Ga naar inhoud

A.I.V.D.

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door A.I.V.D.

  1. Ik vind het allemaal nogal vreemd overkomen. Opeens, zonder aanwijsbare redenen en verdere uitleg, wordt het forum de nek omgedraaid.

     

    Was preppend Nederland afdoende in kaart gebracht en/of was het AIVD-budget op of zo?

     

    Nee hoor, sinds de vluchtelingenstroom hebben we budget zat. We hebben maximale druk op de eigenaren gezet om een nieuw forum op te starten, nl. Gelukszoekers.NL maar ze wilden er niet aan meewerken. :p

     

    Jammer van dit forum maar ik ben ervan overtuigd dat de eigenaren verstandig met alle informatie zullen omgaan. Hopelijk komt er een soort overdracht van de echte preppers informatie\Wiki zodat deze niet verloren gaat. Desnoods @Communicator zijn werk laten afmaken en deze delen via een dropbox oid.

  2. @A.I.V.D.

     

    Kun je zelf nog iets, behalve lullen over ICT en quoten ?

     

    - kun je kaartlezen en hoogtelijnen interpreteren ?

    - kun je met een kompas omgaan ? Ook in hogere regionen i.v.m. magnetische declinatie ? Zeker nog nooit van gehoord, van magnetische declinatie.

    - kun je met een analoog horloge navigeren op de zon, of op de sterren ?

    - kun je al een paar knopen leggen ? Paalsteek, mastworp, ankersteek of schootsteek. Desnoods de platte knoop. Of moet je moeder je schoenen nog strikken ?

    - wist je dat bij hoofdpijn wilgenbast kauwen net zo effectief is als paracetamol ?

     

    Als op alle vragen NEE luidt, ben je gewoon een dikke trol.

     

    Ik ben klaar met je. De mazzel ermee.

     

    Sorry Peerke voor de late reactie, want de meeste mensen hier hebben nog al haast omdat de wereld vergaat;). Ik ga niet op iedere idioot reageren dat begrijp je denk ik wel, maar jouw vragen zal ik beantwoorden. (MOD) De mods reageren ook niet op elke idiote opmerking maar als je mensen gaat schofferen maken we graag een uitzondering.

     

    - kun je kaartlezen en hoogtelijnen interpreteren ? JA land en zee

    - kun je met een kompas omgaan ? Ook in hogere regionen i.v.m. magnetische declinatie ? Zeker nog nooit van gehoord, van magnetische declinatie. JA land en zee

    - kun je met een analoog horloge navigeren op de zon, of op de sterren ? Ja land en zee

    - kun je al een paar knopen leggen ? Paalsteek, mastworp, ankersteek of schootsteek. Desnoods de platte knoop. Of moet je moeder je schoenen nog strikken ? Jazeker, een onderdeel bij het varen. En mijn moeder kan je met een wartelknoop aan de hoogste boom hangen.

    - wist je dat bij hoofdpijn wilgenbast kauwen net zo effectief is als paracetamol ? JA het liefst geen treurwilg en jonge takken nemen. Maar beter nog zijn de natuurlijke middelen Palmitoylethanolamide, Alfa-liponzuur, Boswellia en Curcuma.:o

    Te land, ter zee maar nog niet in de lucht.:p

  3. Directe copy/paste van wikipedia;). Dankjewel.;) Ik vroeg om JOUW beeld, niet die van wikipedia!

     

    Goed opgelet. Een "papieren" omschrijving van een prepper is lastig te geven. Naast de summiere omschrijving in de wiki zijn er nog veel meer aspecten. Iedere prepper vult dat in op eigen wijze en met de kennis en kunde die hij\zij bezit. Preppen gaat veel verder dan het handboek soldaat volgenen een paar blikken soep in de kast, het zou een manier van leven moeten zijn. Een manier van leven die onze voorouders wel beheersten maar die de meesten van ons zijn vergeten.

