Ga naar inhoud

Renard

Lid
  • Items

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Renard

  1. Hoe moeilijk is mijn bericht: Ja (positieve bevestiging) Stuur me maar een bericht (ik neem aan dat je inmiddels weet hoe je iemand een privé bericht stuurt) wat ik nog niet ontvangen heb, wel deze cryptische boodschap van jullie, en iets over 'het prepper leven' - whatever that may be.

    @daanjwijnen - vergeet mijn handreiking, ik ben weer eens teleurgesteld, maar ach, das mijn zorg. Succes met je studie.

     

    284e69895957471c6ccc8719d1b9c7161348764891_full.png.80997fd7f936c803b03225484377ac85.png

     

    Niet om moeilijk te doen, maar in jouw eerste bericht staat nergens stuur me een privé bericht.

    Om nu 4 studenten meteen zo af te zeiken bij een fout die ze maken (en dat geld voor meerdere preppers hier) vraag ik me af of jullie op school nooit fouten hebben gemaakt, nooit moeite hebben gehad met sollicitaties en of benadering bij in deze vreemde personen.

    Dan vervolgens met een afbeelding komen met zo een tekst 1 dag nadat er in Parijs mensen als zombies zijn neergeschoten krijg ik af en toe inderdaad het gevoel dat we hier met een parallelle wereld te maken hebben met mensen die meteen op hun tenen zijn getrapt.

    Ook deze studenten moeten leren. Je mag van mij alles zeggen maar laten we elkaar wel een beetje in ere houden dan blijft het nog een beetje menselijk.

  2. Na de brand in de jachthaven in Roermond hebben de hulpdiensten dinsdagavond besloten niet de alarmsirene te laten afgaan, om paniek te voorkomen. Er werd kritiek geleverd omdat mensen vlak bij de brandhaard de hele nacht hebben geslapen met het raam open. Als er een sirene was afgegaan, hadden ze het raam tijdig kunnen sluiten, zo betoogden de bewoners.Volgens GGD-arts Henk Jans is de kans op gezondheidsschade door asbest via het open raam bijzonder klein.

     

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/23464143/___Geen_sirene_tegen_paniek___.html

     

    Klopt wat je zegt over de sirenes op BHV wordt je ook aangeleerd dat als er alarm af gaat dat niemand wat doet omdat iedereen denkt dat het weer vals alarm zal zijn.

    Echter als er in de noodverordening wordt gesproken van ernstig levensbedreigende situatie denk ik dat zoiets meer paniek teweeg kan dan gewoon een sirene. Heb al van veel vrienden gehoord dat ze ten tijde van de brand en nog uren daarna door de stad konden lopen zonder dat iets bekend was. Toen zij in de ochtend naar hun werk wilden werden ze pas aangesproken als ze al iemand tegenkwamen.

    Ikzelf mocht gistermiddag de straat niet meer inrijden terwijl 's morgens iedereen uit de binnenstad juist door deze straat werd gestuurd.

    Ik denk dat dit helaas bij de meeste rampen gebeurt en nog gaat gebeuren. Degene die mee beslissen over de grootte en de duur van een noodgebied zijn mede de mensen die het meeste geld verliezen als het dicht blijft.

  3. Ik moet zeggen dat het erop lijkt dat er adequaat wordt gehandeld. In plaats van - zoals gebruikelijk is - te zeggen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen, zijn er nu duidelijk maatregelen, wordt een gebied afgezet, worden voorwerpen die het gebied verlaten afgespoten, zijn winkels en scholen dicht en wordt met man en paard genoemd dat er asbest vrijgekomen is. Beter kan het altijd, maar in dit geval m.i.ook heel veel slechter.

    Sinds vanmorgen is er een noodverordening van kracht. Praktische instructies staan op de (overbelaste) website http://www.roermond.nl/brandroermond.

    Asbest is zoals we weten vrijwel uitsluitend schadelijk bij inademing; de regen zal hopelijk een groot deel van de kankerverwekkende deeltjes wegspoelen.

     

    Het gebied dat getroffen is blijkt veel grote te zijn waardoor het nog minstens tot morgen duurt eer het is opgeruimd.

    Blijft raar dat op het station geen trein mag stoppen totdat het grondig gereinigd is terwijl in de straat parallel aan het station flats liggen waar niks aan de hand is?

  4. Asbest is prima te verwerken mits je er niet in zaagt of het breekt. Tenminste, dat is wat ik ervan weet.

     

    Wat ik ervan weet is dat de vezels schadelijk zijn. Deze komen ook vrij bij nu dus een brand. Het leuke van de overheid is dat ze in mijn ogen veel te weinig doen.

