Ga naar inhoud

Pelican07

Lid
 • Aantal items

  22
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Pelican07's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

28

Community reputatie

 1. Als de groei van de afgelopen dagen doorzet (40% per dag), hebben we hier over anderhalve week ook 6.000 patiƫnten net als in Italiƫ. Dan zal ook hier de shit aan zijn qua belasting van de zorg.
 2. Klopt. Sommige "experts" houden stug vol dat het niet veel erger is dan een griepje, en maar al te veel mensen geloven dat graag. De cijfers blijven natuurlijk veranderen in de tijd, en misschien wordt het lager. Het verschilt op dit moment ook sterk per land. Maar dat het zwaarder is dan een griepje is wel redelijk duidelijk.
 3. Er zijn meerdere cijfers, maar het ligt zo tussen de 2% en 3%.
 4. Geen officieel bevestigd bericht, maar ik krijg het volgende door van een vriendin: "Ik hoor net van dat vriendin van mijn zusje die in Tilburg ziekenhuis werkt dat daar ook een tekort aan mondkapjes is. En dat er paniek is in dat ziekenhuis is ook. Die vriendin werkt zelf op de kinderafdeling maar die krijgt dat wel allemaal mee." Het past allemaal prima in het beeld dat Nederland niet goed is voorbereid.
 5. Goed dat er contactenonderzoek plaatsvindt, maar na verloop van tijd heeft dat weinig zin als er zoveel gevallen zijn dat de ziekte zich hoe dan ook verder zal verspreiden. We gaan het zien.
 6. De generieke medicijnen die ik extra heb ingeslagen zijn: - Paracetamol (normaal en zetpil) - Ibuprofen - Antihistamine - Diarreeremmers - Neusspray - Hoestmiddel met codeine (tegen droge hoest waar corona om bekend staat, maar de codeine kan ook dienen als slaapmiddel/ontspanmiddel) - Acetylcisteine (Fluimucil) voor taai slijm Verder heb ik nu voor een paar maanden mijn antidepressiva, want daar wil je niet ineens zonder zitten.
 7. Ondertussen is mijn ervaring op de social media dat je wordt aangevallen als je uitlegt dat corona toch wel een stukje erger is dan de griep (minstens 20x zo dodelijk bijvoorbeeld.) Mooie antropologische en psychologische observatie van wat angst en cognitieve dissonantie met mensen doet. Ik stop er maar mee om deze mensen te verlichten; dat is parels voor de zwijnen.
 8. Yep het hamsteren is in Italie begonnen. Ik denk dat de komende week de week is om de laatste voorbereidingen te treffen voordat het hier in Nederland misschien los gaat.
 9. Ik had al weinig verwachtingen van de overheid maar ik heb ze nog wat verder teruggeschroefd :-) Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 10. Inmiddels is de controle op mogelijke infecties in Nederland volkomen kwijt. https://www.ad.nl/buitenland/nederlandse-cruisegangers-stiekem-naar-huis-gevlogen-marathon-van-tokio-weert-recreanten~ac23d669/
 11. Er gaan inderdaad berichten rond dat China de definitie van "geinfecteerd" heeft aangepast. Mensen die wel geinfecteerd zijn maar geen symptomen hebben worden nu voor het gemak als niet geinfecteerd gerekend. Wel zo fijn voor de cijfers ? Helaas voor China en voor ons zijn deze mensen wel geinfecteerd EN besmettelijk, dus dit is niets anders dan de schone schijn ophouden.
 12. Zelfs het hoofd van de WHO, die tot voor kort vooral China de hand boven het hoofd leek te houden, geeft aan dat we misschien nog maar het topje van de ijsberg hebben gezien van corona. https://twitter.com/DrTedros/status/1226629008302931971
 13. Slechts een deel van het schip is getest, dus dit kan nog een hoop meer worden. Zeker omdat het virus besmettelijk is zonder symptomen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...