Ga naar inhoud

Pelican07

Lid niveau 2
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pelican07

  1. Ik vrees dat het een zware winter zal worden. Dure boodschappen, mensen die hun rekening niet meer kunnen betalen of hun huis niet kunnen verwarmen, en inderdaad bedrijven die in de problemen komen door de hoge (energie) prijzen.

    Weer een reden om mijn preps aan te scherpen.

    Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9S met Tapatalk

    • Leuk 1
  2. Volgens mij was er nog geen ander topic over de recente enorme inflatie in Nederland. Vanochtend kwam het bericht dat de supermarktprijzen met 18,5% (!) waren gestegen. Het kabinet lijkt weinig te doen en de winter moet nog komen met de enorme energieprijzen van de laatste en komende tijd.

     

    Wat doen jullie om je hierop voor te bereiden?

     

    - Hoe ga je om met de hogere voedselprijzen?

    - Hoe ga je om met de hogere energieprijzen

    - Hoe ga je om met mogelijke rellen en onrust onder de bevolking de komende maanden?

  3. Zojuist, Ronin Kogaratsu zei:

    Als dat waar is dan is dat een fors verschil met het reguliere griep cijfer van 0,1%  En dan snap ik de houding in NL niet zo

    Klopt. Sommige "experts" houden stug vol dat het niet veel erger is dan een griepje, en maar al te veel mensen geloven dat graag. De cijfers blijven natuurlijk veranderen in de tijd, en misschien wordt het lager. Het verschilt op dit moment ook sterk per land. Maar dat het zwaarder is dan een griepje is wel redelijk duidelijk.

    • Leuk 2
  4. 1 minuut geleden, Ronin Kogaratsu zei:

    Ik kan erover heen gelezen hebben, maar weet iemand wat het exacte sterf percentage is van dit virus? Ik hoor cijfers als .2% , 2% , 3%  En bij een artikel in Trouw dat 90 % overleeft. Wat met die 10% dan?

     

    Wat zijn de cijfers die het meest actueel zijn? Want als het echt 3% blijkt te zijn dat is wel massief en ongekend

    Er zijn meerdere cijfers, maar het ligt zo tussen de 2% en 3%.

    • Leuk 2
  5. Geen officieel bevestigd bericht, maar ik krijg het volgende door van een vriendin:

     

    "Ik hoor net van dat vriendin van mijn zusje die in Tilburg ziekenhuis werkt dat daar ook een tekort aan mondkapjes is. En dat er paniek is in dat ziekenhuis is ook. Die vriendin werkt zelf op de kinderafdeling maar die krijgt dat wel allemaal mee."

     

    Het past allemaal prima in het beeld dat Nederland niet goed is voorbereid.

    • Leuk 1
  6. Zojuist, Gab zei:

    Goedemiddag allemaal, 

     

    Ik ben geen prepper maar ik heb dankzij jullie forum  wel een aantal nuttige tips gevonden waarvoor dank!

     

    Zouden jullie even met mij mee kunnen kijken of ik een beetje voorbereid ben mocht mijn gezin en ik in quarantaine moeten.

     

    Ik heb:

    • voor een minimaal een maand houdbaar eten en  drinken (ook extra water)
    • een paar flessen dunne bleek en baking soda ingeslagen
    • Viruguard besteld bij Praxisdienst (nog niet gekregen, was niet op voorraad
    • ieen paar stofkapjes FFP2 van de Action, verre van optimaal denk ik maar kon niet anders vinden
    • genoeg zeep, schoonmaakmiddelen en toiletpapier voor minimaal een maand
    • multi-vitaminen, vitamine C en D en paracetamol en iboprufen ingekocht
    • latex handschoenen
    • batterijen

    Maar ik mis vast nog wel iets .... wat allemaal qua medicatie hebben jullie zoal in huis?

     

    En hebben jullie een idee waar ik nog mondkapjes zou kunnen bemachtigen? En welke zijn dan handig? Ik zat zelf te denken aan die chirurgische mondkapjes en dan zo'n FFP2 stofmaskertje  er over heen? Andere kapjes wordt sowieso wel lastig om aan te komen denk ik.

