Ga naar inhoud

FabiRaket

Lid
 • Aantal items

  26
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

FabiRaket's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

43

Community reputatie

 1. Voor wie wat meer inzicht wil in de sterftecijfers en achtergronden (leeftijden en aandoeningen), een officiële Italiaanse bron (klik) met doorklik mogelijkheid naar de achterliggende rapportage. Edit: ook voor mij enkel te volgen door de website in Google Translate te gooien (klik)
 2. In Italië boekt men (voorzichtig) positieve resultaten met een het reuma medicijn tocilizumab Via google translate is dit goed te lezen: https://www.lastampa.it/cronaca/2020/03/18/news/il-medico-di-napoli-che-per-primo-ha-usato-il-medicinale-contro-l-artrite-resto-cauto-ma-i-dati-sono-incoraggianti-1.38607097 Vertaling: https://translate.google.nl/translate?sl=it&tl=nl&u=https%3A%2F%2Fwww.lastampa.it%2Fcronaca%2F2020%2F03%2F18%2Fnews%2Fil-medico-di-napoli-che-per-primo-ha-usato-il-medicinale-contro-l-artrite-resto-cauto-ma-i-dati-sono-incoraggianti-1.38607097
 3. Het nemen van ontstekingsremmers alsibuprofen en cortisone kan bij mensen die door het nieuwe coronavirus ziek zijn geworden de infectie nog verergeren. Dat heeft de Franse minister van Volksgezondheid Olivier Véran getwitterd. De bewindsman raadt aan paracetamol te nemen bij koorts. Wie al ontstekingsremmers neemt of twijfelt, vraagt best advies aan een arts, aldus Véran op twitter https://mobile.twitter.com/olivierveran?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1238776545398923264&ref_url=https%3A%2F%2Flive.ad.nl%2Flive%2F5e6a36498216dd0001ea57ed%3Ftheme%3Dad%26steps%3D20%26lastModified%3D1584201959000
 4. Net gelezen dat men in Italie een medicijn test dat in China goed lijkt te werken. Het betreft Tocilizumab (van Roche). Hier is het artikel te lezen met Google Translate: https://translate.google.nl/translate?sl=auto&tl=nl&u=https%3A%2F%2Fwww.lastampa.it%2Fcronaca%2F2020%2F03%2F14%2Fnews%2Fecco-i-farmaci-per-combattere-il-coronavirus-fra-sperimentazione-e-speranze-1.38592139 Over Ciclesonide wat men in Japans test, kan ik geen updates vinden. (https://spicyip.com/2020/03/patent-politics-in-the-time-of-corona.html)
 5. Uiteraard zullen het overwegend ouderen zijn, maar aangezien nu personen boven de 60 in Italie achtergesteld worden op behandeling van jongere patienten, doet dat vermoeden dat er ook een grote groep onder de 60 is. Vraag is alleen hoe groot is die groep is en of dat overeenkomt met de info uit China
 6. Heeft iemand de opbouw van de sterftecijfers kunnen vinden uit Italië? Ben benieuwd of die leeftijdsopbouw overeenkomt met China (of dat jongere mensen toch meer risico lopen).
 7. Dit bericht uit de app van de BSO is de bron. De website van de gemeente maakt nog géén melding (https://www.oegstgeest.nl/gemeente/inwoners/actueel/nieuws/bericht/tweede-besmetting-met-coronavirus-in-oegstgeest/)
 8. Reken daar maar niet op, er is immers “geen risico op besmetting”, zo meldt het bericht. Het lijkt erop dat de GGD dit virus kwa overdraagbaarheid meer aanmerkt als SOA dan als Influenza....
 9. Ook in Oegstgeest weer een besmetting, ditmaal een kind.
 10. Afgezien van de ontmaskering door Geenstijl, is deze man voor mij volstrekt ongeloofwaardig. Van alle plekken op de wereld zouden juist in Brabant meerdere varianten zijn, ook nog eens meerdere varianten. Met zijn cijfers zat hij er achteraf gezien ook flink naast. Kennelijk is hij overgeschakeld naar het Engels voor wat meer aandacht. Fake news.
 11. Afgelopen maanden was er veel kritiek op China: hoe men communiceerde over deze uitbraak, hoe men de meetmethoden tussentijds wijzigde en hoe men alles plat legde. Mijns inziens steekt de Europese aanpak amateuristisch af. Europeanen zijn pas bereid maatregelen te nemen als ze de auto in de koplampen staren. Achteraf best knap hoe China zo gigantisch heeft weten op te schalen met testen (waar wij hier nu een tekort hebben), door tijdig alles plat te leggen (waar wij in de ontkenningsfase zitten), en door in minimale tijd totaal 14 (!) ziekenhuizen te bouwen. Waarom bouwen wij die hier in Europa niet?
 12. Niet heel geruststellend dat er in Italie vandaag 133 mensen zijn overleden en slechts 33 mensen vandaag zijn genezen. Dat geeft cijfermatig een ongewenste verhouding... Iemand meer inzicht gevonden in de details (leeftijd etc)?
 13. Veel dank! Wie weet hoeveel leed dat kan besparen (als het inderdaad werkt zoals die artsen aangeven, en anders hopelijk een aanknopingspunt). Wellicht zijn er nog meer mensen die dit onder de aandacht kunnen brengen....
 14. Erg interessant om te lezen. Het onderzoek heb ik hier gevonden (met onderaan op de pagina een link naar het officiële rapport voorzien van medische fotos): https://writening.net/page?FC3QPm . Het middel heet Ciclesonide. Als dat inderdaad zou werken, dan zou het virus wellicht redelijk goed te bestrijden zijn. Iemand enig idee of Nederlandse (of Italiaanse) artsen hier ook mee werken of gaan werken? Het maakt in ieder geval nog geen onderdeel uit van de door het RIVM gepubliceerde behandeladvies.
 15. Mooi overzicht. Zou het niet zuiverder zijn om de mortaliteit alleen te berekenen met de verhouding genezen<->gestorven? In het totale aantal besmettingen zitten immers ook nog mensen die zullen genezen of overlijden, dus dat geeft een onzuiver beeld, denk ik. Hoe zien jullie dit?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...