Ga naar inhoud

jd1109

Lid
  • Items

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jd1109

  1. De smaak (van de Segrijnslak ;) ) was goed, maar ik heb het nog niet kunnen vergelijken met andere manieren. Het was een beetje gom-achtig maar niet heel erg. Ik heb de slakken overigens eerst een tijdje in de vriezer gelegd zodat ze in een geïnduceerde winterslaap terecht komen, dan zouden ze er, naar verluid, niets van merken.

    • Leuk 1
  2. Avaaz heeft een petitie waar je kan tekenen om aan te geven dat je voor een basisinkomen bent, hieronder staat hun bericht met de link naar de petitie:

     

    Onze kans om armoede uit te roeien

     

    Het is om razend van te worden -- we leven in het rijkste economische tijdperk ooit, maar de kloof tussen arm en rijk wordt met de dag groter. Maar er is een uitweg: het heet Onvoorwaardelijk Basisinkomen en kan armoede volgens deskundigen volledig uitroeien!

     

    Deze vorm van sociale zekerheid wordt al jarenlang door Nobelprijs-winnende economen voorgedragen als dé oplossing voor armoede en problemen zoals torenhoge ziektekosten. Politici durven zich er niet voor uit te spreken omdat het vaak slecht begrepen wordt, maar EU-burgers hebben besloten dit aan te vechten met een oproep tot meer onderzoek naar deze veelbelovende, unieke en gedurfde oplossing voor armoede!

     

    Wanneer 1 miljoen van ons zich hierbij aansluiten zal deze petitie worden aangeboden aan de Europese Commissie met de eis dat zij resoluties van het Europees Parlement uit 2010 moet uitvoeren, die oproepen tot meer onderzoek naar basisinkomen. Teken nu en deel dit met al je vrienden en familie, zodat onze politici deze oplossing voor armoede niet langer kunnen negeren.

     

     

    PS – Er zijn al meer dan 280.000 handtekeningen ingezameld voor een formele EU-petitie die inmiddels beëindigd is (de ECI-UBI). Laten we hierop voortbouwen!

     

     

    http://www.avaaz.org/nl/petition/our_chance_to_end_poverty/?tRVSZhb

  3. Ik ben pro iets, de ander is pro anders, maar het belangrijkste is dat wij hier pro vrede zijn, zolang de hamas door blijft gaan, zolang israel hard reageert zal die vrede niet komen. Ik stel voor de meningen aan beide kanten wat te matigen :) misschien is dit niet de plaats om dit te bespreken. Waarschijnlijk schieten we er ook niets mee op, we zullen ze hier geen vrede dwingen te sluiten denk ik.

  4. Het gevoel is er bij mij ook, dit had ik al een tijdje, maar op dit forum is het wel versterkt. Als je kijkt naar een paar maanden terug of een jaar of meer, kan je dan zeggen dat je toen minder het idee had dat er iets fout zou gaan en dat dat nu een steeds sterker gevoel wordt?? Gewoon even een vraagje aan iedereen die 'm ziet :)

  5. Dat is nu net wat je als prepper probeert te voorkomen.

    Als je zegt dat je de dood aanvaardt (ok uiteindelijk is dat wel het einde) en de situatie gewoon laat komen dan moet je niet gaan preppen he.

    Hier draait het juist om om te overleven en bepaalde situaties te kunnen overbruggen...

     

    Ik denk dat er bedoeld wordt, dat als je tijd echt is gekomen je het gewoon moet aanvaarden. Maar elk mens zal ooit in zijn leven sterven, dat kan je op voorhand natuurlijk al accepteren en er niet bang voor zijn. En, degene die aanvaard dat de dood een onderdeel van het levensproces is zal denk ik juist eerder beginnen te preppen. Het accepteren maakt je bewust en geeft je de mogelijkheid het structureel aan te pakken (preppen).

    • Leuk 1
  6. @phtvs, ik ben tegen oorlog, maar ik ben ook tegen intolerantie zowel in Nederland als in andere landen. Het gaat mij niet zo zeer om de westerse normen en waarden, het gaat mij er om dat men elkaar respecteert en dat je kan zijn hoe je wil zijn, dat heeft niets met geloof te maken maar met de mindset en de leiders (zowel politieke en geestelijke) die er voor zorgen dat een land niet leefbaar is voor een of meerdere groepen mensen. Dat vind ik het mooie aan Nederland en andere westerse landen, dat we met z'n allen of je nou bent geboren in nederland of in zimbabwe, of je nou hetro of homo bent, je bent hier veilig en hoeft niet in angst te leven.

  7. Dan hadden de rest van de landen eromheen alsnog zo er aan toe geweest. Veel christenen (In 2013 alleen al kwamen ten minste 1.213 christenen in Syrië om vanwege hun geloof.), niet-moslims, vrouwen en stammen zijn in die regionen aan veel racisme onderhevig en worden vervolgd. Ik denk niet dat de wereld er heel anders uit had gezien. Zie alleen al de getallen van de doden die voortkwamen uit de arabische lente:

    Syrie: 170.000+ doden

    Egypte: 800+

    Jemen: 2.000+

    Libie: 30.000+

    Tunesie: 300+

  8. Er is ook een ander scenario denkbaar. Er is een pandemie, meeste mensen om je heen zijn ziek en sterven en langzame en pijnlijke dood. Nu merk je dat je zelf ook ziek geworden bent.. Ik ga 't dan niet liggen afwachten.

    Je kan soms iets te pakken krijgen en daar van herstellen! Ik wacht het denk ik dan toch liever af, je weet maar nooit.

  9. Het midden-oosten is een groot vat met buskruit, zo groot dat als deze ontploft wij Europeanen daar ook de gevolgen ernstig van gaan voelen. Ik ben overigens wel blij met het feit dat er in ieder geval een land in het midden-oosten westerse normen en waarden handhaaft, daar kunnen een aantal omringende landen zeker een voorbeeld aan nemen.

  10. Hoe meer talen je beheerst hoe beter, gelukkig kan je vaak een mix van een aantal talen op veel plekken wel duidelijk maken. Ik kan naast NL ook Engels, Frans, Spaans SteenkolenDuits, een beetje Latijn, en Grieks kan ik lezen. Zoals Zefanja zegt, de app duolingo, of op je computer op www.duolingo.com kan je heel snel en overzichtelijk een nieuwe taal onder de knie krijgen!

  11. Ik prep voornamelijk om niet meer afhankelijk te hoeven zijn van de mens gemaakte faciliteiten om ons heen, zodat als er iets (geen specifiek scenario) gebeurt dat ik in ieder geval voor mijzelf en misschien nog wat anderen kan zorgen.

    Btw, @survivalman010 en @Gebruikersnaam, ik heb er vertrouwen in dat aliens bestaan, dat hier leven is ontstaan geeft een vrij grote kans (gezien "the mind boggling amount of planets" die zich in het universum bevinden) dat het ergens anders ook gebeurt... of er technologie bestaat die hen van daar naar hier transporteert, dan moeten ze wel heeeeeeeeeeeel ver zijn, en dan vraag je je af wat ze hier te zoeken hebben tussen ons onontwikkelde zielen :p.

  12. Hopelijk blijft het onder controle. De effecten bij gezonde en jonge mensen zijn volgens het RIVM minder ernstig dan bij Ouderen en kinderen. Sommige hebben het zonder er last van te hebben of herstellen snel zonder veel problemen volgens het CDC. Wel is tot nu toe 30% van de bekende gevallen overleden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...