Ga naar inhoud

Mono

Lid
  • Items

    84
  • Registratiedatum

Berichten die geplaatst zijn door Mono

  1. Active op datum:

    (0 wordt als 1 weergegeven in log schaal.)

    image.thumb.png.2dace1dff84d69b3a0ec74ed99dc638e.png

     

    Active met start vanaf minimaal 50 active, per dag:

    image.thumb.png.c984349efc59f9eca65c34a6f7f5e2cd.png

     

    Deaths per datum

    (0 wordt als 1 weergegeven in log schaal.)

    image.thumb.png.116a06f5b6641d2b1325194066128892.png

     

    Deaths met start vanaf minimaal 2 deaths, per dag:

    (0 wordt als 1 weergegeven in log schaal.)

    image.thumb.png.d5d47a0b16214a1621d13cdd725d15cd.png

    • Leuk 1
  2. 24 minuten geleden, Bunkerprepper zei:

    Misschien is het prettig als je de data van Nederland altijd op de voorgrond houdt (en die bijvoorbeeld 2x zo dik afdrukt)?

    Nu is het een beetje zoeken waar Nederland gebleven is... ?

    Heb hem net aangepast. (NL is de dikkere zwarte lijn.)

  3. Figuur met "active" cases, zodat ook dalingen te zien zijn. (Berekend als: indien veld beschikbaar en niet 0, dan active veld gebruikt, en anders confirmed-deaths-recovered.)

    (Deze data is mogelijk niet van elk land beschikbaar.)

     

    image.thumb.png.bd0051b5c948f83a6bfe66c31c4075bf.png

     

     

    Active naar kalender datum:

    image.thumb.png.b6a3031dbb14ef3fa2ece9b1db8214ad.png

     

     

    • Leuk 2
  4. 38 minuten geleden, DutchPublisher zei:

    GGD Utrecht 

     

     

    Het fimpje 

     

    Is dit een duidelijke uitleg?

    De eerste zinnen is prima; je weet niet of je besmet bent; je merkt het niet.

    Maar dan raak ik compleet het spoor bijster, want dan zegt ze: Als je zelf klachten hebt, blijf dan binnen.

    En als dat niet zo is, ga dan maar lekker buiten spelen.

    Snapt u het nog?

    Patricia Bruijning hoort bij de RIVM club. Wat ze dus naar buiten brengt in de media, zal dus aansluiten bij wat RIVM zegt.

    Van RIVM is het duidelijk dat ze vaak achter de feiten aanlopen en aannames maken die later niet blijken te kloppen. Ook moet gelet worden op wanneer het is gezegd. De ontwikkelingen gaan hard, dus wat vorige week is gezegd, kan inmiddels al verouderd zijn.

     

    RIVM:

    https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

    Quote

     

    Mogen mijn kinderen nog buitenspelen met anderen?

     

    Uit de gegevens die nu bekend zijn, lijken kinderen weinig bij te dragen aan de verspreiding van het coronavirus. Kinderen kunnen prima met anderen spelen als ze géén klachten hebben zoals koorts, verkoudheidsklachten of hoest. Maar vermijd grote groepen.

     

    Quote

     

    Waarom mogen kinderen wel buitenspelen met anderen?

     

    Uit de gegevens die nu bekend zijn, lijken kinderen weinig klachten te krijgen van het coronavirus en weinig bij te dragen aan de verspreiding van het coronavirus. 
    Kinderen kunnen prima met andere kinderen spelen als ze géén klachten hebben zoals koorts, verkoudheid of hoest. Maar liever niet met een groep, maar met een paar andere kinderen. Bijvoorbeeld een partijtje voetballen met een grote groep kinderen is geen goed idee, maar met een paar kinderen op doel schieten of overschieten zou wel prima kunnen. Andere contactspelletjes doen zoals tikkertje is geen goed idee, maar spelen in een speeltuin met een paar kinderen kan wel. Belangrijk is dat ook kinderen zo veel mogelijk intensief lichamelijk contact proberen te vermijden en dat zij voor en na het spelen met speelgoed/toestellen hun handen wassen.

