Ga naar inhoud

Mik

Lid
 • Aantal items

  92
 • Registratiedatum

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Mik's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

92

Community reputatie

 1. Deze grafiek ziet eruit als een klein lichtpuntje...toch? De trend is gestaag omlaag & nadert de 1. Als dit doorzet, zou dat fan-tas-tisch nieuws zijn voor NL. Please, please, please ga de komende dagen onder de 1....! *duimt heel hard* Bedankt voor alle grafieken, @Japanology !
 2. Volgens mij zelfs nog minder verschil met bonobo's & chimps. Dat gezegd hebbende.... een virus is natuurlijk een veeeel kleiner stukje 'broncode'...dan het genoom van een mens. Wat ik bedoel is, dat als je nog geen 4% verschil hebt in twee alinea's in een boek, dat in absolute verschillen natuurlijk veel minder woorden/characters verschil zijn dan 4% verschil in een boekenreeks. 1. Wellicht is het verschil tussen Cov1 & Cov2 verwaarloosbaar, in dezelfde zin als dat dit verschil verwaarloosbaar is. 2. wellicht is het verschil tussen coV1 en CoV2 verwaarloosbaar in dezelfde zin als dat dit verschil verwaarloosbaar is.
 3. De gewone Lifestraw (circa 30 euro) filtert (nagenoeg) alle bacteriën uit het water, maar geen virussen. Maar de LifeStraw Mission waterfilter (circa 120 euro) doet -of belooft- dat wel. Maar ik neem aan dat we het hier over de minimaal 1000 liter 'simpele' variant hebben.
 4. Ik moet het even ergens kwijt... weet je wat ik echt eng vind.... Dat Cruiseschip -de Diamond Princess-.....daar werden ergens tussen 20 & 25 januari zo'n 20 mensen besmet (door een 80 jarige besmette man). Dat ging in een week of twee naar meer dan 700 besmettingen. Dan zitten we dus begin februari: Maar het probleem is.... dat er nu nog steeds meer dan 100 man daarvan ziek zijn. ...en we zijn bijna twee volle maanden verder. Vandaag: Dus.... als de ziekenhuisbedden eenmaal vol liggen, dan liggen ze niet een paar dagen vol....niet een paar weken vol.... maar een paar maanden (!!) vol. Met nagenoeg dezelfde -over het algemeen oude- patiëntpopulatie, gok ik zo. De ziekte & het eventuele herstel duurt gewoon veel en veel te lang! Brrr BLIJF. GEZOND. Want voor wie het nú pakt... is er GEEN plek als je hem nodig hebt.
 5. Een vriend stuurde me net deze link. Doe ermee wat je wil. https://www.insidermonkey.com/blog/hell-is-coming-here-is-the-mathematical-proof-822824/
 6. @OBL-Rien Is dit een eigen tabel...? Want de koppen "Besmettingen" & "Percentage besmet" geven een compleet vertekend beeld. Het zijn "Positief geteste mensen" (..met een zeer laag aantal testen) & "Dit percentage zegt geen eene reet"... ...als je het mij vraagt dan hè!
 7. DNA is vindbaar... (RNA ook).... dat wil niet zeggen dat het z'n functie (programma-code) nog kan uitvoeren. Een kappotte boor is vindbaar en identificeerbaar.....maar je kan er geen gaten meer mee maken. Sperma is vindbaar en identificeerbaar...zelfs terug te voeren naar de persoon, maar je kan er geen vrouw meer mee bevruchten. Zoiets.
 8. Dit vind ik toch wel érg apart van het NOS! Ik kon je verhaal eigenlijk niet geloven dus ik ben zelf even naar de NOS liveblog gegaan, maar je hebt gelijk: Ik ben ook even in de bron gedoken, omdat ik dit gewoon niet kon geloven....en zowaar... de BRON schrijft iets anders. Dit is de daadwerkelijke tekst van de bron: "was identified" =/= "besmettelijk" !!! Dat een virus VINDBAAR is tot na 17 dagen is NIET HETZELFDE als dat het nog ACTIEF / BESMETTELIJK is. (....en laten we de NOS de term 'overleven' in verband met een virus maar vergeven). Dus.... ik wil best geloven dat het virus lang actief & besmettelijk is op oppervlakken. Ik heb ergens gelezen tot 9 dagen in de meest ideale omstandigheden op geschikte oppervlakken. Maar zeggen dat het Amerikaanse Center for Disease Control zegt dat dit virus 17 dagen 'overleeft' is eigenlijk schandalig als je de letterlijke brontekst leest.
 9. Allemaal waar. En toch vind ik de mensen die aan de top zitten daar te hard werkend EN simpelweg veel te slim voor zijn. Het hoeft geen masterplan te zijn om er 'dan maar zo slim mogelijk mee om te gaan ondanks de setbacks en de collataral damage'. Gewoon een kwestie van 'Wat kost het ons om het tegen te houden bij de grens voor zolang als dat nodig is voor een goede kans op medicijn en/of vaccin' afzetten tegen 'Wat levert het ons op als we het zo slim mogelijk spelen'. Wat ik stuitend vind is dat er gelogen is door organisaties die in dienst zouden moeten staat van ons allen. Liegen is geen onkunde of kortzichtigheid. Het koste mij niets om uit te vinden dat je besmet kon worden zonder ziekteverschijnselen. En we wisten dat RUIM voordat het virus in NL was. Toch was het (ahum) advies en het verhaal vanuit onze overheid ....anders... voor lange tijd. Vaag.
 10. "Nederland kent zeer hoge pensioenreserves, in 2016 was onze pensioenpot nog goed voor 60% van al het in Europa opgebouwde pensioengeld en goed voor twee keer ons nationaal inkomen. Begin 2016 was de pensioenvoorraad zelfs al even 1400 miljard en begin 2019 staat ze op 1433 miljard. Na kwartaal 4 van 2019 was er 1560 miljard euro aan pensioenvermogen aanwezig bij alle pensioenfondsen." De Pensioenpot gaat al langzaam richting beheer in Europa. Dan nog even die erf belasting. Dat zit tussen de 10 & 40%, afhankelijk van het vermogen en hoe ver je af staat van de overledene. Dan nog het 'machts-aspect', dat voor een staat zo'n beetje onbetaalbaar waardevol is. Ik weet het echt niet, Haskap... maar het blijft vreemd dat zowel politiek als RIVM glashard tegen 'ons' hebben gelogen in de eerste paar weken dat het aantoonbaar 'hier' was. Wij -gewoon wat bezorgde, geinformeerde burgers die China, Iran & Italie en het nieuws van daar in de gaten hielden-, konden niet geloven wat het RIVM ons vertelde. Wat IS de agenda..?
 11. Weet je hoeveel geld het de pensioenpot scheelt als er een hoop ouwelui er niet meer uit betaald hoeven te worden? Weet je hoeveel belasting er (voor de zoveelste maal) wordt geheven over de erfenis van al die oude rijke nederlanders die nalaten aan hun kinderen? Weet je hoeveel geld er op de lange termijn aan ouderenzorg & medische kosten wordt bespaard? Een miljoenmiljardfuckton. Zoveel. En als extra kers op de taart ook het vrije Nederlandse volk even lekker laten wennen aan de politie-staat. Dit virus was Stalin z'n natte droom, wed ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...