    Op de site van de gemeente staat deze vraag met antwoord:

    Waarom ben ik niet geïnformeerd?

    Het gebied is te groot om iedereen persoonlijk te informeren. De informatie is via NL-alert, lokale en online media verspreid.

     

    Wordt echter wel geadviseerd om ramen deuren te sluiten, zoveel mogelijk binnen blijven.

    Waar is dan een luchtalarm voor of de auto die rondrijd met een omroepinstallatie of is dit allemaal wat ouderwets?

    Als je niet al je gegevens wilt achterlaten voor een NL-alert en niet opstaat met de tv aan wordt je helemaal nergens over geïnformeerd.

  5. Iemand uit Roermond en/of omstreken aanwezig hier?

     

    Edit: Volgens collega's een ver van je bedshow. :mad: Ohja, burgemeester zegt dat het wel meevalt, dus dan is dat zo!:(

     

    Aanwezig :p

    Niks gehoord tot vanmorgen op het werk. Blijkt dat ik wel in het gebied woon (ze hebben het gebied onderschat) maar niemand gehoord of gezien laat staan ontsmettingspoortjes.

     

    Nu vind ik persoonlijk dat hele gedoe met asbest een beetje overdreven. Vroeger deden we er alles mee, het zal minder schadelijk zijn als roken.

  6. Dat er 1 of meerde poolshifts zijn geweest is zo goed als zeker.

    Zo is er ook een landkaart gevonden in de 15eeuw waarop de zuidpool staat zonder ijs.

    Dat was in die tijd echt zonder ijs onmogelijk om te maken.

    Ze wisten waarschijnlijk nieteens van het bestaan af.

     

    http://www.geubel.com/2010/01/oude-mysterieuze-wereldkaarten-echo-van.html

     

     

    Zo zijn er wel meer zaken gevonden.

    Wat ik bedoel te zeggen is dat zo een site wel interessant zijn om iets in een ander daglicht te bekijken maar volgens de meeste van dat soort websites zouden we al minstens 3 keer dood moeten zijn gegaan.

    Dat er poolshifts zijn geweest geloof ik best maar een kaart als die van Piri Reis is altijd maar de vraag hoeveel er nu echt van klopt. in 500 jaar 1.5 kilometer ijs erbij. En staan meerdere fouten op (2 amazone's) wat ook niet anders kan als je een kaart maakt gebaseerd op bevindingen van anderen.

    Nogmaals allemaal heel interessant als je maar logisch verstand erbij gebruikt.

  7. Wel spannend om alle zaken ook in een ander perspectief te bekijken maar als prepper wil je natuurlijk voornamelijk overleven.

    Als ik al die theorieën lees over pool verschuivingen vraag ik me af waar dit allemaal op gebaseerd wordt. Als ik die van Charles Hapgood goed heb mogen bestuderen is het nergens op gebaseerd en allemaal achterhaald.

    Misschien is de wereld toch plat en houden ze ons al jaren voor de gek met satellietbeelden.

    Je moet wel de kans hebben om te kunnen overleven anders is het ook niet leuk meer om te preppen :p

  8. Ik vind de aanwezigheid van "decongestivum tablets" in de Survival set wel opmerkelijk. Als ik aan "decongestivum tablets" denk dan denk ik aan het neusslijmvlies. Als ik aan het neusslijmvlies denk, dan denk ik aan Chemtrails. Misschien een aanstaande toevoeging in de receptuur van de Chemtrail? Ik houd het wel in de gaten. :confused:

     

    Ik denk hierbij meer aan hooikoorts een van de meest voorkomende allergieën. Dus voor de meeste mensen wel handig om in een BOB mee te nemen.

    • Leuk 1
  9. Wat een mooie discussie om te zien hoe sommige mensen duidelijk niet beter zijn dan de multinationals en politiek die de zaken regelen in Afrika.

    Om te beginnen al erg knap om heel Afrika als een land te benoemen. Iedereen moet natuurlijk zelf weten waar al dan wel of geen geld aan uit te geven.

    Ik persoonlijk denk dat geld naar de grote stichtingen niet veel hulp en oplossingen zullen bieden, echter mijn oom doet al jaren schoolspullen en knuffels, gereedschappen etc. inzamelen en opsturen naar in dit geval Malawi.

    Hier helpt hij ook met scholen opbouwen en waterpompen na de gezichten van de lokale bevolking daar te hebben gezien kan ik mij niet voorstellen dat dit geen doel heeft.