     

    Al zou ik dus een omschrijving geven van tien A4-tjes, dan nog zouden er mensen commentaar op leveren. En daar gaat het hier niet over. Bewustwording en bewust zijn is een eerste stap en daarna ga je jezelf verder ontwikkelen en iedereen heeft een ander einddoel. Ik weet dat bepaalde personen zitten te wachten op mijn eerste inhoudelijke post, maar die komt pas wanneer ik vind dat die er moet komen. Een prepper is baas van zichzelf en laat zich niet door anderen de wet voorschrijven.:p

  4. Of u komt met uw kont uw huis uit en doet hetzelfde als wat ik in mijn hele leven heb gedaan: Al die info verzamelen door te ontdekken en te verkennen.

    Deze info is verder van vader op zoon gegaan en gaat verder van vader naar kinderen.

    Ik ken mijn omgeving al mijn hele leven lang. De do's en de don'ts.

    Leuk info op mijn mobieltje, maar als ik nog nooit wat met die info in de praktijk heb gedaan dan zal ik er waarschijnlijk met de overgrote meerderheid tijdens een shtf ook niks aan hebben.

    Ik ga altijd uit van het ergste en vertrouwen op een mobieltje doe ik dus ook niet. Ervaring en info zitten allemaal dus opgeslagen op de harde schijf: Mijn kop!

    Neemt niet weg dat de digi wereld handig is en blijft om bv kaarten uit te printen, gear te zoeken/halen enz ;)

     

    Ik geloof je oprecht, maar hebben jouw vrouw en kinderen dezelfde kennis en informatie in hun harde schijf opgeslagen (kop zoals je noemt)? Wat als Gamble om welke reden dan ook uitvalt tijdens een SHTF? Is het dan niet handig dat zij wel over belangrijke levensreddende informatie kunnen beschikken. Als vader prep je niet alleen voor jezelf. Sterker nog ik zou mijn leven direct geven voor mijn gezin als dat aan de orde zou zijn.

     

    Nogmaals ik probeer niet een als een betweterende prepper over te komen maar gewoon een bijdrage aan het forum te leveren. Al vliegen de trollen je hier soms om de oren.:o Nu zullen er ook wel weer een paar (@lindaja) spuit 12 reacties komen. De intentie is om mensen wakker te schudden en te leren van elkaar. Zo heeft ieder zijn vakgebied en misschien kan ik veel van jou leren op survival gebied of iets anders.

     

    Ik hoop in ieder geval dat je bereid bent na te denken over security (en het belang van ICT daarin) en hopelijk doe je er iets mee door deze discussie.

  5. Ehm, Mag ik dan weten wat jouw beeld van een prepper is? :o:eek:

     

    Een prepper (van het Engelse werkwoord to prepare; ookwel een survivalist of eerder neosurvivalist genoemd, nu survivalisme in de Verenigde Staten mainstream geworden is) is iemand die zich voorbereidt op een noodsituatie als gevolg van een ramp of sociale, politieke en/of economische opschudding en ongeregeldheden, of deze zich nu op lokaal niveau of internationale schaal afspelen. Preppers hebben zich vaak medische kennis en zelfverdedigingstechnieken eigen gemaakt en zorgen voor allerhande voorzieningen die ze helpen te overleven. Deze kunnen aangebracht zijn in hun eigen huis of op een andere locatie (zoals in een schuilplaats of bunker). Bovendien slaan ze grote voorraden in van (langdurig houdbaar, geconserveerd) voedsel, water en andere noodzakelijke goederen. Dit doen ze zodat ze hier geen gebrek aan hebben wanneer deze niet of nauwelijks meer verkrijgbaar zijn, omdat de winkels die deze verkopen niet meer bevoorraad kunnen worden als gevolg van een noodsituatie of de beschikbare voorraden gehamsterd of geplunderd worden, hetgeen zich in dit soort situaties dikwijls voordoet. Veel preppers streven in zijn algemeenheid naar een zelfvoorzienende levensstijl, ook als er zich geen noodsituatie voordoet.

