Ga naar inhoud

ullie13

Lid
 • Aantal items

  38
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

ullie13's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

28

Community reputatie

 1. Zou je enkele voorbeelden kunnen geven van enkele betere alternatieve voor MSM kanalen?
 2. De oplossing is enkele dagen gekoeld houdbaar schreef vheeswijk. Dus maak ik elke 3 à 4 dagen een nieuwe oplossing. Ik maak telkens 500ml, die ik dan volledig opgebruik en telkens bewaar in de ijskast.
 3. Jammer om te lezen dat waterstof peroxide schadelijk kan zijn. Ik had het op het forum ontdekt en op het internet veel positiefs over gelezen. Maar u schrijft het tegendeel. Wat denkt u van colloïdaal zilver?
 4. Wij spuiten bij thuiskomst de zolen in vd schoenen voor er iemand van het gezin terug binnenkomt met Dakin's oplossing. Ook spray ik hiermee de grond van de inkomhal soms in. Kleding die buitenshuis gedragen wordt, gaat bij thuiskomst in de wasmand.
 5. @Vigilant Bedankt voor de grafiekjes. Zou het mogelijk zijn om België hieraan toe te voegen? Op 14/3: 689 positieve gevallen / 11,4 miljoen inwoners Dankjewel!
 6. Aangezien het virus tot negen dagen kan overleven op oppervlakken (of is dit intussen al achterhaald door andere studies?), vraag ik me af of het dan nog veilig is om vers voedsel (fruit, groenten, vlees, kaas,...) te bestellen online en thuis te laten leveren (winkelbezoek lijkt me veel riskanter)? Zou ontsmetten met Dakins oplossing voldoende effectief zijn tegen het volledig doden van het virus op verpakte artikelen? Of laat je ze 9 dagen onaangeraakt staan in een garage? Of leven jullie de komende weken / maanden alleen nog van huidige voorraad eten in blik en eigen teelt?
 7. Vanaf maandag gaan in België de scholen dicht voor de komende 3 weken. Oef. maar scholen moeten opvang voorzien voor kinderen van ouders die in de zorgsector werken.
 8. Het advies in België is dat alle kinderen naar school moeten als ze niet ziek zijn. Dus ook bij gewone verkoudheidsklachten mogen ze hier nog gewoon naar school. Maar ik vermoed dat volgende week alle scholen zullen sluiten. Dus houden we ze gewoon verder thuis vanaf maandag, hoewel onwettig afwezig dan (ons gevoel volgen is belangrijker). Nog 3 weken school en alle kinderen hebben in België 2 weken paasvakantie...
 9. Dat is België dan duidelijk helemaal anders. Hier kan men maar 3 opeenvolgende dagen afwezig zijn zonder ziektebriefje van arts. Hoelang kunnen jullie je kinderen dan thuis houden in Nederland zonder reden of bewijs?
 10. Welke reden geef je dan door op school voor de afwezigheid van de kinderen en regel jij dan een ziektebriefje van een arts?
 11. Ik lees hier van een aantal mensen dat ze beslissen om de kinderen thuis te houden van school. Wij gaan dit ook doen vanaf vandaag, maar hoe doen jullie dat met de schoolplicht? Wij hebben 2 kinderen in de lagere school. De huisarts kan pas een ziektebriefje schrijven als de kinderen effectief ziek zijn. Als ouder mag je in België e kinderen zelf thuis schrijven vanaf 3 opeenvolgende dagen. Maar dit zal veel langer duren. Hoe lossen jullie dit op? Leggen jullie jullie beslissing uit op school bij leerkrachten en directie? Alle scholen stuurden gisteren een brief naar de ouders met strengere maatregelen (uitstappen, opendeurdag, ouder info avonden,... afgelast). Ook dat voorlopig de scholen sluiten niet de oplossing is, want dat deze kinderen dan moeten opgevangen worden door de grootouders, want dit is net de doelgroep die moet beschermd worden. Dit is natuurlijk een algemene maatregel, want een aantal mensen (zoals wij) zijn wel in de mogelijkheid om zelf bij de kinderen te blijven. Wat hier extra meespeelt is dat mijn man, chronische longproblemen heeft. Dus de kans dat de kinderen hem zullen besmetten wordt met de dag groter. Heel lastig, want wij zijn graag met alles graag officieel in orde (schoolplicht).
 12. Ik lees van een aantal mensen dat ze een Saturatiemeter hebben. Ik twijfel om er één aan te kopen. Hoe gebruiken jullie deze precies als bv iemand hoest en vanaf wanneer en hoe kan je ingrijpen? Is dit om zelf op te volgen of de zieke huisgenoot een longontsteking is aan het ontwikkelen?
 13. @hippobedankt voor het delen van de info over waterstof peroxide. Ik was hiervan nog niet op de hoogte en ben er intussen verder over gaan lezen. Ga dit ook aankopen. Welke merken zijn betrouwbaar, welke andere stoffen dienen in de samenstelling te zitten van 3% waterstofperoxide? Weet je of dit ook gebruikt mag worden bij kinderen (kind is 7 jaar)?
 14. @T.A.P. Hier staan nog andere Belgische gemeenten vermeld. Intussen ook in België een eerste dode. Ik volg dit draadje mee op de voet en vind veel informatie zeer leerrijk. Zeer knap wat hier op korte tijd verwezenlijkt is. Specifieke informatie over de besmettingsgebieden in België worden hier niet veel gepost. Ik vraag me of de Belgische forumleden hier ook nood aan hebben? Zou het mogelijk zijn om met de Belgische forumleden hierover te berichten, eventueel in een apart topic? Ik heb geen idee hoeveel Belgische forumleden hier aanwezig zijn (? @T.A.P., ? @Dutch013 , ? @Pats, …?)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...