     

    Quote

     

    Zijn kinderen een speciale risicogroep voor het nieuwe coronavirus?

     

    Op dit moment krijgen kinderen bijna nooit klachten van het nieuwe coronavirus. Kinderen zijn dus geen speciale risicogroep. Kinderen vormen ook geen grote besmettingshaard voor de ziekte.

     

     

    Ook in dit RIVM stukje zitten kleine problemen in de tekst. Als je als ouder even vlug te tekst bekijkt om te checken of je kind buiten mag spelen, lees je de vraag "Mogen mijn kinderen nog buitenspelen met anderen?" en het antwoord "prima" mits je "grote groepen" vermijdt. Later blijkt echter dat in het detailleerdere stuk "Waarom mogen kinderen wel buitenspelen met anderen?" staat dat het niet helemaal "prima" is, je moet je namelijk houden aan geen intensief lichamelijk contact, en ze moeten voor en na gebruik van speeltoestellen de handen wassen.

     

    Houd er verder rekening mee dat dit "Kinderen vormen ook geen grote besmettingshaard voor de ziekte." een aanname is van RIVM. Er is door RIVM hier recent onderzoek naar gestart, nadat een infectioloog in de media steun probeerde te vinden voor zijn onderzoeksplan ernaar.

     

    Hier hoe CDC (US) er over denkt:

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prepare/children.html

     

    En hier wat onderzoekers uit China over de effecten van binnenblijven:

    https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)30547-X/fulltext

     

     

  5. 25 minuten geleden, antivirus zei:

    Ik vind een chirurgisch mondmasker bij lage risicohandelingen nog acceptabel vergeleken met de richtlijnen voor extramurale inzet van PBM rondom COVID-19. Zie hiervoor onderstaande link en de onderstaande quote. Geen PBM als je minder dan 5 minuten bij een van COVID- verdachte persoon bent. Er mag dus 5 minuten naar hartelust geinfecteerd worden.

     

    https://lci.rivm.nl/covid-19/PBMbuitenziekenhuis

    Iemand in de zorg is zelfs geschort door tegenstrijdig van RIVM met zichzelf overmondkapjes:

     

    https://www.gelderlander.nl/nijmegen/iriszorg-nijmegen-schorst-medewerker-verslaafdenopvang-vanwege-dragen-mondmasker~a3b47442/

    Quote

     

    Een medewerker van de 24-uursopvang voor verslaafden aan de Van Schevichavenstraat in Nijmegen is op non-actief gesteld. Hij wilde in verband met de corona-pandemie alleen nog werken met een mondmasker voor.  Zijn leidinggevende heeft hem dat verboden. Toen de medewerker hevig protesteerde, is hij geschorst.

     

    De organisatie die hem schorste:

    Quote

    ,,Waar nodig en beschikbaar zetten we de erkende beschermingsmiddelen in. Bekend is dat gebruik van mondmaskers een vals gevoel van veiligheid geeft en bij verkeerd gebruik of niet erkend, juist een groter besmettingsgevaar oplevert.”

     

    • Leuk 2
  6. 15 minuten geleden, Cocostar zei:

    Ze komen bij de Plus vandaan. Gewoon losse pitjes, vers verpakt. Voor over de sla. 
     

    Mijn gezin heeft ze ook gegeten maar geen last ervan. 

    Niet iedereen heeft er last van, het kan genetisch bepaald zijn.

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4684458/

     

    Als de pijnboompitten uit China komen, van de Pinus armandii, dan zou het heel goed PNS kunnen zijn. Plus heeft mogelijk deze informatie.

     

    Maar in ieder geval voorzichtig aan doen, en corticosteroïden vermijden. (Ik ben geen arts, dus neem mijn mening niet te serieus.)

    https://www.entuk.org/sites/default/files/files/Loss of sense of smell as marker of COVID.pdf
     

    Quote

     

    While there is a chance the apparent increase in incidence could merely reflect the attention COVID-19 has attracted in the media, and that such cases may be caused by typical rhinovirus and coronavirus strains, it could potentially be used as a screening tool to help identify otherwise asymptomatic patients, who could then be better instructed on self-isolation.

