Ga naar inhoud

Yana

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Yana

  1. Ik kwam vandaag deze website tegen: http://conflictenteller.nl . Op de site kun je zien welke conflictene r vandaag de dag allemaal spelen in de wereld. Je kunt zowel sluimerende conflicten als actieve conflicten zien. Daar staat dan kort een uitleg bij van bijvoorbeeld de betrokken partijen en de belangrijke gebeurtenissen. Of het echt compleet is weet ik niet, want het is natuurlijk de vraag vanaf wanneer iets wordt gezien als conflict, maar het geeft je in ieder geval een goed globaal beeld van hoe het er in de wereld aan toe gaat.

     

    Misschien heb je er wat aan!

    • Leuk 1
  2. Je zal in een groep sneller mensen hebben die depressief worden in de situatie omdat ze het niet kunnen accepteren, niet mentaal voorbereid zijn en die geen survival kennis hebben. Die mensen weten niet wat ze moeten doen en die houden zich dan te veel bezig met piekeren. Mijn tip om met dergelijke mensen om te gaan: Zet ze aan het werk, push ze om door te gaan.

     

    Dat is inderdaad precies waar ik bang voor ben aangezien ik ook prep voor familieleden die zich niet voorbereiden. Ze aan het werk zetten lijkt me inderdaad een hele goede tip. Daarom zorg ik er ook voor dat ik op mijn BOL een hoop informatie en boeken heb liggen zodat iedereen zich met een bepaald onderwerp bezig kan houden: EHBO, water, eten, shelter, etc. Het lijkt me slim om ze dan een gevoel van verantwoordelijkheid te geven zodat ze weten dat ze onmisbaar zijn en ook moeten doorzetten voor de groep. Want je hoort vaak dat als één persoon opgeeft dat werkt als een domino-effect.

     

    Op de laatste SC waren @Heksenboot en ik getuige van een heel duidelijk voorbeeld waarin preppers zich al snel onderscheiden:

    Iemand vroeg: ligt er nog een stokbrood? ... dus wij wijzen hem het stokbrood, in de veronderstelling dat deze persoon er een stukje af zal halen.

    Wat doet deze persoon? Hij legt er een stukje kruidenboter naast en loopt weer terug naar z'n shelter...!!!!!!!!

    Wij glimlachten, want we zijn dit in het 'andere' leven niet meer zo gewent dat mensen iets komen brengen, zomaar, spontaan....

     

    Mooi! Ik denk dat zulke gebaren erg waardevol zijn in een tijd waarin het individu vrijwel altijd voorop staat. Geeft je weer een stukje vertrouwen in de mens. En mensen hebben persoonlijke relaties nodig. Dat is één van onze basic needs. Dus preppen voor andere vind ik daarom ook zo belangrijk.

  3. Op dit moment lees ik het boek '98.6 degrees. The art of keeping your ass alive!'. Voor de mensen die dit boek nog niet hebben gelezen, het is een absolute aanrader. In het boek wordt er veel aandacht besteed aan de psychologie tijdens een SHTF scenario. Denk dan aan zaken als: hoe houd je de groep bij elkaar; hoe motiveer je mensen om vol te houden; etc.

     

    Nou ben ik nieuw op dit forum en ben ik dit onderwerp nog niet zo veel tegen gekomen. Het kan zijn dat het wel al veel besproken is, maar dat het zo ver terug is dat ik het niet meer zo snel kan vinden. Als dat het geval is, mijn excuses.

     

    Maar nu vraag ik me af wat jullie insteek is. Hoe hebben jullie bepaald voor wie je allemaal prept? Zitten er in je groep ook mensen die zelf misschien niet preppen dus die geheel onvoorbereid zijn op het moment dat je in zo'n scenario terecht komt. Hoe ga je daar dan mee om? En hoe ga je bij een serieuze SHTF situatie er voor zorgen dat de moraal zo hoog mogelijk blijft?

    • Leuk 1
  4. Ja dit is een heel erg bekend gevoel. De mensen om ons heen lijken wel kikkers in water dat wordt opgewarmd om te koken. Het valt me op dat veel mensen geen idee hebben van wat er allemaal speelt, zelfs ondanks wat er allemaal in het nieuws/de krant komt. Het blijft een 'ver van m'n bed show' voor de meesten en ze steken dan ook het liefst hun kop in het zand. Want wat je niet ziet is er niet...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...