Ga naar inhoud

R3mk0

Lid
  • Items

    170
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door R3mk0

  1. Beter nog volgens de regels hier in Nederland, is het zelf toegestaan dat de verkoper (bijv. supermarkt.) de tht op de meeste ongekoelde producten zelf verlengt, mits hij een risico analyse uitvoert.

     

     

    Verlopen houdbaarheidsdatum

     

     

    Het verkopen van producten met een verlopen houdbaarheidsdatum is geen overtreding van de Warenwet, zolang het levensmiddel zijn normale eigenschappen bezit (normaal van kleur, geur, consistentie en smaak, niet bedorven en geen gevaar voor de gezondheid).

     

    Als het levensmiddel na de houdbaarheidsdatum wordt verkocht, is de verkoper verantwoordelijk. De verkoper mag een houdbaarheidsdatum zelfstandig verlengen. Ook dan is deze verkoper verantwoordelijk voor de kwaliteit van het levensmiddel. De traceerbaarheid moet echter altijd gegarandeerd zijn. Met andere woorden: de verkoper moet zijn op te sporen als degene die de houdbaarheidsdatum heeft verlengd.

     

    Wettelijk kan de verkoper een product waarvan de THT-datum is verlopen nog verkopen en eventueel van een nieuwe THT-datum voorzien, op voorwaarde dat het product nog aan de eisen voldoet. Hij neemt daarmee wel de verantwoordelijkheid van de producent of verpakker over.

     

    Om te kunnen bepalen of een product nog aan de eisen voldoet, moet de verkoper een risicoanalyse uitvoeren, volgens artikel 5 van de Verordening (EG) nr. 852/2004 (hygiëneverordening levensmiddelen). Om deze risicoanalyse te vergemakkelijken is er onderscheid gemaakt tussen producten die je moet koelen en producten die je ongekoeld kunt bewaren.

     

    Ongekoelde producten

     

     

    Voor producten die je ongekoeld kunt bewaren zoals koekjes, is de THT-datum vooral gebaseerd op kwaliteitseisen aan het product. De organoleptische beoordeling is voldoende (kijken, ruiken, proeven). De detaillist kan deze producten op eigen verantwoordelijkheid verkopen zonder verdere risicoanalyse.

     

    Bron: NVWA

    • Leuk 1
  2. Waarom zou je dat willen.

    En staf kaart is zo gedetailleerd dat mocht je het wel willen dan zou je een kaart hebben van 2x2mtr van uitgaande dat je met 1:25000 (meest gangbare maat) kaart werkt.

    Ik kan goed kaart lezen en bestudeer deze goed wanneer ik ga lopen. Als ik heb dan even nodig ben is een grote kaart onhandig.

     

    Ik bedoelde niet dat ik heel nederland in een keer wil hebben als zijnde één kaart maar alle delen "los" in een keer kunt downloaden, bijv. in een zip bestandje

     

    Want ?

    Je kan gewoon een heel cd vol kopen. In feite is de kaart zelfs gratis.

    Wij hadden ooit een abonnement bij het kadaster totdat we een nette brief kregen dat de minister beslist had dat topografische informatie gratis beschikbaar moest zijn.

    Je betaalt dus nog maar een fractie van de kosten.

     

    Ik heb ze ook een hele tijd verzamelt van andere landen voor mijn oziexplorer navigatie software. Nu kan je bijna alles gratis krijgen als je wat zoekt.

    Openstreetmap is bijvoorbeeld helemaal gratis.

     

    Zoek eens op kabouterkaarten als dat nog bestaat ;-)

     

    Openstreet maps is wel leuk en ook handig, maar niet altijd even goed bijgewerkt. Althans dat is mijn ervaring.

     

    En kabouterkaarten lijken niet meer te bestaan en/ of heel erg oud te zijn..

     

    @-geanonimiseerd-

    is een handige link.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...