Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

loftprep

Lid
 • Aantal items

  258
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

340 Uitstekend

Over loftprep

 • Titel
  Senior Prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Zijn de virologische dagstaten over het aantal testen en besmettingen nog ergens te vinden? Ze staan niet meer in het dagrapport dat RIVM elke dag publiceert op https://www.rivm.nl/actuele-informatie-over-coronavirus/data . Waarom kunnen ze niet gewoon eens langer dan een paar dagen dezelfde gegevens blijven aanleveren. Bewuste acties. Erg irritant. Toevoeging: Op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/informatie-voor-professionals/virologische-dagstaten worden ze ook gepubliceerd. Met de opmerking erbij: Dat verklaart. Niet handig. Maar wel een verklaring.
 2. Uit de link van het artikel: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440799/ Dus 2 uit 3 van het RIVM . In ieder geval op het moment dat het onderzoek was.
 3. Gevonden in de commentaren van Geenstij.nll; een onderzoek uit 2008 (dus wellicht achterhaald) naar de effectiviteit van mondkapjes/maskers bij virale infecties. Conclusie: ze werken, deels. Maar alles beter dan niets. Auteurs: Medewerkers van het RIVM.... https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440799/
 4. RIVM rapport van vandaag. Bron: RIVM Opvallende zaken (terwijl ik lees) - 1 nieuwe overledene in de leeftijd 45-49 - Nieuw gemelde overledenen gaat qua werkelijke sterfdag tot 7 dagen terug. Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 3 april 2020.pdf
 5. Het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) geeft zo vanwege het coronavirus een update over het aantal bedden op intensivecare-afdelingen in Nederland. Dat gebeurt tijdens een persmoment in het Erasmus MC in Rotterdam, waar het LCPS zit. Vanaf nu elke werkdag rond 16:00 Volgen kan onder andere hier:
 6. Nee, er wordt door sommige labs gewoon traag gerapporteerd. Als je naar de dagstaten kijkt die op 1 april gecommuniceerd zijn, zie je ook dat de laatste dag een aantal labs mist. De volgende dag trekt dat bij. En dan een dag later:
 7. Hou er rekening mee dat die regionale dagbladen bijna allemaal dezelfde teksten gebruiken. Dus iets in de Gelderlander vindt je ook in BN De Stem, en bv het AD. Dus als je het artikel ineens in al die kranten ziet, is het gewoon maar 1 keer opgeschreven. Overigens zie ik in het artikel van de Gelderlander wel die "lokale noot". Maar uiteindelijk vissen alle journalisten in dezelfde vijver; het komt in het nieuws dat dit gebeurt, dus iedereen schrijft er dan een actueel bericht over. En dan een paar dagen later een 'diepgaand' artikel. Dus je kan niet direct op basis van aantal artikelen concluderen dat er van een offensief sprake is. Hoewel die kans natuurlijk best aanwezig is.
 8. In de podcast: man met de microfoon, een interview met een arts uit Tilburg. Hij geeft aan dat er al regelmatig keuzes gemaakt worden dat iemand niet meer naar de IC zal gaan. En niet als eigen beslissing van de patiënt. https://overcast.fm/+FqeqrOfuE
 9. Het uitgebreide rapport van 31 maart van de RIVM is nu ook beschikbaar (als de website het bij je doet): https://www.rivm.nl/documenten/epidemiologische-situatie-covid-19-in-nederland-31-maart-2020-0 Dan zie je bv dat die 175 overleden patienten over een flink aantal dagen uitgesmeerd moet worden. Aantal positieve testen blijft rond de 30 % zweven. Dat lijkt constant, maar de vraag is of de selectiecriteria om te testen ook zo constant zijn....
 10. En de nieuwe data, goed op tijd vandaag. Bron: RIVMhttps://www.rivm.nl/actuele-informatie-over-coronavirus
 11. Volgens mij is de data dan wel de gemeente waar de patient vandaan komt, niet de gemeente waar de patient ligt. Dus verplaatsen maakt niet uit. Jammer dat ze nu de lijst van besmettingen per gemeente niet meer publiceren (of misschien ergens diep verborgen?). Of deze ziekenhuis-data dan ook met terugwerkende kracht per gemeente per dag publiceren. Zodat je daar weer analyses op los kan laten. Dit maakt het voor de huis-tuin-en-keuken-viroloog wel lastig...
 12. Update 12:04, nu 1110 COVID-19 patienten (bewezen/verdacht) op de ICs. Bron: https://www.stichting-nice.nl/ Het loopt gestaag op. Hopelijk zijn alle uitbreidingen op tijd zodat we niet naar het zwarte scenario moeten gaan. Al verwacht ik dat dat onontkoombaar is. Of iemand moet nog een konijn uit een hoge hoed zien te toveren.
 13. Wat ik niet helemaal begrijp met die 10 dagen , is dat in de technische briefing wel al "ongeveer 3 weken IC tijd" genoemd wordt als aanname in de modellen. In ieder geval in de slides, ik heb de briefing zelf nog niet bekeken. Als die 3 weken al het uitgangspunt was, waarom werd er dan toch nog geschermd met een andere piek? Dat maakte nogal uit voor het debat in de Tweede Kamer de dag erna, en mogelijkerwijs ook de interne beslissingen.
 14. Het verhaal van Joost Boons: patiënt 0 in Nederland. Ziekteverloop ging op en af. Ik vraag me af of hij - als hij nu dezelfde klachten zou hebben - in het ziekenhuis zou liggen. En met de ineens dalende hartslag, of dat thuis goed gegaan zou zijn... https://www.ed.nl/dossier-coronavirus/joost-boons-de-eerste-coronapatient-van-nederland-zag-ze-denken-o-dat-is-d-n-dieje~a8aaab04/
 15. De model-noodverordening https://www.veiligheidsberaad.nl/wp-content/uploads/2020/03/Definitieve-modelnoodverordening-COVID-19-veiligheidsregios.pdf Interessant om te begrijpen wat er onder “samenkomsten” verstaan wordt. Dat verklaart waarschijnlijk de verwarring over wel of niet met meer dan 3 personen buiten zijn. Zoals ik het begrijp mag je wel met meer dan 3 personen buiten zijn, maar niet als het “georganiseerd” is. Dus je hardloop clubje mag niet. Maar een wandeling met vrienden mag wel. Mits de juiste afstand bewaard wordt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...