Ga naar inhoud

kroes

Lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door kroes

  1. Hey, Nadat ik het woord recalci.... even heb opgezocht denk ik dat het woord BOB voor mij slaat op Bug Out Box. Ik ben van plan alles te bewaren in 2 boxen van 60 liter. Deze zijn makkelijk te laden in mijn voertuig en indien geen voertuig snel (deels) over te laden in zakken. Ik heb hier al een schat van informatie opgedaan die ik zeker verder zal gebruiken om voor mij de optimale voorbereidingen te treffen. Waarvoor dank en laat alle info nog maar komen en zal de andere post volgen.
  2. Wasmiddel en zeep is mss ook handig maar dat is mss wel meer voor als je langere tijd moet overbruggen. Welke vestof is lang houdbaar ? Ik dacht aan olijfolie ?
  3. thx allemaal voor de snelle en nuttige reacties. Ik heb het geluk te wonen in een landelijke rustige en vriendelijke buurt zonder al te veel natuurlijke dreigingen (overstromingen etc..) Er is een zeer goed contact met de buren dewelke ik als vrienden beschouw maar nood kan mensen tot waanzin drijven dus hou ik mijn prep-plannen nog voor mezelf. één van de volgende belangrijke aankopen op mijn lijstje dankzij jullie advies zullen zijn, sawyer waterfilter (geen lifestraw meer ) een kachel om de woning te verwarmen en mogelijk te koken (bij black-out) thermische nooddekens (ter vervanging van de voorgestelde wollen dekens) meel (hoe kan dit het beste bewaard worden en is dit veel langer houdbaar dan de aangegeven datum ?) suiker, zout en kruiden (peper had ik al) zaden kaarsen (ik veronderstel dat theelichtjes het beste zijn ?) uitgebreide medische noodkit extra batterijen voor de zaklampen die ik al had. Ik denk dit alles wel te kunnen stokkeren in 2 boxen van 60 liter. Gereedschap ga ik niet in de boxen opslaan. Deze zijn reeds rijkelijk aanwezig. Zelf fruit drogen lijkt mij iets voor de "gevorderde" prepper. Ik houd ook steeds een cash geldbedrag in huis. Dit lijkt mij nuttig als bakautomaten tijdelijk buiten gebruik zijn. Ik heb tevens het geluk naaste familie te hebben in het zuiden van Frankrijk, Londen en Canada zodat indien echt nodig ik het land kan ontvluchten. Maar zoals gezegd concentreer ik mij meer op een korte crisis. Geef gerust nog extra tips voor als ik nog iets vergeten moest zijn.
  4. Beste allemaal, Ik ben een beginnende prepper en wil het zelf kleinschalig houden. Ik schaf mij geen BOB aan. Ik heb 2 kinderen en een vrouw en zie vluchten niet als een optie. Ik voorspel geen grote doomday senario's maar wil mij wel voorbereiden op een eventuele korte crisis. Daarom ben ik bezig met het samenstellen van een overlevingskit om mij en mijn gezin voor korte tijd te kunnen voorzien van de basisbehoefte. Dit zal bewaard worden in draagbare boxen zodat deze in uiterste noodzaak meegenomen kunnen worden. (het plan is echter steeds in de woning te blijven) In deze kit zitten reeds volgende voorwerpen, rijst pasta groenten in blik tonijn en blik, soep in blik weense worstjes in blik, kant en klare maaltijd in blik Ik zou de kit nog willen aanvullen met volgende voorwerpen, lifestraw (heb een regenwaterput van 20.000 liter) vuursteen medische noodkit Kunnen jullie mij nog noodzakelijke en nuttige voorwerpen aanraden om mijn boxen mee aan te vullen ? Ik heb al verschillende topic gelezen maar zie zelf door het bos de bomen niet meer. alvast dank bij voorbaat
×
×
  • Nieuwe aanmaken...