     

    Given the potential for COVID-19 to present with anosmia, and the reports that corticosteroid use may increase the severity of infection, we would advise against use of oral steroids in the treatment of new onset anosmia during the pandemic, particularly if it is unrelated to head trauma or nasal pathology (such as nasal polyps).

     

    There is potential that if any adult with anosmia but no other symptoms was asked to self-isolate for seven days, in addition to the current symptom criteria used to trigger quarantine, we might be able to reduce the number of otherwise asymptomatic individuals who continue to act as vectors, not realising the need to self-isolate.

     

     

  7. 1 uur geleden, Cocostar zei:

    Sinds 2 weken heb ik smaak en reukverlies. Alles smaakt minder of heeft een metaal smaak. In eerste instantie dacht ik dat het kwam door het eten van pijnboompitten die ik 2 weken geleden at. Daar kun je ook een bittere metaalsmaak in de mond van krijgen. In 2012 heb ik dat eerder gehad. 

    Gisteren las ik erover op dit forum dat het een symtoom van Covid kan zijn.
    Ik heb verder geen andere symptomen. Mijn gezin heeft er geen last van.

    Met een beetje geluk is het toch PNS, maar voor de veiligheid is het inderdaad beter om rekening te houden dat het COVID-19 kan zijn.

    Waar heb je de pijnboompitten vandaan en in welk product zat het? Misschien dat de leverancier kan vertellen of meer mensen klachten hebben gekregen.

    • Leuk 2
  8. Mooi, RIVM (Patricia Bruijning) gaat het onderzoeksvoorstel van Jaap Goudsmit volgen om te onderzoeken wat er precies in verspreiding binnen in gezinnen plaatsvindt, wordt net op Nieuwsuur medegedeeld. (Zijn naam is niet genoemd, maar het klinkt wel als het plan van Goudsmit.) Jaap Goudsmit was eerder op 17 maart op Op1 te horen, waar hij zijn plan kwam voorstellen, in de hoop dat er gehoor aan zijn plan zou worden gegeven. Goudsmit had het liefst dat een team uit Amsterdam of EMC het zou onderzoeken, maar fijn dat RIVM het oppakt. (Eerder zei RIVM dat kinderen geen rol spelen, i.t.t. wat het buitenland zei.)

     

    Mijn quote over Goudsmit in https://forum.preppers.nl/topic/14591-groepsimmuniteitherd-immunity/?do=findComment&comment=412996 :

     

    Quote

    Jaap Goudsmit. Emeritus hoogleraar virologie AMC, hoogleraar epidemiologie Harvard, bekend van onderzoek naar Aids. 17 maart, OP1
    Zegt: vergelijking van groepsimmuniteit bij mazzelen (die Rutte gebruikt) gaat "moeilijk" op, omdat de besmettelijkheid van het virus een "volstrekt andere dynamiek heeft". Ook kennen we de feiten van mazelen terwijl het coronavirus "totaal uniek" is. Onduidelijk is wat er bij kinderen aan de hand is (omdat ze i.t.t. andere ziekten niet gevoelig lijken te zijn). Groepsimmuniteit kennen we van vaccinatie, maar bij infectie is het een andere situatie. De strategie is gebaseerd op "aannames" over wie en hoe de infectiositeit zich verspreidt. Behoud van immuniteit is onduidelijk. Goudsmit pleit voor meer onderzoek en benoemt deze stap voor stap concreet. Goudsmit keurt de strategie niet letterlijk af, maar geeft aan dat er hoge prioteit moet worden gesteld aan onderzoek naar wat er zich precies gebeurt in infectiositeit: wie is er besmet (iedereen binnen testen een testgroep) en exact nagaan hoe besmettingen precies plaatsvinden, wie-wie besmet, vooral gelet op leeftijdsgroepen. Goudsmit heeft een concreet plan en probeert daar actief steun voor te vinden.

