Ga naar inhoud

Sonny

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Sonny

  1. Op 16-6-2020 om 20:40, steve zei:

    Leeftijdskeuze hoeft niet, ze schatten gewoon in dat de oudere er langer moet verblijven.

    En wat zorgpersoneel betreft, ook zonder covid ervaring , daar vergissen ze zich, of moesten ze te snel reageren, en wegjagen mag niet.

    Blijft alleen nog de vraag, "Die voetballer of minister met geld , behoren die tot beroepen van cruciaal belang zodat ze voorrang krijgen"?

    (Zie dit ook nu in ziekenhuizen)

    Ik kan zoals dit soort mensen, 's avonds geen scan en operatie krijgen , laatst 10 dagen wachten met breuk(je).

    Vorige week di.16de operatie gehad aan de baarmoeder. Niks levensbedreigend... is toch gebeurd zonder dat er gevraagd werd om te wachten. Twee weken tevoren beslist en vastgelegd door gynae. Wel in België. Ook ct scan van de schildklier en onderzoeken hiervoor zijn zonder problemen kunnen doorgaan 3 weken terug.

  2. 4 uur geleden, DataScientist zei:

    In België is de lockdown verlengd t/m 19 april:

    https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200327_04904713

     

     

    Ik heb de persconferentie van Be gevolgd. Even aan toevoegen dat de maatregelen van buitenkomen om te sporten of wandelen zeer verscherpt zijn. Men mag niet op een bankje zitten in het zonnetje een uurtje, men moet bewegen, maar na het sporten onmiddellijk terug naar de woning. Tweede week lockdown light daar en ik hoor ook van mijn zoon dat de maatregelen in de warenhuizen niet overal dezelfde zijn. Wordt vervolgd. 

    • Leuk 3
  3. 2 uur geleden, Haskap zei:

     

    De agenda is wat mij betreft een optelsom van langdurig neoliberalistisch bezuinigingsbeleid, arrogant lui en kortzichtig dat-gebeurt-bij-ons-toch-niet-denken, kokerblik en in het eigen hokje blijven redeneren, her en der ongetwijfeld de nodige incompetentie, en vooral ook eindeloos politiek gemanoevreer en gepolder zonder daadkracht want nooit keihard verantwoordelijkheid hoeven dragen en noem maar op. En in tijden van stress wordt dat er allemaal niet beter op. Ik geloof totaal niet in een overkoepelend masterplan of een immense samenzwering-tegen-de-gewone-burger. Je weet toch hoe organisaties werken? Er wordt overal ontstellend veel aangeklooid en geblunderd.

     

    Idemdito in Belgenland.

  4. 2 minuten geleden, Haskap zei:

     

    Bankpas is 'schoon' . Fietssleutel ook. 

    Tot nu toe gingen wij ervan uit: boodschappen zijn schoon, idem eigen boodschappentas - maar die aanname kan discutabel worden. En idd, ook jezelf en je eigen kleding kan in principe besmet raken. 

     

    'Vuil' in elk geval: handvat winkelkar, deurtje koeling, zelfscanapparaat en pinapparaat. 

    Bedankt voor je info. Dat had ik al in de gaten allemaal ?. (Evenals de bon die je ontvangt). Ik ontwikkel dezer dagen precies een nog grotere vorm van smetvrees. En ik had het voor deze crisis al erg. Je moet idd bij alles nadenken. Denk dat ik in de toekomst mijn wegwerphandschoenen aantrek. Ook handig bij de benzinepomp. Inderdaad handiger met twee, maar dat is nu ook al weggevallen.?

    • Leuk 2
  5. Op 15-3-2020 om 12:27, JJ&A zei:

    Ha mijn vrouw heeft ook griep verschijnselen met 38 verhoging, ik denk niet dat ze de corvid-19 heeft, we zijn heel af en toe op niet drukke momenten even in de supermarkt geweest op momenten dat het niet druk was, en als er een paar mensen bij elkaar staan een andere gangpad genomen en even de adem in houden als je iemand voor bij gaat maar dat deden we automatische al mensen zijn vaak onfris met een slechte adem en lichaamsgeur.