  6. Ik prep voor serieuze zaken om bijvoorbeeld een ramp door te komen, mijn medemens te helpen, of om volledig off grid te gaan als het moet.

    In geen van deze zaken is een TOR netwerk nodig of een upgrade van mijn PC nodig.

    Mensen om mij heen weten dat ik Bushcraft en aan Survival doe en dat is geen geheim. Preppen komt er dan automatisch een beetje bij.

    Natuurlijk zou ik blij zijn om @Communicator in de buurt te hebben met zijn HAM radio en sterker nog, het word tijd om er zelf 1 aan te schaffen, maar puntje bij paaltje prep ik voor de primaire levensbehoeften en daar sta ik i.m.o sterker in dan velen met een ict opleidinkje.

    Overleef ik een grote SHTF? Weetikveel. Geluk is een sterke factor!

    Geen zins in mijn bescheiden mening komt extra kennis in mij op voor een ict upgrade....

     

    Gamble, natuurlijk respecteer ik je mening (iedere prepper doet het op zijn eigen manier).

     

    Toch kan ICT belangrijk zijn. Nu in de huidige maatschappij maar ook na een SHTF. Neem alleen maar als voorbeeld hoeveel handige informatie je zou kunnen verzamelen over preppen, de omgeving waar je leeft, wat er te eten of drinken is, je voorraadbeheer, waar zitten de kerncentrales, zwakke dijken, vluchtroutes, ziekenhuizen, collega preppers in je buurt, communicatie middelen, rampenplannen en ga zo maar door. Deze informatie denk je niet snel aan omdat veel preppers op basic overleven en voorraden zijn gericht. Maar al deze informatie kun je tegenwoordig offline op een usb appararaat verzamelen en zolang jij je tablet, smartphone of ander mobiel apparaat kan voorzien van stroom (bijvoorbeeld zonnepaneeltje), beschik jij over informatie die anderen niet hebben. Ik denk dat ICT steeds meer onderdeel van preppen gaat worden en uiteindelijk intrigeert in je manier van preppen.:)

  7.  

    Er is jaren geleden al aangetoond dat alles tappen het doel voorbij schiet. Echter gebeurt het nog steeds en wordt het alleen maar erger en erger. Miljarden taps op onschuldige mensen om een hand vol terroristen in de gaten te houden, die anders ook vroeg of laat boven komen drijven. Toch blijft men alles tappen en dat heeft een reden.

     

    http://privacynieuws.nl/nieuwsoverzicht/internet-en-telecommunicatie/afluisteren-en-internettaps/14763-zes-jaar-oud-rapport-taps-nsa-schieten-doel-voorbij.html

  8. Zijn er eigenlijk ook nog zaken waarbij je vindt dat je zelf nog moet bijleren of ben je hier alleen om ons zaken willen te leren? Je posts tot nu toe komen over als het laatste, enne... hoe zal ik het netjes zeggen... Er komt nog geen warm gevoel bij me opborrelen, integendeel.

    Dat kan natuurlijk ook helemaal aan mij liggen. :-)

     

    BP

     

    Mijn echte naam is niet Louis van Gaal die alles weet en niet tegen kritiek kan:p. Bijleren doe je tot je dood op welk gebied dan ook. Dit topic was bedoeld om een bepaalde reactie bij bepaalde mensen op te roepen. En ik denk dat de eerste missie dus geslaagd is. De komende periode zal ik beetje bij beetje wat informatie plaatsen m.b.t. security, om te beginnen in de ICT.

  9. Zijn gebruik van de Nederlandse taal is al bovengemiddeld, hij maakt gebruik van dure woorden... ik ben om! Dit moet gewoon echt zijn!