     

    • Leuk 3
  9. 1 uur geleden, OBL-Rien zei:

    Persoonlijk maakt het me niet uit met hoeveel "paniek" of "rust" iemand iets zegt. Maar wanneer we naar de CFR per land kijken:

     

    Dan zien we dat NL ongeveer 15 dagen op Italië achterloopt, en dat België ongeveer 7 dagen achter NL aanloopt.

    De VS is vandaag flink stegen in aantal besmettingen. Best wel een interessante om te volgen.

    Het lijkt wel of Trump een westrijdje is aangegaan met Italie om op koppositie te komen.

     

    https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/cases-updates/cases-in-us.html

    https://www.nytimes.com/interactive/2020/us/coronavirus-us-cases.html

    https://www.bbc.com/news/world-51235105

    Ze zitten nu op 44k.

     

    https://twitter.com/MarkJHandley/status/1242288147418972161/photo/1

     

    (Deze hieronder zijn nog van gisteren.)

    image.thumb.png.9a1836fd839e17458967df1050c40872.png

     

     

    https://relief.unboundmedicine.com/relief/view/Coronavirus-Guidelines/2355041/all/Epidemic__Epi__Curves_for_Coronavirus_COVID_19

    image.thumb.png.bfefda8a1728ad686d5712d9332b4e64.png

    • Leuk 2
  10. 2 minuten geleden, Kciroj zei:

    In Noord-Korea zijn helemaal geen COVID-19 gevallen dus die doen het nog beter...toch?

     

     

    https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_North_Korea
     

    Quote

     

    In early March, the North Korean government continued to deny that they had any cases of COVID-19. However, according to South Korean media outlet Daily NK, 180 soldiers had died. There was no estimate of those merely infected.[16]

    In February and March, U.S. officials observed a decrease in military activity in North Korea, believed to be a sign that there are COVID-19 cases in the country.[1] General Robert B. Abrams observed that the North Korean military had "been on lockdown for about 30 days" and "didn’t fly an airplane for 24 days".[1]

     

     

    https://www.scmp.com/news/asia/east-asia/article/3074377/coronavirus-nearly-200-north-korea-soldiers-die-outbreak

     

  11. 3 minuten geleden, OBL-Rien zei:

     

    Dat staat niet in de tweet die je citeert.

    Mee eens. Zat ook te twijfelen of ik het zo moest posten. Maar dat is wel waar ik vanuit ga wat Trump bedoelt, even los van of hij het dan ook daadwerkelijk gaat eindigen.

     

    Hoe CNN over de Tweet denkt:

    https://edition.cnn.com/world/live-news/coronavirus-outbreak-03-23-20-intl-hnk/index.html

    Quote

    Trump's retweets signal desire to end social distancing after 15 days

     

  12. 7 minuten geleden, John Durden zei:

    Iedere stap die ze zetten hebben ze in de 2e kamer briefings succesvol (lees: zonder gevolgen) kunnen verdedigen.

    Dat ligt ook een beetje aan de briefing zelf denk ik, en aan de kamerleden. In de briefing kon elk kamerlid twee vragen stellen, waarna een antwoord van Van Dissel volgde, en meteen door moest worden gegaan naar het volgende kamerlid. Veel goede kritische vragen zaten er niet tussen en een echte discussie was niet mogelijk. Baudet (totaal niet mijn partij overigens) stelde wel kritische en harde vragen, maar echt een duidelijk antwoord kwam er niet op. Ik moet zeggen dat Van Dissel het als een *politicus* het wel goed deed, hij kon de kamerleden gemakkelijk *aan*, even los van de inhoud.

    • Leuk 2
  13. 7 minuten geleden, John Durden zei:

    Gisteren nog een virologe (opgevoerd als specialist!) op Jeugdjournaal - "Als kinderen ziek zijn - niet naar oma en opa!". WTF ?? Dus als ze geen symptomen hebben mogen ze wel??? 1 van de vele voorbeelden.

    Ik vraag me af of dat soort deskundigen gewoon klakkeloos aannemen wat RIVM zegt, of er misschien niet tegen in durven te gaan, of dat ze onderdeel zijn van het RIVM Outbreak Managementteam en samen één standpunt proberen aan te nemen. Er zijn gelukkig genoeg deskundigen in NL die kritisch durven te zijn, en er heel anders denken dan RIVM.

