damned if you do, damned if you don’t ... de tijd zal het leren. 
     

    ik wens u allen een goede nacht

    • Leuk 1
  18. 7 minuten geleden, Hermanusb zei:

     

    Toch kijken of we Chloroquine kunnen scoren.

     


     

    niet alleen Chloroquine, maar ook Tocilizumab ... 

     

    85F87B4D-B8EC-4764-B256-16246016B80D.thumb.png.f8e4210cca7c2c8180ab6015779e215b.png
     

     

    Daar blijken momenteel goeie resultaten mee te zijn om het virus te onderdrukken ...

     

    verder wil ik rustig mijn geheime mix vertellen om je immuun systeem te boosten

     

    Selenium

    Kelp (jodium)

    Vitamine C

    Magnesium

     

    alles in hogere dosis dan de normale 

     

    • Leuk 2
  19. 2 uur geleden, Info_junky zei:

    @Decentralized

    Ergens hoorde ik ooit eens "People will beg for their own prison, just to feel save again".

     

    Kijk waar we nu staan....


    dat is een quote die ik zo 1:2:3 niet ken, maar die ook zo uit een spannende film zou kunnen komen, 

     

    er staat overigens nu een dag of twee nu een hele interessante aflevering van cafe Weltsmerzch online, die gaat over wat je allemaal met een bange populatie wel niet kan doen. ? Als je die nog niet gezien heb, aanrader. 

     

    Verder ben ik flink bezig met alles rondom het virus, en hoop ik het echt niet op te lopen, dit mede ook omdat ik zelf een aantal jaar geleden letterlijk door de hel ben gegaan omdat ik een tot nu toe nog onbekend virus, onder de leden had, met zo ongeveer dezelfde symptomen als het huidige corona.

     

    Dus, ookal ben ik daar mee bezig, ik ben me er toch redelijk bewust van wat er zich tegelijkertijd op geopolitiek & andere vlakken afspeelt in de Wereld.

     

    En dat er tegelijkertijd ook nog andere kapers op de kust zijn, die ook gebruik maken van het crisis/opportunity gebeuren wat ik eerder al vermeldde. Het huidige gebeuren aan de poorten Griekenland is daar bv 1 van. En ik vermoed zo dat ome Erdogan vaak ‘the art of war’ vaak heeft gelezen. 
     

    We zitten al met al in een aparte smeltpot, een situatie zoals de wereld nog nooit gezien heeft in de moderne geschiedenis, en het is aan ons om er voor te zorgen, dat de geschiedschrijving doorgaat. 

     

    desondanks blijf ik echt geloven in de goedheid van de mensheid & ook de veerkracht van de westerse samenleving. Uiteindelijk zijn we allen mens, bloed, vlees, onder dezelfde hemel, zon, maan & sterrenstof!  

    • Leuk 2
  20. 9 minuten geleden, duinkonijn zei:

    tot 6 april gesloten


     

    Ook de coffeeshops dicht .... gouden tijden dus voor mensen die nog een voorraadje hebben liggen. 
     

    ik vraag me af, met het sluiten van eettenten, zijn nou ook de thuisbezorgd restaurants gesloten ... 

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...