Ga naar inhoud

Observator

Lid
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Observator's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

23

Community reputatie

 1. Over aantal bezoekers vond ik Grapperhaus onduidelijk. Maximaal drie, maar in antwoord op vraag bij de persconferentie meende ik dat hij suggereerde dat meer mensen mogelijk was zolang ze maar 1,5 meter afstand houden (dus bij grotere huizen). Grapperhaus gaf wel aan dat de huizen van mensen nog steeds in de privésfeer liggen. Strikte handhaving op maximum van drie bezoekers thuis is natuurlijk niet te handhaven (behalve misschien in een dictatuur).
 2. Hieronder een screenshot van NICE gegevens inzake IC-opnames van coronapatiënten: er staat 39 met fatale afloop, zij het met disclaimer dat gegevens 2 tot drie dagen kunnen achterlopen. Tot nu toe dacht ik - als leek - dat de meeste corona-sterfgevallen op Intensive Care bedden plaatsvonden, maar als ik het goed begrijp is dat niet het geval.
 3. De sluitingen en aanpassingen van openingstijden van winkels lijken me vooralsnog meer op initiatieven door de ondernemingen zelf, om (arbeids) kosten te besparen vanwege teruglopende klandizie, dan op anticipatie van een aankomende lockdown.
 4. Nobel streven. Ook goed om mensen de ruimte te geven kritiek te uiten en alternatieven te suggereren zoals in allerlei bovenstaande reacties. Bijvoorbeeld de genoemde suggestie van een tijdelijke lockdown om in de tussentijd capaciteit gezondheidszorg te vergroten.
 5. Rechtbanken sluiten de tent voor niet-urgente zaken. Bron: Teletekst. Is afstand houden niet genoeg? Zorgen vanwege hogere gemiddelde leeftijd rechters en rechtbank-medewerkers?
 6. Op zich goed om zo snel mogelijk over te gaan tot sluiting. Maar de timing en boodschap van de persconferenties van donderdag en van vandaag vind ik inderdaad getuigen van een gebrek aan leiderschap. Kon die persconferentie vandaag niet eerder? Had wat verspilling kunnen schelen in bijvoorbeeld eetgelegenheden.
 7. Teflon Rutte laat anderen weer het vuile werk opknappen. #persconferentie En op NPO1 is de persconferentie al bezig als overschakelen van een sportuitzending naar de persconferentie.
 8. Voor de duidelijkheid: ik verklaar mezelf geen pleitbezorger van een 'herd-immunity' strategie. Heb geen deskundigheid op medisch gebied. Evenmin als Umair Haque met zijn incorrecte claim. Mijn doel is het vinden van juiste informatie.
 9. Onjuiste claim door schrijver Umair Haque: Ihttps://eand.co/why-britains-coronavirus-strategy-is-literally-one-of-the-most-insane-things-in-modern-history-45c755f1db2d Wegvagen van inheemsen door onbekende ziektes van kolonisten lijkt de bewering van Haque te falsifiëren.
 10. Op de tabel van de website Worldometers staat Nederland niet alleen met een laag aantal "recovered patients". Op die tabel staan voor de Scandinavische landen ook slechts enkele officieel herstelde patiënten. Bron: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries Edit (09:33 uur) Op het Johns Hopkins dashboard wordt voor elk van de Scandinavische landen slechts één "recovered" vermeld. Nederland staat er nu nog niet bij. Op Worldometers staat voor Nederland twee "recovered".
 11. "Als je wat ouder bent"... iets specifieker zou handig zijn.
 12. Wat een wollige taal van RIVM van Dissel.. Het RIVM moet duidelijk en begrijpelijk communiceren. Diplomatieke taal is logisch, maar dan wel heldere taal...
 13. NOS zoals altijd anti-Trump, maar het is het goed recht van soevereine nationale staten om maatregelen te treffen, soms unilateraal omdat snelheid van belang is. Samenwerken prima, maar geen supranationale dictaten uit Brussel of elders. En voorlopig zijn er vele duizenden meer besmettingen vastgesteld in Europese landen dan in de Verenigde Staten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...