  14. Gisteren in het nieuws dat er politiebewaking was bij de chloroquine fabrikant in Zeewolde. Nu is naar buiten gekomen dat het gaat om bedreiging.

    Drugdealers willen bij hem (op werk en thuis) pillen komen kopen.
     

    https://eenvandaag.avrotros.nl/item/fabrikant-van-coronamedicijn-bedreigd-ik-kreeg-steeds-vaker-vage-types-op-bezoek/

     

    Quote

    "Afgelopen week kwamen er meerdere dure auto's mijn straat inrijden die je hier normaal nooit ziet, met opvallend jonge bestuurders die bij me aanbelden. Ze boden flinke bedragen voor de pillen, maar ik heb mijn hele voorraad allang gedistribueerd over het land. Alle pillen die we produceren worden nog dezelfde dag verspreid."

     

     

     

    • Leuk 1
  15. 22 maart 2020: Alex Friedrich (prof. medical sciences, fields: Microbiology, Infectious Diseases) in het UMCG in Groningen, waar ze het met succes anders doen dan wat RIVM zegt:

    https://www.groene.nl/artikel/noordelijke-provincies-laten-landelijk-beleid-los-en-testen-massaal

     

    Quote

     

    Wat quotes uit het artikel:

    • "Wij hebben ons losgekoppeld van het landelijke beleid en doen het gewoon bij zorgverleners: testen, testen, testen."
    • windt hij zich op over het stellige punt dat de basis vormt van het Nederlandse RIVM-beleid, namelijk dat je pas vanaf het moment dat je symptomen hebt besmettelijk bent en thuis moet blijven
    • "Het landelijk beleid is tot nu toe om zorgmedewerkers niet meer te testen. Wij doen dat, net als een aantal andere ziekenhuizen, wel."
    • Maar, hoe krijgen jullie het voor elkaar? Er is toch niet genoeg testcapaciteit in Nederland?
      ‘Ik heb nooit begrepen dat dat steeds wordt volgehouden. We hebben geen capaciteitsprobleem.'
    • ‘Nou, we waren er klaar voor, alleen in het begin stuurde de GGD Groningen geen monsters in. Wij vroegen hun waarom. Landelijk beleid, zeiden ze.'

     

    •  
    • Leuk 12
  16. 2 uur geleden, Johnny79 zei:

    Lockdown is inderdaad te negatief. Mensen schikken hiervan en raken in paniek. Dat willen ze voorkomen en daarom mogen we geen lockdown meer zeggen maar noemen we het anders, daar rust nog niet zo'n angst op.

    Lockdown is een duidelijk communicatie middel: blijf binnen.

    In Belgie raken mensen er ook niet echt in paniek van, anders dan het vanzelfsprekend hamsteren.

     

    Als NL/RIVM ergens slecht in is geweest, dan hoort communicatie wel in de top 3.

    RIVM:

    • de kans dat het virus naar NL komt is zeer klein
    • als het virus in NL komt, is de kans klein dat het zich hier verspreidt
    • het virus is helemaal niet zo besmettelijk
    • we zijn zeer goed voorbereid
    • je hoeft geen mondkapjes te kopen, die werken toch niet
    • we luisteren naar de experts en volgen de wetenschap
    • je hoeft je geen zorgen te maken
    • het virus lijkt een beetje op de gewone griep
    • alleen ouderen zijn kwetsbaar
    • kinderen spelen geen rol in de uitbraak
    • als je besmet bent en klachten hebt, moet je thuis blijven, maar je huisgenoten mogen gewoon bij je komen en weer naar buiten gaan
    • je kan gewoon lekker doorfeesten in Brabant met carnaval, dat wordt toch slechts in kleine groepen gedaan
    • we gaan het virus laten verspreiden onder de bevolking, dat is onze strategie
    • we hebben maximale controle
    • na besmetting ben je immuun
    • als iemand geen klachten heeft, is er niets aan de hand
    • groepen kleiner dan 100 personen zijn geen probleem

     

    Op een gegeven moment weet de bevolking het dan ook niet meer, en denken ze: "het zal wel", "het valt wel mee", "als niemand hoest, is er niets aan de hand", "ach, als ik nu besmet raak, dan heb ik het alvast gehad, en kan ik lekker buiten van de zon genieten".

