Ga naar inhoud

goody

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Nieuwsbrief
    Nee

goody's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

13

Reputatie

  1. @Geert In Frankrijk haal je heel gemakkelijk een jachtvergunning. Je leert er niets van. Hooguit een beetje van de jagers zelf, maar die eten over het algemeen alles. Tja, fransen.... Vandaar onder andere mijn vragen.
  2. @carismo: Dat zijn ook mijn zorgen. Ik twijfel er daarom aan om wild vlees te gaan eten. Sowieso met mate, uiteraard.
  3. Bedankt voor de reacties. De slacht is een vak apart, waar uiteraard heel wat bij komt kijken. Je kan zo ook wat wijzer worden over de gesteldheid van het dier. Het is een ander onderwerp, al raakt het wel mijn vragen op een paar punten. @ popeye:het onderstaande ken ik ja. Er zijn ook tal van onderzoeken over de kwaliteit van vlees uit de supermarkt (onderwerpen als antibiotica, groeihormonen etc.etc), maar ik kan weinig nuttige informatie vinden over wild vlees en zodoende blijven mijn vragen onbeantwoord. Wellicht dat iemand op de hoogte is van een degelijk onderzoek dat ooit in dit kader is verricht. Dat helpt ook. Locatie Frankrijk. Meer laat ik niet los Goody
  4. Bedankt. Parasieten zijn ook iets waar ik over na heb gedacht. Het meeste kun je door te koken of braden wel teniet doen.
  5. Hoi allemaal, Ik zal mij eerst even kort voorstellen. Ik ben Goody,woon in Europa maar niet in Nederland. Ik ben al een tijdje bekend met dit forum, maar heb nog nooit een bericht gepost zoals u ziet. Tot nu dan. Ik heb al veel van dit forum geleerd en heb altijd dankbaar gebruik gemaakt van de uitgebreide kennis die deze grote community gezamenlijk bezit. Dank daarvoor. Zelf ben ik echter niet iemand die regelmatig op het internet te vinden is, laat staan om middels een forum een bijdrage te kunnen leveren aan het grotere goed. Mijn excuses daarvoor. De voornaamste reden waarom ik op internet niet actief ben is, dat ik geen internet heb op de locatie waar ik woon. (soms best een zegen). Dan komt nu de onvermijdelijke reden waarom ik de onuitputtelijke bron van kennis probeer aan te breken die ons preppers gezamenlijk bezit! Ik heb een specifieke vraag over hoe gezond wild vlees eigenlijk is. Daarvoor zal ik ook eerst een klein beetje meer over mij situatie moeten vertellen. Ik woon in een erg landelijk gebied. Bebost, veel landbouw, weinig verkeer en geen grote steden in de buurt. Er loopt ook erg veel wild rond, zoals herten, konijnen, zwijnen en alles daar tussenin. Nu heb ik sinds kort de mogelijkheid om op dit wild te gaan jagen, maar ik vraag mij af of ik dit vlees wel gerust kan eten. Elk dier eet natuurlijk voedsel van waar hij zich op dat moment bevindt en krijgt zo ook wat rommel binnen. Denk daarbij aan microplastics, roetdeeltjes van verbrandingsgassen, Radioactief restmateriaal uit oude uranium mijnen(daar zijn er nogal wat van in Europa), pesticiden, giffen voor de landbouw, en zo voorts. Ik beeld mij zo in dat hoe groter het dier is, hoe meer het van deze schadelijke stoffen opbouwt in het lichaam, omdat het onder andere ook langer leeft. Een konijn zal minder in het lijf hebben dan een hert, vermoed ik. Een hert zal neem ik aan ook verder reizen in zijn leven dan een konijn en daarbij zal het moeilijker in te schatten zijn welke stoffen het dier in zijn leven heeft opgenomen. Dus concreet: 1) Hoe veilig is wild vlees met dit in het achterhoofd? 2) Hoe staat dit in verhouding tot vlees uit de winkels? 3) Welk soort wild is het beste en veiligste voor consumptie? Alvast bedankt! Goody
×
×
  • Nieuwe aanmaken...