Ga naar inhoud

loftprep

Lid
 • Aantal items

  267
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

loftprep's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

348

Community reputatie

 1. Komt nog een punt bij, wellicht hang je dat onder punt 1 : hoe snel zakt de immuniteit van iemand weer weg? Bij sommige virussen kun je tot 10 jaar (of zelfs levenslang) immuun blijven na een besmetting (of vaccin). Bij andere virussen is dat veel minder; en ik meen zelfs ergens een onderzoek gezien te hebben dat bij COVID-19/Sars-COV-2 bij milde besmetting het na een paar maanden al grotendeels verdwenen was. En dat je dus mogelijk nog een keer besmet kunt raken. En uiteindelijk -als er ooit een vaccin komt-, dat je wellicht zeer regelmatig een nieuw vaccin moet krijgen wil je beschermd worden.
 2. "Hoogtepunt van tweede golf voorbij" relateer je aan het aantal ziekenhuisopnames toch? Als je kijkt naar het percentage besmettingen van de getest personen, dan loopt dat nog op. Nu zijn het aantal testen en daaruit volgende bevestigde besmettingen niet zaligmakend, maar als je ziet dat het gros van de bevestigde besmettingen zit in de leeftijdscategorie die meestal alleen maar milde klachten ontwikkelt, dan zou dat ook wel een verklaring kunnen zijn waarom het aantal ziekenhuisopnames qua 'golf' nog niet te vergelijken is met de eerste golf. Het blijft behoorlijk koffiedik kijken om er niet continue op dezelfde manier gemeten wordt.
 3. Ik lees wisselende verhalen over de betrouwbaarheid van de PCR test die men nu uitvoert om te detecteren of je besmet bent met de huidige Corona-variant. Zonder bron geven mensen aan dat die test "positief" is voor elke vorm van corona, niet specifiek deze variant. En mogelijk zelfs ook als je alleen een enkel virusdeel in je neus/mond hebt, en dus zelf (nog) niet besmet. bent of besmettelijk bent. Ik zou graag de juiste bronnen lezen over wat er nu precies getest wordt en of dat "actief RNA" test. En met welke 'load'. Liefst toegespitst op Nederland. Voor VS vind ik bv deze: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/lab/virus-requests.html
 4. Ik ben benieuwd naar het percentage besmettingen uit de testen die dinsdagmiddag weer gepubliceerd wordt. Vandaag werd bekend gemaakt dat er zo'n 102.000 testen zijn uitgevoerd de afgelopen week. Gemiddeld waren er 331 positieve uitslagen per dag de afgelopen week. Als je dan statistisch volledig onverantwoord rekent, dan kom je op 2317 / 102.000 = 2.2 % besmettingen. De 2 weken daarvoor was het 1 %, en de week daarvoor 0.5/0.6 % Dat zou betekenen dat er een verdubbeling is in het aantal besmettingen. Natuurlijk met een enorme korrel zout; want de groep getesten is anders; er belden minder mensen voor een test, dus mogelijk bellen mensen pas bij meer of aanhoudende klachten, met als gevolg dat het percentage ook daarom al verandert. We gaan het zien morgen. De kamer vindt het blijkbaar in ieder geval nog niet spannend genoeg om het debat een week te vervroegen.
 5. Op welke grond werd hij dan geweigerd? Met de hoeveelheid testen die nu afgenomen worden, lijkt me getest worden bij de genoemde klachten evident.
 6. Voor wie zelf met de meest recente cijfers wil rekenen: een aardige set open data van het RIVM die -naar het lijkt- dagelijks wordt bijgewerkt: https://data.rivm.nl/covid-19/
 7. Waarom geloof je niet meer in een grote golf? Vanwege de maatregelen die er nu zijn, vanwege de kenmerken van het virus? Of welke andere argumentatie heb je daarvoor?
 8. Twee onderzoeken: Duits onderzoek dat kinderen net zo besmettelijk zijn als volwassenen: https://zoonosen.charite.de/fileadmin/user_upload/microsites/m_cc05/virologie-ccm/dateien_upload/Weitere_Dateien/analysis-of-SARS-CoV-2-viral-load-by-patient-age.pdf Chinees onderzoek dat kans op besmetting bij kinderen 1/3 is dan bij volwassenen: https://science.sciencemag.org/content/sci/early/2020/04/28/science.abb8001.full.pdf (Beiden via https://twitter.com/c_drosten )
 9. In de technische briefing vandaag kwam blijkbaar het volgende statement voorbij: Bron: https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/rivm-baas-sneller-terug-naar-normale-ic-capaciteit~a3a54efa/ Voor mij is dat nieuw. Maar wordt dit al langer door het RIVM aangegeven? Het klinkt op zich niet onlogisch, maar heeft iemand een (wetenschappelijke) bron hiervoor? Toevoeging: volgens het liveblog van AD ligt het anders:
 10. Zijn de virologische dagstaten over het aantal testen en besmettingen nog ergens te vinden? Ze staan niet meer in het dagrapport dat RIVM elke dag publiceert op https://www.rivm.nl/actuele-informatie-over-coronavirus/data . Waarom kunnen ze niet gewoon eens langer dan een paar dagen dezelfde gegevens blijven aanleveren. Bewuste acties. Erg irritant. Toevoeging: Op https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/informatie-voor-professionals/virologische-dagstaten worden ze ook gepubliceerd. Met de opmerking erbij: Dat verklaart. Niet handig. Maar wel een verklaring.
 11. Uit de link van het artikel: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440799/ Dus 2 uit 3 van het RIVM . In ieder geval op het moment dat het onderzoek was.
 12. Gevonden in de commentaren van Geenstij.nll; een onderzoek uit 2008 (dus wellicht achterhaald) naar de effectiviteit van mondkapjes/maskers bij virale infecties. Conclusie: ze werken, deels. Maar alles beter dan niets. Auteurs: Medewerkers van het RIVM.... https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440799/
 13. RIVM rapport van vandaag. Bron: RIVM Opvallende zaken (terwijl ik lees) - 1 nieuwe overledene in de leeftijd 45-49 - Nieuw gemelde overledenen gaat qua werkelijke sterfdag tot 7 dagen terug. Epidemiologische situatie COVID-19 in Nederland 3 april 2020.pdf
 14. Het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) geeft zo vanwege het coronavirus een update over het aantal bedden op intensivecare-afdelingen in Nederland. Dat gebeurt tijdens een persmoment in het Erasmus MC in Rotterdam, waar het LCPS zit. Vanaf nu elke werkdag rond 16:00 Volgen kan onder andere hier:
 15. Nee, er wordt door sommige labs gewoon traag gerapporteerd. Als je naar de dagstaten kijkt die op 1 april gecommuniceerd zijn, zie je ook dat de laatste dag een aantal labs mist. De volgende dag trekt dat bij. En dan een dag later:
×
×
 • Nieuwe aanmaken...