    Natuurlijk heb je in verschillende delen van Afrika een hoge criminaliteit en zijn de grote steden niet veilig. Maar als ik op dit forum lees wat sommige preppers van plan zijn als de shtf of als zij zelf of naasten het moeilijk hebben vraag ik mij af of er veel verschil is in de handelingswijze.

    Als ik hier in de stad rondloop op sommige plaatsen waan ik mij ook net in West Afrika en als je de moeite neemt om ook eens naar hun te luisteren kom je er wel achter waar et probleem ligt.

     

    Om het hier al over survival of the fittest te hebben gaat in mijn ogen een beetje ver. Ik vraag me af of je dan wel weet wat dat überhaupt inhoudt want als de meeste mensen in Afrika een fatsoenlijke kans om op te groeien krijgen zijn ze sterker dan de meeste uit de Westerse wereld waarbij een grote groep nog niet eens zonder hulp geboren kan worden. Begrijp mij niet verkeerd als ik een kind zou krijgen die problemen had bij de geboorte deed ik er ook alles aan om het te redden, maar ik begin dan ook niet over survival of the fittest.

    Help de mens en je naasten waar je ze helpen kan, wil je dat niet ben dan eerlijk en vraag zelf ook nooit om hulp.

    • Leuk 1
  10. Weet je... Ik vind het niet erg om misschien wel mijn leven te moeten geven opdat jij, je vrouw, jouw kinderen, mijn vrouw, mijn kinderen, mijn familie dan misschien de tijd zouden krijgen om zichzelf dan in veiligheid te kunnen brengen.

    Maar dan moet jij het ook niet erg vinden dat ik jou dan als iets bestempel omdat je niet hetzelfde doet.....

     

    Zoals je het hier stelt zal ik ook best mijn leven geven om vrouwen en kinderen de tijd te geven maar dat wil niet zeggen dat ik overal maar roekeloos mee ga vechten. het ging hier over dienstplicht en dat vind ik iets anders als dat een bende hongerige overvallers aan de poort staat te kloppen :p

  11. Laat ik het anders stellen:

     

    Stel jij zit met je familie en een paar anderen verschanst op je BOL en er zit een meute woedende en geweldadige gekken die jou alles willen afpakken en jouw vrouwen willen hebben.

    Op dat moment kom ik langs samen met een groepje mannen. Dit zou jouw kans zijn om jouw groep sterker te maken en een kans te hebben om de andere groep te verslaan.

    Zou het lukken? Misschien sterven we wel een gewisse dood, maar zonder die hulp red je het zeker niet.

    Helaas voor jou vertel ik dat wij geen confrontatie willen aangaan, het niet onze zaak is en dat wij onze ballen liever ergens anders gebruiken en wij gaan weg....

    Weg kans ook al was die nog zo minimaal!

    Vertel...hoe denk jij dan over ons?

     

    Nou das dan klote voor mij. Maar van mij hoeft niemand zijn leven in gevaar te brengen voor mij. Dus voor mij zaak om nooit in zo'n situatie te komen. :p

    Ik zei het is ieder zijn eigen keus, ik zou mijn leven niet in gevaar brengen als daardoor mijn kinderen of vriendin daardoor extra gevaar lopen.

    Misschien reageer ik in zo'n situatie wel helemaal anders dat kun je van te voren toch niet zeggen.

  12. Deze discussie gaat nergens meer over. Hier worden mensen belachelijk gemaakt om hun mening. Als iemand perse wil vechten moeten ze dat doen maar iemand die dat niet wil staat toch ook in zijn recht.

    Niemand is daar minder dom om iemand die vlucht heeft daar ook zijn redenen voor. Elke prepper wil leven anders prept hij of zij niet. op wat voor een manier ze dat doen moeten ze allemaal zelf weten.

    Ook een Duitser moest vroeger bevelen opvolgen om te overleven om dan maar iedereen over een kam te scheren vind ik niet goed. Ik herdenk op 4 mei ook de Duitsers die gedwongen werden mee te vechten maar daardoor geen mindere mensen waren.

    Aan een aantal reacties hier te zien lijkt het of de oorlog niet veel veranderd heeft. Iedereen met een andere mening hier wordt belachelijk gemaakt en in een hokje gestopt is dat dan de manier waarop we met elkaar om moeten gaan?

    • Leuk 1
  13. Niet dat die "slechten" er zelf voor hadden gekozen om in een vreemd land een oorlog uit te vechten, die werden ook opgeroepen door het leger om tegen de vijand te vechten.