    Ook handen wassen deden we altijd vaak en na het toilet gebruik.

    Als ik de jongeheer even liet wateren ook uitwringen spoelen en afdrogen met wc-papier.

     

    Mijn vrouw verdraagt geen medicatie ook penicilline kuur daar word ze sowieso ziek op.

    Wat blijft er dan nog over wat ze kan doen om zo weinig mogelijk ziek te worden of sneller te genezen.

    Ik een ziekenhuis kan ze ook niet blijven daar slaapt ze helemaal niet en word ze nog zieker.

     

    Zouden jullie met ons mee willen denken, de info kan ook anderen goed doen.

    We moeten het lichaam ondersteunen voor zelf genezingde werking,  ik heb wel een krantenknipsel waar in staat dat vlierbessen de cellen sterk maakt tegen griep, maar of dat nu nog helpt weet ik niet.

     

    Nogmaals we denken niet dat zij het heeft.

    We slapen in het nieuwe huis ook veeeel beter dat is goed voor de weerstand.

    Als mijn vrouw het lootje zou laten hoop ik mee te gaan, we hebben verder toch niemand, dan hoeft het ook niet meer voor mij.

    Positief blijven denken hoor!!

    • Leuk 1
  6. 2 uur geleden, Haskap zei:

     

    Ik ga niet in m'n eentje. Dan heb ik handen tekort.

    En ik weet zeker dat ik (meer) fouten maak.

     

    Anders niet meer naar de supermarkt maar op zoek naar andere (kleine) winkels.

    Ik ben niet mee i.v.m. fouten maken. Wat bedoel he, las het niet eerder. Heb ik ergens iets gemist?

  7. 2 uur geleden, Rijstprepper zei:

    Ik en mijn vriendin liggen sinds vorige week zondag ook ziek in bed. De vrijdag ervoor voelde ze zich s’avonds niet erg lekker. De dag ervoor had ze boodschappen gedaan en stond er iemand veel te dicht achter haar te hoesten in haar nek. Uit beleefdheid had ze er niks van gezegd maar ze was er niet blij mee. Zaterdag werd ze behoorlijk ziek en ik volgde er een dag later achteraan. Ik zelf hield al 3 wk social quarantaine en had op tijd geprepped. (Helaas geen maskers kunnen vinden en m’n thermometers zijn niet aangekomen) onze klachten waren mega hoofdpijn, koorts, hoesten, pijn in de ledematen. Ook merkte ik dat er vocht achterin m’n neus zat. Geen snot ook niet in de holtes. Ik heb gelezen dat geïnfecteerden vaak denken dat ze via de neus verdrinken. Dus ik wist dat ik dat ff goed in de gaten moest houden. Ook wist ik dat het belangrijk om je saturatie(zuurstofgehalte in je bloed)(ik heb hier een vraag over gesteld maar kreeg geen reactie. Inmiddels piste er gisteren iemand 3 instructie films van een aantal Nederlandse ziekenhuizen waarin mijn antwoord werd gegeven) te meten wat we zo’n 4x per dag doen. dinsdag avond ging ik slapen en had ik het idee dat t moeilijker werd te ademen door m’n neus door t vocht aldaar. Hierdoor raakte ik een minuut of tien in een paniek modus waardoor ik ook moeilijker ging ademhalen. Snel m’n saturatiemeter gepakt en die gaf 90% aan terwijl mij vertelt was dat onder de 93% gevaarlijk is en je dan aan het zuurstof moet. 2e test 92/93%. 3e test 94%. Volgende ochtend hebben we Beiden onze huisarts gebeld waar we alleen de assistent kregen te spreken. Die dachten beiden dat we Covid-19 hebben. Ik zelf twijfelde toen nog. inmiddels ben ik er ook wel V overtuigd. Ten eerste door het vocht in m’n neus, en ten tweede door de rare chemische smaak in onze mond en t feit dat we haast geen smaak hebben. 
    De ziekte verloopt bij ons in golven. Het Enne moment lijkt het alsof het beter gaat het andere moment komt de koorts weer terug en de hoofdpijn. Dag 11 schijnt het kritieke punt te zijn. Voor mij is dat woensdag. 
    Net had ik trouwens echt een heftig zware hoestbui waarbij wit slijm omhoog kwam. 
    Voor nu gaan we er vanuit dat we het wel overleven maar het is te zot voor woorden dat men nog vrolijk buiten rond huppelt. 