     

    Alvast bedankt voor jullie antwoorden en adviezen!

    met vriendelijke groet,

     

    Gabrielle

     

    De generieke medicijnen die ik extra heb ingeslagen zijn:

     

    - Paracetamol (normaal en zetpil)

    - Ibuprofen

    - Antihistamine

    - Diarreeremmers

    - Neusspray

    - Hoestmiddel met codeine (tegen droge hoest waar corona om bekend staat, maar de codeine kan ook dienen als slaapmiddel/ontspanmiddel)

    - Acetylcisteine (Fluimucil) voor taai slijm

     

    Verder heb ik nu voor een paar maanden mijn antidepressiva, want daar wil je niet ineens zonder zitten.

    • Leuk 3
  7. Ondertussen is mijn ervaring op de social media dat je wordt aangevallen als je uitlegt dat corona toch wel een stukje erger is dan de griep (minstens 20x zo dodelijk bijvoorbeeld.)

     

    Mooie antropologische en psychologische observatie van wat angst en cognitieve dissonantie met mensen doet. Ik stop er maar mee om deze mensen te verlichten; dat is parels voor de zwijnen.

    • Leuk 2
  8. 2 uur geleden, f150 zei:

    Nog vooruitlopend op een apart draadje met COVID-19 dashboard, twee dashboards met een focus op de Nederlandse berichtgeving. 

    De eerste is al eerder vermeld en toont de activiteit in de Nederlandse media (zowel kranten, online magazines als social media), daarbij geplaatste afbeeldingen, trending topics, sentimentanalyse en een live-feed met social media berichten:

     

    https://in.coosto.com/d/32b5849f2b164ea331fb2319/corona-virus

    1073736306_corona-activiteitentrends.jpeg.f1c0aabc56a044bdfb4777575052b417.jpeg

     

    Het tweede dashboard bevat een soortgelijke stream van social media berichten en sentiment, waarbij in de linkerkolom alles met Corona is opgenomen, en in de rechterkolom het RIVM (wat een bredere berichtenstroom kan zijn, denk aan de stikstofcrisis). Daaronder staat een sentiment analyse die gerelateerd is aan resp. corona en het RIVM over de afgelopen 30 dagen en in lichtgrijs de 30 dagen daarvoor:

     

    https://in.coosto.com/d/6ef0f8db233dc4bb003c23fd/rivm

    2011979953_coronaenrivmberichtenensentiment.jpeg.c5682618c852575575934e8cf3077c45.jpeg

    Dit is top, dank!

    • Leuk 1
  9.  
    De grenzen staan open, die controle was er nooit. Er kunnen letterlijk duizenden asymptotic  dragers van het virus in Nederland zijn. Om nu opeens drukte te maken over die reizigers?
    Ik had al weinig verwachtingen van de overheid maar ik heb ze nog wat verder teruggeschroefd :-)

    Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk

    • Leuk 1
  10. Er gaan inderdaad berichten rond dat China de definitie van "geinfecteerd" heeft aangepast. Mensen die wel geinfecteerd zijn maar geen symptomen hebben worden nu voor het gemak als niet geinfecteerd gerekend. Wel zo fijn voor de cijfers ?

     

    Helaas voor China en voor ons zijn deze mensen wel geinfecteerd EN besmettelijk, dus dit is niets anders dan de schone schijn ophouden.

  11. 2 uur geleden, Bunkerprepper zei:

    Intussen is zo'n cruiseschip als de Diamond Princess feitelijk één grote besmettingshaard geworden.

    Zojuist is bekend geworden dat er nog 66 mensen extra geïnfecteerd zijn, waarmee het aantal geïnfecteerden aan boord nu dus op 136 staat.

    De stemming onder de circa 3700 passagiers is volgens het artikel in The Guardian overwegend depressief.

    Bron: https://www.theguardian.com/world/2020/feb/10/coronavirus-60-more-cases-on-cruise-ship-as-depression-sets-in

     

    afbeelding.png.3b82eec3b56b155cbfd24077c85895b4.png

    Slechts een deel van het schip is getest, dus dit kan nog een hoop meer worden. Zeker omdat het virus besmettelijk is zonder symptomen.

    • Leuk 2
  12. Pas sinds een paar dagen zijn de meeste landen in Afrika in staat om op corona te testen; daarvoor was dit slechts in 2 landen mogelijk. Ik voorspel dus dat we binnenkort ook in Afrika infecties zullen gaan zien, misschien flink oplopend aangezien al bestaande gevallen dan ook pas geidentificeerd kunnen worden.

