Ga naar inhoud

Casusdefinitie

Lid
  • Items

    49
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Casusdefinitie

  1. Gisteren even contact met familie gehad. Mijn moeder gelooft mij niet, mijn oma van 80 denkt dat “het allemaal wel los loopt” en een vriend van me is overtuigd dat we onder de 1000 cases blijven voordat alles voorbij is. Onvoorstelbaar naïef in mijn ogen.

     

     

    • Leuk 5
  2. 82 besmettingen en bruins geeft aan in het debat dat het geen zin heeft om mondkapjes op te eisen omdat Nederland  zelf geen mondkapjes maakt. Nu Duitsland en Frankrijk hun mondkapjes opeisen zijn wij als Nederland fucked, want hoe gaan artsen zonder mondkapjes besmette patiënten helpen.... klinkt als een nijpende situatie.

    • Leuk 3
  3. Het RIVM geeft op twitter aan dat ze pas later vandaag komen met een update ivm het afwachten van een aantal testuitslagen.  Uiteraard erg handig met wachten aangezien er nog een hele tweede vragenronde komt in het Tweede-Kamerdebat. Bekend maken nadat alle vragen al zijn gesteld is uiteraard een logisch besluit.

    • Leuk 1
  4. Holy shit horen jullie het verhaal van PVDD nu live? Heeft binnen eigen kringen de werkwijze van de overheid meegemaakt. Vrienden die niet getest worden en rond lopen en zegt in de tweede kamer dat het GGD RIVM adviseert aan patienten om "je gewoon ziek te melden" en het vooral stil te houden.

    • Leuk 2
    • Niet leuk 1
  5. Ik verwacht vandaag nog een matige stijging in de officiële teller van het RIVM, aangezien de testlabs aangeven dat er door drukte pas resultaten binnen 2 dagen aankomen. Al die tests zijn nu in progressie en over 2 dagen (ik gok donderdag uiterlijk vrijdag) zal er dan een explosieve toename komen in cases door de enorme toenamen aan gedaane tests. Hiermee zal ook de caseteller ineens omhoog springen.

    • Leuk 1
  6. Rutte

    50 minuten geleden, Bunkerprepper zei:

    De stupiditeit van het Nederlandse beleid prachtig in 1 screenshot gevangen.

     

    Duitsland: Boekenbeurs Leipzig afgezegd

    Rutte: Grote evenementen gelasten we niet af

     

    Bron: liveblog NOS

     

    En belgie wordt nu ook serieus:

     

     

     

    lol.png

    • Leuk 2
  7. Het bekend maken van alle woonplaatsen zaait teveel onrust. "6 nieuwe patienten" klinkt minder eng dan "1 patient in uw woonplaats". Uiteraard moet de overheid transparant zijn, dus laten ze het aan de media en lokale gemeentes om te rapporteren, dan moet je als burger namelijk even doorzoeken.

     

    Het ont-mensen van de ziekte werkt hier ook mee in de hand. In plaats van dat iedere case gepersonaliseerd wordt dmv het toevoegen van info wordt er een nummer getoont. Mensen willen geen nummer zijn, dus is er automatisch een grotere afstand kwa gevoel. Een nummer is maar een nummer, abstracter dus.

     

    Hoewel ze ons wel een kaart hadden beloofd vanuit het RIVM.

    • Leuk 1
  8. De twee grootste onjuistheden die het RIVM nu verspreid om de economie te redden zijn:

     

    - Covid19 gaat snel dood buiten het menselijk lichaam. Onjuist! Chinese cijfers laten zien dat Covid-19 ongeveer ~ 5 dagen overleefd.

    - Asymptomatische patienten (mensen zonder klachten) zijn niet besmettelijk. Onjuist!

     

    Ik hoop dat later vandaag, vooral na het MMCB, we als Nederland in staat zijn de economie een beetje los te laten ipv het virus, zodat Nederland wakker wordt en we echt maatregelen kunnen gaan nemen.

     

    Verder vandaag om 14:00 uur live debat te volgen via https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/plenaire-zaal

    1p.png

    2p.png

    • Leuk 4
  9. 8 uur geleden, TyrionLannister zei:

    Chris Martenson belicht in deze video ook de Nederlandse situatie, hij noemt de Nederlandse autoriteiten "toondoof".

     


     

    corona in rotterdam martenson.png

     

    Kijk dit mensen. Dan ben je in één klap op de hoogte. RIVM is echt een grote leugenaar.

    • Leuk 3
  10. Het Academisch Ziekenhuis in Luik (BE) heeft 7 nieuwe verdachte gevallen. Luik ligt net over de grens in Zuid-Limburg. Het zou zomaar kunnen dat Zuid-Limburg nu tussen twee vuren zit, Gangelt(DE) en Luik(BE)... óf zelf al een brandhaard is zonder dat we het weten.

     

    Ze rapporteren dit op Facebook. Zie bijgevoegde afbeelding voor het Nederlands.

     

     

    luik.png

    • Leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...