    Heel veel beterschap!!!

    • Leuk 1
  8. Op 19-3-2020 om 22:35, rescue zei:

    Bakje met zeep, is meer dan voldoende bij de deur, voor je schoenzolen.  en je schoenen je jas bij de deur laten.   En dan je handen wassen  dat is meestal meer dan voldoende.   Het kan nog strikter, maar dan moet je een echte sluis gaan maken, en dat is misschien wel erg overdreven.


     

    Ik doe het ook zo...schoenen blijven zelfs buiten staan. Gebruik steeds dezelfde buiten. Ook ga ik nadat ik me ontdoe van kleren en in de wasmachine stop (gelukkig net naast mijn deur)eerst douchen EN haar wassen. Niet vergeten ev bril ook steeds helemaal te reinigen. Jas blijft ook aan de ingang. Na 2x buiten met die jas ook de wasmachine in. Ik denk dat ik ook mijn autostoel ga beschermen met plastiek hoes. Zag dat ergens in een Chinees filmpje. 

     

  9. 48 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Sterkte!

    Heb je nog ontdekt of je andere mensen in je omgeving aangestoken hebt?

     

    Edit: Ben vooral nieuwsgierig hoe hun symptomen dan waren

     

    Nope niemand...was sinds jan al steeds alleen thuis...en had niets anders omhanden dan nieuws te volgen. Ik heb mezelf grotendeels afgezondert en bij de plaatselijke kleine winkels op afstand gebleven. Hier in mijn dorp nog geen besmettingen gezien of gehoird in Hulst. Ik zit nu in mijn eigen bubbel en mix enkel met 2 maten die ook eigen bubbel hebben, en zelfs nog met de nodige afstand. 

     

    Wel ben ik gebriefd dat de overbuurvrouw werkt in het verzorgingstehuis in Sint Gillis Waas (bij Stekene in Be) dat gisteren in het nieuws kwam met 1 dode en 19 besmettingen. Zij staat in de zorg.  Dus het zal hier gauw ook in deze kant van zeeland zitten vrees ik. De vader liet weten dat zij zich niet zouden afzonderen van hun gezin en elkaar (met 4 kids). Zij willen graag antistoffen kweken voor later. Hij wil zelf zo lang mogelijk boodschappen blijven doen. Zo lopen besmettingen helaas naar de warenhuizen!  ?

  10. 1 uur terug, joostven zei:

    Hi!

     

    Mijn first post hier op dit forum. Zelf had ik een gevoel sinds deze crisis start dat ik en mijn familie al corona afgelopen December hebben gehad.

     

    Mijn kinderen hadden longontsteking en ik zat er tegen aan. Precies alle kenmerken symptomen bijbehorend bij Corona, inclusief pijnlijke borst steken wat ik nog nooit

    eerder heb gevoeld (geen grapje) Tot deze crisis ging ik eigenlijk uit van een zware griep. Vandaag het artikel hieronder in de South China Morning  post en ander site tegen wat mijn gevoel een beetje bevestigd: 


    Coronavirus: ‘strange pneumonia’ seen in Lombardy in November, leading Italian doctor says 
    https://www.scmp.com/news/china/society/article/3076334/coronavirus-strange-pneumonia-seen-lombardy-november-leading

    https://sg.news.yahoo.com/coronavirus-strange-pneumonia-seen-lombardy-112931229.html

     

    Gisteren riep Trump ook in zijn persco dat China dit beter drie maanden eerder (dan januari) had kunnen melden. Dat zou bovenstaande artikelen kunnnen bevestigen?

     

    Wat denken jullie hiervan? Zou het kunnen dat dit al veel langer en breder speelt? Of is dat teveel conspiracy gedachte?

