Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

opa

Lid
 • Aantal items

  54
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

73 Uitstekend

Over opa

 • Titel
  Adventurer

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. @Simpleton en @Loreen Akkoord. Ik zal een poging wagen om te vertellen waarom ''ik niet waardeer dat Simpleton dit post''. (even terzijde: zoveel minnetjes deel ik niet uit, ook niet als iemand tegen mij in gaat.) Verder post ik hier niet veel omdat dit draadje al druk genoeg is. -Jammer dat je, zonder jezelf voor te stellen, een account aanmaakt (speciaal?) om een post van iemand te bekritiseren. Terwijl die betreffende post helemaal zo slecht nog niet is. -Een eenvoudige zoektocht leert dat deze persoon al veel langer stukken publiceert waar zijn titel bij staat. Hij voerde die titel dus al wel eerder. Bovendien, waarom het denigrerende woord ''zogenaamde'' ervoor? -Is het perse nodig dat een doctor (die 20 jaar als moleculair bioloog aan luchtwegziekten werkte) altijd ook nog een wetenschappelijke bron aanhaalt? Wat dan over degene die die wetenschappelijke bron geschreven heeft? Waar trek je de grens? Een doctor die dus zelf zijn gedachten ergens over laat gaan (met als basis dus zijn doctorstitel en 20 jaar relevante werkervaring) zonder een bestaande wetenschappelijke bron aan te halen is dus per definitie minder betrouwbaar? -Is dit een argument? Is hij daarom minder betrouwbaar? Is het daarom nodig om hem een ''zogenaamde'' doctor te noemen? De wereld kan juist goed mensen gebruiken die alternatief kunnen en durven nadenken. En ja, misschien is dat afwijkend van de wetenschappelijke meute. En ja, misschien is dat tegen het zere been van anderen, maar dat wil niet zeggen dat hij daardoor direct een ''zogenaamde'' doctor is omdat zijn visie niet in jouw boekje past. -Zie hiervoor mijn opmerking bij je eerste zin. Aanvullend daarop: Jammer van de toonzetting in je bericht. @DutchPublisher quote met het RD een krant die ik ken als een behoorlijk betrouwbare, zij het eenzijdige, krant. Je hoeft niet de berichten van een ander te factchecken als je zelf beweert dat ''eerder niet die titel voerde'', terwijl hij dat dus wel deed. Als toevoeging op het wel of niet voeren van een titel; mijn broer is meester in de rechten en mag dus die titel (Mr. of LLM) voeren, echter doet hij dit niet altijd. Dat maakt de berichten, waar de titel niet bij de naam staat, niet opeens minder betrouwbaar dan de berichten waar de titel wel bij de naam staat. Oke dan, ik heb het minnetje weggehaald om niet direct je eerste post ''af te branden''.
 2. Ik dacht dat dat vooral gebeurde vanwege de maatschappelijke druk? Inderdaad kan het best raar/niet waarschijnlijk zijn. Maar tot nu toe zijn er wel meer uitspraken van het RIVM of de overheid die onder de noemer ''raar'' of ''niet waarschijnlijk'' geschaard kunnen worden.
 3. Dat zal er vast mee te maken hebben dat 'ze' er bij het opstellen van die 'regel' vanuit zijn gegaan dat kinderen niet besmettelijk (kunnen) zijn...Ofzoiets...
 4. Je mag ook samen met je vaste hondenlooppersoon een rondje lopen. Ze zeiden dat er pas vanaf 3 personen zou worden gehandhaafd op de 1.5 meter afstand.
 5. Ah, dat bedoelt @Info_junky natuurlijk. 1 persoon per gezin per keer, dus niet bijvoorbeeld ouder en kind samen. Ik dacht even dat hij bedoelde 1 persoon in de hele winkel tegelijk 😝
 6. Waar heb je dat gehoord/gelezen dat er maar 1 persoon per keer in de supermarkt mag? Ik heb alleen gehoord dat ze in de gaten moeten houden dat het niet te druk wordt en eventueel de mensen in een nette rij laten wachten totdat er weer wat mensen naar buiten zijn.. 1 persoon per auto lijkt me niet. Het advies is dat men 1,5 meter afstand houd, maar er wordt pas opgetreden vanaf 3 personen. Je kan dus wel met 3 personen in de auto zonder daarvoor een bekeuring te krijgen, lijkt mij.
 7. Jullie hebben gelijk. Een dag verder kijken dan je neus lang is, opa!
 8. Sinds een dag of 4 zet het RIVM dit zinnetje onder de berichten. Daarom lijkt het dus dat we de afgelopen dagen een daling te zien krijgen, maar hoeft dat in werkelijkheid helemaal niet zo te zijn. Sterker nog; het aantal overlijdens is ten opzichte van gister gestegen met 20%. Die 20% zagen we voorheen ook dagelijks in het aantal besmettingen. Zou dat kunnen betekenen dat er nog steeds geen verbetering is?
 9. Goede zaak dat supermarkten de veiligheid van hun werknemers serieus nemen. Zij zien dagelijks vele klanten waardoor het risico op besmetting behoorlijk aanwezig is.
 10. Kun je iets meer kwijt over de voorbereidingen of mogelijke maatregelen?
 11. Helaas, kleinere dorpen gebeurd dit ook. (Ruim onder 20.000 inwoners, of zelfs onder 10.000 inwoners) Locale supermarkt zat gisteravond ook zonder toiletpapier, keukenpapier, paracetemol, ibuprofen, vitamine C en D. Ook de schappen van de blikgroente, pasta's, rijst, lang houdbare melk waren denk 75% leeg. Vanmorgen was alleen toiletpapier aangevuld, de rest (nog) niet.(door de voorraad heen en problemen met levering?) Ook de fruitafdeling was vanmorgen gewoon 75% leeg.
 12. Dus drempel om te testen gewijzigd en toch weer 20% erbij..?
 13. Is er iemand die een bron kan vinden voor deze getallen? Ik kan het niet echt vinden, ook niet op de website van OESO of OECD
 14. Ook ik zie niet in waarom corona zou moeten zorgen voor problemen met het water. Maar voor dit soort situaties is het wel handig als je (drink)water in huis hebt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...