Ga naar inhoud

Deveny

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Deveny

  1. Jaren geleden heb ik voor de ziekte van Lyme ook colloidaal zilver gekregen maar heb het weg gedaan door een paar "horror"verhalen op internet.

    Nu jaren later en een paar onderzoeken naar colloidaal zilver verder, blijken al die verhalen van toen erg overdreven te zijn.

    Misschien dat als je elke dag dit spul gebruik,t dat je er dan inderdaad als een grijs lijk uit gaat zien, maar ik zie ook veel voordelen in dit spul.

    (btw, ik merkte toen ik het gebruikte zeker een verbetering in mijn gezondheid, maar als 14 jarige schik je toch wel af na dat soort verhalen)

  2. bovenste tekst even volledig gequoot (ge-kwoot?) :) omdat ik dit VOLLEDIG kan beamen.

     

    kijk ook hier eens CO-Infecties die kunnen wordn overgebracht door teken. schrik niet :)

     

    Er is in nederland nog zo weinig onderzoek gedaan naar deze ziekte en daardoor weten mensen er nog veel te weinig vanaf.

    Bedankt voor het delen van deze link, er staat veel informatie in die de meeste mensen in nederland nog niet weten.

  3. @Deveny,

    Onderstaande reactie schreef ik in het door jouw geopende topic. Helaas was besloten heel het topic, inclusief alle gegeven tips in zijn geheel te verwijderen in plaats van het gewoon te verplaatsen. Vandaar dat ik het nu maar in dit topic plaats. Mijn bericht is maar heel simpel en zeker niet volledig (in de topics die ik aanhaal is nog veeeeeeeeeel meer relevante info), maar wellicht kan het je een beetje op weg helpen.

     

     

     

    Wat betreft aantal liter, dat ligt er heel erg aan hoe jij je BOB samen wil stellen, wat voor een spullen je mee wil nemen, etc. Allerbelangrijkste is denk ik dat de rugzak jouw lijf goed past. Daarom zou ik gewoon bij een buitensportwinkel verschillende modellen passen, en zelf ervaren welke jij fijn vind zitten. Op marktplaats zijn vaak betaalbare tweedehands goede merken te vinden.

    Hier kan je meer lezen over rugzakken zelf: http://preppers.nl/forum/threads/372-De-perfecte-rugzak-tas-INCH-BOB-EDC-en-GHB

     

    Wat betreft de dingen die het meest belangrijk zijn, daar zijn de meningen "een heel klein beetje" over verdeeld.

    In dit topic kan je lezen wat andere leden als hun "basics" zien: http://preppers.nl/forum/threads/8076-JOUW-LIJST-The-Basic-Tools

     

    Verder denk ik dat een waterfilter, een mes, benodigdheden om vuur te kunnen maken/koken, een EHBO-kit, verlichting en een vorm van onderdak wel aardige prioriteit hebben.

    Wat betreft waterfilter heeft de sawyer mini denk ik de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Nu in de prepshop voor € 34,95

    Wat betreft het mes zou je bijvoorbeeld voor een mora kunnen gaan. De mora companion is geen spectaculair Rambo-mes, daar staat tegenover dat ie nu maar 13,25 is (en Mora gewoon een heel degelijk merk is. Een ander basic maar zeer degelijke optie is de Mora bushcraft voor 45,00.

    Wat betreft vuur maken kan je het zo uitgebreid maken als je wil natuurlijk, dit hoeft allemaal niet duur te zijn.

    Hier een fotootje van mijn "firekit":

    foto2.jpg.32e47777489204a8d2077ace038cf4d6.jpg

     

    EHBO kan je een kant-en-klaar EHBOkitje kopen, die zijn vaak niet zo duur. Je kan het natuurlijk ook zelf samenstellen of aanvullen naar behoefte.

     

    Wat betreft onderdak kan je ook kiezen uit verschillende opties. Je kan kiezen voor een poncho waar je een tarp van kan maken, uiteraard ook gewoon voor een tarp, voor een trekkerstentje, voor een bivakzak, voor een hangmat. Kwestie van kijken wat je zelf wil.

     

    Er zijn veel topics over zaklampen, dit is er een van: http://preppers.nl/forum/threads/11104-Wat-voor-zaklamp-hebben-jullie?highlight=zaklamp

     

    Wat betreft spullen kopen die niet te duur zijn, zelf shop ik vooral heel veel rond, vergelijk veel. Kijk bijvoorbeeld bij de decathlon voor relatief goedkope trekkerstenten en andere kampeerspullen, bij de Xenos hebben ze ook kampeerspullen zoals bijvoorbeeld slaapzakken, op marktplaats is hartstikke veel te vinden.

    Let wel op het "goedkoop is duurkoop"-principe, als iets heel goedkoop is maar na 1 keer gebruiken kapot gaat, is het totaal onbruikbaar voor de BOB.

     

    Nou, ik hoop dat je er wat aan hebt. Waarschijnlijk ben je ondertussen al verwezen naar tig topics haha, het kan lastig zijn hier in dit bos de juiste bomen te vinden ;)

    Succes :)

     

    Bedankt voor je uitgebreide antwoord, dit gaat me vast heel erg helpen :)

  4. Vriend van mij had er twee afgelopen weekend.

    1 op zijn been en 1 tussen zijn balzak en bilnaad.

    Hij vond het niet zo grappig als wij het vonden :p

    Elk jaar hebben we wel een paar teken om te verwijderen.

    Wij checken elkaar en de vrouwen de intieme delen.

    Zolang je binnen 24 uur de teek verwijdert zul je geen problemen krijgen.

     

    Het binnen 24 uur eruit halen van een teek geeft ABSOLUUT geen garantie dat je de ziekte van Lyme niet oploopt.

    Sterker nog, de meeste mensen die ik ken met de ziekte van lyme hebben de teek er binnen een paar uur uitgehaald.

     

    Ook wil ik hier nog als extra informatie geven dat niet iedereen met de ziekte van Lyme uitslag of een rode kring krijgt en vaak komen de symptomen van de ziekte van Lyme pas maanden later.

    Daardoor is deze ziekte zo moeilijk te ontdekken en raad ik aan dat iedereen die gebeten is door een teek zich binnen een paar weken voor de zekerheid te laten testen.

    Als je niet meteen behandeld word kom je waarschijnlijk nooit meer van deze ziekte af.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...