Ga naar inhoud

Solas

Lid
 • Aantal items

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Solas's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

22

Community reputatie

 1. Helaas niet een heel vrolijk bericht; Sars-CoV-2 kan mogelijk al worden verspreid door ademen en praten. https://edition.cnn.com/2020/04/02/health/aerosol-coronavirus-spread-white-house-letter/index.html
 2. Twee artikelen toegevoegd; "Real estimates of mortality following COVID-19 infection" en "Potential Factors Influencing Repeated SARS Outbreaks in China"
 3. Weer een nieuw artikel bijgevoegd. Ik heb het de laatste week wat drukker gehad, dus wat minder toevoegingen van mijn kant. Ik ga straks nog een moment nemen om wat artikelen te selecteren en toe te voegen.
 4. Eens, heb mijn vorige post aangepast wegens ontbreken van betrouwbare bronnen. En zal het verder nalaten om een discussie aan te gaan ?
 5. Vreselijk dit. Medewerkers moeten gewoon goed beschermd kunnen zijn. Ik heb echt met ze te doen. Ik vraag me oprecht af hoe lang we nog hebben tot een lockdown.
 6. Dat je latex handschoentjes moet aanschaffen. Nee, gekkigheid. Overigens zit je boy in zijn artikelen flink af van de totalen aantallen besmettingen met covid-19. In een artikel twee weken geleden suggereerde hij dat er 120.000 gevallen zouden zijn, niet meer.
 7. Er is al lang en breed aangetoont dat social distancing zijn vruchten afwerpt bij het vertragen van een virus. Dan kan die vriend van jou nog even fijn niks te doen hebben, in plaats van beoordelen op leeftijd wie er geintubeerd moet worden, en wie niet. Overigens is de IKEA dicht, wordt er nagenoeg contactloos gepind, en lopen de dames en heren in mijn supermarkt met latex handschoentjes rond.
 8. Natuurlijk willen "we" dat uiteindelijk als het de praktijken met een triage in een legertent kan voorkomen. Je haalt Amsterdam als voorbeeld erbij. In Breda liggen er inmiddels 11 covid-19 patienten op de IC. Dat is méér dan in de PIEK van het griepseizoen. En dan mogen we nog tien dagen tot we op het niveau van Italië zitten. Met andere woorden, we zijn net pas begonnen. Stuitend dat er in dit soort situaties nog nood is om blijkbaar even te krabbelen aan ongekend historische maatregelen vanuit een ogenschijnlijke allergie voor blauw.
 9. Ik ben afgehaakt. Niet alleen omdat de toon van het artikel me geheel niet aanstaat ("Some other country nobody gives a damn about") Maar de plaatsing van het kader. Het gaat niet zozeer om de aantallen doden. Het gaat erom dat de golf van mensen die beademing nodig hebben, moet worden gespreid.
 10. Kan er iemand toevallig achter de VK paywall? Artikel fragment; “Dit is de pandemie waar we al decennia voor zijn gewaarschuwd. Dit is gewoon real. En dan schrik je er toch van hoe weerloos je bent.’ Het virus velt daarbij echt niet alleen oude mensen, zegt intensivist Van der Kuil. ‘Ik heb ook iemand van 26 in het ziekenhuis liggen.’ Ook in het Amphia Ziekenhuis liggen opvallend veel jonge mensen, bij wie weinig achterliggende problemen bekend zijn. Daarbij moet ongeveer eenderde van de patiënten die in het ziekenhuis worden opgenomen uiteindelijk door naar de intensive care, wegens het falen van de longen. ‘Dat is echt shocking’, zegt de arts, een percentage waarvan politici de impact nog niet lijken te begrijpen. ‘Dit cijfer kennen we bij geen enkel ziektebeeld.’ Het moeilijke is ook nog eens dat ernstig zieke patiënten wel twee à drie weken aan de beademing moeten, dat is erg lang, en erg lastig omdat het de capaciteitsproblemen enorm vergroot. En alsof dat nog niet genoeg is: de patiënten moeten ook nog eens vaak op hun buik worden beademd, wat de zorg extra intensief maakt en extra gevaarlijk, omdat het risico groot is dat het beademingsbuisje eruit valt wanneer iemand verlegd moet worden om doorligwonden te voorkomen. Er is maar één remedie tegen een totale verstopping van de zorg, denkt Van der Kuil: nog extremere maatregelen. ‘Al die mensen die nu nog naar het café gaan, moeten beseffen dat ik ze straks wellicht moet vertellen dat ik hun vader niet meer kan opnemen.’ https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/artsen-vrezen-het-ergste-je-schrikt-ervan-hoe-weerloos-we-zijn~b0335c91/
 11. Laat maar zitten. Het is altijd wel op een schaal te plaatsen. Zag er gister nog eentje voorbij komen met TBC erbij, het aantal doden per dag. De complexiteit van het verloop en de bijbehorende dynamiek van covid-19 laten we even buiten beschouwing. Tegen zoveel simpelheid...
 12. 1. Wat ga jij doen wanneer het ook in Europa massaal uitbreekt en met name in of richting NL verspreid. Social Distancing, dat is toch al mijn hobby ? Sluit je jezelf een paar weken af van de buitenwereld met je gezin en ga je van je preps leven? Is niet echt mogelijk met mijn werk, maar als de omstandigheden er naar zijn; ja! Genoeg in huis voor mij en mijn dieren. BIL of ga je naar je BOL? BIL, BOL heb ik (nog) niet. BOL zou voor mij zijn; een plek in de vrije natuur die ik redelijk ken. Ik ken er wel wat, dat scheelt. Essentiëler is reizen met een vriend of een groep die elkaar steunt en vertrouwt. Zeg je laat maar komen, ik ben gezond dus overleef een dergelijke griep wel? Neen, laat maar niet komen. Ik ben gezond en fit maar ik word liever niet ziek van dit nieuwe virus gezien de complicaties en de mogelijke blijvende schade, ook als ik officieel buiten de risicogroep val. Anders? Ik wil tevens geen kwetsbare mensen infecteren. 2. Tref je naast je reguliere preps andere extra maatregelen? Ja, specifieke medicatie. Denk aan hygiëne, medisch, voorraad, brandstof, gear etc. Valt bij mij onder reguliere preps ? 3. Wanneer is voor jou het dat je actief je plannen in werking gaat stellen? Als ik merk dat men zich echt geen raad meer met de situatie weet. Maar dit is een geleidelijk proces tot nu toe. Niet essentiele sociale contacten zijn opgeschort. Grote massa's mijden. Niet dringende afspraken bij arts of dokter lekker verzetten. Wacht je het momentum af, vaar je op de overheid, RIVM, beslis je snel en ben je weg etc. Nee, op eigen inschatting. Ik ben niet het vluchttype dus zal me eerder bezig houden met medemens- en dier ondersteunen in een crisis situatie. 4. De Spaanse griep was een sluipmoordenaar omdat we toen vergeleken met nu weinig reisden, vliegtuigen, auto's, OV ect. Nu kan het snel gaan. Hoelang denk je dat een dergelijke pandemie kan gaan duren? In dit geval? Half jaar of langer. Heb ook wel geaccepteerd dat dit virus gewoon een blijvertje is.
 13. Het lukt me helaas nog niet om het college te openen, maar als ik hem kan zien zal ik hem erbij zetten. Dankjewel!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...