Ik heb de Trangia 25-6 gekocht. Een mooi systeem dat al meer dan 100 jaar in Scandinavie wordt gemaakt en toegepast. Ik heb een setje met 2 potten, een koekenpan en waterketeltje. Extra heb ik het afgietdeksel (large) erbij gekocht, die past op alle potten die erbij zitten. Hiermee kun je bvb afgieten en bereid voedsel warm houden (NIET op potten leggen tijdens het koken, dan smelt het deksel). Ook kun je hem toepassen als snijplankje.
Ik heb rondgesnuffeld en ik ga kiezen voor bio-ethanol als brandstof, vanwege schonere verbranding. Ik zal in geval van nood buiten of onder een overkapping (half buiten) koken. Niet geschikt voor bereiding binnen vanwege de dampen. Indien heel koud zou ik in de berging naast de openstaande deur koken. Het setje is zoooooo mooi compact en laat zich prachtig in elkaar stapelen en vastzetten met een dikke elastieken band. Het deksel leg ik ertussen en beschermt meteen de anti-aanbaklaag van het koekenpannetje.
Iemand ervaring hiermee? Ik heb heel veel filmpjes en tips op YouTube bekeken over koken zonder stroom en ik kwam hier op uit. Misschien een tip voor iemand en ook ben ik erg benieuwd of iemand ervaringen heeft met de Trangia of tips.
Op de afbeelding onderaan mijn post zie je de set zoals ik die heb (excl deksel), plus zie je de website waar ik deze besteld heb.