Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Hitprep

Lid
 • Aantal items

  24
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

31 Uitstekend

Over Hitprep

 • Titel
  Jr. prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik heb een goedkope versie bij Amazon besteld, maar is intussen een tientje duurder.
 2. Is het misschien een gulden middenweg om de tweet waarin de grafieken staan te linken in het forum?
 3. We staan dus op het punt om Zuid-Korea in te halen, een land met 3x meer inwoners dan Nederland. De leeftijdsopbouw is wel net iets anders (jonger) in Zuid-Korea, maar toch. Wie zelf wil spelen: https://www.wolframalpha.com/input/?i=population+netherlands+vs+korea
 4. Ik hoop dat ze het wiel niet zelf willen uitvinden en ook kijken naar onderzoeken uit het buitenland, zoals bijvoorbeeld dit onderzoek: https://www.aappublications.org/news/2020/03/19/coronavirus031920 Young people play vital role in stopping spread of COVID-19 Children and young adults may not be as likely to get severely ill or die from coronavirus disease 2019 (COVID-19) as older adults, but experts say they have an important role in stopping its spread and keeping those who are most vulnerable from getting sick. “We all are in this together, and we all need to practice social distancing and that includes children, young adults and the rest of us,” said Sean T. O'Leary, M.D., M.P.H., FAAP, a member of the AAP Committee on Infectious Diseases, “The more we can slow the spread of this virus, the more lives we will save. It’s clear if this virus spreads quickly, it will likely overwhelm our health care system in terms of availability of hospital beds and the availability of ventilators. So, it’s crucially important to slow the spread of this virus, and that’s everyone’s responsibility.”
 5. Dank je @OBL-Rien, ik vind je grafieken heel helder! Is het mogelijk om de VS ook toe te voegen? Met de cijfers die daar vandaan komen ben ik erg benieuwd op welke lijn zij zitten.
 6. Mijn kinderen zijn ook van die leeftijd (iets ouder), maar met vrijwel onmogelijk bedoel ik dat het lastig is uit te leggen als alle vriendjes door de straat rennen en via alle mogelijke communicatiekanalen proberen ze buiten te vragen. Ze begrijpen het wel, maar door de andere ouders die hun kinderen nog wel buiten laten (we zijn echt in de minderheid), wordt het ons wel erg lastig gemaakt. Dat is los van het feit dat het niet gaat gebeuren hoor, vanaf vorig weekend zitten we binnen.
 7. Ik vraag er al een week om, want het is vrijwel onmogelijk om mijn kinderen verplicht binnen te houden terwijl alle vriendjes en vriendinnetjes met tientallen tegelijkertijd op een kluitje aan het spelen zijn, met de ouders die erbij staan. Echt schandalig en asociaal.
 8. Het ligt wat genuanceerder heb ik het vermoeden als je het draadje leest. Mensen ontmaskerden (no pun intended) de aanbieder als iemand die op zijn zachtst gezegd vaag is (sprak eerder over nanotechnische deeltjes in vaccins waarmee mensen bestuurd kunnen worden) en iemand anders die een aantal soortgelijke maskers had doorgeknipt waaruit bleek dat ze niet ffp2 of 3 waren.
 9. Je kan meerdere slots tegelijkertijd claimen ja (max 1 per dag). Je moet dan wel je mandje vullen met minimaal € 50,- aan boodschappen, maar dat moet met 1x per week wel te doen zijn.
 10. Dit is de situatie sinds vorige week donderdag na de speech van Rutte bij de AH. Je kan maximaal 2 weken van tevoren een 'slot' claimen. Iedere nacht om 00.00 uur komt er weer een nieuwe dag 'vrij' en die zit gelijk vol...
 11. Interessant Twitter draadje dat ingaat op een modeleringsstudie over het effect van verschillende maatregelen op het verloop van de corona-infectie (indammen vs dempen) rekening houdend met scenario's om scholen open of dicht te houden: https://threadreaderapp.com/thread/1239952738252771328.html Tussenconclusie: Het verschil tussen de scholen en universiteiten openhouden en sluiten is indrukwekkend. Sluiten leidt op de korte termijn tot minder behoefte aan IC-zorg, maar op de lange termijn tot veel meer behoefte aan IC-zorg.
 12. En als je jonge kinderen hebt, dan helpt de uitspraak op het jeugdjournaal dat je nog prima buiten kunt spelen met vriendjes en vriendinnetjes ook niet echt. Hoe kan je ze dan nog uitleggen dat we toch echt 3 weken binnenblijven op een wandelingetje/fietstochtje na!? https://nos.nl/liveblog/2327271-rutte-wil-verspreiding-coronavirus-maximaal-controleren-frankrijk-op-slot#UPDATE-container-44131661
 13. Scholen regelen zelf de opvang. Daarbij moeten beide ouders in de vitale sector werken en de kinderen geen klachten hebben. Bron: brief van school
 14. PDF van het Advies van het OMT: https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/kamerstukken/2020/03/12/advies-outbreak-management-team/BPZ-203182+B.pdf
 15. Ik heb hier goede ervaringen (geen aandelen of andere link mee): https://www.kno-winkel.nl/nl/ Zelf gebruik ik al jaren de Nasopure met sachets die ik daar ook aanschaf.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...