     

    In een oorlog heb je winnaars en verliezers:

     

    Winnaars: De machthebbers in het winnende land.

     

    Verliezers: Alle andere mensen....

     

    Klopt mijn oma had vroeger ook genoeg Duitsers geholpen. Huilend en niets liever willend dan gewoon zonder oorlog bij hun families te zitten.

    Alleen elke Duitse man die niet deed wat gezegd werd werd als landverrader gezien met alle gevolgen van dien.

    Dat krijg je altijd met dienstplicht blijft een plicht of je het wil of niet.

  14. Als ik alle reacties hier lees hier op het forum, denk ik wie heeft ons bevrijd in 45? Wij hebben de vrijheid te danken aan de duizenden soldaten die uit andere landen kwamen om voor ONS te bevrijden! En nu zeggen we " nee ik neem de benen, ik vecht alleen voor mijn familie, ik heb geen zin om in een ander land te vechten, ik kruip in mijn BOL" onder een steen bedoel je! Hoe diep zijn we gezonken als mens, dat we niet meer voor elkaar klaarstaan? Elkaar helpen?, Wat als de artsen dit zouden zeggen als ze in het buitenland een epidemie als ebola aan het bestrijden zijn? Die zeggen toch ook geen "Nee het is mijn patiënt niet! " Jullie moesten je schamen en jullie ballen eens laten indalen! Zijn jullie ook bang in het donker? Als ik morgen voor je huis staat en zeg dit is nu van mij, pak je dan ook je bob en ga je in het park wonen? Jullie overleven het park nog geen week! Maar wel een elle lang topic volschrijven over welk mes er het beste is!

     

    Zo dat is van mijn hart, overigens, er zijn wel een paar lui met ballen hier..... respect! (en verder ben ik niet meer boos op jullie :) )

     

    Na 1945 is er een hele hoop veranderd in de wereld. Wapens waar je met een geweertje niks meer tegen in hebt te brengen.

    Als iedereen op elke plek van de wereld moet gaan helpen om zijn ballen te laten indalen zal dat niet veel nut hebben.

    Als jij graag wil meevechten wil dat niet zeggen dat iedereen dat maar moet doen, zijn in de jaren 40 genoeg mensen geweest die maar hebben geluisterd naar de man die het hardste schreeuwde.

    Oorlog is niet voor iedereen net zoals een ebolapatiënt er weinig aan heeft als ik met mijn ehbo koffer naar Afrika afreis :p

    Iedereen kan op zijn eigen manier helpen zonder dat het fout of goed is.

    Op dit forum zijn zoveel verschillende meningen en zoveel verschillende theorieën dat wil niet zeggen dat sommige mensen daardoor dommer zijn omdat ze iets anders geloven.

    Ik ben er niet voor gemaakt om aan het front neergemaaid te worden door een leger of wapens waar ik nog nooit van gehoord heb. Ballen of geen ballen ik blijf bij mijn familie of vrienden die meer aan mij hebben als ik daarbij ben dan dat ik met 500 andere boeren die geen verstand van oorlog voeren hebben in een massagraf lig 300km verderop.

    Iedereen kan helpen op de manier die hij of zij goed vind. Respect voor iedereen die wil gaan vechten maar mijn ballen blijven hier.

  15. Klompenpaden zijn heerlijk om te lopen. Er is ook een gratis app:

     

    iphone:

    https://itunes.apple.com/nl/app/klompenpaden/id558475645?l=en&mt=8

     

    ipad:

    https://itunes.apple.com/nl/app/klompenpaden/id558475645?l=en&mt=8

     

    android:

    https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.knowlogy.jimbo.klompenpaden&hl=en

     

    En er is een prachtig ebook online te bekijken van 50 klompenpaden (kijktip):

    http://klompenpaden.indegeldersevallei.nl/ebook/50%20paden/

     

    Nederland is veel mooier dan de meesten beseffen!

     

    Bedankt voor de link! interessant ebook, nu mijn vriendin nog overhalen af en toe naar het noorden te gaan :p

  16. Ik denk dat ik sommige reacties niet zo goed begrijp. Op het moment dat je ja zegt voor dienstplicht kun je daarna in dienst niet meer zeggen dat je alleen maar familie en vrienden wil verdedigen.

    Wat zou het doel van preppen zijn als je bij een SHTF staat te vechten aan het front i.p.v. je familie proberen in veiligheid te houden in bijv. schuilkelder of BOL?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...