     

    Ik ben benieuwd met welke aanvullende informatie jij (sorry, U) ons nog kunt verblijden. Of kom je straks met het simpele bericht: ALL UR BASE ARE BELONG TO US (

    )

    In de stille hoop dat je een serieus nieuw lid bent, hoop ik dat je gauw laat zien dat dit inderdaad zo is.

     

    Vlak jezelf niet uit. Ik bewonder en waardeer jouw topics die ik heb gelezen ook (zonder te slijmen), een mooie aanvulling op dit forum. Wat mij verrast is dat een aantal forumleden zo snel op de kast te jagen is wanneer er een puntje van kritiek wordt geuit. Terwijl ik serieus een stukje security op de kaart wil zetten. Hoe zouden die mensen reageren als mijn forumnaam "Porno Kabouter" had geweest en ik bewust een andere introductie zou hebben gedaan.

     

    Wat me verder bevreemd is dat enkele preppers kennelijk niet openstaan om dingen van elkaar te leren en nieuwe mensen een eerlijke kans te geven bepaalde zaken aan te kaarten. Gelukkig niet iedereen.:)

  10. Even serieus: wat geeft je het idee dat preppers hier dat al niet weten ? Wat als je je eerst eens voorsteld en dan met name kan vertellen uit welke hoedanigheid je deze kennis met ons wilt delen.

    Iedereen kan een hoop wiki kennis delen maar persoonlijk heb ik meer aan het feit dat ik weet dat een pesoon beroepsmatig iets met het onderwerp heeft/doet/gestudeert heeft.

     

    Dus wat is je achtergrond/kennis van zaken met de door jouw genoemde zaken ?

     

    Ik ben hier inderdaad op afgestudeerd 5 jaar geleden. Niet specifiek op security gebied t.a.v. preppen, maar een breder vakgebied uiteraard. Het is dan ook mijn vakgebied. Geaccrediteerde opleiding Post HBO dus ik kan wat letters voor mijn naam "A.I.V.D." zetten, maar dat terzijde. :eek:

     

    Wat mij fascineert na een aantal weken te hebben rondgeneusd is dat veel preppers juist niet weten hoe veilig om te gaan op het gebied van security. Of dit onkunde is, of ze er niet mee zitten of slechts beperkte kennis aanwezig dat laat ik even in het midden. Ik denk dat iedere security expert vele voorbeelden kan geven op dit forum van mensen die er geen kaas van hebben gegeten. Terwijl je hier zou verwachten dat het wat beter geregeld zou zijn als in de grote mensenwereld.:(

     

    Op een paar enkelingen na die het goed geregeld hebben kunnen we denk ik concluderen dat er een heleboel "toetsenbord" preppers op het forum zitten. Ze schrijven van alles maar houden zich aan geen enkele regel. Ik vraag me dan ook af of deze mensen het beter zullen doen als het echt misgaat.

     

    Nu is preppen een leerproces waarbij je niet alles tegelijk kunt bewerkstelligen. Een belangrijk onderdeel is dat je leert van anderen, flexibel bent en bovenal op een andere manier leert denken\doen steeds op zoek naar verbeteringen.:cool:

  11. Even serieus, ik kan jullie veel leren op het het gebied van security wat mij een belangrijk onderdeel van het preppen lijkt.

    Ik bedoel dan niet alleen internet, privacy, maar ook veiligheid in het algemeen.

    Hoe bescherm je je prepspullen, dierbaren?

    Hoe val je zo min mogelijk op als prepper?

    et cetera.

     

    Ik zal er later een paar berichten over opstellen.:o

  12. Ik kan jullie melden dat de AIVD in alle lagen van de samenleving is geïnfiltreerd. Dus het zou naïef zijn om te denken dat dit forum niet in de gaten gehouden wordt. Niet alleen als lezers maar dus ook als infiltranten die mee doen als alle gebruikers. Privacy is van ondergeschikt belang als het de veiligheid va Nederland betreft.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...