     

    • Leuk 12
  17. 8 minuten geleden, Johnny79 zei:

    De rest zit achter een betaalmuur op het AD, ik weet niet of iemand anders er toegang tot heeft.

     

    Openen in privacy mode van je browser, en je kan hem lezen. Aan het woord komt Roberto Burioni (viroloog Italie), Marcel van Assen (wiskundige sociologie, U. Tilburg), Marc Bonten (microbioloog, UMC) en Marion Koopmans (viroloog, EMC, WHO).

    Quote

    Kale cijfers vertellen dus lang niet alles. Dat geldt ook voor de sterftecijfers.

     

    • Leuk 2
  18. 54 minuten geleden, Mono zei:

     

    Het bericht van NOS (praatpaal van RIVM) wekt de suggestie dat lockdowns onzin zijn. Voor het gemak laten ze een belangrijk deel van zijn uitspraken weg, namelijk dat hij voorstander is van suppression: Hij wilt locksdowns en jacht op het virus.

     

    Hier heb je Michael Ryan van vandaag:

    https://www.irishpost.com/news/world-health-organisations-top-emergency-expert-says-lockdowns-not-enough-defeat-coronavirus-181973

    https://twitter.com/BBCPolitics/status/1241663266549641216

    “What we really need to focus on is finding those who are sick, those who have the virus, and isolate them, find their contacts and isolate them,”

     

    “The danger right now with the lockdowns ... if we don’t put in place the strong public health measures now, when those movement restrictions and lockdowns are lifted, the danger is the disease will jump back up.”

     

    "Once we've suppressed the transmission, we have to go after the virus. We have to take the fight to the virus," Mr Ryan added.

     

     

    NOS heeft de foute titel "WHO: lockdown helpt niet" gelukkig nu gewijzigd in "WHO: lockdown is niet genoeg", maar nog accurater had geweest: "WHO: vecht het virus".

     

    Ik ben ook nog niet helemaal blij hoe ze eindigen met deze quote van Ryan:

    Quote

    Het nadeel van lockdowns is dat het gevaar bestaat dat het virus meteen weer opduikt als de strenge gebiedsverboden worden opgeheven.

    Want dat wekt de suggestie dat dat de conclusie of strekking is van Michael Ryan, wat niet klopt.

    • Leuk 3
  19. 27 minuten geleden, Huisvrouw zei:

    Iinteressant dat NOS nu een berichtje in het liveblog zet dat de WHO zegt dat een lockdown niet helpt. Interessant dat dat bericht nu net verschijnt als er steeds meer stemmen opgaan om het wel te doen. Zou dat berichtje een functie hebben? Ik snap hem even niet.

     

    https://nos.nl/liveblog/2327944-43-mensen-overleden-door-coronavirus-noordwijk-sluit-kustwegen-af-voor-publiek.html

     

     

     

    Het bericht van NOS (praatpaal van RIVM) wekt de suggestie dat lockdowns onzin zijn. Voor het gemak laten ze een belangrijk deel van zijn uitspraken weg, namelijk dat hij voorstander is van suppression: Hij wilt locksdowns en jacht op het virus.

     

    Hier heb je Michael Ryan van vandaag:

    https://www.irishpost.com/news/world-health-organisations-top-emergency-expert-says-lockdowns-not-enough-defeat-coronavirus-181973

     

     

    “What we really need to focus on is finding those who are sick, those who have the virus, and isolate them, find their contacts and isolate them,”

     

    “The danger right now with the lockdowns ... if we don’t put in place the strong public health measures now, when those movement restrictions and lockdowns are lifted, the danger is the disease will jump back up.”

     

    "Once we've suppressed the transmission, we have to go after the virus. We have to take the fight to the virus," Mr Ryan added.

     

     

    • Leuk 4
×
×
  • Nieuwe aanmaken...