    • Leuk 3
  13. Raar argument over dat vliegtuig. Als iemand ziek is kan ie het coronavirus overdragen, ook als hij/zij nog geen symptomen heeft. Sowieso kan dit binnen een afstand van 2 meter of bij direct contact. Of het ook via de lucht verspreid kan worden is volgens mij nog niet bekend. 

    • Leuk 2
  14. 4 uur geleden, FincaInSpanje zei:

    De voorraden van eten en drinken,  maar ook van andere producten zijn wereldwijd (en zeker in het westen) zo hoog dat er voor maanden mogelijk een jaar bijgevuld kan worden. M.u.v. dag of weekverse producten die just in time worden geleverd en misschien niet alle producten.

     

    Pas wanneer bij grote pakhuizen, fabrikanten en groothandels de voorraad gaat stokken, zie je dat terug in de supermarkten. Maar dan hebben wij al lang en breed signalen binnen gehad als preppers.

     

    Ik zie dus het nut niet zo om in een lokale supermarkt de schappen te bekijken en of het is bijgevuld of niet.

     

    Het virus zal zeker wat economisch effect hebben op de goederen en diensten vanuit China die wij gebruiken, maar verreweg ons meeste voedsel komt van elders.

     

    Nederland (onze boeren) exporteren meer dan dat we importeren. Ik dacht uit het hoofd dat we een overschot hebben van ongeveer 90 miljard euro per jaar. Voor het milieu zou het juist beter zijn als we ons eigen voedsel eerst zouden gaan eten i.p.v. voor het goedkoopste te gaan.

     

    In hoeverre een virus de NL voedselvoorraad plat zou kunnen leggen, durf ik niet te zeggen. Dat zou ook aan de overheid liggen wanneer ze de spelregels veranderen.

     

     

    Ik ben eigenlijk wel verbaasd over de hoeveelheid voorraden, had niet gedacht dat het meer dan een paar weken zou zijn. Dat stelt wel voor een deel gerust. Aan de andere kant is er ook het gevaar dat bepaalde gebieden worden afgesloten ivm quarantaine, of dat transporteurs ziek worden e.d. Hoe kijk je hier tegenaan? Er kunnen veel dingen foutgaan in het logistieke systeem tijdens een crisis.

     

    Wat zou jouw tip zijn voor deze weken omtrent dit virus? 

    • Leuk 1
  15. Het Telegram kanaal is voor een groter publiek gemaakt, niet alleen preppers. Het is vooral het bundelen van betrouwbare (mainstream) media en het bespreken van berichten hierin. Ik denk dat de meeste dingen die ik daar deel voor jullie ook al bekend zullen zijn.

     

    Specifiek prepper-gerelateerde dingen zal ik hier delen. Net nog even in de supermarkt geweest, alles was netjes bijgevuld en ik heb nog geen producten gezien waarop gehamsterd is. De grote massa maakt zich blijkbaar nog geen zorgen.

  16. Ik ben langzaam wat extra eten en drinkwater aan het inslaan (heb helaas nog geen filter) en schoonmaakmiddelen, batterijen etc. 

     

    Wat mij opvalt, als je op Twitter kijkt, is dat mensen zich nu wel zorgen beginnen te maken over de Nederlanders die uit Wuhan geëvacueerd zijn, en de quarantainemaatregelen eromheen. Voor zover ik nu weet mogen ze thuis in quarantaine zitten, maar ook dan is er natuurlijk nog een kans op besmetting. Verder komt minister Bruins nu niet echt daadkrachtig over als hem gevraagd wordt hoe Nederland is voorbereid. Los van werkelijke besmettingen kan dit paniek in de hand werken.

     

    De komende dagen ga ik even extra zorgvuldig poolshoogte nemen naar gedrag van mensen in winkels; gedragen ze zich paniekeriger? Kopen ze dingen die wijzen op hamstergedrag? Dit zouden de eerste tekenen kunnen zijn van aanstaande problemen. Mocht ik bijzondere dingen meemaken zal ik jullie op de hoogte brengen.

     

    Overigens heb ik een Telegram kanaal gemaakt waarbij ik updates deel over het coronavirus, vooral met betrekking tot Nederland. Je kunt je hier abonneren: https://t.me/coronavirusnl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...