    Eerlijk gezegd denk ik dit ook. Ik zit sinds half januari thuis( vermoedelijk besmet via mijn dochter die in Brussel werkt waar dagelijks Chinese toeristen kwamen). Ik heb een longontsteking ontwikkeld. Drie reeksen antibiotica, heel moeilijk genezingsproces. Nu in herstelfase nog maar voel weinig vooruitgang. Als ik te lang ( max 15 min buiten ben)  last op de longen...steken blijven feregeld de kop op steken. Wel geen koorts.   Heel vreemd dat dit zo lang duurt. Verder leef ik heel gezond, aanvullende voedingssupplementen, vit D en C.  Volgens mij circuleerd dat al sinds januari. 

    • Leuk 2
  11. 37 minuten geleden, JJ&A zei:

    ook even Off Topic

    Beste @Sonny misschien even fijn goed gekleed een mooie wandeling in de natuur maken kan wonderen doe, het is ook nog eens stralend weer, pluk de dag.

    Even weg van het 

    Komt goed hoor!  Dat doen we dagelijks.  Al 10 min per dag. Maar met een herstellende longontsteking is het niet zo eenvoudig allemaal. ?

    • Leuk 1
  12. 2 uur geleden, Decentralized zei:


     

    ok, off topic, maar toch maar ff 

     


    Vraagje, waarom woon je in NL? Wij spelen al een tijdje met het idee om naar de Grensregio in Belgie te verhuizen, en in NL te blijven werken. De huizen zijn er groter, goedkoper en vaak de kans om een echte prep kelder aan te leggen ... maar nu hebben we deze ellende, en staat het op een lager pitje. 
     

    maar aangezien jij daar werkt en hier woont kan je misschien jou licht daarover laten schijnen .. 

    Kunnen we later over hebben. Hoofdje is overvol. Je mag me later als dit voorbij is gerust contacteren voor meer info. Mvg

    • Leuk 1
  13. 2 uur geleden, Info_junky zei:

    Ik denk dat ze willen dat we er zelf om gaan vragen.

    Scheelt een boel politie inzet.

     

    Zo ging het in België ook. Taktisch? Dan is het niet hun schuld?  Nu is de politie alsnog ingeschakeld daar en voeren controles uit. Mensen mogen daar ook NIET naar hun tweede verblijfplaats. Mensen moeten in de eigen omgeving wandelen sporten.  Verder identieke maatregelen buiten dat wij meer vrijheden hebben (sommige winkels,...). Heb ook vernomen dat een man hier in NL  niet naar Be kon voor de begrafenis van zijn eigen broer. (En is toch eerstegraadsverwantschap). Ik volg het nieuws daar ook omdat ik daar nog werkzaam ben, maar hier woon.  

  14. 12 uur geleden, Info_junky zei:

    Dat zeg ik hier thuis ook: zolang winkels open zijn haal ik 1x per week vers bij.

    Wil niet *nu* al gaan interen. 

     

    Bedankt voor je bijdrage FiS. Indrukwekkend. 

     

    Ook de beelden uit Italie komen echt binnen. 

     

    De hele discussie over immuniteit en beleid. Ik word er moe van. Sorry. We weten niet hoe het *hier* in onze bevolking met + in onze omstandigheden zal gaan. 

    Giswerk. Daarnaast is her-infectie allang bekend. Zelfde met alle lijstjes en grafieken. Er wordt niet vaak genoeg getest, en cijfers worden vervormd en vervuild door talloze invloeden. Het is hooguit een indicatie. Van de top van de ijsberg.

     

    Zag gisteren een welbespraakte viroloog voorbijkomen die anti-stoffen wilde testen. 

    Die man had een goed verhaal. 

    Zal um eens opzoeken.

    Gevonden: 

     

    Ja heb het interview gevolgd. Die man gaf aan dat hij wou testen afnemen om te zien wie antistoffen heeft. Die testen zouden snel kunnen gemaakt worden. Hij wil dat meer in kaart brengen. 

    • Leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...