Ook gezien dat er een Deens eiland volkomen zelfvoorzienend is. In navolging daarvan is er een Gronings initiatief. Als je voor 10 per jaar lid wordt, krijg je korting op je panelen! Je overschot kun je aan je buren verkopen. Op Texel is eenzelfde beweging op gang.
pure olie die niet te vergelijken is met iets anders, walnoten en pinda's geven mooi resultaat.
erg positief dus en je zou het afval kunnen gebruiken om te stoken maar dat heb ik nog niet geprobeerd.
ik kocht die olie eerst in gespecialiseerde winkels, maar dat kost een duit!
midden flevoland.
heb nog geen kelder maar heb besloten niet weg te gaan maar te blijven als de shit hits the....
ik denk dat ik hier alles heb wat ik nodig heb, water dicht in de buurt, grote tuin, fruitbomen (kersen, appels, peren en walnoot).
Ik ken de omgeving en er zijn hier dicht in de buurt veel vis en jachtmogelijkheden.
nu nog mijn eigen zonnepanelen en diepe waterput en ik ben zo goed als onafhankelijk.
die kelder wil ik gebruiken als opslag voor alle goederen, maar hoe bouw ik het onopvallend en heb ik een vergunning nodig?
Nou, daar valt wat voor te zeggen! Hoef je het niet meer koud te houden als je bv vlees weckt, kan dat trouwens? Moet je dan de lucht er uithalen?
Zag een advertentie, is dit iets? Jij bent de expert! : http://www.vanderkooyjubbega.nl/weck-inmaken/weck-startset.html
Dank, maar in mijn campertje gaan die glazen weckpotten snel kapot door de hoppels!
Moet het per sé in glas of kan het ook in kunststof? Kun je ook vlees op die manier bewaren?
Ik dacht namelijk dat dit alleen voor fruit en groenten was?
Hoi,
Als beginnend prepper kom ik graag in contact met een preppers uit Flevoland.
Liefst 'oude rotten' die al jaren bezig zijn zodat ik wat kan leren.
Heb zelf bv. 65 m2 moestuin in mijn achtertuin en zit aan een kelder te denken voor seperate opslag.
Wie woont er in Flevoland en wil eens met me meedenken?
Groet, Husteng
Hoi,
Bij sommige (keur)slagers kun je je vlees laten inblikken, makkelijk voor op vakantie.
Je kunt je eigen vlees bereiden met je eigen hoeveelheid zout/peper/kruiden in je eigen jus.
Het enige nadeel is dat je het vlees ook moeten kopen bij die (keur)slager en dat is soms duur.
Ook is het vanuit mijn woonplaats ver rijden naar een "inblikker". Het voordeel is dat je het lang kan opslaan.
Weten jullie waar er in Flevoland zo'n inblikker zit? Zijn er wellicht inblik machines te koop, ben ik niet meer afhankelijk!
Graag jullie tips/tricks kan ik weer verder.
Groet, Husteng
Hoi,
Onlangs gekocht (en tot genoegen), de Piteba zadenpers om zelf olie te persen uit vrijwel alles.
Pinda's, walnoten, druivenpitten, zonnebloempitten enz. Gezond en makkelijk, zie url:
http://www.piteba.com/nld/index_nld.htm
Groet, Husteng
Hoi, tip: Dvd Doomsday Preppers op Ebay te koop nieuw en geseald voor $25 incl. verzendkosten regio 0. Niet te krijgen in Nederland en Europa via National Geographic, lang achteraan gezeten! Regio 0 is dus niet te zien op je dvd, maar je kan via google (zoek op: regio free hack met typenummer van je dvd) regio vrij maken. Kost je 3 minuten en het werkt, ook mijn oude dvd/video player van 2003!! Spaart je ook direct veel geld uit bij andere aankopen, want ze zijn daar een stuk goedkoper in de states. Je kan natuurlijk alles via utube zien, maar deze wilde ik gewoon hebben!!! Succes.