Ga naar inhoud

Huismusje

Lid
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Huismusje's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Community reputatie

 1. @Loreen Bedankt voor deze handige lijst. Ik heb de calculators van internet gebruikt maar bedacht me net dat ik het veel beter persoonlijk kan uitrekenen. Voor suiker rekenen ze heel veel kilo's terwijl ik dit in het dagelijkse leven nooit gebruik. Misschien is het in een crisis situatie iets anders maar toch. Gezien het volume en de beschikbare ruimte is het voor mij misschien handiger om in de eerste instantie uit te gaan van een voorraad voor 3 maanden.
 2. Mijn wederhelft is militair das ook best een goede prep toch Nee zonder gekheid een goed begin is het halve werk en beter vandaag beginnen en opbouwen dan dat ik over een jaar denk " was ik nu maar eerder begonnen"
 3. Bedankt allemaal voor de antwoorden en het warme welkom. Ik moet inderdaad geduld hebben en het langzaam uitbreiden. Zoals eerder genoemd heb ik niet heel veel geduld (controle-freak is my middle name) dus het is best wel een uitdaging. In mijn achterhoofd zit toch "stel je nu voor dat er morgen iets gebeurt.." dan wordt het nog lastiger en zou ik het liefste alles in een week geregeld hebben.
 4. Ik zou het liefst voor alles preppen (zwanger dus dat verklaart een hoop ) Maar ik kom nu al op een kleine 500 euro met mijn lijst dus ik zal toch geduld moeten hebben ( heb ik niet zoveel )
 5. Ja was me al aan het inlezen Ik vind glazen potten gevuld met fruit, groente, stoofschotels etc ook mooier en gebruikersvriendelijker staan. Niet dat het om de schoonheid gaat maar in mijn geval toch wel een beetje. Had al gekeken bij de post over stoofschotel in een weckpot. Chili in een weckpot en dan rijst erbij = 1 maaltijd. Wat ik me dan nog wel afvraag...is het kopen van pastasauzen etc dan niet sneller en handiger? Het is al onder de juiste omstandigheden verpakt en je zet het zo op de plank. Misschien niet zo slim maar vergeef de beginner in mij.
 6. Ja dit bedoelde ik ook in mijn post. Of je vult je ton aan en één pak bevat bacterien/wormen oid en je kunt gelijk tig kilo rijst weggooien. Andere optie is om de rijst in de ton niet te gebruiken maar dat vind ik ook weer zonde.
 7. Mmmm. Ik had aan zo'n kluis gedacht maar dan meer voor papieren, geld etc. Ontkom er waarschijnlijk niet aan om vaten, emmers ed te gebruiken voor de echt lang houdbare produkten. Ja of ik moet bij iedere verjaardag mensen heel lief aankijken en zeggen "doe mij maar een paar mason jars kado":p
 8. Dankjewel voor je antwoord Lindaja. Waar ga ik die zak basmati laten? Zo in plastic laten zitten lijkt me niet echt handig?! Ik ben een moeder van twee kinderen. Gezien de ontwikkelingen in de wereld dacht ik, ik wil me veilig kunnen voelen en zo goed als ik kan voorbereid zijn op een noodsituatie.
 9. Hallo, Ik ben een echte beginneling als het aankomt op preppen. Heb een hele lijst samengesteld met produkten voor noodpakketten, zowel voor in- als outdoor. Nu begon ik vol goede moed te speuren naar hoe een voedselvoorraad op te bouwen maar zie inmiddels door de bomen het bos niet meer. Voor mij en mijn gezin lijkt het mij het handigst een combi van lang houdbare produkten, produkten die we ook daadwerkelijk gebruiken en produkten die in tijden van nood handig zullen zijn ( nu eet ik het liefste vers maar ingeblikte aardappels zijn prima voor als de nood aan de man is) Als ik op internet zoek naar hoeveelheden voor 5 personen voor 6 maanden kom ik bijvoorbeeld uit op 25 kilo rijst. Ik wil graag volgens FIFO werken zodoende hoef ik niet over tien jaar weer alles opnieuw te kopen. 25 kilo staat gelijk aan 50 pakken rijst. Papieren pakken trekken in mijn kelder vocht aan dus dacht ik aan glazen potten. 50 glazen potten a 1 kilo rijst is een optie in mijn kelder(tje) maar er moet natuurlijk wel meer gekocht worden dan droge rijst (om nog maar over de kosten van 50 glazen potten te zwijgen ) dus hoe ga ik dat doen qua ruimte. Alles in grote plastic emmers zie ik niet zo zitten, er zal 1 pak niet goed zijn en je kunt gelijk alles weggooien. Hoe bouw ik nu een voedselvoorraad op die praktisch haalbaar is? Alleen MRE's is voor een gezin van 5 financieel bijna niet te doen. Kortom alle hulp is welkom!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...