Ga naar inhoud

Hitprep

Lid
 • Aantal items

  31
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Hitprep's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

45

Community reputatie

 1. Advies OMT gelekt (Via geenstijl.nl): https://uploads.gscdn.nl/uploads/0ca95be23f_Advies_65e_OMT_COVID-19.pdf.pdf Hoofdpunten: Basisscholen beetje open, kinderopvang en speciaal basisonderwijs helemaal open. Kinderen onder 12 weer gewoon buiten sporten, kinderen tussen 12 en 18 sporten met anderhalve meter afstand. Topsporters ook met anderhalve meter afstand. Bezoekregelingen verpleeghuizen blijven hetzelfde Kappers en andere contactberoepers moeten nog even wachten, tandartsen mogen al wel weer aan de slag Verbod op evenementen voor langere tijd verlengen Sneltesten zijn op dit moment niet goed genoeg Nieuw advies voor zelfstandig wonende ouderen: "Wijs bij zelfstandig wonende kwetsbare ouderen één of twee vaste personen aan die de oudere met enige regelmaat blijven bezoeken"
 2. Laten we proberen om dit soort anti-vaxx fakenews niet hier te posten of met goede bronnen te komen. Blijkbaar ligt Senegal maanden voor met hun onderzoek naar een vaccin en zijn ze zelfs begonnen met de uitrol van coronavaccinaties?
 3. Ik ben het eens dat terughoudendheid wat anders is dan aluhoedjes, maar het is geen loze kreet van mijn kant. Ik doel specifiek op uitspraken in dit topic als implantaten als toevoeging van een vaccin en het volgen van bewegingen en dat in de eerste 5 reacties. Zonder goedkeuring van externe criticasters als security- en privacy voorvechters zal het nooit van de grond kunnen komen.
 4. Ik zal me er niet populair mee maken, maar dit topic, hoewel net opgestart, heeft nu al een hoog aluhoedjes gehalte. Ja, er zijn heel veel zorgen rondom privacy, maar de grootste Nederlandse voorvechters zijn bij deze ontwikkelingen betrokken. Als je ervan uitgaan dat het geen statelijk middel is om burgers te onderdrukken, zijn er in theorie genoeg waarborgen dat het veilig is. Het is geen 'live' tracking systeem, je telefoon onthoudt de publieke brokjes informatie van anderen die je passeert via bluetooth (dus geen gps, dus geen volgen van bewegingen). Als iemand wordt getest (vandaar dat het niet realtime is) en positief is bevonden, kan het anonieme brokje informatie gepubliceerd worden als 'positief' en krijg je die informatie via de app te zien: 'je bent 3 dagen geleden langs iemand gelopen die nu positief is bevonden, het advies is om 2 weken zelfquarantaine aan te houden'. Dat zijn de ontwikkelingen op dit moment.
 5. Ik heb een goedkope versie bij Amazon besteld, maar is intussen een tientje duurder.
 6. Is het misschien een gulden middenweg om de tweet waarin de grafieken staan te linken in het forum?
 7. We staan dus op het punt om Zuid-Korea in te halen, een land met 3x meer inwoners dan Nederland. De leeftijdsopbouw is wel net iets anders (jonger) in Zuid-Korea, maar toch. Wie zelf wil spelen: https://www.wolframalpha.com/input/?i=population+netherlands+vs+korea
 8. Ik hoop dat ze het wiel niet zelf willen uitvinden en ook kijken naar onderzoeken uit het buitenland, zoals bijvoorbeeld dit onderzoek: https://www.aappublications.org/news/2020/03/19/coronavirus031920 Young people play vital role in stopping spread of COVID-19 Children and young adults may not be as likely to get severely ill or die from coronavirus disease 2019 (COVID-19) as older adults, but experts say they have an important role in stopping its spread and keeping those who are most vulnerable from getting sick. “We all are in this together, and we all need to practice social distancing and that includes children, young adults and the rest of us,” said Sean T. O'Leary, M.D., M.P.H., FAAP, a member of the AAP Committee on Infectious Diseases, “The more we can slow the spread of this virus, the more lives we will save. It’s clear if this virus spreads quickly, it will likely overwhelm our health care system in terms of availability of hospital beds and the availability of ventilators. So, it’s crucially important to slow the spread of this virus, and that’s everyone’s responsibility.”
 9. Dank je @OBL-Rien, ik vind je grafieken heel helder! Is het mogelijk om de VS ook toe te voegen? Met de cijfers die daar vandaan komen ben ik erg benieuwd op welke lijn zij zitten.
 10. Mijn kinderen zijn ook van die leeftijd (iets ouder), maar met vrijwel onmogelijk bedoel ik dat het lastig is uit te leggen als alle vriendjes door de straat rennen en via alle mogelijke communicatiekanalen proberen ze buiten te vragen. Ze begrijpen het wel, maar door de andere ouders die hun kinderen nog wel buiten laten (we zijn echt in de minderheid), wordt het ons wel erg lastig gemaakt. Dat is los van het feit dat het niet gaat gebeuren hoor, vanaf vorig weekend zitten we binnen.
 11. Ik vraag er al een week om, want het is vrijwel onmogelijk om mijn kinderen verplicht binnen te houden terwijl alle vriendjes en vriendinnetjes met tientallen tegelijkertijd op een kluitje aan het spelen zijn, met de ouders die erbij staan. Echt schandalig en asociaal.
 12. Het ligt wat genuanceerder heb ik het vermoeden als je het draadje leest. Mensen ontmaskerden (no pun intended) de aanbieder als iemand die op zijn zachtst gezegd vaag is (sprak eerder over nanotechnische deeltjes in vaccins waarmee mensen bestuurd kunnen worden) en iemand anders die een aantal soortgelijke maskers had doorgeknipt waaruit bleek dat ze niet ffp2 of 3 waren.
 13. Je kan meerdere slots tegelijkertijd claimen ja (max 1 per dag). Je moet dan wel je mandje vullen met minimaal € 50,- aan boodschappen, maar dat moet met 1x per week wel te doen zijn.
 14. Dit is de situatie sinds vorige week donderdag na de speech van Rutte bij de AH. Je kan maximaal 2 weken van tevoren een 'slot' claimen. Iedere nacht om 00.00 uur komt er weer een nieuwe dag 'vrij' en die zit gelijk vol...
 15. Interessant Twitter draadje dat ingaat op een modeleringsstudie over het effect van verschillende maatregelen op het verloop van de corona-infectie (indammen vs dempen) rekening houdend met scenario's om scholen open of dicht te houden: https://threadreaderapp.com/thread/1239952738252771328.html Tussenconclusie: Het verschil tussen de scholen en universiteiten openhouden en sluiten is indrukwekkend. Sluiten leidt op de korte termijn tot minder behoefte aan IC-zorg, maar op de lange termijn tot veel meer behoefte aan IC-zorg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...